Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for July 16th, 2014

Kindergarden in Chroscice in Polska, Poland by PORT

Wednesday, July 16th, 2014

Article source: PORT

Children have a drive to be independent and do things on their own. This is a healthy part of normal child development. As children grow, they are able to do more and more tasks. Kids use their 5 senses to discover the world and shape their personality. They absorb surrounding, which affects concentration and harmonious development. Surrounding creates children’s reality, affect knowledge and encourage to develop certain skills. And through all of above makes them happy.

Image Courtesy © S.Zaj¹czkowski

Image Courtesy © S.Zaj¹czkowski

  • Architects: PORT
  • Project: Kindergarden in Chroscice
  • Location: Opole, Polska (Poland)
  • Photography: S.Zaj¹czkowski
  • Area: 657,6 sqm
  • Year: 2014

(more…)

Anglesea beach house in Victoria Australian by ANDREW MAYNARD ARCHITECTS

Wednesday, July 16th, 2014

Article source: ANDREW MAYNARD ARCHITECTS

More frequently holiday homes are becoming little more than transplanted suburban ugliness; the great Australian tradition of the ‘shack’ is in danger of being superseded by bloated mansions with four bathrooms and all the trappings of modern life.

Image Courtesy © Peter Bennetts

Image Courtesy © Peter Bennetts

  • Architects: ANDREW MAYNARD ARCHITECTS
  • Project: Anglesea beach house
  • Location: Victoria Australian
  • Photography: Peter Bennetts
  • AMA Team: Andrew Maynard, Mark Austin, Matthew McClurg, Tommy Joo
  • Date of construction completed: May 2009
  • Cost at completion of construction: $450,000
  • Gross Floor Area: $150
Image Courtesy © Peter Bennetts

Image Courtesy © Peter Bennetts

  • Cost per square metre: $3,000
  • External Cladding: Spotted Gum
  • Louvres: Aluminium (black anodised finish) operable louvres by shadefactor.
  • Windows: Steel framed foors and windows by Skyrange Engineering
  • Stair: Treated pine stringers with treads constructed from Spotted gum.
  • Infill to Balcony Balustrade: 40mm square nylon netting, custom made by Oxley Nets
  • Metal Grating Walkways: webforge grating and expanded mesh by webforge
  • Roof: Lysaght colourbond nightsky steel sheet roofong.
  • Decking: Spotted Gum

(more…)

Apartment Refurbishment in Santiago, Chile by enrique browne y arquitectos asociados

Wednesday, July 16th, 2014

Article source: enrique browne y arquitectos asociados

The Project is the transformation of a 20 year old apartment in a historicist building. Since it´s located in the 6th floor, it has excellent views to a big green area to the west. The remodeling considered a different program from its original, plus a guest room. This and other reasons influenced in the desire of generating bigger and more integrated spaces. The possibilities of intervention were very restrictive because: a) It was a requirement to keep the exterior untouched; b) Almost all the walls were of structural reinforced concrete, and; c) the floor-ceiling height was very low.

Image Courtesy © Felipe Fontecilla

Image Courtesy © Felipe Fontecilla

  • Architects: enrique browne y arquitectos asociados
  • Project: Apartment Refurbishment
  • Location: Santiago, Chile
  • Photography: Felipe Fontecilla
  • Collaborators: Hernán Fontaine, Agustín Infante y Nicolás Saieh
  • Constructor: Empresa Constructora Mena e Infante
  • Built surface: 294 m2
  • Project year: 2007
  • Construction year: 2008

(more…)

Viravent, 112 flats in Cenon, France by Martin Duplantier Architectes

Wednesday, July 16th, 2014

Article source: Martin Duplantier Architectes

The burning issue in Metropolitan Bordeaux is a project of 50,000 housing units. Envisioned and designed to be a real estate opportunity, the overly dense development has created quite a controversy. The Viravent project proposes another paradigm. Built before the beginning of the 50,000 yet still comparable, given the shared design model (sited in the heart of town, but in a diffuse section without access to the ZAC), the Viravent project integrates into an existing urban fabric more than imposing upon it.

Image Courtesy © Yohan Zerdoun

Image Courtesy © Yohan Zerdoun

  • Architects: Martin Duplantier Architectes
  • Project: Viravent, 112 flats
  • Location: Cenon, France
  • Photography: Yohan Zerdoun
  • Client: Immobilière Sud Atlantique
  • Project architect: Jean-Baptiste Monthiers
  • Engineers: P.Roncon BE Thermique, Guenolé BE VRD
  • Landscape architect: Anouk Debarre Paysagiste
  • Partnerships: Sogeda (structural), RollingStores (blinds), DavidDavitec (plaster), CapVert (green spaces)
  • Areas: secondary space : 7 280 sqm, habitable
  • Space: 6 776 sqm
  • Budget: 8,5 M€HT
  • Date of delivery: 2013

(more…)

MoganshanGowin Golf Manor in Hangzhou, China by Rocco Design Architects Ltd.

Wednesday, July 16th, 2014

Article source: Rocco Design Architects Ltd. 

Situated in the famed resort area of Moganshan, the Gowin Golf Manor serves as a clubhouse for golfers, but also offers a small number of guest rooms to house overnight visitors. The rooms overlook the golf course and are lifted slightly, and held to one side of a central atrium while the public functions are grouped on the other side. The disparate functions of the clubhouse are distinguished by a unique set of materials including zinc, stone, and glass; together they create a multi-storey space pierced by angled ramps and sky bridges.

Image Courtesy ©   Rocco Design Architects Ltd

Image Courtesy © Rocco Design Architects Ltd

  •  Architects: Rocco Design Architects Ltd.
  • Project: MoganshanGowin Golf Manor
  • Location: Hangzhou, China
  • Designed Year: 2009
  • Completion Year: 2014
  • Site Area: 21,495 sq. m
  • Total G.F.A: 11,500 sq. m
  • Project Team: Rocco Yim, Patrick Lee, Bernard Hui, William Tam, Dennis Chan, Patrick Hwang, Ida Sze, Joan Lin
  • Client: Zhejiang Youcheng Holding Group

(more…)

New residential and mix-use tower in Antwerp, Belgium by C.F. Møller Architects

Wednesday, July 16th, 2014

Article source:  C.F. Møller Architects

The architectural idea of the building is derived from an inside-out perspective, where the social qualities of the building are a dominant driver for the design: Often in tall buildings, the sense of community amongst the occupants is challenged by the fact that you hardly ever meet your neighbours, except coming and going via the lobby and at the lifts.

Image Courtesy ©  C.F. Møller Architects

Image Courtesy © C.F. Møller Architects

  • Architects: C.F. Møller Architects
  • Project: New residential and mix-use tower
  • Location: Antwerp, Belgium
  • Client: Nieuw Zuid – Triple living
  • Scope: Flats, 15,000 m², Terraces and balconies, 5,500 m², Basement car park, 5,500 m²
  • Year: 2014

(more…)

KOIL – Kashiwa-no-ha Open Innovation Lab, Innovation Floor in Tokyo, Japan by NARUSE INOKUMA ARCHITECTS

Wednesday, July 16th, 2014

Article source: NARUSE INOKUMA ARCHITECTS

KOIL (Kashiwa-no-ha Open Innovation Lab) is an innovation center intended to support start-ups of entrepreneurs, promote enterprise developments and stimulate economic activities in Japan. It is a place like a platform where companies and individuals work together beyond a traditional framework and fuse ideas, skills and know-how to produce innovative products and services, which is facilitated and realized by the system with investors’ supports.

Image Courtesy © Masao Nishikawa

Image Courtesy © Masao Nishikawa

  • Architects: NARUSE INOKUMA ARCHITECTS
  • Project: KOIL – Kashiwa-no-ha Open Innovation Lab, Innovation Floor
  • Location: Towa building 303, Ogikubo, Suginami-ku, Tokyo, Japan
  • Photography: Masao Nishikawa
  • Date of Completion : 3/2014
  • Principal Use : Innovation Office
Image Courtesy © Masao Nishikawa

Image Courtesy © Masao Nishikawa

  • Structure : SRC(steel encased rein-forced concrete)
  • Total Floor Area : 2576m2 (6F)
  • Project planning & production : Mitsui Fudosan Co.,Ltd Loftwork Inc.
  • Signage: Art direction LEMONLIFE & CO., Logo design MOTOMOTO inc.
  • Construction: NOMURA Co.,Ltd.

(more…)

Faber Avenue in Singapore by hyla architects

Wednesday, July 16th, 2014

Article source: hyla architects

Erection of 2-Storey Semi-Detached Dwelling House with Attic

The front has a westerly orientation and thus the house is turned around to face the back which is more private.  A series of sleek vertical aluminium screens protect the house from the sun whilst allowing the wind to pass through.  The entrance hall has a reflecting pool and a high volume.  The stairs travel up the 3 levels alongside a granite clad wall to reach the master bedroom and roof terrace at the top and rear.  The master bathroom has a free standing vanity, bath and wc with a skylight and light chandelier on top.

Image Courtesy © Derek Swalwell

Image Courtesy © Derek Swalwell

  • Architects: hyla architects
  • Project: Faber Avenue
  • Location:  Singapore
  • Photography: Derek Swalwell
  • Land Area: 392.10 m2
  • Gross Floor Area: 415.28 m2
  • Status:  Completed August 2011
  • House Owner: Mr & Mrs Chang Lian Cheong
  • Architect & Team Member: Han Loke Kwang, Nirun Thawornngamyingsakul, Nussara Sonsart
  • Main Contractor: Toh Kum Swee Pte Ltd
  • Structural Engineer: GNG Consultants Pte Ltd

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy