Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for May, 2014

The Library House in Bangalore, India by Khosla Associates

Wednesday, May 7th, 2014

Article source: Khosla Associates

Client brief:

The brief for this house was a well articulated document that delved into the nuances of how this family of 3 wanted to live. The family, comprising an entrepreneur-industrialist, married to a bohemian writer and with a teenage daughter, wanted the house to reflect the diverse range of their lives.

Image Courtesy © Shamanth Patil J.

Image Courtesy © Shamanth Patil J.

  • Architects and Interior Design: Khosla Associates
  • Project: The Library House
  • Location: Bangalore, India
  • Photography: Shamanth Patil J.
  • Principal designers: Sandeep Khosla and Amaresh Anand
  • Design team: Sandeep Khosla, Amaresh Anand and Priyanka Sams
  • Clients: Nikhil Kumar and Lavanya Sankaran
  • Civil Contractors: JJ Constructions Pvt. Ltd.
  • Structural Engineer: S & S Associates.
  • Landscape: Dewa Kusuma, Bali.

(more…)

Goocha-sea food restaurant in Tel Aviv, Israel by Nir Portal Architects

Wednesday, May 7th, 2014

Article source: Nir Portal Architects

Goocha-sea food restaurant, Tel Aviv, is situated in the heart of very popular hi tech offices area.

In designing it we wanted to create a contrast atmosphere of design, breaking the cold steel and glass reflected from environment.

Along with major effort to bring the spirit of sea to that area of the city, Goocha’s design is an eclectic design, combines styles from traditional classic to new “used, second hand” style.

Image Courtesy © Nir Portal Architects

Image Courtesy © Nir Portal Architects

  • Architects: Nir Portal Architects (Nir Portal)
  • Project: Goocha-sea food restaurant
  • Location: Tel Aviv, Israel
  • Software used: 3d max for drawing we used Autocad 2012

(more…)

Vendsyssel Hospital – Extension &Renovation in Hjørring, Denmark by C.F. Møller Architects

Wednesday, May 7th, 2014

Article source: C.F. Møller Architects

The competition-winning design for the extension and refurbishment of the Vendsyssel Hospital seeks to enhance the overarching architectonic identity of the hospital and to integrate buildings and landscapes in various ways, including a rooftop children’s oasis.

Image Courtesy © C.F. Møller Architects

Image Courtesy © C.F. Møller Architects

  • Architects: C.F. Møller Architects
  • Project: Vendsyssel Hospital – Extension &Renovation
  • Location: Hjørring, Denmark
  • Client: RegionNordjylland
  • Landscape architect: C.F. Møller Landscape
  • Engineering: MOE
  • Size: 14.000 m2 (new-built), ca. 11.000 m2 (renovation)
  • Year: 2014-2019
  • Awards: 1st. Prize in Architectural Competition 2014

(more…)

Atnachta café in Tel Aviv, Israel by Nir Portal Architects

Tuesday, May 6th, 2014

Article source: Nir Portal Architects

College girl by day and dirty minded lady by night?

A local coffee house that transform itself to a dark alcohol bar when sun goes down.

Transforming space, the kind that knows how to create an intimate atmosphere of a neighborhood café and from the exact same components creates the atmosphere of a pickup bar.

Image Courtesy © Nir Portal Architects

Image Courtesy © Nir Portal Architects

(more…)

‘ONE’- sushi restaurant in Ramat Hachayal, Tel Aviv, Israel by Nir Portal Architects

Tuesday, May 6th, 2014

Article source:  Nir Portal Architects

‘One sushi’, is situated in the heart of very popular hi tech offices area, ramat hachayal, Tel Aviv.

Inspired by clean traditional Japanese design, ‘one’ preserves that tradition.

Elements of design were chosen carefully, layout were drawn minimalistic, colors pallets become monochromatic with a light lemon grass touch.

Image Courtesy © Yoav Gorin

Image Courtesy © Yoav Gorin

  • Architects: Nir Portal Architects (Nir Portal)
  • Project: ‘ONE’- sushi restaurant
  • Location: Ramat Hachayal, Tel Aviv, Israel 
  • Photography: Yoav Gorin

(more…)

Restaurant “The old man & the sea” in Jerusalem, Israel by Nir Portal Architects

Tuesday, May 6th, 2014

Article source: Nir Portal Architects

The Restaurant “The old man & the sea” located in a hangar on the platform of the ancient port of Jaffa, and is spread over an area of 900 square meters. Basis of planning we dealt with was the strict conservation guidelines.

The old man and the sea is an authentic Jaffa food Institute of decades decided to move to a new location-Hangar used by the fishermen of Jaffa and their boats for decades until it was abandoned due to aging and the dangers of it.

Image Courtesy © Nir Portal Architects

Image Courtesy © Nir Portal Architects

  • Architects: Nir Portal Architects
  • Project: Restaurant “The old man & the sea”
  • Location: Jerusalem, Israel

(more…)

Abu Dhabi Urban Planning Council in United Arab Emirates by Söhne&Partner architects

Tuesday, May 6th, 2014

Article source: Söhne&Partner architects

To include the building complex very naturally into the environment, it is placed on different landscape levels. The use of typical colours and patterns does not only help to fit the complex into the natural landscape, it also refers to the already existing UPC building.

Image Courtesy © Söhne&Partner architects

Image Courtesy © Söhne&Partner architects

(more…)

PUBLIC LIBRARY AND MUSIC SCHOOL in Almonte, Spain by DONAIRE ARQUITECTOS

Tuesday, May 6th, 2014

Article source: DONAIRE ARQUITECTOS

Restoration of the “Los Reales de Almonte” Warehouse for use as a public library, and School of Arts (Music, Dance and Art). The project is centred on a warehouse registered as being of Cultural Interest.

It is situated in the “Culture City” in Almonte, next to the town’s new Theatre and enclosed within a public square.

Specifically, the library is located in a wine cellar, typical of the local area. The building is 78m long and 10,5m wide, with a total area of 821 m² The building is open on 3 sides.

Image Courtesy © Fernando Alda

Image Courtesy © Fernando Alda

  • Architects: DONAIRE ARQUITECTOS
  • Project: PUBLIC LIBRARY AND MUSIC SCHOOL
  • Location: Almonte, Spain
  • Photography: Fernando Alda
  • Project year: 2004-2010
  • Client: Almonte Town Hall
  • Area: 1.725,00 m²
  • Budget: 828.214,10 €
  • Architect authors: Juan Pedro Donaire Barbero
  • Architect team: Jesús Núñez Bootello, Ignacio Núñez Bootello , Carmela Domínguez Asencio , Tibisay Cañas Fuentes , Beatriz Hacar Hernández , Juan Vega Espinar , David Rapado Moreno , Delia Pacheco Donaire , Pablo Baruc García Gómez.
  • Engineering: Javier Drake Canela , Guillermo Márquez Villanueva, Alfonso Buiza Camacho.

(more…)

Pearl Academy of Fashion in Jaipur, India by Morphogenesis

Tuesday, May 6th, 2014

Article source: Morphogenesis

The Pearl Academy of Fashion, Jaipur is a campus which by virtue of its design is geared towards creating an environmentally responsive passive habitat. The institute creates interactive spaces for a highly creative student body to work in multifunctional zones which blend the indoors with the outdoors seamlessly. The radical architecture of the institute emerges from a fusion of the rich traditional building knowledge bank and cutting edge contemporary architecture.

External view of the building at dusk, Image Courtesy © Andre J Fanthome and Edmund Sumner

External view of the building at dusk, Image Courtesy © Andre J Fanthome and Edmund Sumner

  • Architects: Morphogenesis
  • Project: Pearl Academy of Fashion
  • Location: Jaipur, India
  • Photography: Andre J Fanthome and Edmund Sumner
  • Client: Pearl Academy of Fashion
  • Structure: N M Roof Designers Ltd.
  • Contractors: R G Colonizers Pvt. Ltd
  • Plot Area: 12, 250 sq m (3 Acres)
  • Built-up area: 2, 15,278 Sq ft
  • Building Height: 12 m
  • Basement Depth: 4m basement, 4.6 m underbelly
  • Year of completion: 2008
  • Cost: Rs. 1300/sq ft

(more…)

Polour Rock Climbing Hall in Mazandaran, Iran by New Wave Architecture

Tuesday, May 6th, 2014

Article source: New Wave Architecture

Laying on the pristine context of Polour, overlooking the highest peakof Iran-Mount Damavand-, and responding the climbing potential of the region,a spirited sport facility is imprinted delicately in the rocky lands of Mazandaran.

Being inspired by the geological process of the large-scale movements of the earth‘s crust and its tectonic forces,all end up to initial clues toco-operate for drawing up Polour Rock Climbing Hall.

 Image Courtesy © New Wave Architecture

Image Courtesy © New Wave Architecture

  • Architects: New Wave Architecture (LidaAlmassian/ShahinHeidari)
  • Project: Polour Rock Climbing Hall
  • Location: Mazandaran, Iran
  • Design Team: Maryam Amanpour, Zahra Hamedani, Tina Yavarian, Atieh Ameri, Saeid Fahimpour, Mona Ramzi, Fateme Dehghani, Shadi Jelvi, Sara Farahani, Mohammad Keshavarzi, Marjan Najafizadegan, Helaleh Alaei
  • Client: Development and Maintenance of Sports Facilities
  • Design Date: 2012

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy