Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for July, 2014

New residential and mix-use tower in Antwerp, Belgium by C.F. Møller Architects

Wednesday, July 16th, 2014

Article source:  C.F. Møller Architects

The architectural idea of the building is derived from an inside-out perspective, where the social qualities of the building are a dominant driver for the design: Often in tall buildings, the sense of community amongst the occupants is challenged by the fact that you hardly ever meet your neighbours, except coming and going via the lobby and at the lifts.

Image Courtesy ©  C.F. Møller Architects

Image Courtesy © C.F. Møller Architects

  • Architects: C.F. Møller Architects
  • Project: New residential and mix-use tower
  • Location: Antwerp, Belgium
  • Client: Nieuw Zuid – Triple living
  • Scope: Flats, 15,000 m², Terraces and balconies, 5,500 m², Basement car park, 5,500 m²
  • Year: 2014

(more…)

KOIL – Kashiwa-no-ha Open Innovation Lab, Innovation Floor in Tokyo, Japan by NARUSE INOKUMA ARCHITECTS

Wednesday, July 16th, 2014

Article source: NARUSE INOKUMA ARCHITECTS

KOIL (Kashiwa-no-ha Open Innovation Lab) is an innovation center intended to support start-ups of entrepreneurs, promote enterprise developments and stimulate economic activities in Japan. It is a place like a platform where companies and individuals work together beyond a traditional framework and fuse ideas, skills and know-how to produce innovative products and services, which is facilitated and realized by the system with investors’ supports.

Image Courtesy © Masao Nishikawa

Image Courtesy © Masao Nishikawa

  • Architects: NARUSE INOKUMA ARCHITECTS
  • Project: KOIL – Kashiwa-no-ha Open Innovation Lab, Innovation Floor
  • Location: Towa building 303, Ogikubo, Suginami-ku, Tokyo, Japan
  • Photography: Masao Nishikawa
  • Date of Completion : 3/2014
  • Principal Use : Innovation Office
Image Courtesy © Masao Nishikawa

Image Courtesy © Masao Nishikawa

  • Structure : SRC(steel encased rein-forced concrete)
  • Total Floor Area : 2576m2 (6F)
  • Project planning & production : Mitsui Fudosan Co.,Ltd Loftwork Inc.
  • Signage: Art direction LEMONLIFE & CO., Logo design MOTOMOTO inc.
  • Construction: NOMURA Co.,Ltd.

(more…)

Faber Avenue in Singapore by hyla architects

Wednesday, July 16th, 2014

Article source: hyla architects

Erection of 2-Storey Semi-Detached Dwelling House with Attic

The front has a westerly orientation and thus the house is turned around to face the back which is more private.  A series of sleek vertical aluminium screens protect the house from the sun whilst allowing the wind to pass through.  The entrance hall has a reflecting pool and a high volume.  The stairs travel up the 3 levels alongside a granite clad wall to reach the master bedroom and roof terrace at the top and rear.  The master bathroom has a free standing vanity, bath and wc with a skylight and light chandelier on top.

Image Courtesy © Derek Swalwell

Image Courtesy © Derek Swalwell

  • Architects: hyla architects
  • Project: Faber Avenue
  • Location:  Singapore
  • Photography: Derek Swalwell
  • Land Area: 392.10 m2
  • Gross Floor Area: 415.28 m2
  • Status:  Completed August 2011
  • House Owner: Mr & Mrs Chang Lian Cheong
  • Architect & Team Member: Han Loke Kwang, Nirun Thawornngamyingsakul, Nussara Sonsart
  • Main Contractor: Toh Kum Swee Pte Ltd
  • Structural Engineer: GNG Consultants Pte Ltd

(more…)

Hover House in Victoria, Australia by Bower Architecture

Tuesday, July 15th, 2014

Article source: Bower Architecture

Hover house is a residence in beachside Mt. Martha (Victoria, Australia) which re-imagines the single dwelling courtyard. Site on a rear battle-axe block with minimal outlook, privacy or street frontage, the project brief was for a tranquil, sustainable and private home filled with natural light, warmth and texture. In response, the concept sought to create a captivating internal focus in the form of a private central courtyard, providing a strong link between key spaces. In order to maximise natural light and privacy a simple sectional gable shape was extruded through the east-west axis of the house, resulting in a form that efficiently collects rainwater, incorporates sustainable passive systems and emphasises views to distant gum tree canopies.

Image Courtesy © Shannon McGrath

Image Courtesy © Shannon McGrath

  • Architects: Bower Architecture
  • Project: Hover House
  • Location: Victoria, Australia
  • Photography: Shannon McGrath
  • Date of completion: Jan 2013
  • Design time: 6 months
  • Construction time: 1 year
  • Project type: Single New Dwelling
  • Size (m2): 260sqm (incl. carport)
  • Location: Mt. Martha, Victoria, Australia
  • PROJECT ARCHITECT: Chema Bould
  • DESIGN TEAM: Chema Bould, Jade Vidal, Anna Dutton, Bob Sinclair, Rose Heeley, Ben Shields
Image Courtesy © Shannon McGrath

Image Courtesy © Shannon McGrath

  • BUILDER: Phil Ellison (Ellcon Building Contractors)
  • STRUCTURAL ENGINEER: Andrew Beattie (Beattie Consulting Engineers)
  • LANDSCAPE DESIGN: Sean Edgington
  • Structure:  Timber Framed,
  • Walls and cladding: Woodform, Solid timber blackbutt end matched shiplap cladding, James hardie,  Scyon Axon, painted black
  • Roofing: Bluescope Steel Custom or roof cladding Night Sky
  • Glazing and doors: Windows, Capral, 625 Narrowline, Powder coated black,  Sliding door, Brio Single Run 250 Top Hung, Powder coated black Sliding Door,  Capral, 200 series Sliding Door, Powder coated black
  • Finishes: Polished Concrete Slab, Finewood Ventech, Australian blackbutt timber veneer panels, Wicanders Cork Comfort Cork Tile, Slate Eclipse
  • Lighting: Inlite Outline 50 Profile Pendant

(more…)

Sarugaku in Daikanyama, Tokyo by akihisa hirata ,yoshihiko yoshihara

Tuesday, July 15th, 2014

Article source: Akihisa hirata ,Yoshihiko yoshihara

This is a set of the commercial tenant buildings in Daikanyama, Tokyo.
From legal condition it was demanded to build several small volumes in narrow site, and we decided to make several volumes that seemed to be mountains. Thereby valley-shaped space between mountains is formed, where people and displayed things will overflow. Light and wind are taken enough by valley-shaped space, and each shop can enlarge itself on the mountain shaped volumes.

Image Courtesy © akihisa hirata architecture

Image Courtesy © akihisa hirata architecture

(more…)

WANKA HOUSE in Buenos Aires, Argentina by Estudio Galera

Tuesday, July 15th, 2014

Article source: Estudio Galera

Wanka House is a vacation home thought of as a place where things happen and as a playful space where family and friends meet to relax… this does not mean, however, to be quiet.

The house, which is set a hundred meters from the sea in Cariló – a seaside town 400 km from Buenos Aires city-, is nourished and inspired by the landscape. This is why the brief took full advantage of the views of the surroundings and the optimal sunlight where the plot is situated.

Image Courtesy © Diego Medina

Image Courtesy © Diego Medina

  • Architects: Estudio Galera
  • Project: WANKA HOUSE
  • Location: Buenos Aires, Argentina
  • Photography: Diego Medina
  • Housing type: single-family home
  • Lot area: 1000 m2
  • Building area: 470 m2
  • Project construction: June-December 2011
  • Surveying: Claudio D’eramo
  • Structural Calculation: Carlos Bereilh
  • Electrical calculator: Eng Federico Marzullo
  • Special facilities: Ing SebastianGomez
  • Rendering: Dwight Stone Arch Shunk
  • Animation: Ballax

(more…)

House LB in Piura, Peru by Riofrio + Rodrigo Arquitectos

Tuesday, July 15th, 2014

Article source: Riofrio + Rodrigo Arquitectos

The house is located in northern Peru, near the equator, in the city of Piura. Intense heat is an important factor when designing for this area. This particular external characteristic impacts how the home’s inhabitants use conventional spaces. We observe that the terrace is the most important social environment so we made it the protagonist of the design by moving its location to the center of the house. The entrance of the house invites you right back outside by leading you to the terrace, and as an afterthought the garden and pool. You can find the more traditional living room and dining rooms on the flanks of the terrace, as if containing it.

Image Courtesy © Fernando Barranzuela

Image Courtesy © Fernando Barranzuela

  • Architects: Riofrio + Rodrigo Arquitectos
  • Project: House LB
  • Location: Piura, Peru
  • Photography: Fernando Barranzuela
  • Architectural design: Roberto Riofrío Navarro, Micaela Rodrigo Graña
  • Year of construction: 2013
  • Work Team: Miguel Seminario, Yvonn Jhong

(more…)

NEW SCHOOL IN PIAZZA DELLE ERBE, ITALY by Pfp architekten bda

Tuesday, July 15th, 2014

Article source: Pfp architekten bda

The new school of Piazza delle Erbe is part of the Urban Renewal Programme of Porta Soprana and San Donato in the historic center of Genoa. The school rises on the urban voids caused by the bombing which destroyed some monumental buildings and homes in the entire area between via di Porta Soprana and Mezzagalera alley. The new building is composed of several floors and will accommodate just under 500 children of the primary and secondary school. In the uppers floors are located the classrooms, whereas in the ground floor there are the secretariat, the canteen and a music room. The outdoor areas are obtained on the terrace, which opens on a breathtaking view of the city.

Image Courtesy © Anna Positano

Image Courtesy © Anna Positano

  • Architects: Pfp architekten bda
  • Project: NEW SCHOOL IN PIAZZA DELLE ERBE
  • Location: PIAZZA DELLE ERBE, ITALY
  • Photographers: Anna Positano, Andrea Bosio
  • Competition: 1996_1st prize
  • Beginning of construction: 2010
  • End of construction: 2014
  • Client: Comune di Genova
  • Surface: 7011 m2

(more…)

Nuevo Continente Pre-school in Celaya, Mexico by Miguel Montor

Tuesday, July 15th, 2014

Article source: Miguel Montor

As a follow-up of the master renovation plan for the Nuevo Continente School, campus Queretaro, comes the opportunity for this new exercise which corresponds to the pre-school building.

It is one of the key pieces for the school’s image, since it is not only the pre-school building, but it is the piece through which people enter the complex. It is also the direct contact with the city, taking full dialogue with the urban strip, which, though shy, is already present all the way to this side of the city.

Image Courtesy © Moritz Bernoully - Onnis Luque

Image Courtesy © Moritz Bernoully – Onnis Luque

  • Architects: Miguel Montor
  • Project: Nuevo Continente Pre-school
  • Location: Celaya, Mexico
  • Photography: Moritz Bernoully – Onnis Luque
  • Promoter: Fabric – Lorenzo Farfán.
  • Structural Design: Juan José Larios.
  • Constructor: Juvencio Álvarez.
  • Landscape: Entorno – Hugo Sánchez y Tonatiuh Martínez.
  • Year: 2012.
  • Project area: 1700m²

(more…)

The flow and rememberance: Drinking fountain and the bench in Tišina, Slovenia by Oblikovanje krajine Tanja Simonič Korošak s.p. & Skupaj arhitekti d.o.o.

Tuesday, July 15th, 2014

Article source: Oblikovanje krajine Tanja Simonič Korošak s.p. & Skupaj arhitekti d.o.o.

In a small village Tišina in the north east of Slovenia we designed an area of remembrance in the park by the local church. Instead of putting up two classical bronze heads in the memory of two local priests we managed to persuade the local community to build a small landscape feature in the park, around the existing trees Tilia cordata. This was the spot where one of the priests used to rest. Although the materiality of the concrete bench fixes this site yet the lavitating character shows some sort of immateriality.

Image Courtesy © Miran Kambič

Image Courtesy © Miran Kambič

  • Architects: Oblikovanje krajine Tanja Simonič Korošak s.p. & Skupaj arhitekti d.o.o.
  • Project: The flow and rememberance: Drinking fountain and the bench
  • Location: Tišina, Slovenia
  • Photography: Miran Kambič
  • Construction: 2013
  • Type of project: Landscape feature. Seating area with bench and drinking fountain
  • Design firm: Oblikovanje krajine Tanja Simonič Korošak s.p. and Skupaj arhitekti d.o.o.

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy