Open side-bar Menu

Archive for March 18th, 2014

Sohlbergplassen viewpoint in Stor-Elvdal, Norway by Carl-Viggo Hølmebakk AS

Tuesday, March 18th, 2014

Article source: Carl-Viggo Hølmebakk AS

The Norwegian painter HaraldSohlberg (1869-1935) stayed in the Rondane mountain area for several years to do studies for his most famous work, Winter Night in the Mountains. The motif was a summation of sketches from several standpoints. The most recognisable position was close to where the viewpoint platform is built today.

Image Courtesy © Carl-Viggo Hølmebakk AS

  • Architects: Carl-Viggo Hølmebakk AS
  • Project: Sohlbergplassen viewpoint
  • Location: Stor-Elvdal, Norway
  • Photography: Carl-Viggo Hølmebakk AS
  • Client: National road department, by HelgeStikbakke
  • Team: C-V. Hølmebakk and Christine Petersen
  • Structural Engineer: Terje Orlien (preliminary plan), Kristoffer Apeland (main plan)

PROMENADE 1 K. Street and Square in Alicante, Spain by Joaquín Alvado Bañón

Tuesday, March 18th, 2014

Article source: Joaquín Alvado Bañón

The shape of the main street and the square in “Pilar de la Horadada“ were very irregular, with a lot of sharecropping walls, patched parking and twisted lines of trees. We thought about a walk besides the sea, a pedestrian path between sand, palms and coconuts.

Image Courtesy © David Frutos

  • Architects: Joaquín Alvado Bañón
  • Project: PROMENADE 1 K. Street and Square
  • Location: Alicante, Spain
  • Photography: David Frutos
  • Engineer: Miguel Angel Crespo
  • Project Managment: Guia Consultores
  • Collaborators: Structure: Salvador Ivorra, Geometry: Rafael Guillén, Isabél Pérez and Angel González.
  • Year: 2012/2013

Edgeland House in Austin, Texas by Bercy Chen Studio

Tuesday, March 18th, 2014

Article source: Bercy Chen Studio

Edgeland House is located on a rehabilitated brownfield site and is a modern re-interpretation of one of the  oldest housing typologies in North America, the Native American Pit House. The Pit House, typically sunken,  takes advantage of the earth’s mass to maintain thermal comfort throughout the year.

Image Courtesy © Paul Bardagjy

  • Architects: Bercy Chen Studio
  • Project: Edgeland House
  • Location: Austin, Texas
  • Photography: Paul Bardagjy
  • Area: 1,400 sq ft
  • Year: 2012

Hinanai Village House in Hiroshima, Japan by dygsa

Tuesday, March 18th, 2014

Article source: dygsa

This is a house in Hiroshima, Japan.

The house is ideally suited for the client’s family of four – parents and two kids – with the purpose of spending weekends in the natural environment.

It is situated on the top of a hill with the spectacular view over the surrounding area.

The one-story house is in the shape of a square with sides that are 9.5m long.

Image Courtesy © dygsa

  • Architects: dygsa (Dominik Yoshiya Setouchi)
  • Project: Hinanai Village House
  • Location: Hiroshima, Japan
  • Photography: dygsa
  • Construction kind: build
  • Principal use: house
  • Structure: wood
  • Number of stories: 1 above ground
  • Site area: 2001.45㎡
  • Building area: 91.30㎡
  • Total floor area: 91.30㎡
  • Design period: 2012〜2013
  • Collaboration: Koura architects

VILLA AMANZI in Phuket, Thailand by Original Vision

Tuesday, March 18th, 2014

Article source: Original Vision

Nestled in a cascading, west facing ravine with a dramatic slab of rock defining the northern edge and a stunning outlook over the azure blue of the Andaman Sea to the south, our commission; to do this demanding but ultimately spectacular site justice, was both daunting and exciting.

Image Courtesy © Marc Gerritsen + Helicam Asia Aerial Photography

  • Architects: Original Vision (Adrian McCarroll, Waiman Cheung, Jamie Jamieson)
  • Project: VILLA AMANZI
  • Location: Phuket, Thailand
  • Photography: Marc Gerritsen and Helicam Asia Aerial Photography
  • Date of Completion: December 2008

Cultural Center in Katowice, Poland by PA+U Rafał Mazur

Tuesday, March 18th, 2014

Article source: PA+U Rafał Mazur 

The cultural center is located in the Dab district of Katowice in Poland –  an area known for mines and industry. The concept of the building links two  important aspects of the site. A green space connection is made from the  northern end traditional Silesian street to the southern border. The edge  between the building and green space is invisible. The roof in the plan of a  ‘Z’ shape rises from the ground level to two floors. The sectional form is  inspired by mines, as all of the programmatic utilities are located  ‘underground’. The building at the street level is integrated to promote  urban interaction.

Image Courtesy © Joanna Nowicka

  • Architects: PA+U Rafał Mazur
  • Project: Cultural Center
  • Location: Katowice, Poland
  • Photography: Joanna Nowicka
  • Building area: 1275sqm
  • Total floor area: 1677,84 sqm
  • Cubature: 7069,63 cubic meters
  • Year of built: end of 2013
  • Investor: City of Katowice
  • Team of architects: Rafal Mazur , Antonina Zygmunt , Piotr Glowacki , Krzysztof Mazanek , Marta Sacha
  • Structural Engineers: Rodryg Czyz, Jacek Zawadzki, Miroslaw Hutyrko

Q1 APARTMENT in Saint Petersburg, Russia by MODOM

Tuesday, March 18th, 2014

Article source: MODOM 

The studio grew out of two small apartments that share the same concept of an open space with a fair and clear white color. The space has an axis with several areas of different functionality, which interconnect and seamlessly blend into one another. The sleeping area is partially separated from the living-room with its own couch.

Image Courtesy © MODOM

  • Architects: MODOM 
  • Project: Q1 APARTMENT
  • Location: Saint Petersburg, Russia
  • Area: 89.0 sqm
  • Year: 2013

Falatow Jigiyaso orphanage in Bamako, Mali by F8 architecture

Tuesday, March 18th, 2014

Article source: F8 architecture

The story of Falatow Jigiyaso orphanage begins in Bamako. In 1978, Fatoumata Goundourou found an orphan baby in the street and brought him home.

From now on, her house will become a shelter for no less than 30 children of all ages.

Image Courtesy © Vanja Bjelobaba

  • Architects: F8 architecture (DELOUME)
  • Project: Falatow Jigiyaso orphanage
  • Location: Bamako, Mali
  • Photography: Vanja Bjelobaba

Playground with comfort facilities by Cadden Studio Ltd.

Tuesday, March 18th, 2014

Article source: Cadden Studio Ltd.

A playground building in Budapest with slides and a group of toys designed for it housing a washbasin, a diaper changer table and a toilet.

Image Courtesy © Cadden Studio Ltd.

  • Architects: Cadden Studio Ltd. (Tamás Szén Molnár)
  • Project: Playground with comfort facilities

Residential Building in Vienna, Austria by Söhne & Partner architects

Tuesday, March 18th, 2014

Article source: Söhne & Partner architects

The residential building in the 21st district of Vienna contains a total of 42 small apartments between 40 and 50m². Each has either a bright balcony or a private terrace. In the attic floor there are spacious apartments with associated large roof terraces.

While planning this building it was essential to reach an optimal exploitation of the officially permitted building volume. Common areas such as a spacious green courtyard including a modern children’s play area have loads of space available.

Image Courtesy © Söhne & Partner architects

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy