Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for June 19th, 2014

INOTERA HAEDQUARTERS in Taipei, Taiwan by tec DESIGN STUDIO

Thursday, June 19th, 2014

Article source: tec DESIGN STUDIO

“Modern day works of architecture look like computer dreams, almost as if the machine were capable of designing a world of self-suffi cient forms on its own, without people being involved. Architecture without people or automatic writing in space, places with no need to actually be inhabited. Equivalent architecture that is self-generated, just like those generators
of random poems, which, given a certain number of words, create combinations forming haiku, which are often actually quite pleasant; likewise, generative music has been around for quite a while already, with a computer taking a certain number of “scenes” to develop a sequence of music lasting minutes or even hours.

Image Courtesy © Hisao Suzuki

Image Courtesy © Hisao Suzuki

  • Architects: tec DESIGN STUDIO
  • Project: INOTERA HAEDQUARTERS
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Photography: Hisao Suzuki
  • Status: Completion April, 2005
  • Area: Office=290,000 SF; 26,900 SM
  • Clean Room: 200,000 SF; 18,600 SM
  • Partners in charge: Sebastian Knorr, Heiko Ostmann;
  • Project managers: Samson Chua, Shawn Keltner

(more…)

Guimarães Learning Center in Portugal by Bruno Camara Architects

Thursday, June 19th, 2014

Article source: Bruno Camara Architects

Levitation over the history of Portugal, is the concept of the project that inspires young people of Guimarães in areas such as multimedia and film, increasing experimentation with new technologies integrated in culture, introducing the concept of a learning center Portugal.

Image Courtesy © Bruno Camara Architects

Image Courtesy © Bruno Camara Architects

  • Architects: Bruno Camara Architects
  • Project: Guimarães Learning Center
  • Location: Guimarães, Portugal
  • AREA: 60 sqm
  • Design Team: Bruno Câmara, Luis Ferreira, Pedro Gomes
  • Structure: Isaque Vaz

(more…)

Mixcoac House in Mexico City, Mexico by FRENTE arquitectura & PRODUCTORA

Thursday, June 19th, 2014

Article source: FRENTE arquitectura & PRODUCTORA 

The project consists in demolish an old house and built a new one with very tight budget, preserving only the street-front façade.

Because of the chaotic context of the lot, the main idea was to turn the house inward to a widespread space. To achieve this, the ground floor was divided lengthwise placing the construction on the left side, taking the fullest possible advantage of the depth of the lot for the garden.

Image Courtesy © Paul Czitrom, Juan Pablo Maza

Image Courtesy © Paul Czitrom, Juan Pablo Maza

  • Architects: FRENTE arquitectura & PRODUCTORA 
  • Project: Mixcoac House
  • Location: Mexico City, Mexico
  • Photography: Paul Czitrom, Juan Pablo Maza
  • Typology: Residential
  • Constructed Area: 92 sqm
  • Design Team: Juan Pablo Maza y Carlos Bedoya

(more…)

United Nations Interim Canopy in New York City by FTL Design Engineering Studio

Thursday, June 19th, 2014

Article source: FTL Design Engineering Studio

Located on the north lawn of the United Nations campus, in New York City, the UN Interim Canopy is a Porte Cochere, designed by FTL Design Engineering Studio. The structure sits adjacent to the UN’s new temporary General Assembly building, designed by HLW International. The design serves as an entrance pavilion and security screen for the general assembly delegates. The structure is envisioned as a relocatable building which is intended to be moved to another part of the campus at the completion of the renovation.

Image Courtesy © FTL Design Engineering Studio

Image Courtesy © FTL Design Engineering Studio

(more…)

House Baetens in ELST, The Netherlands by JagerJanssen architecten BNA

Thursday, June 19th, 2014

Article source: JagerJanssen architecten BNA

The intersection of a planned green strip and an existing avenue provide an architectural opportunity for this a two-storey dwelling. The first floor appears to be cumbersome and heavy materialised: dark bricks with continuous seams result in an abstract rugged character. The second floor will be a wooden shaft: lighter in colour, weight and design.

Image Courtesy © Rene de Wit

Image Courtesy © Rene de Wit

  • Architects: JagerJanssen architecten BNA
  • Project: House Baetens
  • Location: ELST, The Netherlands
  • Photography: Rene de Wit
  • Clients: Sandor & Judith Baetens
  • Function: private dwelling
  • Gross area: 220 m2
  • Cost: ca. 300.000
  • Building period: 15 months
  • Finished april: 3, 2007
  • Designteam: ir. Alex Jager, architect, ir. Rogier Janssen, architect, ir. Rob Bergervoet, architect
  • Assistants: Marijn Boterman
  • Advisors: MADAR Delft [construction]
  • Contractor: Bussman Bouw, Winterswijk

(more…)

Transformation Stedelijk Museum Schiedam: MVRDV wraps interior of historical chapel in red shelves

Thursday, June 19th, 2014

Article source: MVRDV

MVRDV completed its transformation of the entrance of Stedelijk Museum Schiedam. The museum for modern art, which is housed in a historical building transformed its central neoclassical chapel into an entrance, shop and café area. The transformation adds a visually clear element, a red shelf which contains all new program and treats the historic structure respectfully. The 500m2 transformation started last year and was recently finalised.

Image Courtesy © Daria Scagliola & Stijn Brakkee

Image Courtesy © Daria Scagliola & Stijn Brakkee

  • Architects: MVRDV
  • Project: Transformation Stedelijk Museum Schiedam: MVRDV wraps interior of historical chapel in red shelves
  • Photography: Daria Scagliola & Stijn Brakkee

(more…)

NRGi Head Office in Aarhus, Denmark by schmidt hammer lassen architects

Thursday, June 19th, 2014

Article source: schmidt hammer lassen architects

With its distinctive form and a façade composed of a geometrical pattern of triangular aluminium and glass panels, the new headquarters building for NRGi, one of Denmark’s biggest electricity suppliers, has become a striking landmark on the outskirts of Aarhus.

Image Courtesy © Thomas Mølvig

Image Courtesy © Thomas Mølvig

  • Architects: schmidt hammer lassen architects
  • Project: NRGi Head Office
  • Location: Aarhus, Denmark
  • Photography: Thomas Mølvig
  • Client: NRGi a.m.b.a.
  • Area: 5,065 m²
  • Construction sum: € 7.5 million excl. VAT
  • Competition: 2005, 1st prize in contractor led competition
  • Status: Construction period 2006 – 2007
  • Contractor: Hoffmann A/S
  • Engineer: LB Consult
  • Landscape Architects: schmidt hammer lassen architects

(more…)

TREE HOUSE (SEPARATION CREEK) in Victoria, Australia by Jackson Clements Burrows Pty Ltd Architects

Thursday, June 19th, 2014

Article source:  Jackson Clements Burrows Pty Ltd Architects

Sited in the bush fringe of Separation Creek Victoria, the project is perched on a steep forested hillside above the Great Ocean Road and Bass Strait. The tree house draws on the modest local vernacular of 1950’s painted fibro shacks with cement sheet lining and expressed battens over joints. The sculptural form and associated colour scheme allow the built form to both connect with the landscape and to dissolve within it.

Image Courtesy © John Gollings

Image Courtesy © John Gollings

  • Architects: Jackson Clements Burrows Pty Ltd Architects
  • Project: TREE HOUSE (SEPARATION CREEK)
  • Location: Victoria, Australia
  • Photography: John Gollings
  • Project Team: Graham Burrows, Tim Jackson, Jon Clements, Anthony Chan, Chris Price, Huan Trinh, Joachim Holland, Anna Guelzo, Kim Stapleton.
  • Project Type: Residential – New House
  • Project Size: 220 m2
  • Construction Cost: Confidential
  • Completion Date: 2009
  • Builder: Spence Construction
  • Rock Anchoring: Wessel Drilling
  • Landscape Design: Ocean Road Landscaping

Project Duration:     

  • Design: 24 months
  •  Construction: 12 months

(more…)

Welcome Hut at the Evergreen’s Brick Works Toronto, Canada by Levitt Goodman Architects

Thursday, June 19th, 2014

Article source: Levitt Goodman Architects

To greet visitors in the months before its offi cial opening later this year, Evergreen Brickworks commissioned a temporary Welcome Hut for the 12-acre community environmental centre. The 98 sq.ft. hut is designed to provide an immediate node for visitors and to support the Evergreen’s mission to showcase for green design and environmentally sustainable initiatives.

Image Courtesy © Ben Rahn / A-Frame

Image Courtesy © Ben Rahn / A-Frame

  • Architects: Levitt Goodman Architects
  • Project: Welcome Hut at the Evergreen’s Brick Works Toronto, Canada
  • Location: Brick Works, Toronto, Canada
  • Photography: Ben Rahn / A-Frame
  • Size: 96 s.f.
  • Budget: $20,000CDN
  • Completion: June, 2010

Architectural Project Team

  • Janna Levitt, Partner-in-Charge
  • Katrina Touw, Project Architect

(more…)

ADAPAZARI 11005 in Sakarya, TURKEY by CM Architecture

Thursday, June 19th, 2014

Article source: CM Architecture

The Project is located on a corner site in the intersection of Adnan Menderes Avenue and Sakarya Avenue. Both Adnan Menderes Avenue and Sakarya Avenue are situated in an increasingly developing area of the city which means that each of them hold an important vehicle and pedestrian potential.

Image Courtesy © CM Architecture

Image Courtesy © CM Architecture

  • Architects: CM Architecture
  • Project: ADAPAZARI 11005
  • Location: Sakarya, TURKEY
  • Architectural Office: CM Architecture
  • Construction Date: 2014
  • Project Area: 4.850 sqm

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy