Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for January, 2014

County World War I & II Veterans Memorial in Peoria, Illinois by Jeffery S. Poss Architect

Thursday, January 23rd, 2014

Article source: Jeffery S. Poss Architect

From the historical perspective of six decades, we can begin to understand the essential relationship between the two world wars. It is therefore fitting that Peoria County has envisioned a single project that commemorates both wars.  The Memorial features three similar white granite columns in two groups to represent the roman numerals “I” and “II.”  The columns are supported on black granite plinths.The plinths act as “cenotaphs”, or empty tombs, inscribed with the names of the county veterans who lost their lives in the wars.The memorial honors the 28,000 men and women from Peoria County who served during World War I & II.

Image Courtesy © Jeffery S. Poss Architect

  • Architects: Jeffery S. Poss Architect
  • Project: Peoria County World War I & II  Veterans Memorial
  • Location: Peoria, Illinois, U.S.A
  • Associate Engineers/Landscape Architects: STS Consultants
  • Year: 2002-07

HOUSES SANTA ISABEL in Lisbon, Portugal by Ricardo Bak Gordon

Thursday, January 23rd, 2014

Article source: Ricardo Bak Gordon

Perhaps what’s most important in this project is the desire to refer to the city that exists within the city – the places inside the city, whose matrix anchored in street, square and block it originated. There are many such places in Lisbon – more or less old, deeper or more open to the sky, but always very impenetrable.

Image Courtesy © FG + SG

  • Architects: Ricardo Bak Gordon
  • Project: HOUSES SANTA ISABEL
  • Location: Lisbon, Portugal
  • Photography: FG + SG
  • Design Team: Ana Durão, Nuno Costa
  • Client: Tiago e Paula Viana
  • Project: 2003-2008
  • Constrution date: 2007-2010
  • Services Engineering: Gonçalves Pereira, engenheiros, Natural Works
  • Landscape Design: FC, Arquitectura Paisagista
  • Build Area: 560 m2
  • Site Area: 1.261 m2
  • General Constractor: 686-Construções Lda.

A Golden Hall for the Olympic Champion in Budapest, Hungary by A4 Studio

Thursday, January 23rd, 2014

Article source: A4 Studio 

The Vasas Sportclub is one of the oldest and most successful club in Hungary. It was founded in 1911, in Budapest and it already has 45 Olympic Gold Medalists and 40 World Champions.

From the 30 sports they have, one is fencing, which has 9 Olympic Champions. The latest victory was in 2012, London. Áron Szilágyi won the Gold medal in sabre. Áron has been training here – in this almost 40 years old hall-, since he was 9. The hall is located in the green area of Budapest. The designs of the renovation were made by our office, the A4 Studio.

Image Courtesy © Tamas Bujnovszky, Greypixel

  • Architects: A4 Studio
  • Project: A Golden Hall for the Olympic Champion
  • Location: Budapest, Hungary
  • Photography: Tamas Bujnovszky, Greypixel
  • Design Team: Géza Kendik, Zoltán Papp, Orsolya Maza
  • Area: 1200.0 sqm
  • Year: 2012

Jin-gu-yuan Mixed-use Complex in Kunshan, China by Pu Miao Architecture

Thursday, January 23rd, 2014

Article source: Pu Miao Architecture

The 19th-century Chinese cities did not have much consciously planned public space, especially the nodal types such as square and park. People simply used the streets, or whatever left by the traffic flow. The urban renewals brought by the Economic Reform since 1978 have changed Chinese cities completely. However, the renewals have focused on improving the cities’ economic infrastructure. The “non-productive” public space, especially the part serving average residents, has not received proportional attention.  So as the first problem, Chinese cities today need more public space quantitatively. But the limited public space already supplied by the urban renewals has also exhibited three quality issues.

Image Courtesy © Pu Miao Architecture, Northeast corner of Building E, with one of the exterior stairs leading to the second-floor “street”

  • Architects: Pu Miao Architecture
  • Project: Jin-gu-yuan Mixed-use Complex
  • Location: Kunshan, China
  • Software used: Autocad.
  • Project Period  2009-2013
  • Site Area 1.38 hectare
  • Floor Area  6,220 square meters
  • Client  Kunshan City Construction, Investment and Development Co., Ltd.
  • Designer Architecture: Miao Design Studio (Design Architect), Pu Miao; Hanjia Design Group, Shanghai (Architect of Record), Jiang Ninqing
  • Structure: Shanghai Yuangui Structural Design Inc., Zhang Yewei, Li Mingwei
  • Engineering: Hanjia Design Group, Shanghai, Guo Zhong, Yu Yang, Wu Qiuyan

Drum Tower Nanjing Hospital in Nanjing, China by Lemanarc SA

Thursday, January 23rd, 2014

Article source: Lemanarc SA

1. The creation of human-scale building through the unification of architecture and landscape

Nanjing Drum Tower Hospital, founded by Canadian Missionary Dr. Macklin, is located in the downtown center of Nanjing city. It is one of the most renowned hospitals in China.The earlier expansions of the hospital was driven by the development of modern medical technology as well as the increasing municipal population. Despite the remarkable scales, most of these early expansions are hardly more than simple and urgent addition and extension of existing function to meet the rapidly increasing need for medical service. As a result, the functional layout of many floors are not well organized and streamlined for the operation of the hospital as a whole. For instance, the existing outpatient department is on the east side of Zhongshan Rd, connected with the main buildings of the hospital, which is on the west side, only through a narrow underground passageway, which makes extra inconvenience to both patients and staffs.

Image Courtesy © Lemanarc SA

  • Architects: Lemanarc SA
  • Project: Drum Tower Nanjing Hospital
  • Location: Nanjing, China

CL HOUSE by ADI ARQUITECTURA S.L.P.

Thursday, January 23rd, 2014

Article source: ADI ARQUITECTURA S.L.P.

Rehabilitation of a dilapidated house for occasional home in a village Mastership. Given its position in corner, very visible from three streets, was intended to respect the materials, proportions and arrangement of holes of traditional architecture. The balcony, which runs between two floors and two flat facade, it uses these intentions, following along with modern language and answers the purpose of facilitating the views between neighboring roofs. Inside, the stairs, always present, is the element that represents the plants, so it was arranged very open, combining tracks and rail with the same structural resource.

Image Courtesy © ADI ARQUITECTURA S.L.P.

  • Architects: ADI ARQUITECTURA S.L.P.
  • Project: CL HOUSE

MADERO WALK EVENTOS in Buenos Aires, Argentina by Bodas Miani Anger & Associates

Thursday, January 23rd, 2014

Article source: Walters-Storyk Design Group 

Immediately establishing itself as a Buenos Aires architectural icon, Madero Walk Eventos is a 96,875 sq. ft. multi-purpose event destination berthed at #1 Puerto Madero Dock on B.A.’s trendy waterfront.  Designed to host private parties, weddings and a variety of corporate and social events, the luxurious setting features over 16,460 sq. ft. of ‘party’ space, including two outdoor terraces with breathtaking harbor and city skyline views

Image Courtesy © Bodas Miani Anger & Associates

Archaeological Museum in Oviedo, Spain by PARDOTAPIAArchitects

Thursday, January 23rd, 2014

Article source: PARDOTAPIAArchitects

A museum should empower the evocative capacity of the memory. In this purpose, the museum is a sum of parts where each has its own value and its own characteristics.

The museum becomes a platform to make visible what was invisible until now.

Image Courtesy © Miguel de Guzmán

  • Architects: PARDOTAPIAArchitects
  • Project: Archaeological Museum
  • Location: Oviedo, Spain
  • Photography: Miguel de Guzmán, PARDOTAPIA Architects
  • Software used: CAD software. Autocad
  • Technical Architect:Arsenio Castro
  • Design Team:Stefano Presi, StefaniaAlbiero, David MarsinyachRos
  • Client:Ministry of Culture of Spain
  • Area:5662,18 sqm
  • Construction:Construcciones Alfredo Rodríguez S.A+ARTEMON S.
  • ContestDate:1999
  • Dateofproject: 2002
  • Construction starts: 2004
  • Construction ends: 2008

Infanta Sofia Hospital in San Sebastian de los Reyes, Spain by PardoTapia Arquitectos

Thursday, January 23rd, 2014

Article source: PardoTapia Arquitectos

The building structures itself around an orientation axis East – West and acts as a dividing line between the most external zones and the most internal ones. (Technical Block)

This axis contains two circulation lines separated by a fringe in which are located the vertical elevators nucleus (restricted area) and stairways in such a way that the nucleus situated to the North joins across the medical consults zone and bureaus ( half public controlled access) and the rear one that joins the assistance areas of the technical block (restricted area).

Image Courtesy © Luis FernandezInglada

  • Architects: PardoTapia Arquitectos
  • Project: Infanta Sofia Hospital 
  • Location: San Sebastian de los Reyes, Spain
  • Photography: Luis FernandezInglada
  • Software used: CAD software and Autocad
  • Authors:UTE: Pardo Calvo+Bernardo García Tapia+Luis FernándezInglada+Juan José Arévalo Camacho+Eduardo HerráezFernández
  • Technical Architect: Iván González Arias,Maria José PuertaMorante, Pedro Montes Barbero
  • Design Team: Stefano Presi, StefaniaAlbiero
  • Installations: Ove Arup & Partners, S.A.U.
  • Structure: NECSO-PONDIO-VALLADARES
  • Client: Sociedad Concesionaria Hospital delNorte. ACCIONA, Consejería de Sanidad y Consumo de la Comunidad de Madrid.
  • Area: 126.790 sqm
  • ConstructionHospital del Norte-Acciona
  • ContestDate2005
  • Dateofproject: 2005
  • Construction starts: 2005
  • Construction ends: 2007

La Branche in Heverlee, Belgium by DMOA Architecten

Thursday, January 23rd, 2014

Article source: DMOA Architecten 

The project is a peaceful combination of old and new. The new part is a sober black canvas looking at the garden from behind the old walls. In several places remnant parts of the old walls are kept as garden elements, an aspect that strengthens the atmosphere. When you walk through the house you feel continuously that you are in a nexus between old and new.

Image Courtesy © Thomas Janssens

  • Architects: DMOA Architecten
  • Project: La Branche
  • Location: Heverlee, Belgium
  • Photography: Thomas Janssens
  • Collaborators: Benjamin Denef, Charlotte Gryspeerdt, Matthias Mattelaer; Lien Gesquiere
  • Localization: Heverlee, Belgium
  • Site area: 2200 m2
  • Floor area: 655 m2 in 3 floors
  • Video: Luis Querol
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy