Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for June 24th, 2014

RED Distribution, Division of SONY in New York City by Spacesmith

Tuesday, June 24th, 2014

Article source: Spacesmith

Spacesmith is pleased to announce the completion of the new headquarters for RED, a division of Sony Music Entertainment. The award-winning leader in music distribution and development requested a dynamic, collaborative environment with flexibility to accommodate music industry events.

In designing a space with a strong New York City vibe, a creative visual identity and a nod to the music industry, we tailored the space to RED’s unique and diverse culture.

Image Courtesy © Eduard Hueber

Image Courtesy © Eduard Hueber

  • Architects: Spacesmith
  • Project: RED Distribution, Division of SONY
  • Location: New York City, United States
  • Photography: Eduard Hueber
  • Client: RED Music/Sony Music
  • Client Representative: CBRE
  • General Contractor: Accord Contracting
  • MEP: JFK&M

(more…)

Tunquen House in Valparaíso Region by Nicolas Loi

Tuesday, June 24th, 2014

Article source: Nicolas Loi

The house is locates in the beach area of Tunquén, central coast of Chile, in an almost flat site near the sea. From the ground level of the site, the views to the sea are limited, so the first design choice was to locate the most important areas of the house in the first level, from where the sea and the beach can be seen more easily.

Image Courtesy © Marcos Mendizabal

Image Courtesy © Marcos Mendizabal

  • Architects: Nicolas Loi
  • Project: Marcos Mendizabal
  • Location: Parcela 15, Punta del Gallo,Tunquén, V Región
  • Photography: Marcos Mendizabal
  • Site area: 5.000 m2
  • Built area: 250 m2
  • Project year: 2012
  • Construction year: 2013

(more…)

University Campus in Binh Duong Province by Grant Associates

Tuesday, June 24th, 2014

Article source: Grant Associates 

British landscape architecture firm Grant Associates working with Boston architects Machado and Silvetti Associates, Inc. have won an international competition to design the Vietnamese-German University Campus in Binh Duong Province, Vietnam.

Image Courtesy © Grant Associates

Image Courtesy © Grant Associates

  • Architects: Grant Associates
  • Project: University Campus
  • Location: Binh Duong Province

(more…)

House K in Tokyo, Japan by Yuji Kimura Design

Tuesday, June 24th, 2014

Article source: Yuji Kimura Design

It is a house of the white appearance of a large wall blocking the front, the thinness of the component was emphasized.

The site is located in the place with comparatively much traffic surrounded by the residence both sides and right behind.

Since the owner request was a residence with the deck space which can settle down, it was considered as a plan to make a big wall blocking the line of sight on the road side front, mounted a box extending elongated in the east-west direction.

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: Yuji Kimura Design
  • Project: House K
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Construction year: 2014
  • Site area: 120.10 sqm
  • Building area: 47.99 sqm
  • Total area: 95.98 sqm

(more…)

RETREAT PAVILION in Santiago, Penafiel by FRANCISCO PORTUGAL E GOMES

Tuesday, June 24th, 2014

Article source: FRANCISCO PORTUGAL E GOMES

The project anticipates the rearrangement of an already existent construction annexed to a small house, in a refuge pavilion with 50 m².

The implanting of the new building follows the limits of this existent construction in the west side, recycling small stone. The opposite side is rebuilt, realigned and, reusing the granite header from the best walls, is created an uncovered yard that serves as entrance and, at the same time, decompresses the proximity with the neighbouring house. This reconstructed element melts itself with the new construction interlinking the granite wall with horizontal slate plates of 3 cm in thickness placed in small stone cubes making a continuous grate that draws the building.

Image Courtesy © Fernando Gabriel

Image Courtesy © Fernando Gabriel

  • Architects: FRANCISCO PORTUGAL E GOMES
  • Project: RETREAT PAVILION
  • Location: Santiago, Penafiel
  • Photography: Fernando Gabriel
  • Structure and Foundations: Fernando Gonçalves, engineer
  • Area: 83 m2
  • Costs: 72 000 €
  • Cost /m2:  867,4 € / m2
  • Project: 2002-2003
  • Construction: 2005-2007

(more…)

RESTAURANT + TEA HOUSE in Oporto, Portugal by FRANCISCO PORTUGAL E GOMES

Tuesday, June 24th, 2014

Article source: FRANCISCO PORTUGAL E GOMES

This work is located in the granite peak of Antas in the south side facing the valley of Campanhã. The toponymy evokes that in this place megalithic funerary monuments (Dolmens) will have existed, but this is one of the areas of Oporto city that more suffered with the successive transformations of the last decades, as, to point out, the construction of the new Dragon Stadium, inserted in the Detail Plan of Antas (1999-2003) and the construction of the road junction of Via de Cintura Interna / Antas, which occurred in the 80s of the XX century. This last process resulted in the demolition of the northern half of the Vasques de Mesquita Street and in the southern half only a part where the work is located resisted.

Image Courtesy © Fernando Gabriel

Image Courtesy © Fernando Gabriel

  • Architects: FRANCISCO PORTUGAL E GOMES
  • Project: RESTAURANT + TEA HOUSE
  • Location: Oporto, Portugal
  • Photography: Fernando Gabriel
  • Architecture, Landscape Design and Lighting Design: Francisco Portugal e Gomes
  • Contribution: Fernando Gabriel, architect, Jorge Garcia Pereira, architect
  • Area: 281 m2
  • Costs: 298 000 €
  • Cost /m2: 1060 €/m2
  • Construction: 2007-2009

(more…)

IST—Family House in Čunovo, Slovakia by JRKVC

Tuesday, June 24th, 2014

Article source: JRKVC

Simple brief: I want to live in a small house on a small plot at a reasonable price. Budget was fixed at € 75.000. I am still remembering last summer on the countryside. Could we recycle the typology, morphology, even decor of Slovakian rural architecture?

Image Courtesy © Peter Jurkovič

Image Courtesy © Peter Jurkovič

  • Architects: JRKVC
  • Project: IST—Family House
  • Location: Čunovo, Slovakia
  • Photography: Peter Jurkovič
  • Completion: 2013
  • Area: 85 sqm
  • Studio: JRKVC
  • Architects: Peter Jurkovič, Lukáš Kordík, Števo Polakovič
  • Budget: € 85.000

(more…)

House of Funabashi in Chiba, Japan by Koji Hatano Architects

Tuesday, June 24th, 2014

Article source: Koji Hatano Architects 

Residential two-story wooden of Funabashi, Chiba Prefecture.

The site is the flagpole site entrance from the road is narrow, the back is wide.

Residential part is surrounded by the neighboring house is a three-way, but it faces the west side only beautiful green.
What do incorporate into the room this beautiful green, and is planning with an emphasis on ties between the room in this house.

Image Courtesy © Asako Yamazaki

Image Courtesy © Asako Yamazaki

  • Architects: Koji Hatano Architects
  • Project: House of Funabashi
  • Location: Chiba, Japan
  • Photography: Asako Yamazaki
  • Area: 117sqm
  • Project Year: 2013

(more…)

DALARNA MEDIA LIBRARY in FALUN, Sweden by ADEPT

Tuesday, June 24th, 2014

Article source: ADEPT

The new library at Dalarna University, Dalarna Media Library, is now officially open to the public. The building that reinterprets the library in a multifunctional design is laid out as an approximately 3.000 m2 ’spiral of knowledge’ that naturally integrates into the surrounding landscape at the Dalarna University Campus in Falun, Sweden.

Image Courtesy © KAARE VIEMOSE

Image Courtesy © KAARE VIEMOSE

  • Architects: ADEPT
  • Project: DALARNA MEDIA LIBRARY
  • Location: HÖGSKOLAN DALARNA, 791 88 FALUN Sweden
  • Photography: KAARE VIEMOSE, WILHELM REJNUS & LINUS FLODIN
  • COMPETITION TEAM: ADEPT, RAMBØLL, SOU FUJIMOTO, TOPOTEK1, BOSCH & FJORD
  • CLIENT: FÖRVALTNINGSBOLAGET HÖGSKOLEFASTIGHETEN AB
  • CONTRACTOR: HMB CONSTRUCTION AB
  • SIZE: 3.000 M2
  • BUDGET: 120 MIO SEK
  • YEAR: 2014

(more…)

Roll House in Milyang-si, Gyeongsangnam-do, Korea by Moon Hoon

Tuesday, June 24th, 2014

Article source: Moon Hoon

A young married couple who were both teachers approached me with an amazing plot of land. It was long, like a sword, adjoined with a long street to its side. The proportion was dramatic and therefore something that added to the appeal of the project, and the shape of the site itself breathed a vital energy into the building.

Image Courtesy © Nam Goong Sun

Image Courtesy © Nam Goong Sun

  • Architects: Moon Hoon
  • Project: Roll House
  • Location: Milyang-si, Gyeongsangnam-do, Korea
  • Photography: Nam Goong Sun
  • Programme: residence
  • Site area: 128m²
  • Building area: 67.85m²
  • Gross floor area: 99.02m
  • Building scope: 2F
  • Height: 8m
  • Building to land ratio: 52.34%
  • Floor area ratio: 77.35%
  • Structure: wood structure, RC
  • Exterior finish: stuc-co flex, color steel sheet
  • Interior finish: wallpaper
  • Structure engineering: MOONBALSSO
  • Design period: Nov. 2012-Jan. 2013
  • Construction period: Mar.-Nov 2013
  • Budget: 200 million KRW

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy