Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for June 17th, 2014

House in Zlobizna, Poland by JABRAARCHITECTS

Tuesday, June 17th, 2014

Article source:  JABRAARCHITECTS

Non-typical house surrounded by typical houses, in the chaotic suburban landscape, is a conscious response of investors and an idea of shaping space, aesthetics in suburban scenery.

Project of house of 300m2 with swimming pool for the family that values ​​being  in close proximity to nature, privacy and open space far away from the bustle of Wroclaw, designed by the architects from the studio JABRAARCHITECTS.

Image Courtesy © JABRAARCHITECTS

Image Courtesy © JABRAARCHITECTS

  • Architects: JABRAARCHITECTS
  • Project: House in Zlobizna
  • Location: Zlobizna, Poland
  • Site area: 1800 m2
  • House area: 255m2 + 51m2garage

(more…)

Topo House in Blue Mounds, Wisconsin by Johnsen Schmaling Architects

Tuesday, June 17th, 2014

Article source: Johnsen Schmaling Architects 

The Topo House occupies a site embedded in the softly rolling hills of Wisconsin’s “Driftless Region.” The project explores how a building can literally merge with its context, blurring the boundaries between architecture and landscape, between tectonics and nature.

Image Courtesy © Johnsen Schmaling Architects

Image Courtesy © Johnsen Schmaling Architects

  • Architects: Johnsen Schmaling Architects
  • Project: Topo House
  • Location: Blue Mounds, Wisconsin, U.S.A
  • Photography: Johnsen Schmaling Architects
  • Structural Engineer: Matt Christianson, Larson Engineering, Inc.

(more…)

Ground at Yale University in New Haven, Connecticut by Bentel and Bentel Architects

Tuesday, June 17th, 2014

Article source:  Bentel and Bentel Architects

The new ‘Ground’ cafe, at Yale’s Marcel Breuer-designed Becton School of Engineering and Applied Sciences (‘SEAS’), serves not only to create social cohesion among faculty and students of the engineering school, but also to encourage interaction between and among members of other departments in the University. In the design, the firm engaged the unadorned poured-concrete volume of this former seminar room by layering a palette of walnut planks, perforated aluminum, and cleft bluestone over the walls, floor, and ceiling of the space. The original concrete surfaces are intentionally visible through, and are highlighted by, the veils of the material intervention out of respect for Breuer’s unique exploration in his design of the textural possibilities of a single material.

Image Courtesy © Daniel Stark

Image Courtesy © Daniel Stark

  • Architects: Bentel and Bentel Architects
  • Project: Ground at Yale University
  • Location: New Haven, Connecticut
  • Photography: Daniel Stark
  • Deputy Dean: Vincent Wilczynski, Yale School of Engineering and Applied Science

(more…)

Pure Tension Pavilion in Milan, Italy by Synthesis Design + Architecture

Tuesday, June 17th, 2014

Article source: Synthesis Design + Architecture 

The Pure Tension Pavilion is a portable, solar – powered tensile membrane structure commissioned by Volvo Car Italia for the new Volvo V60 plug-in hybrid electric car which not only charges the car but also flat-packs to fit in the trunk of the car and assembles in less than one hour.

© Fabric Images / © Volvo Italy

© Fabric Images / © Volvo Italy

  • Architects: Synthesis Design + Architecture
  • Project: Pure Tension Pavilion
  • Location: Milan, Italy
  • Photography: © Fabric Images / © Volvo Italy
  • Structural Engineer: Greg Otto, Buro Happold
  • Fabricator: Jason Gilette, Fabric Images

(more…)

Fashion[ING] Objects in Austin, Texas by Matt Fajkus Architecture

Tuesday, June 17th, 2014

Article source: Matt Fajkus Architecture

FASHION[ING] OBJECTS is an instrument for space, light, and threshold that creates maximal impact with minimal means by arranging and reconfiguring everyday objects in an unexpected and extraordinary way. It is an original backdrop installation piece designed and fabricated for an the annual premier fashion event in Austin, Texas held in September 2012. Beginning with the simple idea of an Erwin Hauer inspired screen, the intention for the backdrop was to veil the models as they emerged from backstage, to dapple light as well as to convey a sense of depth and movement beyond.

Image Courtesy © Matt Fajkus Architecture

Image Courtesy © Matt Fajkus Architecture

(more…)

Starlight in New York by Cooper Joseph Studio

Tuesday, June 17th, 2014

Article source: Cooper Joseph Studio

This site-specific light sculpture marks a new era for the museum, igniting the majestic circular stair at the heart of its historic interior. Conceived as a perfect circle in elevation, the sculpture is in dialogue with the stair so that old and new are joined in one experience.

Image Courtesy © RUSH Design, Eduard Hueber/ArchPhoto Inc.

Image Courtesy © RUSH Design, Eduard Hueber/ArchPhoto Inc.

  • Architects: Cooper Joseph Studio
  • Project: Starlight
  • Location: New York, U.S.A
  • Photography: RUSH Design, Eduard Hueber/ArchPhoto Inc.
  • Architect in Change: Wendy Evans Joseph, FAIA
  • Lighting engineer: Studio 1Thousand
  • Fabrication: RUSHdesign

(more…)

Head in the Clouds Pavilion in New York City by STUDIOKCA

Tuesday, June 17th, 2014

Article source: STUDIOKCA

The Head in the Clouds Pavilion on New York City’s Governors Island comes out of the desire to create a ‘place to dream in the city of dreams’. Made from 53,780 recycled plastic bottles – the amount, thrown away in New York City in 1 hour – it is a space where visitors can enter into and contemplate the light and color filtering through the ‘cloud’ from the inside, out.

Image Courtesy © Chuck Choi

Image Courtesy © Chuck Choi

  • Architects: STUDIOKCA
  • Project: Head in the Clouds Pavilion
  • Location: New York City, U.S.A
  • Photography: Chuck Choi
  • Sponsor: Figment, AIA New York ENYA, Structural Engineers Association of New York
  • Metal component fabrication: 4th State Metals

(more…)

JUNCAL & RODNEY HOME in Begur, Girona, España by Pepe Gascon Arquitectura

Tuesday, June 17th, 2014

Article source: Pepe Gascon Arquitectura

Some houses close in on themselves when connection with their surroundings is not desirable. However, others open up to their setting when it is clear that it endows them with qualities and provides their raison d’être and hence must become an intrinsic part of the project. This is the case of the Juncal y Rodney home since it is built on a plot of land located on the Begur massif (Girona) in one of the most sublime settings of the Costa Brava. The longitudinal volume of the north-south-facing building of two storeys – the upper one with three bedrooms and the lower one with the shared spaces – is thus open to the Mediterranean and the series of mountains and coves that are glimpsed on the horizon.

Image Courtesy © José Hevia

Image Courtesy © José Hevia

  • Architects: Pepe Gascon Arquitectura
  • Project: JUNCAL & RODNEY HOME
  • Location: Begur, Girona, España
  • Photography: José Hevia
  • Collaborators: Jesús Gallego (int)
  • Contractor: Construccions Coten, Pals (Girona), España
  • Project year: September 2012
  • Completion date: February 2014
  • Project area: 361, 00 m2
  • Cost: 518.000,00 €

(more…)

KHT house in Kahokucho, Yamagata, Japan by I.R.A./International Royal Architecture

Tuesday, June 17th, 2014

Article source: I.R.A./International Royal Architecture

Here we introduce a design plan of the two-family residence in Yamagata prefecture.

It is composed of a one-story house for elder family, a two-story house for younger family, and a japanese style room with a terrace between those houses. The roofs of houses of both sides  smoothly connected, although their heights are not equal.

Image Courtesy © Nobuaki Nakagawa

Image Courtesy © Nobuaki Nakagawa

  • Architects: I.R.A./International Royal Architecture
  • Project: KHT house
  • Location: Kahokucho, Yamagata, Japan
  • Photography: Nobuaki Nakagawa
  • AREA: 197.28sqm
  • Design Team: AkinoriKasegai, Daisuke Tsunakawa
  • Collaborators: KAP (Structure design)
  • Project Year: 2013

(more…)

House V at R [2012] in Roeselare, Belgium by BURO II & ARCHI+I

Tuesday, June 17th, 2014

Context

The farm used to consist of several buildings clustered around a residential section. Most farms in the Roeselare area consist of two volumes, situated either parallel or perpendicular to each other. The new home was embedded parallel to the barn. Positioning the home in an L-shape opposite the barn will define the residential section a superior way and strengthen the character of the space. The residential section lies at the heart of the site and acts like a turntable for all internal circulation.

Image Courtesy © DSP Fotostudio

Image Courtesy © DSP Fotostudio

  • Architects: BURO II & ARCHI+I
  • Project: House V at R [2012]
  • Location: Roeselare, Belgium
  • Photography: DSP Fotostudio
  • Interior architecture: BURO II & ARCHI+I, Roeselare
  • Project management: BURO II & ARCHI+I, Roeselare
  • Structural conception: BURO II & ARCHI+I, Roeselare
  • Structural work: BURO II & ARCHI+I, Roeselare

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy