Open side-bar Menu

Archive for January, 2014

Lucid Stead in California by Phillip K Smith III 

Thursday, January 16th, 2014

Article source: Phillip K Smith III 

On the weekend of October 12th in Joshua Tree, California, artist Phillip K Smith III revealed his light based project, Lucid Stead. What was expected to be a two day event for a handful of viewers, turned into over 400 people making the journey over two weekends. People as far away as New York City and Canada traveled to the California High Desert to experience it. Numerous media sources have asked to do cover stories on the work. Thousands of photos professional and amateur, were taken, posted and shared across blogs and social media sights. In just over 30 days, Lucid Stead officially became a phenomenon.

Image Courtesy © royale projects : contemporary art

  • Architects: Phillip K Smith III
  • Project: Lucid Stead
  • Location: California, U.S.A
  • Photography: Steven king photography

New High Tech Campus in Villach, Austria by Bramberger Architects

Thursday, January 16th, 2014

Article source: Bramberger Architects

The winning scheme by Bramberger [Architects] proposes four blocks of buildings and a corresponding area of dedicated open spaces, articulated longitudinally by a main axle. This axle, named “Communications Promenade” acts as a central route between the buildings and, in the future, it is proposed to connect the surrounding buildings, promoting the necessary infrastructures for the creation of an investigation campus. The chess-like distribution of the buildings allows a multiplicity of visual relations between interior and exterior spaces.

Image Courtesy © Bramberger Architects

  • Architects: Bramberger Architects
  • Project: New High Tech Campus
  • Location: Villach, Austria
  • TEAM: Alfred Bramberger, Christoph Schermann, Árpád Tóth
  • TYPE: Büro, Bildung


  • GFA: 16 000 sqm
  • Land area: 22 500 m²


  • In planning. 2013 – 2015
  • 1 Price International Competitions

New Maritime Museum and Exploratorium in Porsgrunn, Norway by COBE & TRANSFORM ARCHITECTS

Thursday, January 16th, 2014


Porsgrunn Maritime Museum and Exploratorium is situated in the Norwegian town of Porsgrunn, 100 km south west of Oslo. The new museum will tell the story of the town’s dock yard industry and its maritime history, which has employed thousands of people from the whole region. In addition, the attractive location of the museum right on the riverside opens up an important process for the city concerning the future extensive urban renewal of the entire Porsgrunn Harbor area.

Image Courtesy © Adam Mørk

  • Project: New Maritime Museum and Exploratorium
  • Location: Porsgrunn, Norway
  • Photography: Adam Mørk, Rasmus Hjortshøj
  • Client: Telemark Museum
  • Engineers: Sweco
  • Gross area: 2.000 m²
  • Construction period: 2011-2013
  • Total construction costs: 34 mio. DKK
  • Assignment type: First prize in competition in 2009

The Orangery by Liddicoat & Goldhill LLP

Thursday, January 16th, 2014

Article source: Liddicoat & Goldhill LLP

A double-height back extension and ground floor re-organisation for a growing family. Our clients have lived in Wimbledon with their four sons since 1989. They came to us to adapt the house to their evolving needs.

Their neat 1930s house is one of a collection built on a steep hill overlooking South London. Its original design apparently ignored the ground on which it was built; from the street, it sits comfortably on the site; from the rear, the living spaces float a storey above the mature garden, which is left feeling aloof and separate. This disconnection is also felt inside: the generous space provided at basement level is poorly lit and truncated from the upper parts of the house.

Image Courtesy © Liddicoat & Goldhill LLP

Sausalito Home by Sven Lavine Architecture

Thursday, January 16th, 2014

Article source: Sven Lavine Architecture

Originally designed & permitted as 2 detached building on one subdivided lot located on the Sausalito waterfront, this project has been redesigned as a larger single family residence which we determined would better fit the site, neighborhood, and clients needs. It was with trepidation that we abandoned the first design that had taken years to permit, but in the end, we all are much more happy with the revised design.

Image Courtesy © Sven Lavine Architecture

Klong Toey Community Lantern in Bangkok, Thailand by TYIN tegnestue Architects

Thursday, January 16th, 2014

Article source: TYIN tegnestue Architects

Klong Toey is currently the largest and oldest areas of informal dwellings in Bangkok. More than 140.000 people is estimated to live here, and most are living in sub-standard houses with few or no tenure rights or support from the government.

The area has great social challenges mostly due to the lack of public services like healthcare, affordable education, sanitation and electricity. An extensive drug problem greatly affects the social climate followed by high unemployment rates, violence and crime.

Image Courtesy © TYIN tegnestue Architects, The area becomes full of live and activity as soon as school is over for the day.

  • Architects: TYIN tegnestue Architects ( Kasama Yamtree, Andreas Grøntvedt Gjertsen ,Yashar Hanstad, Jeanne-Francoise Fischer, Karoline Markus, Madeleine Johander, Paul la Tourelle, Nadia Müller, Wijitbusaba Marome )
  • Project: Klong Toey Community Lantern
  • Location: Bangkok, Thailand
  • Client: Klong Toey Community
  • Project: Public space
  • Cost: 35.000 NOK / 4.500 EUR
  • Building period: February 2011 – March 2011
  • Area: 91 m2
  • Built by: TYIN tegnestue with Students and Community
  • Students: Natthanan Yeesunsri, Sarinee Kantana , Nuntiwatt Chomkhamsingha, Nantawan Tongwat , Supojanee Khlib ngern, Nattaporn Seekongplee , Sarin Synchaisuksawat , Nuchanart Klinjan , Panyada Sornsaree , Porawit Jitjuewong, Amornrat Theap-un, Ponjanat Ubolchay , Yaowalak Chanthamas , Boosarin khiawpairee , Praopanitnan Chaiyasang , Kritsana Srichoo, Mario Vahos , Carla Carvalho, Inês Correia , Sarah Louati , Pola Buske , Tabea Daeuwel , Johannes Drechsler , Lisa Gothling Alessa Hansen, Albert Hermann, Karl Naraghi , Alexander Neumer, Nandini Oehlmann, Fabian Wolf.
  • Sponsors: LINK Arkitektur, RATIO Arkitekter AS

Family house in Dunakeszi, Hungary by Boczkó Architects

Thursday, January 16th, 2014

Article source: Boczkó Architects 

Our customer wanted to build a one-storey family house with attic on a currently built-up corner lot in Dunakeszi, a suburban residential area situated on the bank of the Danube.

At the time of design, the lot was already built-up with a high pitched roof brick building and a wooden frame outbuilding on it. These buildings were demolished.

Image Courtesy © Ákos Boczkó

  • Architects: Boczkó Architects
  • Project: Family house
  • Location: Dunakeszi, Hungary
  • Photography: Ákos Boczkó
  • Structural Engineering: Kerek és Pintér Kft, Budapest
  • Building Services: Mopemedia Kft, Vác
  • Project area: 117 sqm
  • Project year: 2012-2013
  • Software used: Archicad

Yale School of Management’s new Edward P. Evans Hall by Foster + Partners

Thursday, January 16th, 2014

Article source: Foster + Partners

Inspired by Yale School of Management’s reinvention of business school education and pioneering integrated curriculum, the new Edward P. Evans Hall combines world-class teaching facilities with inspirational social spaces. The design unites Yale’s faculty departments in a single location for the first time and brings a high level of transparency to the traditionally enclosed college courtyard, creating a green heart for the campus community, which is visible throughout the school.

Image Courtesy © Chuck Choi

  • Architects: Foster + Partners
  • Project: Yale School of Management’s new Edward P. Evans Hall
  • Photography: Chuck Choi

Sydney Greenland Centre Marketing Suite in 115 BATHURST STREET by PTW + LAVA

Thursday, January 16th, 2014

Article source: PTW + LAVA 

PTW and LAVA have combined nature and technology in an organically-shaped display suite marketing the Sydney Greenland Centre on Sydney’s old Water Board site.

The lobby of the 1960s Water Board building has been transformed with freeform furniture and curvy walls and ceilings to take the visitor through a journey of the new building.

Image Courtesy © PETER MURPHY

  • Architects: PTW + LAVA
  • Project: Sydney Greenland Centre Marketing Suite
  • Photography: PETER MURPHY

GALLERY HOUSE in Pereira, Colombia by Giovanni Moreno Arquitectos

Thursday, January 16th, 2014

Article source: Giovanni Moreno Arquitectos

The project arises from the analysis of 2 major premises, the program, ie, needs, average cost and client requests, and secondly the geographical context, location, climate, and terrain.

Image Courtesy © Luis Fernando Ramos

  • Architects: Giovanni Moreno Arquitectos
  • Project: GALLERY HOUSE
  • Location: Pereira, Colombia
  • Photography: Luis Fernando Ramos
  • Structure: ICEM Engineering
  • Location Area: 1250 m2
  • Project Area: 500 m2
  • Project Year: 2012-2013
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy