Open side-bar Menu

Archive for February, 2014

Chiasso Railway Station Site in SWITZERLAND by C+S Architects

Wednesday, February 19th, 2014

Article source: C+S Architects

The Italian joint-venture between Antonio Citterio Patricia Viel and Partners and C+S Architects, in collaboration with a swiss Engineering team wins the international competition for the re-qualification of the railway station area of Chiasso in Switzerland.

Street view of the school, Image Courtesy © C+S Architects

  • Architects: C+S Architects
  • Project: Chiasso Railway Station Site
  • Location: SWITZERLAND
  • Structural engineering: Pini Swiss Engineers SA (Ing. Civile, Geologo)
  • C+S Team: Luca Caroti, Laura Frasson, Nikolina Lukin, Alessandro Mimiola, Alessandro Pizzolato, Giada Saviane, Davide Testi ACPV & Partners Team, Mattia Cattaneo, Alberto Maria Ficele, Valerio Pozzi, Pierpaolo Solieri

KEYPARK in Ankara, Turkey by VEN Architecture

Wednesday, February 19th, 2014

Article source: VEN Architecture

The project is located at the junction of two busy boulevards, Alacaatl? and Beyler blvd. The units constitute a wide-low  rise commercial campus, spread on an inclined corner lot, giving different volume and depth perception from different perspectives. The concept is established on two notions: urban permeability and human scale. The relationship between the boulevard and courtyard-square is supported by the voids among the masses lined on the periphery of the lot.

Image Courtesy © Özgür ÖZDEMiRCAN – Arda AYDERMAN

  • Architects: VEN Architecture
  • Project: KEYPARK
  • Location:  Ankara, Turkey
  • Photography: Özgür ÖZDEMiRCAN – Arda AYDERMAN
  • Software used: REVIT Architecture.
  • Design Team: Gül GÜVEN, Ceyda GÖKMEN, Fatih Erduman, Recep Aygın, Nihat Beyoğlu
  • Client: Kaanhan EYÜBOĞLU
  • Structural Engineer: KONKAN MÜHENDiSLiK, YÜKSEL KONKAN
  • Mechanical Eng: BAYHAN MÜHENDiSLiK, GÖKÇEN BAYHAN, Bayhan Engineering – Gökçen Bayhan
  • Promim Project: Selami Demiralp
  • Project Year: 2011
  • Construction: 2011-2013
  • Const. Area: 21.400 m²
  • Site Area: 16.850 m²
  • Consultant: Ahmet Şahin (architect)

The Radius Transformation Pavilion by Michael Jantzen

Wednesday, February 19th, 2014

Article source: Michael Jantzen

The Radius Transformation Pavilion is an experimental, interactive, public architecture, which explores new ways in which to manipulate the shape of a large structure, in order to accommodate the changing needs and/or desires of those who encounter it.

Image Courtesy © Michael Jantzen

  • Architects: Michael Jantzen
  • Project: The Radius Transformation Pavilion
  • Status: Unbuilt

Southern Highlands House in NSW, Australia by Benn & Penna Architects

Tuesday, February 18th, 2014

Article source: Benn & Penna Architects

“A tiny house, like a tiny temple, can be a perfect work of art” – Marion Mahony Griffin

The design is for a new home-office pavilion alongside two existing pavilions on a remote rural property three hours drive south of Sydney. The new building is part of a set of three free standing pavilions that each contain the functions of sleeping, living and working – a configuration reflecting a harmonious life-cycle balance that is interwoven into its natural environment.

Image Courtesy © Tom Ferguson

  • Architects: Benn & Penna Architects
  • Project: Southern Highlands House
  • Location: NSW, Australia
  • Photography: Tom Ferguson
  • Completion date : 2013
  • Project team: Andrew Benn (principal), Alice Benn, Thomas Benn

House in Perbes, Spain by VIER ARQUITECTOS SLP

Tuesday, February 18th, 2014

Article source: Vier Arquitectos

A few times, the devising process of a house starts from youth experiences, from the marks of the place, from childhood as such. On some occasions, the architect can take part somehow in the choice of the place or the plot of land, but it is not frequent, however, to be fortunate enough to have the landscape –as in this case- deeply anchored in the bottom of one’s childhood. We are talking about the entrance to the Ría, the Miño Beach, in A Coruña. This landscape -seen from the southwest side of the hill- is going to be the determining factor in the location of the house.


  • Architects: VIER ARQUITECTOS SLP (Antonio Raya, Cristóbal Crespo, Santiago Sánchez, Enrique Antelo).
  • Project: House in Perbes
  • Location: Spain
  • Construction: April 2001 – March 2003
  • Collaborators: Emmanuel Vincent, arquitecto | architect. Saúl González Casas, arquitecto técnico | rigger
  • Area: 325,00 m2

9 Dwellings in the Historic Center of Sanlucar de Barrameda in Cádiz, España by SUAREZ CORCHETE

Tuesday, February 18th, 2014

Article source: SUAREZ CORCHETE

The planning regulations require the creation a free, unbuilt space within the plot. This premise led us to believe that the most suitable design for the morphology of the plot, which was quite rectangular, was a courtyard at the back of the plot. Thus, the building is inserted between two living spaces: one outside, which is the street, and one more intimate, which is the courtyard.

Image Courtesy © Fernando Alda

  • Architects: SUAREZ CORCHETE (Fernando Suárez Corchete)
  • Project: 9 Dwellings in the Historic Center of Sanlucar de Barrameda
  • Location: Cádiz, España
  • Photography: Fernando Alda
  • Technical Architect: Víctor Baztán Cascales
  • Collaborators: Lorenzo Muro Álvarez, María Pilar Casado Villa, Sergio Muntané Palomares
  • Client: TAGLIAFICO S.L.
  • Construction: Juan Saborido S.L.
  • Project Years: 2005 / 2009
  • Construction Budget: 339.814,20 euros
  • Cost Per m2: 313.93 euros/m2
  • Project Area: 1082.44 m2

Huizhou Huamao Center in China by Perkins Eastman

Tuesday, February 18th, 2014

Article source: Perkins Eastman

The Huizhou Huamao Center is a vibrant retail, commercial, and residential destination on a 13.6-hectare site in Huizhou City, redefining the city center while setting the stage for its future. It is the final piece of a comprehensive city master plan, presenting a momentous opportunity to reinforce the overall plan while adding a lively and distinctive block to the city center.

Image Courtesy © Paul Dingman

  • Architects: Perkins Eastman (Melissa Urbieta)
  • Project: Huizhou Huamao Center
  • Location: China
  • Photography: Paul Dingman
  • Software used: Autocad, Sketch up 3D Viz and InDesign

Casa da Maternidade in Porto, Portugal by PABLO PITA

Tuesday, February 18th, 2014

Article source: PABLO PITA

Maternidade House is a single-family dwelling set in a 19th century refurbished house. An example directly restricted to an existing context where the dwelling return to its basis. Adapted to the contemporary needs and standards, the intervention respects its inner scale and typologic scheme.

Image Courtesy © José Campos . Architectural Photography

  • Architects: PABLO PITA
  • Project: Casa da Maternidade
  • Location: Porto, Portugal
  • Photography: José Campos . Architectural Photography
  • CONSULTANTS: ALFAengenharia . PROQUALITYengenharia , Ricardo Ferreira da Silva
  • CONSTRUCTOR: F. Moreira da Silva & Filhos, Lda
  • YEAR: 2013

Construction of a new individual house in Montferrier sur Lez, France by NBJ Architectes

Tuesday, February 18th, 2014

Article source: NBJ Architectes

Situated in a pine forest on a plot with a steep, the first job was the creation of an enabling environment for the establishment of a home. The slope is both the first constraint and the major asset of the place to embrace an open landscape on the horizon. Two axes marked two choices in the site making : Firstly, the accompaniment of the slope, in order to work on the establishment of regular level. Like terraces in the landscape, a journey consisted by Corten steel sheets is created to accompany the arrival at home while building the landscape discovery.

Image Courtesy © NBJ Architectes

  • Architects: NBJ Architectes
  • Project: Construction of a new individual house
  • Location: Montferrier sur Lez, France
  • Photography: Paul Kozlowski
  • Client: Private
  • Designers: Elodie NOURRIGAT &Jacques BRION, architects Associated
  • Project Area:170m2
  • Delivery date: May 2013

Villa in Aarhus, Denmark by Friis & Moltke

Tuesday, February 18th, 2014

Article source: Friis & Moltke

This functional villa, situated near the city of Aarhus, is built on an undulating plot at the fringe of the forest. The spot is remarkable for the beauty of its scenery, but it also poses a challenge for the architect. The answer to this challenge is a “folded disc”- design which allows you to enter the front of the house at one level, but to access the garden from the house at two levels. The house itself gives off a dynamic feeling of interaction with the plot and the landscape. To achieve this effect, the horizontal lines are complemented by a slanting roof and together they frame a pleasantly private space with respect for the surrounding nature.

Image Courtesy © Friis & Moltke

  • Architects: Friis & Moltke
  • Project: Villa
  • Location: Aarhus, Denmark
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy