Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for February 14th, 2014

Olgiata Sporting Club in Rome, Italy by Laboratorio di Architettura e Design

Friday, February 14th, 2014

Article source: Laboratorio di Architettura e Design

We made: \”Olgiata Sporting Club\”, a sport center located in a woods at the border of Rome, Italy.

Image Courtesy © Laboratorio di Architettura e Design

(more…)

Comcast’s Innovation Center in Sunnyvale, California by Design Blitz

Friday, February 14th, 2014

Article source: Design Blitz Located in Sunnyvale, California, Comcast’s new 31,000 square foot Silicon Valley Innovation Center provides space for the company’s entrepreneurial arm to build new products that change how people connect to entertainment, information, and their communities. Needing an innovative and cool space for the rapidly growing Sunnyvale team, Comcast partnered with Design Blitz to create a cutting-edge, collaborative new office.

Image Courtesy © Design Blitz

  • Architects: Design Blitz
  • Project: Comcast’s Innovation Center
  • Location: Sunnyvale, California
  • Software used: REVIT

CT House in Barcelona, Spain by MYCC Office Architecture

Friday, February 14th, 2014

Article source: MYCC Office Architecture

There is something in every project that comes from visiting the site and listening to clients. And there is also an interesting part at the beginning of every project that comes from the everyday training.

While the first is a very attractive translation job, the second has to do with the positive part of experience.

Image Courtesy © Jose Hevia

  • Architects: MYCC Office Architecture
  • Project: CT House
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Jose Hevia
  • Year: 2013
  • Design Team: Raquel del Rio, Pablo Urbano
  • Quantity Surveyor: Candido Dacal, Cactu. Barcelona
  • Area: 212,30m2

COMPOLUX in Tokyo, Japan by Nendo

Friday, February 14th, 2014

Article source: Nendo

The multi brand and shared areas for the women’s clothing floor on the third floor of the Seibu department store in Tokyo’s Shibuya. The ‘contemporary luxury’ floor presents multiple brands together in a unified environment, but each brand needs to be gently distinguished from the others.

Image Courtesy © Masaya Yoshimura

  • Architects: Nendo
  • Project: COMPOLUX
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Masaya Yoshimura
  • Software used: Vectorworks.
  • Brands : 3.1 Phillip Lim, CARVEN, Acne, Theyskens’ Theory, SONIA BY SONIA RYKIEL etc 30 brands

Residential Building Zug Schleife in Switzerland by Valerio Olgiati

Friday, February 14th, 2014

Article source: VALERIO OLGIATI

Seen from a distance the floor plates projecting from the facade with their elliptical openings look like flying carpets with ornamental borders. For the residents these elliptical openings generate a sense of distance, since they prevent neighbours from seeing into each other’s apartments. At the same time the correspondence between each of these round forms and the individual apartments gives residents a feeling of living alone in a centre. The perception of space changes according to the point of view and the position of the sun.

Image Courtesy © Javier Miguel Verme

  • Architects: Valerio Olgiati
  • Project: Residential Building Zug Schleife
  • Location: Switzerland
  • Photography: Javier Miguel Verme
  • Competition: 1. prize, 2006
  • Client: Consortium ZugSchleife; Peikert-Immobilien AG and 4B Immobilien AG
  • Collaborators, Project team: Aldo Duelli (project manager office Olgiati), David Bellasi, Liviu Vasiu, Jonas Ulmer, Sara Wiedenbeck
  • Total Contractor: Toneatti AG and dima&partner AG
  • Structural Engineer: Patrick Gartmann, Conzett Bronzini Gartmann AG, Chur
  • Materials: red in-situ concrete, glass
  • Begin of planing: 2007
  • Begin of construction: july 2010
  • End of construction: april 2012
  • Volume: 65’300 m3 (SIA 416)
  • Area: 13`100 m2

ORCHID CIRCUS in MIAMI by LUIS PONS DESIGN LAB

Friday, February 14th, 2014

Article source: LUIS PONS DESIGN LAB

The design and creation of a whimsical and sophisticated environmental installation at the site of the entertainment venue Orchid.

PROGRAM

The installation is an extension of the performance. A “Garden of Pleasure” starts at the initial view of the gateway location and continues to the peripheral fence. It culminates in the areas surrounding the “spiegeltent” and welcomes spectators before and after each performance. Several factors are considered in the design of the environmental installation of the Orchid venue. The aesthetics of the traditional “spiegeltent”, the iconic fences of nomadic circuses, and the essence of the venue, located in the celebrated Miami Design District, all contribute to the elegant and innovative installation.

Image Courtesy © Stephan Goettlicher

  • Architects: LUIS PONS DESIGN LAB
  • Project: ORCHID CIRCUS
  • Location: MIAMI, U.S.A
  • Photography: Moris Moreno, Stephan Goettlicher
  • CLIENT: Temporary Entertainment LLC

PRE-FAB CHAPEL, INVENTORY 02′S EXHIBITION in MIAMI BEACH by LUIS PONS DESIGN LAB

Friday, February 14th, 2014

Article source: LUIS PONS DESIGN LAB

6 Emotions is an innovative and highly effective life enhancement on-line program that facilitates rejuvenation in all aspects of life. The program supports and guides people as they recognize and change patterns of behavior preventing them from achieving their full potential. In the past decade, thousands of people have transformed their lives with the help of 6 Emotions’ techniques. Within the Chapel, 6 Emotions’ members leave the distractions and chatter of the everyday world behind. Here members embrace and enhance their ability to reconnect to the energy source that is within all people and always available in the universe.

Image Courtesy © Paul Stoppi

  • Architects: LUIS PONS DESIGN LAB
  • Project: PRE-FAB CHAPEL, INVENTORY 02′S EXHIBITION
  • Location: MIAMI BEACH, U.S.A
  • Photography: Kaukuta, Paul Stoppi

SkatePark in Lemvig, Denmark by EFFEKT

Friday, February 14th, 2014

Article source: EFFEKT

By introducing the ‘Skate+Park’ concept, EFFEKT has created a new type of multi-functional and recreational urban park area that bridges user groups of diverse interests and age.

In the spring of 2013, Lemvig Municipality faced a group of citizens eager to transform an empty industrial lot on the city’s harbour front into an area of leisure and recreation. In order to meet the demands of the local population, EFFEKT worked closely with representatives from different user groups to develop a new type of urban space. The result of this collaboration was an integrated skatepark + urban park that offered a range of programmatic features and recreational opportunities. Set in beautiful surroundings, the park has created a new social space in Lemvig, attracting skaters and families from the entire region.

Image Courtesy © EFFEKT

  • Architects: EFFEKT
  • Project: SkatePark
  • Location: Lemvig, Denmark
  • Software used: Rhino, AutoCAD, Illustrator, Photoshop
  • Client: Lemvig Municipality, Realdania, Lokale og Anlægsfonden
  • Consultant: Glifberg + Lykke
  • General Contractor: Søren V. Jensen, Skatepark Contractor: Beaver Concrete
  • Area: 2.200 m2
  • Year: 2013
  • Team: Sinus Lynge, Tue Hesselberg Foged, Mikkel Bøgh, Matias Labarca Clausen, Tina Lund Højgaard, Nick Green, Marco-Antonio Ravini, Eyüp Şevki Fırıncı, Evgeny Markachev, Yulia Kozlova, Karen von Bonsdorff, Paulina Skrzypczyńska, Azra Mehmedbasic, Jakub Mateusz Wlodarczyk, Monika Muszyńska, Zuzana Retterova.
  •  Status: Inaugurated in 2013
  • Budget: 1.600.000 DKK
  • Fee: 250.000 DKK

plonerloft by ma hoRe architects

Friday, February 14th, 2014

Article source: ma hoRe architects

Approached by a private landlord, ma hoRe architects were appointed to develop the design for the extension of a building in Innsbruck that consists of office spaces in the ground floor as well as apartments in the upper levels.

Image Courtesy © ma hoRe architects

GUANAHANI HOTEL & SPA in ST BARTH, FRENCH WEST INDIES by LUIS PONS DESIGN LAB

Friday, February 14th, 2014

Article source: LUIS PONS DESIGN LAB

The spirit of the Guanahani design can be defined as a spontaneous gesture of courtesy: A hug and removal of a hat off a head. Guanahani means Welcome in the Arawak language; it was the first word spoken by the natives as Spanish people arrived to America.  A hat is an iconic piece that is associated to the outdoors; it offers protection to the head as the roofs provide shelter to a house. A Panama hat represents elegant, sophistication, lightness, flexibility, exquisite craftsmanship and beauty. A Panama hat is a perfect integration of form and function.

Image Courtesy © Stephan Goettlicher

  • Architects: LUIS PONS DESIGN LAB
  • Project:  ST BARTH, FRENCH WEST INDIES
  • Location: LUIS PONS DESIGN LAB
  • Photography: Stephan Goettlicher
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy