Open side-bar Menu

Archive for April 7th, 2014

Stardom Entertainment Office Remodeling in Geumcheon-gu, Seoul, South Korea by D•LIM architects

Monday, April 7th, 2014

Article source: D•LIM architects 

From an abandoned warehouse to a new entertainment office in the meatpacking district.

D·LIM architects converted a previously abandoned warehouse in the meatpacking district of Doksan into music record label, Stardom Entertainment’s new office. Located in Seoul, the area has been in steady decline, with the traditional market (originally founded in 1973) also struggling.

Image Courtesy © D·LIM architects

  • Architects: D•LIM architects
  • Project: Stardom Entertainment Office Remodeling
  • Location: Geumcheon-gu, Seoul, South Korea
  • Design Team: Jea-Ok Kim, Ji-Sun Park, Kyung-min Jang, Jung-ho Choi, Jeong-tae Kim
  • Site area: 3,065.80㎡
  • Building area: 548.80㎡
  • Gross floor area: 1,775.65㎡
  • Building scope: B1/2F


Monday, April 7th, 2014

Article source: JAS ARQUITECTURA

We understand that the city is not the sum of individual buildings , but it is the practice of the people that run that, enrich and keep evolving, people mobilized by the architecture in terms of its use and location. Whether for obvious economic and functional reasons, finally opting for the complete demolition of the existing building (apart from the historical value of it, it was only linked to emotional and age old aspects, and not like others of architectural quality and condition ), taking into account the strong link with the history of the municipality of the existing building, and the sensitivity of many people who grew up with the urban image of this, the first city Council of Benidorm.

Image Courtesy © Díaz, Bayona & Waldorff

  • Architects: JAS ARQUITECTURA
  • Location: Benidorm, Spain
  • Photography: Díaz, Bayona & Waldorff

Nagatino 2.0 coworking center in Moscow, Russia by Ruslan Aydarov architecture studio

Monday, April 7th, 2014

Article source: Ruslan Aydarov architecture studio

Space with total area of 603 sq.m on the top floor of a former furniture factory was transformed into a 748 sq.m by the erection of four local platforms of welded metal constructions. Spacious loft has included seven working areas for a total of 100 seats, an extensive coffee zone, mini-hostel on 5 beds, children’s room, 3 bathrooms and 2 shower rooms.

Image Courtesy © Ruslan Aydarov architecture studio

  • Architects: Ruslan Aydarov architecture studio
  • Project: Nagatino 2.0 coworking center
  • Location: Moscow, Russia
  • Photography: Ruslan Aydarov architecture studio
  • Design Team: Ruslan Aydarov, Anna Timofeeva, Irina Sigova
  • Year: 2013
  • Budget: $ 350 000

Office building at Tesdorpfstrasse 8, Hamburg by gmp · von Gerkan, Marg and Partners · Architects

Monday, April 7th, 2014

Article source: gmp · von Gerkan, Marg and Partners · Architects

At Tesdorpfstrasse 8 in Hamburg, near the Dammtor railway station, a new office building has been completed to a design by architects von Gerkan, Marg and Partners (gmp) which meets top energy conservation standards and is likely to receive the gold certificate under DGNB rules.

Different heights and two-storey arcades, © Heiner Leiska

  • Architects: gmp · von Gerkan, Marg and Partners · Architects
  • Project: Office building
  • Location: Tesdorpfstrasse 8, Hamburg
  • Photography: Heiner Leiska
  • Design: Meinhard von Gerkan and Nikolaus Goetze with Volkmar Sievers
  • Project manager: Jan Stolte
  • Scheme design team: Christian Dahle, Alexandra Heise, Wiebke Meyenburg, Kerstin Steinfatt, Fabian Faerber
  • Detailed design team: Nina Moelle, Tilmann Jarmer, Martina Klostermann, Wiebke Meyenburg, Steffen Lepiorz, Uli Rösler DGNB auditor Urs Wedekind
  • Client: Harm Müller-Spreer c/o Müller-Spreer AG
  • Construction period: 2011–2013


LifeWorks in Austin, Texas by Miró Rivera Architects

Monday, April 7th, 2014

Article source: Miró Rivera Architects

LifeWorks is a branch location of a local non-profit that provides a model for sustainable design in low-income neighborhoods. Located in East Austin, a historically socioeconomically-disadvantaged area, the 33,467 sq ft facility will provide a hub for educational and financial literacy in Central Texas. The design of the new branch, which has received a 5-star sustainability rating from Austin Energy Green Building, highlights the organization’s role in transforming the lives of youth and families seeking self-sufficiency and generational advancement.

Image Courtesy © Paul Finkel | Piston Design

  • Architects: Miró Rivera Architects
  • Project: LifeWorks
  • Location: Austin, Texas
  • Photography: Paul Finkel | Piston Design
  • Height: 3 floors 39′-9″
  • Area: 33,467 sf (31,412 sf interior only)
  • Site: 5.9 acres (256,525 sf)
  • Code Occupancy: Retail (731 sf), Assembly (951 sf), Office (27,998 sf), Mult-purpose/exterior (1810 sf)
  • Civil Engineers: Bury + Partners, Inc.
  • Structural Engineers: Architectural Engineers Collaborative (AEC)

Design Team

  • Design Partners: Juan Miró, FAIA LEED AP, Miguel Rivera, AIA LEED AP
  • Project Architect/Managers: Ken Jones, LEED AP
  • Team Members: Ada Corral, AIA, Sara Hadden


New tribune and locker rooms for the Ferdeghini sport complex in La Spezia, Italy by Frigerio Design Group

Monday, April 7th, 2014

Article source: Frigerio Design Group 

The project provides a new vision of sports and environment. It combines youth education and growth with Spezia Calcio’s athletic needs, always respecting the context and the local resources.

The renovation of the sports center “Ferdeghini”, with minimal building’s footprint, high energetical efficiency and sensorial comfort, designed to become the “home” of the youth sector of the historic Company Spezia Calcio.

Image Courtesy © Enrico Cano

  • Architects: Frigerio Design Group
  • Project: New tribune and locker rooms for the Ferdeghini sport complex
  • Location: La Spezia, Italy
  • Photography: Enrico Cano
  • Date and place: 2012-13, La Spezia, Italia
  • Client: Spezia Calcio srl
  • Surfaces: lot 30.000 sq m; building 2700 sq m; seats 440 posti; parkings 4000 sq m; soccer fields 9000 sqm
  • Design team: E. Frigerio con D. Galletti (project leader), D. Bona, E. Masala, M. Torrigiani, M. Russotto, F. Valido e C. Ginocchio.
  • Structures: I Quadro Ingegneria   L. Romano, S. Migliaro con C. Dotti
  • Systems: Politecnica   M. Gusso e F. Frassinetti
  • Construction firm: Delucchi SaS
  • Concrete structures: CSP prefabbricati SPA
  • Steel structures: Metallica S.r.l.
  • Wall and roof cladding: Steel Pool Cantieri S.r.l.
  • Elettrical installation: S.EL. Servizi Elettrotecnici S.r.l.
  • Mechanical systems: Idraulica FERLA Multiservice
  • Locker rooms forniture: Ges group s.r.l.
  • Tribune seats: OMSI s.r.l.
  • Signboard: Neon Ares s.a.s
  • Design and bar forniture: COSTA GROUP S.r.l.

Villa K01 by Studioninedots

Monday, April 7th, 2014

Article source: Studioninedots

On the tip of an island near Amsterdam lies a mysterious black box. This is the house that Studioninedots built for a young family – a house full of surprises and contrasts. A house with dynamic spatial and material qualities: from an unlimited space with panoramic views of nature to private rooms hidden behind a veil of shutters, from sleek custom furniture against a raw concrete structure to warm timber paired with cold steel. Light and views were key elements of this design. The house was completed in January 2014.

Image Courtesy © Peter Cuypers

  • Architects: Studioninedots
  • Project: Villa K01
  • Photography: Peter Cuypers
  • Design: 2010-2012
  • Construction: 2012-2013
  • Client: Private
  • Design: Studioninedots(Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut en Metin van Zijl.)
  • Interior design: Studioninedots
  • Collaborators: Wouter Hermanns, Max Meijer
  • Gross volume: 975 m3 including basement
  • Gross floor area: 379 m2


Hotel Riva Chooses TENARA® Fabric to Enhance Atmosphere and Ensure Guest Comfort in Germany

Monday, April 7th, 2014

Article source: SEFAR® Architecture

Efforts to align water and land underpin all aspects of the design of Constance, Germany’s Hotel Riva, from its logo to its architecture. SEFAR® Architecture’s TENARA® Fabric ensures that the hotel remains consistent in its theme — all the way up to its shading canopies.

Image Courtesy © SEFAR® Architecture

  • Project: TENARA® Fabric Canopy
  • Location: Germany

Chai One HQ in Houston by Bercy Chen Studio LP

Monday, April 7th, 2014

Article source: Bercy Chen Studio LP

ChaiOne is an innovative enterprise mobility agency. Their new international HQ will be located just east of downtown Houston. It will be a renovation of an abandoned 1920’s Art Deco Concrete Shell building which was the original Schlumberger HQ. This project is part of a broader push to develop a livable high tech start up district in the long neglected east Houston area.

Image Courtesy © Bercy Chen Studio LP

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy