Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for January 30th, 2014

Museumkwartier’s-Hertogenbosch in Netherlands by Bierman Henket architecten

Thursday, January 30th, 2014

Article source: Bierman Henket architecten 

Combining the new development for the StedelijkMuseum in ’s-Hertogenbosch  with the renovation and extension of Het Noordbrabants Museum has created an continuous museum district in the historical city centre. Contemporary art is merged with regional art, culture and history round the monumental garden of the former provincial government.

Image Courtesy © Joep Jacobs

  • Architects: Bierman Henket architecten
  • Project: Museumkwartier’s-Hertogenbosch
  • Location: Netherlands
  • Photography: Joep Jacobs
  • Design: 2005 – 2008
  • Completion: 2012
  • Opening: 24 May 2013
  • Consultants: ABT adviesbureau voor bouwtechniek bv, Grontmij technical management, DGMR bouw bv Wil M. Ummels bouwconsultancy
  • Landscape architect: MTD Landschapsarchitecten
  • Contractor: Bouwcombinatie De Bonth van Hulten and Stam + de Koning

Clients:

  • Noordbrabants Museum: Provincie Noord-Brabant
  • Stedelijk Museum: Gemeente ’s-Hertogenbosch
  • Museumwoningen: Bouwcombinatie De Bonth van Hulten and Stam + de Koning

Honeycomb RESORT in Bahamas by Bjarke Ingels Group

Thursday, January 30th, 2014

Article source: Bjarke Ingels Group 

Albany is a modern paradise-like beach and golf resort community, located on the south coast of New Providence Island. The Honeycomb will be the tallest structure in Albany, making it a landmark in the resort, and a beacon from the ocean.

Image Courtesy © Bjarke Ingels Group

  • Architects: Bjarke Ingels Group
  • Project: Honeycomb RESORT
  • Location: Bahamas
  • Partner in Charge: Bjarke Ingels, Thomas Christoffersen
  • Project Leader: Sören Grünert
  • Team: Benzi Rodman, David Spittler, Jenny Shen, Karen Shiue, Lujac Desautel, Romea Muryn, Brian Foster
  • Client: Tavistock Group,  New Valley LLC
  • Collaborators: HKS architects (local architect), Michael Diggiss Architects (executive architect)

Aurlandsvangen in Aurland, Norway by SAUNDERS ARCHITECTURE

Thursday, January 30th, 2014

Article source:  SAUNDERS ARCHITECTURE

This large, multi-functional structure is located on the waterfront in Aurland, down the valley from the Aurland Lookout on a site that overlooks the expanse of the Aurland Fjord, a World Heritage Site. The brief was for a competence center for the local environmental think tank, including business and conference space, publicly accessible areas, as well as an exhibition area for the UNESCO World Heritage Sites. As a result, Saunders’ building represents a departure from the residential scale that had hitherto been the focus of the office, especially with regards to the extremely varied program.

Image Courtesy © SAUNDERS ARCHITECTURE

  • Architects: SAUNDERS ARCHITECTURE
  • Project: Aurlandsvangen
  • Location: Aurland, Norway
  • Planned completion: 2014

Image Courtesy © SAUNDERS ARCHITECTURE

The resulting design has been governed by five key elements, beginning with the need to give something back to the local community. The building had to be wooden yet also anchored in contemporary architecture; it had to relate closely to the local architectural style; it had to contain inspirational office spaces; and it had to be a welcoming public space. To this end it is not just a standalone building, but an object that knits the community together.

As part of the design, a nearby traffic roundabout will be removed and replaced with a new park and promenade. In addition, the building plays with the notion of a “fifth facade,” with a fully accessible roof that doubles as an extension of the public realm. Saunders traces his interest in functional roofspaces back to a visit to Agra, India, where the multi-functional domestic roof acts as “a whole new surface for the town.” The three-story Center is clad in wood, with staircases “cut” into the plank-clad roof slope to form a path that is threaded up from ground level to a terrace. This path lifts and turns as one ascends, culminating in a rooftop landscape that places one at the heart of the wider landscape (and even reveals the Aurland Lookout in the far distance).

Self-consciously designed without “an ugly side,” the Center must address the water’s edge as well as the row of traditional fishermen’s houses that make up the water frontage. It is intended as a piece of large-scale sculpture perched on the edge of this very small town. The surrounding park helps integrate the design even further, with a set of small-scale jetties reaching out over the water to provide spots where fishermen can catch the rich mix of sea trout and salmon common in these waters.

GA ON JAI in Bundang-gu, Sungnam-si, Gyeonggi-do, Korea by IROJE KHM Architects

Thursday, January 30th, 2014

Article source: IROJE KHM Architects 

MONUMENTAL SITE

About 20 years ago, government held “the house expo” in GangNam and constructed this “expo town” of low-rise residences, and every site of this town were designed by selected architects who had been famous in Korea at that time.

The site of “GaOnJai” was one of this monumental town, but the owner of this house who purchased house of this site, has built, newly, after tearing down the old house of this site.

Image Courtesy © Jeong Sik Mun

  • Architects: IROJE KHM Architects
  • Project: GA ON JAI
  • Location: Bundang-gu, Sungnam-si, Gyeonggi-do, Korea
  • Photography: Jeong Sik Mun, Sergio pirrone & Jong Oh Kim
  • Design team: Kyung Jin-Jung, SeungHee-Song, SuKyung-Jang, JiYeon-Kim, EunJin-Sin,HyeJin-Kim, WooSin-Sim
  • Contractor: JEHYO
  • Site area: 643.5 ㎡
  • Bldg. area: 319.96 ㎡
  • Gross floor area: 329.35 ㎡
  • Structure: Concrete rahmen
  • Exterior finishing: Black zinc plate, white stucco, exposed concrete
  • Interior finishing: Lacquer, Wood flooring, perforated steel plate

Storefront Loft in New York by Messana O’Rorke Architects

Thursday, January 30th, 2014

Article source: Messana O’Rorke Architects

An unforgiving block in the Far East of the East Village located in what is called Alphabet City provided the location for a unique living space for an alternative couple and their collection of art and contemporary furniture. The existing space located on the ground floor separated itself from the life of the street with an ominous brick wall having only two very small square windows allowing very little natural light to find it’s way into the space. Prior to our project, the space was used as an art gallery and various other functions including housing monks and their pet Lama.

Image Courtesy © ELIZABETH FELICELLA

  • Architects: Messana O’Rorke Architects
  • Project: Storefront Loft
  • Location: New York, U.S.A
  • Photography: ELIZABETH FELICELLA
  • PROJECT ARCHITECT: BRIAN MESSANA AND TOBY O’RORKE
  • PROJECT TEAM: CHRISTOPHER COURTNEY, MILDRED PIERCE, AND OLIVER DUNCAN
  • CLIENT: ROBERT DENTICE AND RENEÉ PATRONIK
  • CONTRACTOR: 9J BUILDERS
  • LIGHTING DESIGNER: MESSANA O’RORKE ARCHITECTS AND ZEROLUX
  • DINING ROOM TABLE MILLWORK: JORGENSEN CARR
  • STAINLESS STEEL FABRICATOR: GENERAL SHEET METAL WORKS, INC.
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy