Open side-bar Menu

Archive for April 9th, 2014

Studio apartment by Tamás Szén Molnár

Wednesday, April 9th, 2014

Article source: Tamás Szén Molnár

Studio apartment with high interior and cube serving as bathroom, bedroom, kitchen and dining room all at the same time. Designed with István Bényei.

Image Courtesy © Tamás Szén Molnár

Tree House by 6a architects

Wednesday, April 9th, 2014

Article source: 6a architects

The Tree House was developed in response to the mother of a busy family who in finding herself reliant on a wheelchair was also finding herself increasingly confined to a single room.

Her home is a pair of small grade II listed 1830’s brick weavers cottages, joined together in the 1970’s as part of the GLC homesteading scheme.  The ground floor rooms of the two cottages are on different levels and both a half storey above the garden behind.

Image Courtesy © 6a architects

  • Architects: 6a architects
  • Project: Tree House
  • Project Size: 57m2
  • Completion Date: March 2013
  • Project Team: Stephanie Macdonald, Tom Emerson, John Ross, Alice Colverd, Cécile David
  • Structural Engineer: Price & Myers.
  • Contractor: John Perkins Projects Ltd
  • Building Control: MLM
  • Exterior Cladding: Ashwell Recycled Timber Products
  • Garden design: Dan Pearson Studio / Mark Cummings Garden Designs

Business incubator, Training centre by h2o architectes

Wednesday, April 9th, 2014

Article source: h2o architectes 

The EPF Normandie and the commune of Pont-Audemer wanted to convert the industrial site of an ancient paper factory into offices/workshops for different companies.

The ancient paper factory is a symbol of an important part of the local working class memory. The architectural conversion suggested by the agency had three principle axis of development.

Image Courtesy © Stéphane Chalmeau

  • Architects: h2o architectes 
  • Project: Business incubator, Training centre
  • Photography: Stéphane Chalmeau, Julien Attard
  • Software used: Rhino
  • Mission: In charge of studies and construction site
  • Surface: 1500 m², 2500 m² exterior
  • Construction cos: 2 800 000 euros HT
  • Date: Delivered December 2013
  • Team: h2o architectes (lead architect) with M. Virtz quantity surveyor, Louis Choulet Mechanical and Sustainability Engineers BMI, Structure Engineers, France Aires Exterior infrastructure Engineers

Omenapuisto Day-Care-Center in Helsinki, Finland by Hakli Architects

Wednesday, April 9th, 2014

Article source:  Hakli Architects

The Omenapuisto day-care centre is designed on a narrow site and follows the adjoining street pattern. The southern part of the site is reserved as a play area which the group rooms and corridors open on to. The aim is to achieve lightness and openness coupled with the necessary degree of supervision.

Image Courtesy © Jussi Tiainen

  • Architects: Hakli Architects
  • Project: Omenapuisto Day-Care-Center
  • Location: Helsinki, Finland
  • Photography: Jussi Tiainen
  • Translation: Nicholas Mayow
  • Floor area: 890 kem2
  • Year of completion: 2013
  • Building Developer: Helsingin kaupunki, Tilakeskus
  • Client: City of Helsinki, Social Servicves Department, Child Day Care
  • Building developer consult: A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy
  • Structural design: HKR-ARK-TTO / Antti Nurmi
  • HPAC design: Pöyry Finland Oy
  • Electrical design: Olof Granlund, United Engineers Ltd
  • Main contractor: Larmix Group Oy

AISJ New Aquatics Center in Johannesburg, South Africa by Flansburgh Architects

Wednesday, April 9th, 2014

Article source: Flansburgh Architects

Design Challenges:

The challenge was to create an economic covering for a state-of-the-art pool. Johannesburg sits on a plateau known as the “highveld,” 5,000 feet above sea level, with earth rich in iron ore, causing frequent lightning strikes. Although the climate is temperate, night-time temperatures can drop significantly.  The new pool was required to be both covered and heated.

Image Courtesy © Stephen O’Raw

  • Architects: Flansburgh Architects
  • Project: AISJ New Aquatics Center
  • Location: Johannesburg, South Africa
  • Photography: Stephen O’Raw
  • Architect of Record: GLH & Associates
  • Project Manager: J M Henrey& Associates
  • Structural Engineer: WSP Consulting Engineers
  • Landscape Architecture: Uys& White
  • Pool Equipment Specialist: Martin TeGroenMTG Consult
  • Quantity Surveyor: TMS Group
  • Completion Date: 2012
  • Construction Cost: $1,500,000
  • Cost/SF: $100/sf
  • Client: International Pre-K-12 Independent School
  • Project Role: Full architectural and interior design

Stadium in Mersin, Turkey by BKA / Bahadır Kul Architects

Wednesday, April 9th, 2014

Article source: BKA / Bahadır Kul Architects

The stadium is expected to used for international and national sports.The capacity of stadium is 25.000 spectators. it is thought to be a symbolic building for the city because of its architectural design and its audience.

Image Courtesy © Ket Kolektif

  • Architects: BKA / Bahadır Kul Architects
  • Project: Stadium
  • Location: Mersin, Turkey
  • Photography: Ket Kolektif
  • Construction period: 2012-2013
  • Capacity: 25.000 person
  • Site Area: 111.000 m2
  • Total Floor Area: 75.000 m2
  • Project Type: Sports
  • Client: Housing Development Administration of Turkey

AQUARIUM in Antalya, Turkey by BKA / Bahadır Kul Architects

Wednesday, April 9th, 2014

Article source: BKA / Bahadır Kul Architects

The main design decisions of Antalya Aquarium project are determined with desire of vanishing in silhouette and creating harmony with topography. Pulling back of the ground floor, a shaded public area is created to beware from sun and profit from wind.  This shaded public area is the point of approach, gather and diffusion of the aquarium project. Also the shell of this area determines the information and fast-food areas, amphitheater and box office with its curves and waves.

Image Courtesy © Ket Kolektif

  • Architects: BKA / Bahadır Kul Architects
  • Project: AQUARIUM
  • Location: Antalya, Turkey
  • Photography: Ket Kolektif
  • Project Year: 2010
  • Construction period: 2011-2012
  • Site Area: 30.000 m2
  • Total Floor Area: 12.000m2
  • Client: Antalya Aquarium Company

Far Sight House in Bukit Timah, Singapore by Wallflower Architecture + Design

Wednesday, April 9th, 2014

Article source: Wallflower Architecture + Design

This house sits on high ground, and the rear of the site has wonderful views overlooking the greener and more affluent residential addresses in Singapore. Our client’s brief was to design a home of two stories, with an attic, and importantly a roof terrace facing the rear and overlooking the valley.

Image Courtesy © Marc Tey

  • Architects: Wallflower Architecture + Design
  • Project: Far Sight House
  • Location: Bukit Timah, Singapore
  • Photography: Marc Tey
  • Design Team: Robin Tan, Cecil Chee, Sean Zheng, Shirley Tan & Eileen Kok
  • Structure: GCE Consulting Engineers
  • M&E: LAC Engineers & Associates
  • Q.S: KH Lim Quantity Surveyors
  • Landscape: Nyee Phoe Flower Garden Pte Ltd
  • Project Completion: 2013
  • Site Area: 396 m2
  • GFA: 463 m2

ICE RING in Kayseri, Turkey by BKA / Bahadır Kul Architects

Wednesday, April 9th, 2014

Article source:  BKA / Bahadır Kul Architects

Kayseri Ice Ring is placed 9 km far away from the city center and inside the 10.000 square meters site. With the transportation facilities like car, minibus, bus and railway system; the Ice Ring has the chance to make citizens life more sportive. When designing the form of the building, the relation between the ice and the air comes into the mind. Besides, by the meaning of ice, global warming in our today’s world has the consideration for the citizens. For the changing climates, the less green and our apathetic stands can be more conscious in this way.

Image Courtesy © Ket Kolektif

  • Architects:  BKA / Bahadır Kul Architects
  • Project: ICE RING
  • Location: Kayseri, Turkey
  • Photography: Ket Kolektif, BKA / Bahadır Kul Architects
  • Construction Period: 2009, 2012
  • Site Area: 10.000 m2
  • Total Floor Area: 2.600 m2

LOFT B in Anif, Salzburg, Austria by MUTANT ARCH.MEDIA

Wednesday, April 9th, 2014

Article source: MUTANT ARCH.MEDIA

Development of an agricultural component object on approximately 300sqm of living space including a galleria on 2nd floor. Everything was planned so that it is very neutral looks although the color and radiates a lot of heat .

Image Courtesy © MUTANT ARCH.MEDIA

  • Architects: MUTANT ARCH.MEDIA
  • Project: LOFT B
  • Location: Anif, Salzburg, Austria
  • Photography: MUTANT ARCH.MEDIA
  • Completed: 2013
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy