Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for July 1st, 2014

FICHA TECNICA HOTEL REMOTA in PATAGONIA, Chile by Germán del Sol, Architect

Tuesday, July 1st, 2014

Article source: Germán del Sol, Architect

The inspiration

The inspiration are the sheep farm’s buildings of Patagonia.

Not the main houses of the estancias, their warm interiors closed to their place, but the buildings made for the sheep farm works where daily life in Patagonia is lived, and finds an splendor of its own; the barns for drying the sheep’s hides and for the many other works at the estancias, that have to be done inside because of the cold or the wind, or both.

An the other many signs of human live dispersed in Patagonia, like the endless wire fences, the small houses for the shepherd’s dogs, etc.

Image Courtesy ©  Guy Wenborne

Image Courtesy © Guy Wenborne

  • Architects: Germán del Sol, Architect
  • Project: FICHA TECNICA HOTEL REMOTA
  • Location: PATAGONIA, Chile
  • Photography: Guy Wenborne, Turek
  • Project Team: José Luis Ibañez, Architect, Francisca Schuler, Architect, Carlos  Venegas, Architect.
  • Structural Engineer: Pedro Bartolomé.
  • Building Contractor: Salfa S.A.
  • Job Captains: Egar Monsalve.
  • Concrete Structure: Salfa S.A.
  • Data project: 2006.

(more…)

Passerella nella Valle dei Templi in Agrigento, Italy by COTTONE+INDELICATO ARCHITECTS

Tuesday, July 1st, 2014

Article source: COTTONE+INDELICATO ARCHITECTS

The walkway is designed as a sculptural element that integrates with the enchanting context of the Valley of the Temples in Agrigento, and establishes a dialogue with it that draws inspiration from the landscape and architectural features of the place.
The main purpose of the pedestrian walkway is to restore unity to the location of the archaeological park, divided by crossing the state road 118; and allow for safe enjoyment of the park, giving visitors the perception of this as a unique and organic.

Image Courtesy © COTTONE+INDELICATO ARCHITECTS

Image Courtesy © COTTONE+INDELICATO ARCHITECTS

  • Architects: COTTONE+INDELICATO ARCHITECTS
  • Project: Passerella nella Valle dei Templi
  • Location: Agrigento, Italy
  • Project: Cottone+Indelicato, Joan Puigcorbè, Sofia Montalbano
  • Structural engineering: ABGroup Ingegneri

(more…)

DRIFT in Brooklyn, New York by stpmj

Tuesday, July 1st, 2014

Article source: stpmj

“DRIFT proposes a triangular arrangement of eight foot diameter balloons that create a dynamic canopy over bourbon tastings, educational spaces for children and other groups. Jurors praised the project for its unexpected playfulness and relationship to historic river imagery. The design was interpreted by the panel of jurors as a type of inverted raft with romantic allusions to the journeys of Huckleberry Finn as well as the flatboats that once populated Louisville’s wharf in great numbers. — Kentucky Museum of Art & Craft blog
(http://4materiality.wordpress.com/2014/06/18/pavilion-design-winner-announced-for-centennial-festival-of-riverboats-celebration/)

Perspective @ Front, Image Courtesy © stpmj

Perspective @ Front, Image Courtesy © stpmj

  • Architects: stpmj
  • Project: DRIFT
  • Location: Brooklyn, New York

(more…)

KCEV Krkonose Mountains Centre for Environmental Education in Vrchlabí, Czech Republic by Petr Hájek Architekti

Tuesday, July 1st, 2014

Article source: Petr Hájek Architekti

The building is situated into a city park in front of the administration building of KRNAP (Krkonoše Mts. National Park). The building geometry is derived from the geometry of Krkonoše Mountains. Every edge or slope on the building could be found in its real, natural topography. In between of the metal vectors, which represent the mountain ridges, there is growing sedum. The new building is set apart from the existing one to create an entrance platform.

Image Courtesy ©  Benedikt Markel

Image Courtesy © Benedikt Markel

  • Architects: Petr Hájek Architekti
  • Project: KCEV Krkonose Mountains Centre for Environmental Education
  • Location: Vrchlabí, Czech Republic
  • Photography: Benedikt Markel
  • DESIGN: 2009
  • IMPLEMENTATION: 2011 – 2014
  • CLIENT: Krkonoše Mountains National Park Administration
  • MAIN ARCHITECT: Petr Hájek
  • PARTICIPATION ON THE CONCEPT: Helena Línová, Michal Volf
  • DESIGN PARTICIPATION: Cornelia Klien, Andrea Kubná, Ondřej Lipenský, Helena, Línová, Martin Prokš, Martin Stoss, Michal Volf, Jan Kolář
  • GRAPHIC DESIGNER: Kristina Ambrozová
  • CIVIL ENGINEER: Jan Kolář
  • GEOMETRY OF THE SHELL: Jaroslav Hulín
  • PORTABLE FURNITURE: Cornelia Klien, Martin Stoss

(more…)

14-14 Pavilion of the Republic in Serbia by La Biennale di Venezia

Tuesday, July 1st, 2014

Article source: La Biennale di Venezia

Vjenceslav Richter’s 1961 project exposé for the building of the Museum of the Revolution starts thus:

“The purpose and idea of this museum is to safeguard the truth about us. From this follows its extraordinary importance, which has found its confirmation in the assigned location.

Image Courtesy ©  Relja Ivanić

Image Courtesy © Relja Ivanić

  • Architects: La Biennale di Venezia
  • Project: 14-14 Pavilion of the Republic
  • Location: Serbia
  • Photography: Relja Ivanić
  • Organization: Museum of Applied Art Belgrade
  • In cooperation with: Union of Architects of Serbia
  • Under the auspices of: Ministry of Culture and Media of the Republic of Serbia

(more…)

D house in Brittany, France by Lode Architecture

Tuesday, July 1st, 2014

Article source: Lode Architecture

Beached on the estuary’s banks, where fresh waters meet rising tides, the D house cultivates contradictions. It can be either a shelter or a reception place, an intimate space or the place for partying. It is driven by opposite currents and its character varies depending on its occupants’ moods and natural cycles.

Image Courtesy © Daniel Moulinet

Image Courtesy © Daniel Moulinet

  • Architects: Lode Architecture (Arnaud Lacoste & Jérôme Vinçon)
  • Project: D house
  • Location: Brittany, France
  • Photography: Daniel Moulinet
  • Dimensions: L 16.10m x l 9.20m x h 6.00m
  • Living area: 250 m²
  • Structure: concrete walls, steel frame, Crosswise laminated timber panels
  • Façade materials: high insulation glass surfaces, chestnut cladding
  • Flooring materials: stone, cork
  • Furniture materials: chestnut, laminated veneered lumber (stairs)
  • Heating system: geothermal heat pump with vertical collectors
  • Other team members: Guillaume Choplain, Hélène Gasnier

(more…)

La maison-vague in Reims, France by Patrick Nadeau

Tuesday, July 1st, 2014

Article source: Patrick Nadeau

The project context is based on experimentation, and initiated by the public housing council of Reims (HLM – l’Effort Rémois) – in a subdivision of 63 lots with heavy economic constraints.

La Maison-vague uses vegetation for its architectural and environmental qualities, particularly in terms of thermal insulation. A fully vegetated shell protects the interior from summer heat and winter cold. The basic form is to encapsulate within a single mat of vegetation that undulates and floats above the ground, at sitting height (the rim surrounding the wooden shelf is kind of a big bench). The traditional relationship between house and garden is changed, disturbed even, the project encompasses both in the same construction.

Image Courtesy © Patrick Nadeau

Image Courtesy © Patrick Nadeau

  • Architects: Patrick Nadeau
  • Project: La maison-vague
  • Location: Reims, France
  • Surface area: 110 m2
  • Place of construction: the commune of Sillery near Reims
  • Client: Effort Rémois
  • Project management: Patrick Nadeau
  • Technical Consultant: AD & Services
  • Vegetation (experimental): Ecovégétal

(more…)

SHALAI resort_sicily in Linguaglossa, italy by studio19

Tuesday, July 1st, 2014

Article source: studio19

An old historic noble house, located in Linguaglossa, Sicily (italy) near Etna volcano, restored, becomes a charming hotel.

In 2004 the owners decided to restore the 19th century building to obtain a resort.

The will was to maintain the old charm and insert the new functions with minimal impact; the owners asked to create an intimate atmosphere, a place to feel “at home”.

Image Courtesy © studio19

Image Courtesy © studio19

  • Architects: studio19 (Paola Mariotto, Lucia Papa)
  • Project: SHALAI resort_sicily
  • Location: Linguaglossa, italy
  • Project team: Elisa Pafumi, studio Deda, studio19
  • Floor area: 1.230 sqm

(more…)

S P Setia in Shah Alam, Malaysia by Shatotto Architecture

Tuesday, July 1st, 2014

Article source: Shatotto Architecture

S P Setia, considered as one of the largest developers in Malaysia. their new large venture “Setia Alam” is located in the “Shah Alam” area, south west of Kuala Lumpur. In this approximately five thousand acres of new city, S P Setia decided to build their own headquarters on a four-acre of land. This developed the idea for a very formal design approach to emphasize on the social commitment of S P Setia to contribute in the national development of Malaysia through their edifice in this new city. Further to that, the Setia headquarters have been designed as a green building and achieved first ever private commercial building in Malaysia green buildings “platinum” certification.

Image Courtesy © Shatotto Architecture

Image Courtesy © Shatotto Architecture

(more…)

House in Tsutsumino, Japan by fuse-atelier

Tuesday, July 1st, 2014

Article source: fuse-atelier 

The house is located on a residential block overlooking the Edogawa river in the city of Noda,Chiba. It is a scenic environment with views in the west that opens through a green park and a riverbed that expands beyond. The site is a relatively large section of a recently developed land lot, where the surrounding areas are still largely vacant. The client, a young couple in their thirties, wanted the expansive views of the Edogawa river, a terrace will-integrated with the living room, and a small cafe space on the second floor.

Image Courtesy © fuse-atelier

Image Courtesy © fuse-atelier

  • Architects: fuse-atelier
  • Project: House in Tsutsumino
  • Location: Tsutsumino, Japan
  • Photography: fuse-atelier
  • Site area: 198.47m2
  • Building area: 109.75 m2
  • Gross internal floor area: 135.69 m2
  • Start of work: 2012
  • Completion of work: 2013
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Floor: 2-Storey
  • Design Team: fuse-atelier + Musashino Art Universityfuse-studio
  • Structural Engineers: YsutakaKonishi.
  • Main contractor: NaganoKoumuten

Products used:

  • Major materials: exposed concrete,exterior;
  • Exposedconcrete: tiledfloor,interior

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy