Open side-bar Menu

Archive for March, 2014

Venice Beach Skate Park by RRM Design Group

Tuesday, March 25th, 2014

Article source: RRM Design Group

RRM Design Group provided the planning, construction documents, bid services, cost estimates, and construction administration for the award-winning renovation of the 1.7-mile Venice Beach Oceanfront Walk, the busiest public park in Los Angeles and the second most visited place in California. The project required extensive public outreach, including a series of interactive public meetings, workshops, newsletters, and written and camera surveys, working with various community groups and City agencies.

Image Courtesy © RRM Design Group

  • Architects: RRM Design Group (Nicole Stephens)
  • Project: Venice Beach Skate Park

CABLE CAR MERANO 2000 by Roland Baldi architects

Tuesday, March 25th, 2014

Article source: Roland Baldi architects

The cable car is situated at the margins of the city of Merano and connects the city with the nearby skiing Area of Merano 2000. Autonomous in presence, the design consists of two terminals – one in the valley and one at the summit – that maintain a common architectural language through palette and form. Made transparent through materiality and colour, the layout and scheme of the station are intuitively read by its users.

Image Courtesy © Oskar Da Riz

  • Architects: Roland Baldi architects (Roland Baldi)
  • Project: CABLE CAR MERANO 2000
  • Photography: Oskar Da Riz, Frieder Blickle

District heating plant Chiusa in Italy by Roland Baldi architects

Tuesday, March 25th, 2014

Article source: Roland Baldi architects

The new district heating plant of chiusa looks like a big copper wing that comes out of the terrain.

The skewed roof surfaces create one dynamic volume, which seems like a shim between the viaduct and the old Gröden´s train line carriage house. From the main building’s entry you arrive directly to the visitors area, where a big glass wall gives visitors the view into the boiler house. To the west there is a wood-chips storage, to the east the main co-generation units; one stair goes to the first floor and creates a connection to the administration and toilet facilities.

Image Courtesy © Oskar Da Riz

  • Architects: Roland Baldi architects (Roland Bald)
  • Project: District heating plant Chiusa
  • Location: Chiusa, Italy
  • Photography: Oskar Da Riz
  • Software used: AUTOCAD

DAYCARE CENTRE SAXTORPHSVEJ in Valby, Denmark by Henning Larsen Architects

Tuesday, March 25th, 2014

Article source: Henning Larsen Architects

The new daycare centre in Valby, Copenhagen, is designed to encourage play and learning through various types of experiences. The new building allows the children to activate and embrace all corners of the building; they can engage in active play on the roof or take a quiet break in one of the small niches around the house.

Image Courtesy © Henning Larsen Architects

  • Architects: Henning Larsen Architects
  • Location: Valby, Denmark
  • Client: Københavns Kommune
  • Gross floor area: 1,640 m2
  • Year of design: 2012 – 2014
  • Type of assignment: Vinder af konkurrence
  • Samarbejdspartnere: ELINDCO Byggefirma A/S

Campus Repsol in Madrid, Spain by Rafael de La-Hoz

Tuesday, March 25th, 2014

Article source: Rafael de La-Hoz

The new Repsol corporate headquarters, by the Spanish architect Rafael de La-Hoz, receives LEED Platinum certification as one of the most sustainable buildings in Europe

The highest distinction for newly constructed buildings is awarded by the prestigious U.S. Green Building Council (USGBC). LEED NC (New Construction and Major Renovations) certification guaranties that the entire building has been designed and built according to the most demanding sustainability criteria.

Image Courtesy © Filippo Poli

CHILDREN’S INTERACTIVE MUSEUM in Riyadh, Saudi Arabia by Henning Larsen Architects

Tuesday, March 25th, 2014

Article source: Henning Larsen Architects

The new Children’s Interactive Museum is based on children, their natural curiosity and imagination. Thus, the museum design focuses on the idea of a tree hut as a magical place in the treetops and their dynamic play of light and shadow.

The Children’s Interactive Museum is situated in King Abdullah Financial District in Riyadh, Saudi Arabia, where Henning Larsen Architects is behind several mixed-used buildings in addition to the master plan for the area.

Image Courtesy © Henning Larsen Architects

  • Architects: Henning Larsen Architects
  • Location: Riyadh, Saudi Arabia
  • Client: RIC
  • Gross floor area:14,000 m2
  • Year of construction: 2012 – 2014
  • Type of assignment: 1st prize in invited international competition
  • Team: Thornton Tomasetti Engineering, Cultural Innovations

Jack’s House in Melbourne, Australia by FMD Architects

Tuesday, March 25th, 2014

Article source: FMD Architects

The new extension offers a dialogue between two buildings of different eras. The existing Victorian residence at the street front and the industrial saw-tooth warehouse on the rear boundary seem disconnected in style and function. The extension negotiates between the two buildings, stretching and tapering toward the saw-tooth brick wall, while internally opening up from the double loaded Victorian corridor to the open glazed space, with the brick wall on the boundary as a feature backdrop.

Image Courtesy © Shannon McGrath

  • Architects: FMD Architects
  • Project: Jack’s House
  • Location: Melbourne, Australia
  • Photography: Shannon McGrath
  • Project Completion: 2012
  • Project Team: Fiona Dunin, Alex Peck, Jesse Newstadt, Georgia Nowak, Caroline Tan
  • Builder: Grenville Architectural Construction
  • Structural Engineer: Irwin Consult
  • Landscape Architect: Eckersley Garden Architecture

Redevelopment of the New Waterfront in Thessaloniki, Greece by nikiforidis-cuomo architects

Tuesday, March 25th, 2014

Article source: nikiforidis-cuomo architects

In 2000, the Municipality of Thessaloniki launched an International Architectural Competition for the redevelopment of the New Waterfront and in 2006 the construction of the 1st prize begun. The first part (around 75800m2) was completed in 2008 and the second part (around 163000m2) started in 2011 and was completed in 2014. The total length of the New Waterfront is 3km. There are 2.353 new trees, 118.432 new plants, 58,75 acres of green spaces and 11.557m2 of playgrounds.

The waterfront with the sculpture of G.Zoggolopoulos, Image Courtesy © Prodromos Nikiforidis

  • Architects: nikiforidis-cuomo architects
  • Project: Redevelopment of the New Waterfront
  • Location: Thessaloniki, Greece
  • Photography: Bernard Cuomo, Prodromos Nikiforidis, Ionnis Kaktsis.
  • Software used: AutoCad
  • Date of completion: 2014
  • Developer: Municipality ofThessaloniki
  • Area: 238.800 m2
  • Special collaborators: P. Tarani, E. Karioti
  • Collaborators: I. Dova, E. Zografou, N. Karakosta, N. Biskos, S. Nikolakaki, D. Pavlopoulou, G. Skiadopoulos, F. Valsami, E. Konstantara
  • Acoustic consultant (for the competition): N. Barkas
  • SUPERVISION OF THE STUDIES: K. Belibasakis, M. Zourna, K. Bletsa, E. Fountoulidou, S. Laftsidou, D. Katirtzoglou, D. Sotiriadis
  • SUPERVISION OF THE CONSTRUCTION: A. Spiliopoulos, D. Tzioras, N. Mourouzidis, I. Karagianni, S. Paraskeva

Cross-Stitch House in Melbourne, Australia by FMD Architects

Saturday, March 22nd, 2014

Article source: FMD Architects

The brief was to create new Living spaces, relocate the kitchen and bathroom and improve access to natural light. The functional requirements of the client were simple. The only particular requirement was to find a place in the design for 3 tapestries that her mother had made.

Image Courtesy © Peter Bennetts

  • Architects: FMD Architects
  • Project: Cross-Stitch House
  • Location: Melbourne, Australia
  • Photography: Peter Bennetts
  • Project Completion: December 2013
  • Project Team: Fiona Dunin, Andrew Carija, Robert Kolak
  • Builder: Grenville Architectural Construction
  • Landscape Architect: Eckersley Garden Architecture
  • Structural Engineer: MacLeod Consulting


Beach House in La Jolla, Peru by Metropolis

Saturday, March 22nd, 2014

Article source: Metropolis

The Project is located in the First Row of a plot right beside a Crystal Lagoon artificial lagoon, in La Jolla, in Lima, in a 300.00m2 terrain.

The proposal contemplates the development of a beach residence with two floors plus a basement.

Image Courtesy © Metropolis

  • Architects: Metropolis (Arch. José Orrego Herrera)
  • Project: Beach House
  • Location: La Jolla, Peru
  • Photography:


  • Basement Floor: 60.53 m2
  • Ground Floor: 264.85 m2
  • First Floor: 244.85 m2
  • Built Area: 570.23 m2
  • SITE AREA: 300.00m2
  • PROJECT ASISTANTS: Arch. Elmer Ramírez  –  Arch. Juan Carlos Berrocal
  • CONSTRUCTOR: Arch. Alfredo Uccelli
  • STRUCTURES: Eng. Jorge Avendaño
  • SANITARY INSTALATIONS: Eng. Lincoln Gal’Lino
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy