Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for March 5th, 2014

Supermarket in Athens, Greece by KLab Atchitecture

Wednesday, March 5th, 2014

Article source: KLab Atchitecture

Thanopoulos supermarket is at the northern suburbs of Athens and is a family business that owns in the same area two more supermarkets, a bit smaller. It was always a high end supermarket brand with huge variety of sophisticated imported goods which are unlikely to be found in other supermarkets in Athens.

Image Courtesy © Panos Kokkinias

  • Architects: KLab Atchitecture
  • Project: Supermarket
  • Location: Athens, Greece
  • Photography: Panos Kokkinias
  • Design team: Enrique Ramírez, Veronika Vasileiou, Elena Skorda, Haris Heizanoglou, Mark Chapman
  • Construction management: Future Constructions
  • Design period: 2012-2013
  • Construction period: 2012-2013

The Transmutation Pavilion by Michael Jantzen

Wednesday, March 5th, 2014

Article source: Michael Jantzen

The Transmutation Pavilion is a design proposal for a large, solar powered, interactive, public, functional art structure. The structure consists of three interlocking cylindrical forms, supported by four horizontal planes, which in turn are supported by eight vertical columns. Each of the cylindrical forms are different sizes, and are woven together one inside of the other, in different directions. Each of the cylindrical forms is fitted with two large, overlapping, sliding curved panels.

Image Courtesy © Michael Jantzen

  • Architects: Michael Jantzen
  • Project: The Transmutation Pavilion
  • Status: Unbuilt

C-32 Social dwelling in Madrid, España by Santiago de Molina + Hayden Salter + Agatángelo Soler + Edgar Sarli

Wednesday, March 5th, 2014

Article source: Santiago de Molina + Hayden Salter + Agatángelo Soler + Edgar Sarli 

The apartment building with 30 rental units for young people is located at the eastern edge of the Carabanchel development. Like other new urban districts in Madrid, this zone is characterized —with its oversized street grid, isolated buildings, unoccupied parcels, empty apartments and vacant shops— by the abrupt change from the booming market of 10 years ago to the present economic crisis.

Image Courtesy © Jesús Granada and Hayden Salter

  • Architects: Santiago de Molina + Hayden Salter + Agatángelo Soler + Edgar Sarli
  • Project: C-32 Social dwelling
  • Location: Madrid, España
  • Photography: Aurelio Dorronsoro, Jesús Granada and Hayden Salter
  • Area: 3733 sqm
  • Surveyor: Antonio Hernández
  • Structure: Gogaite y Valladares
  • MEP: Miguel Angel Gálvez y Juan Luis Rodríguez
  • Commisioner: EMVS
  • Constructor: Isolux-Corsan Corvina

ECO-HOUSING in Antwerp Nieuw-Zuid, Belgium by Atelier Kempe Thill

Wednesday, March 5th, 2014

Article source: Atelier Kempe Thill

In the next decade the new city quarter “Antwerp Nieuw-Zuid” will be realized along the river Schelde in the Southwest of Antwerp as a high-quality extension of the historic city centre. Recently as one of the first implementations the building process started on the “bigger and cheaper” housing project by Atelier Kempe Thill.

Image Courtesy © Atelier Kempe Thill

  • Architects: Atelier Kempe Thill
  • Project: ECO-HOUSING
  • Location: Antwerp Nieuw-Zuid, Belgium
  • Client: Triple Living Antwerp, Belgium
  • Program: 32 apartments and commercial spaces
  • Co-architect: Polo architecten Antwerp

Century Link Pro Shop-Retail for Seahawks+Sounders by ROSSETTI

Wednesday, March 5th, 2014

Article source: ROSSETTI

To entice both Seattle Sounders + Seahawks fans into the stadium’s Pro Shop, ROSSETTI expanded the store size by 250%, creating an immersive shopping environment for both teams. Each team’s merchandise is showcased on either side of the entrance through crystal clear, butt-glazed walls. The folding entrance wall opens on game days exposing a central flex space that is merchandised for the team playing that day.

Image Courtesy © ROSSETTI

  • Architects: ROSSETTI
  • Project: Century Link Pro Shop-Retail for Seahawks+Sounders

Quicken Loans Qzine by ROSSETTI

Wednesday, March 5th, 2014

Article source: ROSSETTI

Nothing about these offices looks like your father’s bank. That was the intent when Quicken Loans purchased the Chase Tower, also known as the Qube, located in Detroit’s urban core. The historic 1960s building houses the firm’s young and growing workforce.

Image Courtesy © ROSSETTI

  • Architects: ROSSETTI  (Ian Shapiro)
  • Project: Quicken Loans Qzine

Agora Szeged in Szeged, Hungary by BAHCS architects

Wednesday, March 5th, 2014

Article source: BAHCS architects

The architectural programme of the Agora project – a center for the promotion of local innovation – is manifested in a building unifying four different functions, three of which are linked to science and research: Computer-science history exhibition, Informatorium (demonstration space of the latest information technology) and a demonstration laboratory presenting experiments in biophysics. Our client decided to add the youth center of the city to the programme as well in order to introduce the younger generation as the main target group to the world of science and technology.

Image Courtesy © Zsolt Frikker

  • Architect: BAHCS architects
  • Project: Agora Szeged
  • Location: Szeged, Hungary
  • Architects: András Báger, Csaba Helmle
  • Fellow Architects: Gabriella Antal, Nóra Báger, Balázs Turai, Tamás Tóth
  • Photography: Zsolt Frikker
  • Software used: ArchiCAD
  • Client: Municipality of Szeged, Hungary
  • Total net floor area: 7240  m2
  • Construction cost (landscape included): net 2 billion HUF
  • Graphic design: Balázs Vékes
  • Interior design: György Frank, Péter Fábián
  • Landscape architecture: Gábor Szabó, Nóra Zámbó
  • Electrical planning: Ferenc Németi, Bogár Péterné, István Csányi, János Somogyi
  • Mechanical design: Zoárd Mangel, Zsolt Kovács, Attila Kerék
  • Public utilities, road planning: Erzsébet Bombolya
  • Structural design: Roland Ambrus, Tamás Méri
  • Building structures: Péter Handa
  • Contractor: KÉSZ Építő Zrt., László Szalados CEO, Péter Kondorosi project director, Gábor Urbán site manager
  • Competition First Prize: February 2009
  • Licensing plan: May 2009
  • Construction plan: April 2010
  • Opening: December 2012

“Terma” (Thermal) by Ramon Esteve

Wednesday, March 5th, 2014

Article source: Ramon Esteve

The space “Terma” (Thermal) is inspired by natural thermal springs created by volcanic activity. A serene and hedonistic atmosphere is evoked by pure and architectural forms.

The space is created by using large, prismatic volumes. Two large walls which divide and give focus to the space use a wood mosaic and backlit stone which illuminates the area with soft lighting. The edges of the space are divided into vertical panels of stone with different depths and light emerges from between the panels.

Image Courtesy © Ramon Esteve

Casa OVal in Jalisco, México by Elías Rizo Arquitectos

Wednesday, March 5th, 2014

Article source: Elías Rizo Arquitectos

The commission for casa Oval came from a young family with clearly defined needs and aspirations. This project presented a challenge that has become increasingly prevalent among Mexican architects: to build a house in a cloistered residential community that often imposes arbitrary, traditionalist aesthetic restrictions on all construction. Privacy and space efficiency were the two driving concerns for the project. The house envelope needed to afford sufficient visual privacy from the street outside, while also providing enough porosity to allow generous amounts of natural light into the house.

Image Courtesy © Marcos García

  • Architects: Elías Rizo Arquitectos
  • Project: Casa OVal
  • Location: Jalisco, México
  • Photography: Marcos García
  • Collaborators: Jenny Mora,
Paola Hernández, Alma Osnaya, Jenny Camarena, Gabriela Chávez, Roberto Contreras, Rigo González, Daniela Valdez, Andrea Zúñiga, Maripily Roel, Diana Reséndiz y Rodrigo Ortega
  • Constructor: Calca Constructora, César Alcaraz Flores, Pamela Cabrera Castro
  • Iluminación: Construlita
  • Project year: 2013
  • Project area: 341 m2

COMMUNITY CENTRE WESTVLETEREN by atelier tom vanhee

Wednesday, March 5th, 2014

Article source: atelier tom vanhee

The meeting centre offers accommodation to various community activities. The complex of buildings consists of successive constructions, ranging from a 19th century school building and an old town hall to an industrial construction from the 1990s. The dilapidated storage building makes place for enlargement of the meeting hall.

Image Courtesy © Filip Dujardin

  • Architects: atelier tom vanhee
  • Project: COMMUNITY CENTRE WESTVLETEREN
  • Location: Westvleterendorp 13, 8640 Westvleteren
  • Photography: Filip Dujardin
  • CLIENT: Municipality Vleteren, province West-Vlaanderen
  • CONCEPT TEAM: atelier tom vanhee met ontwerpgroep
  • STUDY OF STABILITY: S.C.E.S. , Brugge
  • BRUTO  SURFACE: 690 m²
  • CONCEPT: 2009 – 2010
  • EXECUTION: 2011 – 2012
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy