Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for June 15th, 2014

Read Nest in Asserbo, Denmark by Dorte Mandrup Arkitekter

Sunday, June 15th, 2014

Article source: Dorte Mandrup Arkitekter

Read Nest is a small prefab studio box designed as a detached unit in connection with a private holiday home in Northern Sealand.

Despite the small size the Read Nest is designed for both sleeping and working.

Image Courtesy © Thomas mandrup-poulsen

Image Courtesy © Thomas mandrup-poulsen

  • Architects: Dorte Mandrup Arkitekter
  • Project: Read Nest
  • Location: Asserbo, Denmark
  • Photography: Thomas mandrup-poulsen and Torben eskerod
  • Area: 9,8 m2
  • Client: Private
  • Status: Built 2007
  • Awards: Nominated for World Architecture Festival 2009

(more…)

MUSEUM FOR SWISS WATCH MAKER AUDEMARS PIGUET in Le Brassus, Switzerland by BIG Architects

Sunday, June 15th, 2014

Article source: BIG Architects

Swiss luxury watchmaker Audemars Piguet chooses BIG to expand its historic headquarters. The 2.400m2/25,800 ft pavilion will be a striking landmark to precision seamlessly integrated into the local landscape.

Team BIG, HG Merz, Luchinger & Meyer and Muller Illien´s design is rooted in the origins of the family owned company, a history of watchmaking that goes back centuries and is nested in the nature and culture of the Vallée de Joux. Surrounded by the historical workshops in Le Brassus in the heart of La Vallée de Joux, the new museum called Maison des Fondateurs, will be imbedded in the landscape – reuniting the buildings with the undulating fields of the valley.

Image Courtesy © BIG Architects

Image Courtesy © BIG Architects

  • Architects: BIG Architects
  • Project: MUSEUM FOR SWISS WATCH MAKER AUDEMARS PIGUET
  • Location: Le Brassus, Switzerland
  • Collaborators: HG Merz, Luchinger und Meyer, Muller Illien
  • Size: 2400 m2/ca 25,800 ft
  • Partner-in-Charge: Bjarke Ingels, Thomas Christoffersen
  • Project Leader: Daniel Sundlin
  • Team: Ji-Young Yoon, Jason Wu, Otilia Pupezeanu, Natalie Kwee, Beat Schenk, Dammy Lee, Blake Smith, Marie Lancon, Yaziel Juarbe, Julien Beauchamp-Roy, Kristian Hindsberg, Pauline Lavie

(more…)

BODY HOUSE in Rotterdam, Netherlands by MONOLAB ARCHITECTS

Sunday, June 15th, 2014

Article source: MONOLAB ARCHITECTS

China Town

The site of this private house is part of a residential redevelopment in Katendrecht, a harbor pier south of Hotel New York. Until the 1970’s Katendrecht was still completely surrounded by harbors and ships. It was Rotterdam’s China Town and red light district. Currently it is incorporated in the ‘Kop van Zuid’ redevelopment as southern part of the city center.

Image Courtesy © MONOLAB ARCHITECTS

Image Courtesy © MONOLAB ARCHITECTS

  • Architects: MONOLAB ARCHITECTS
  • Project: BODY HOUSE
  • Location: Rotterdam, Netherlands
  • Client: confidential
  • Design: Monolab
  • Team: J.W. van Kuilenburg with W. Hoogerwerf
  • Site: Parkkwartier Katendrecht, Walhallalaan 94, Rotterdam
  • Definitive design: March 2001,
  • Start construction: May 2003,
  • Delivery exterior: Dec. 2003,
  • Interior: 2004/2005.

(more…)

Biscuit House in Lyon, France by Pierre Minassian architect

Sunday, June 15th, 2014

Article source: Pierre Minassian architect

The house is located in a small village in the area of Lyon on a very steep slope and facing an open landscape.

The house is situated on the fringe of a natural reservation where no house can be built.

The building of the house was very complex for various reasons:

Image Courtesy © Pierre Minassian architect

Image Courtesy © Pierre Minassian architect

(more…)

Ronald McDonald VU-Kinderstad in Amsterdam, Netherlands by SPONGE ARCHITECTS

Sunday, June 15th, 2014

Article source: SPONGE ARCHITECTS 

Background Information

The project “Kinderstad” (Dutch for “children’s city”) emanated from the Young Architects Competition of the Dutch National Board of Architects (BNA) together with the Ronald McDonald Children’s Foundation (Kinderfonds) in 2003. SPONGE ARCHITECTS & Rupali-Gupta in cooperation with IOU ARCHITECTURE (Björn van Rheenen, Rupali Gupta and Roland Pouw) won the first prize and received at the same time the appointment to realize the winning design for both the exterior and interior work including the management of the project. “Kinderstad” is the first project among the projects presented to the BNA Young Architects Competition that has actually been realized and implemented. The similarity between the result and the competition design is striking. During the process of the implementation almost all ideas and designs have been adopted.

Image Courtesy © Kees Hummel

Image Courtesy © Kees Hummel

  • Architects: SPONGE ARCHITECTS  & Rupali-Gupta in cooperation with IOU ARCHITECTURE
  • Project: Ronald McDonald VU-Kinderstad
  • Location: Amsterdam, Netherlands
  • Photography: Kees Hummel
  • Project architect and -manager:Björn van Rheenen (SPONGE, ARCHITECTS)
  • Principal: Ronald McDonald VU Huis /Kinderstad
  • Building contractor: BAM Utiliteitsbouw, Amsterdam
  • Structural engineer: DHV, Rotterdam
  • Installations: Kropman, Utrecht
  • Start of conceptual design: November 2003
  • Start of construction: May 2006
  • Acceptance of construction work: October 2007
  • Dedication: February 2008
  • Total area: 1000m²
  • Volume: 4000m³
  • Construction sum incl. installation: 3.500.000,- Euro (excl. VAT)

(more…)

HB6B in Stockholm, Sweden by Karin Matz

Sunday, June 15th, 2014

Article source: Karin Matz

When the apartment on Heleneborgsgatan in Stockholm, Sweden was for sale in 2012 it had been used as furniture storage for 30 years. The previous owner had begun a renovation in the 1980s but fell ill and the apartment was left untouched until his death. Time had been frozen; wallpaper was half removed, only a few tiles and a kitchen faucet were sticking out of a wall, there was no electricity and a bathroom only with signs of rats as inhabitants.

Image Courtesy © Karin Matz

Image Courtesy © Karin Matz

  • Architects: Karin Matz
  • Project: HB6B
  • Location: Stockholm, Sweden
  • Photography: Karin Matz
  • Client: Private
  • Construction: NCE Bygg
  • Fine Carpentry: Retsloff Snickeri
  • Built area: 36 sqm
  • Status: Built

(more…)

Tagus Linear Park in  Póvoa de Santa Iria, Portugal by Topiaris Landscape Architecture

Sunday, June 15th, 2014

Article source: Topiaris Landscape Architecture

The Tagus Linear Park combines two different typologies of spaces: A single multifunctional area named ‘PRAIA DOS PESCADORES’ (FISHERMEN’S BEACH), set by the riverside within a former sand deposit, and 6 km of PEDESTRIAN TRAILS associated with dirt roads, waterlines banks (streams and drainage ditches), which converge to Praia dos Pescadores, coming from urban and natural areas. The connection between the ‘beach’ and natural areas is made through a 700m long raised wooden path by which a Bird Observatory built from old pallets can be reached.

Image Courtesy © Joao Morgado

Image Courtesy © Joao Morgado

  • Architects: Topiaris Landscape Architecture
  • Project: Tagus Linear Park
  • Location: Â Póvoa de Santa Iria, Portugal
  • Photography: Joao Morgado
  • Area: Â 15 ha
  • Client: Â Municipality of Vila Franca de Xira
  • Completion date:  July 2013
  • Landscape Architecture: Â Topiaris, landscape architecture
  • Authors: Â Luis Ribeiro, Teresa Barão, Catarina Viana
  • Design Team: Ana Lemos, Elsa Calhau, João Oliveira, Rita Salgado, Sara Coelho
  • Architecture: Â Atelier Difusor de Arquitectura
  • Author: Â Olavo Dias
  • Design Team: Â Pedro Santos, Sérgio Marques, António Marciano

(more…)

Aesop Grand Front in Osaka, Japan by TORAFU ARCHITECTS

Sunday, June 15th, 2014

Article source: TORAFU ARCHITECTS

We performed the interior design for a store by Aesop, an Australian skin care brand, located in the Grand Front Osaka mall. With its 3.9m-high ceiling and 7meters square plane, the project area offers a simple space with a glass facade that stretches the whole frontage facing the promenade.

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: TORAFU ARCHITECTS
  • Project: Aesop Grand Front
  • Location: Osaka, Japan
  • Photography: Takumi Ota

(more…)

CITYPLOT in Buiksloterham, Amsterdam by Studioninedots

Sunday, June 15th, 2014

Article source: Studioninedots

Studioninedots and DELVA Landscape Architects present the dynamic masterplan Buiksloterham, commissioned by housing corporation de Alliantie. Through an innovative urban, landscape and social development plan, the former Nedcoat and Air Products sites in the harbour area of Buiksloterham will be regenerated in a sustainable way. The monofunctional industrial district will be transformed into a vibrant new part of Amsterdam that will function as a living urban lab. The dynamic masterplan forms the basis for future developments which will include 550 residences and at least 4,000 m2 of work units and hospitality locations.

Image Courtesy © Studioninedots

Image Courtesy © Studioninedots

  • Architects: Studioninedots
  • Project: CITYPLOT
  • Location: Buiksloterham, Amsterdam

(more…)

House H in Chiba, Japan by Hiroyuki Shinozaki Architects

Sunday, June 15th, 2014

Article source: Hiroyuki Shinozaki Architects

This is a house for young couple and their child, located in Matsudo, Chiba Prefecture. Matsudo City has a background that has developed as a residential area on the outskirts of Tokyo from the 1960s. This new house was planned rebuilding of the house which was built at that time. We seemed to have been asked to build a house as a new symbol in this place by a young family with the hope of the future. So we proposed the house as living symbol by utilizing actually a big roof and structural parts in their daily life rather than just imaginative symbol.

Outside view., Image Courtesy © Fumihiko Ikemoto

Outside view, Image Courtesy © Fumihiko Ikemoto

  • Architects: Hiroyuki Shinozaki Architects
  • Project: House H
  • Location: Chiba, Japan
  • Photography: Fumihiko Ikemoto
  • Client: family
  • Site area: 161.82sqm
  • Building area: 64.02sqm(39.56%)
  • Gross floor area: 115.41sqm(71.31%)
  • Completion date: Dec 2012
  • Structure/Wood Flame: 2story
  • Maximum height: 7.96m
  • Design team: Hiroyuki Shinozaki, Sota Matsuura, Tatsumi Terado Structural Studio
  • Structure engineer: Tatsumi Terado Structural Studio
  • Contractor: Hirohashi Komuten Lo.,Ltd.
  • Design Period: 2011.07-2012.05
  • Completion Period: 2012.06-2012.11

Material(Finishing)

  • Exterior Finish: plastering mortar t=15~lithing spraying
  • Floor: 1st (Oak wooden floor)  2nd (linden plywood t=9.0~color stain)
  • Interior Wall: plasterboard t=12.5~emulsion paint
  • Ceiling: linden plywood t=4.0~color stain

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy