Open side-bar Menu

Archive for January 14th, 2014

Sports Center Stopiče in Novo Mesto, Slovenia by Jereb in Budja arhitekti

Tuesday, January 14th, 2014

Article source: Jereb in Budja arhitekti

Sports Center Stopiče is located in a small village near the town of Novo Mesto, which is the capital of Dolenjska region. This project offers a new answer to the question as to how a contemporary public infrastructure is placed into a typical Slovenian countryside. The building serves as a sports hall for the existing local primary school and also doubles as a community sports centre.

Image Courtesy © Blaž Budja

  • Architects: Jereb in Budja arhitekti
  • Project: Sports Center Stopiče
  • Location: Novo Mesto, Slovenia
  • Photography: Blaž Budja
  • Investor: Urban Municipality Novo mesto
  • Open competition: 2007
  • Project: 2008/09
  • Construction: 2010/11
  • Area: 2350 m2
  • Investment: 4.200.000 EUR
  • Completion date: 30 September 2011
  • Authors – architecture: Jereb in Budja arhitekti, Rok Jereb u.d.i.a., Blaž Budja u.d.i.a.
  • Authors – landscape design: Tomaž Stupar u.d.i.ka. Project team: Rok Jereb u.d.i.a., Blaž Budja u.d.i.a., Petra Cegnar u.d.i.a., Sara Zorzut u.d.i.a., Tadeja Božičnik u.d.i.a., Nina Majoranc abs. arh., Ana Križaj u.d.i.a


Safe Haven Library in Ban Tha Song Yang, Thailand by TYIN tegnestue Architects

Tuesday, January 14th, 2014

Article source: TYIN tegnestue Architects

In January 2009, TYIN invited 15 Norwegian architect students from NTNU to participate in a workshop at the Safe Haven Orphanage, Thailand. Associate Professor Hans Skotte and architect Sami Rintala led the workshop.

Bookshelves run the whole length of the back wall of the library giving room to hundreds of books in all kinds of languages, Image Courtesy © Pasi Aalto

  • Architects: TYIN tegnestue Architects
  • Project: Safe Haven Library
  • Location: Ban Tha Song Yang, Thailand
  • Photography: Pasi Aalto
  • Client: Safe Haven Orphanage          
  • Project: Library       
  • Cost: 29 000 NOK / 3 800 EUR
  • Building period: 12th – 29th January 2009     
  • Area: 128m2            
  • Built by: Professors and students from NTNU         
  • Students: Pasi Aalto, Jan Kristian Borgen, Mari Folven, Ragnhild Forde, Sunniva Vold Huus, Olav Fasetbru Kildal, Lene M. N. Kvaerness, Oda Moen Most, Orjan Nyheim, Karoline Salomonsen, Anne Sandnes, Ola Sendstad, Kristoffer B. Thorud, Caroline Tjernas, Anders Sellevold Aaseth
  • Professors: Sami Rintala, Hans Skotte 
  • Collaborator: Rintala Eggertsson Architects
  • Sponsors: Norsk Betongforening, Bygg Uten Grenser, Minera Norge, Spenncon, NTNU


A HOUSE FOR ART COLLECTOR in Geneva, Switzerland by ChristianDupraz Architects

Tuesday, January 14th, 2014

Article source: ChristianDupraz Architects

I’d like a massive house, safe and fragrant like my childhood. I will make you a sheltered house like the ones I love.” It is through an on going conversation between the architect and client that the realisation of this house was achieved. On an exceptional site, along the edge of the centre of Geneva, this white house, with its pure geometry, is a part in itself. If the square plan is the basis for its composition, it surprises through its malleability and functional complexity.

Image Courtesy © ChristianDupraz Architects

  • Architects: ChristianDupraz Architects
  • Location: Geneva, Switzerland
  • Photography: Adrien Missika , Christian Dupraz Architects
  • Client name: Private
  • Date of completion: 2010-2007
  • Dimensions: 690 m2
  • Cost: N.D.

Safe Haven Bathhouse in Ban Tha Song Yang, Thailand by TYIN tegnestue Architects

Tuesday, January 14th, 2014

Article source:  TYIN tegnestue Architects

The new sanitary building houses the basic needs of the orphanage; the toilets, personal hygiene facilities and laundry. The internal structure was already built and became the framework for the project.

The most intimate functions are located within the two plastered concrete masses. The central zone contains concrete containers for bathing and opens out towards the vast teak plantation. The bathing area is only partly privatized, adapted to Karen culture. A tilted facade of bamboo covers the front of the building and creates a passageway, connecting the two functions together.

Image Courtesy © Pasi Aalto, South facade of Safe Haven Bathhouse with the teak plantation in the background.

  • Architects: TYIN tegnestue Architects
  • Project: Safe Haven Bathhouse
  • Location: Ban Tha Song Yang, Thailand
  • Photography: Pasi Aalto
  • Client: Safe Haven Orphanage
  • Project: Bathhouse
  • Cost: 22 500 NOK / 2 979 EUR
  • Building period: 12th – 29th January 2009
  • Area: 61 m2
  • Built by: TYIN tegnestue and local workers
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy