Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for February, 2014

Casa Baladrar in Benissa, Alicante by Langarita-Navarro Arquitectos

Saturday, February 22nd, 2014

Article source: Langarita-Navarro Arquitectos

The scattered and trans-European city that the mountainous coast of Alicante has become, houses a heterogeneous population that is drawn to the sun, the sea, the temperate climate, the convenient public services and the leafy greenery. The promise of relaxing and hedonistic experiences captivates both seasonal tourists and long-term residents who see their expectations fulfilled amongst jasmine and bougainvilleas. The project draws from this context and is designed to meet the demands of multiple families in the summertime and as a haven for retirees the rest of the year.

Image Courtesy © Luis Diaz Diaz

  • Architects: Langarita-Navarro Arquitectos
  • Project: Casa Baladrar
  • Location: Benissa, Alicante
  • Photography: Luis Diaz Diaz
  • Collaborators: Roberto González, Juan Palencia, Marta Colón, Paula García-Masedo
  • Structures: Mecanismo S.L.
  • Date: 2013
  • Client: Private

Hammerhavn – Master plan and multipurpose buildings in Sænevej, Allinge by Cubo Arkitekter

Saturday, February 22nd, 2014

Article source: Cubo Arkitekter

The buildings for the local sailing community and sailing sports activities for both tourists and visitors are situated in the middle of the Baltic Sea on the picturesque island of Bornholm in the small beautiful port of Hammerhavn.

Image Courtesy © Lars Due jensen + Cubo

  • Architects: Cubo Arkitekter
  • Project: Hammerhavn – Master plan and multipurpose buildings
  • Location: Sænevej, Allinge
  • Photography: Lars Due jensen, Martin Schubert
  • Client: The Regional municipalityof Bornholm in partnership with Realdania

East Hampton Pool Pavilion and Art Studio in New York by Utopus studio

Saturday, February 22nd, 2014

Article source: Utopus studio

Overview Overlooking the scenic Accabonac Creek, our challenge was to renovate and add a pavilion to a recently built residence. In dialogue with the client, a program was developed to extend the residence to include a new indoor spa and art studio and to add a new Pool Pavilion facing the serene waterfront.

Image Courtesy © Utopus studio

  • Architects: Utopus studio
  • Project: East Hampton Pool Pavilion and Art Studio
  • Location: New York, USA
  • Software used: Rhino and Photoshop.
  • Date: Winter 2013
  • Client: Private Client
  • Area: 3,500 Sq. feet

The Entangled Pavilion by Michael Jantzen

Saturday, February 22nd, 2014

Article source: Michael Jantzen

The Entangled Pavilion is one in a series of my design studies that explore new ways in which architecture can be reinvented in order to become more responsive to the people who use it. This is a design study for a new kind of interactive architecture.

Image Courtesy © Michael Jantzen

  • Architects: Michael Jantzen
  • Project: The Entangled Pavilion
  • Status: Unbuilt

Bus Station Canopy in Aarau, Switzerland by Vehovar & Jauslin Architektur

Friday, February 21st, 2014

Article source: Vehovar & Jauslin Architektur 

As the central public transport hub for the entire region, the train station in Aarau serves as a point of departure, arrival and transfer for more than 40,000 train and bus travelers every day. Due to assorted small structures, street furniture, art objects and planters that had gathered over time, the station forecourt was barely still perceived as a public open space. Bahnhofstrasse, the street leading to the train station, was a spatially defining axis dominated by car traffic, thus cutting the space off from the surroundings. That is why a new station forecourt with a bus terminal and optimized public access was also envisaged along with construction of the new train station. After lengthy preparatory work in close dialogue with various interest groups, the Aarau populace approved the project with an overwhelming majority in 2009.

Image Courtesy © Niklaus Spoerri

  • Architects: Vehovar & Jauslin Architektur
  • Project: Bus Station Canopy
  • Location: Aarau, Switzerland
  • Photography: Mensur Zulji, Niklaus Spoerri
  • Design & Planning: 2004–2012
  • Construction: 2011–2014
  • Area: 8,806 m²
  • Underground Area: 1,062 m²
  • Covered Area: 1,070 m²
  • Air Volume: One air chamber with 1,810 m³
  • Roof Edge Lengths, clamped: 500 m
  • Support Air: Energy-saving recirculating air technology with condensation drying, Summer operation with 300 Pa, Winter operation with up to 850 PA
  • Cushions: 6 airtight, structurally coupled membrane panels made of ETFE (clear and blue)
  • Cable Nets: 8 and 12 mm stranded ropes, total of 3.76 km
  • Weight of Steel Structure: 87 t
  • Bus Station Roof: City of Aarau, Municipal Building Department
  • Train Station Forecourt: City of Aarau, Municipal Building Department Canton of Aargau, Department of Construction Traffic and Environment.
  • General Planning, Civil Engineering: suisseplan Ingenieure AG, Aarau (CH)
  • Structural Engineering for Roof : formTL ingenieure für tragwerk und leichtbau GmbH, Radolfzell (DE)
  • Lighting Design: Atelier Derrer, Zurich (CH)
  • Pattern Design: Vehovar & Jauslin Architektur AG, Zurich (CH) in collaboration withPaolo Monaco, visual designer, Zurich (CH)
  • Electrical Engineering: HEFTI. HESS. MARTIGNONI. Aarau AG, Aarau (CH) Adrian Bühler, Phillip Woodtli, Marco Andrist
  • Wind Tunnel Testing: Wacker Ingenieure, Birkenfeld (DE)

House in the woods near King’s Forest in Potsdam (near Berlin), Germany by claim

Friday, February 21st, 2014

Article source: claim

Small spaciousness

The house in the woods is a residence for a couple and their guests. Despite the very limited area available for construction and the users’ requirements regarding the number of beds and rooms, a residence with a perceptible spaciousness arose. Starting from the ‘bungalow’ stereotype, the design sets openness against seclusion, introduces smooth transitions in contrast to set boundaries, emphasizes the correlation of surface and volume and, in this way, overlays the familiar with the new.

Image Courtesy © claim and g.jankowski

  • Architects: claim
  • Project: House in the woods near King’s Forest
  • Location: Potsdam (near Berlin)
  • Photography: claim and g.jankowski
  • Software used: Sketchup and Autocad LT
  • Size (usable floor area): 113m2
  • Size (total floor area): 162m2
  • Client: Private

RS1 – 002 Kennedy Residence in Vancouver, Canada by Campos Leckie Studio

Friday, February 21st, 2014

Article source: Campos Leckie Studio

The project was conceived as a modernist prototype for Vancouver’s ubiquitous RS-1 zoning district. The project explored the development restrictions of the residential regulations as well as the limitations of building within an urban context. The process was meant to generate a set of guidelines for what we have termed a ‘flexible prototype’ that could address the contextual differences of individual sites in a way that allows for a customized integration of passive environmental strategies, the incorporation of exterior space as part of everyday living, and the provision of an affordable and flexible live work space.

Image Courtesy © Campos Leckie Studio

  • Architects: Campos Leckie Studio
  • Project: RS1 – 002 Kennedy Residence
  • Location: Vancouver, Canada
  • Software used: Vectorworks and Sketchup.
  • Completed: September 2009 by CCA -5 Construction Management Contract
  • Project Scope: Prototype for affordable modernist housing in Vancouver’s RS-1 zoning district. New wood frame construction, 2550 square feet residence with a 530 square foot garage, studio. Construction budget of $800,000.
  • Principal: Javier Campos

Prospect Park Apartment Renovation in Brookyln, NY by Utopus studio

Friday, February 21st, 2014

Article source: Utopus studio

Overview: Located directly across from the Brooklyn Museum in Prospect Heights, this 2750 sq. ft. pre-war apartment commands breathtaking views of Lower Manhattan and Prospect Park. However, over the last 30 years the apartment was subdivided in smaller rooms resulting in clustering the circulation and obstructing the views.

Image Courtesy © Utopus studio

  • Architects: Utopus studio
  • Project: Prospect Park Apartment Renovation
  • Location: Brookyln, NY, U.S.A
  • Software used: Rhino and Photoshop.
  • Date: Winter 2014
  • Client Private: Client
  • Area: 2,500 Sq. feet
  • Materials: Wood flooring, back painted glass, marble counter tops, ceramic tiling, lacquered doors, wire mesh glass and wood doors, plaster walls, wood and brass cabinetry and trims
  • Program: Residential Renovation

Mission Church in Floda, Sweden by Kjellgren Kaminsky Architecture

Friday, February 21st, 2014

Article source: Kjellgren Kaminsky Architecture

What if we rethink church? What if it wasn’t just a place we go, but something we do? What if church wasn’t just a place to go on Sunday, but helped you have a place to go on Monday?

The Floda Mission Church is an open place where people are welcome to seek help, knowledge, education, entertainment, or simply meet. It sits on a wooden deck offering places for various activities. By working with the duality of the physical space, which can be used by everybody, and the “space” above that exists between the Divine and humanity, the church keeps its sacral ambience although it is by principle a cultural space.

Image Courtesy © Kjellgren Kaminsky Architecture

  • Architects: Kjellgren Kaminsky Architecture
  • Project: Floda Mission Church
  • Location: Floda, Sweden
  • Status: Idea
  • Client: Floda Mission
  • Sustainable: meeting place, shared activities, solar panels, greenhouse
  • Programme: Open church
  • Team: Johan Brandström, Fredrik Kjellgren, Jakub Jílek, Izabela Pavel

OFFICE & HOUSE LUNA in Buenos Aires, Argentina by estudio HMA

Friday, February 21st, 2014

Article source: HM.Arquitectos 

The project is located in the southern part of the city of Buenos Aires, precisely in Parque Patricios, a neighborhood that is being promoted as a technological pole. This characteristic motivated the client to start the construction of a building that unfolds into two separate volumes, his home and an office for his business. Both buildings have in common constructive and material decisions, however they show a strong formal contrast. In addition, the two volumes meet sustainable conditions: ventilated facades, reuse of rainwater and FCS certified wood ( OSB ).

Image Courtesy © Federico Kulekdjian

  • Architects: estudio HMA
  • Project: OFFICE & HOUSE LUNA
  • Location: Buenos Aires, Argentina
  • Photography: Federico Kulekdjian
  • Software used: Autocad 2010 and 3d studio max
  • Construction: Fernando Hitzig & Leonardo G. Militello Luis Acosta
  • Structural Advisor: Carlos Gandini
  • Total Covered Surface: 250 m2
  • Total Uncovered Surface: 100 m2
  • Year: 2012-2013
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy