Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for September, 2014

Capco/ Bold Rocket Offices in Shoreditch, London by D+DS Architecture Office

Friday, September 5th, 2014

Article source: D+DS Architecture Office

The Capco and Bold Rocket offices in Shoreditch, London are located in a 150 year old 5 story steel and brick loft building. The architectural and cultural context of the neighborhood inspired the design concept: open loft space, industrial architecture with character, solid materials, visible joinery details. The custom furniture and walls use raw materials and expose the method of construction. Solid ash wood, timber pine either left natural or painted and black powder coated steel are the predominant materials. Walls reveal the method of construction, turning the typical construction inside out; wood studs are visible.

Image Courtesy © Thomas Fallon & Jeroen De Schrijver

Image Courtesy © Thomas Fallon & Jeroen De Schrijver

  • Architects: D+DS Architecture Office
  • Project: Capco/ Bold Rocket Offices
  • Location: 77-79 Great Eastern Street , Shoreditch, London, UK
  • Photography: Thomas Fallon, Jeroen De Schrijver
  • Software used: Sketch up
  • Client: Capco/ Bold Rocket
  • Project Area: 2,300 square meters / 24,800 square feet
  • Project Year: April 2014
  • Program, Layout Design & General Contractor: Thirdway Interiors
  • 3D Rocket Manufacturer: Materialise
  • Living Wall Manufacturer: Biotecture Ltd
  • Furniture Coordinator and Supplier: The Furniture Practice

(more…)

House in el Portet in VALENCIA, SPAIN by Ramon Esteve Estudio

Friday, September 5th, 2014

Article source: Ramon Esteve Estudio

This dwelling is located on a visibly narrow and elongated plot, which induces to create an appealing garden and swimming-pool as the backdrop of the house. Its singular shape is based on the wish to visually isolate the house from its surroundings, unaware of this particular atmosphere.

Image Courtesy © Ramon Esteve

Image Courtesy © Ramon Esteve

  • Architects: Ramon Esteve Estudio
  • Project: House in el Portet
  • Collaborator Architects: Víctor Ruiz
  • Building Engineer: Emilio Pérez
  • Promoter: NUAM MORAIRA
  • Construction company: NUAM MORAIRA
  • Works manager: Oscar Rivas
  • Completion date: September 2014
  • Constructed Area: 246 sm

(more…)

Visual Material in Vaasa, Finland by MANDAWORKS

Friday, September 5th, 2014

Article source: MANDAWORKS

Grown out of an ambition to create a modern town, Carl Axel Setterberg’s 1860’s plan utilized a simple grid to achieve connectivity, hierarchy & diversity.  The power of Setterberg’s grid has eroded as the city has expanded. Today, modern infrastructure and large complexes have cutoff the city center’s grid from the surrounding neighborhoods.

Image Courtesy © MANDAWORKS

Image Courtesy © MANDAWORKS

  • Architects: MANDAWORKS
  • Project: Visual Material
  • Location: Vaasa, Finland

(more…)

Osteopathie praktijk Roosendaal in Wouwbaan, The Netherlands by zone zuid architecten

Friday, September 5th, 2014

Article source: zone zuid architecten

Dutch design practice zone zuid architecten has recently seen their concept for an osteopathic practice in Roosendaal come to life. The 225 sq m Osteopatie Praktijk Roosendaal was opened in March 2014 and transforms a former industrial site on the outskirts of the town into a striking healthcare centre.

Image Courtesy © Gido van Zon

Image Courtesy © Gido van Zon

  • Architects: zone zuid architecten
  • Project: Osteopathie praktijk Roosendaal
  • Location: Wouwbaan, The Netherlands
  • Photography: Gido van Zon
  • Main contractor: Hoendervangers BV
  • Facade materials: White fibre cement  
  • Panels: Eternit   
  • Wood cladding: Foreco waxed wood 
  • Furniture fabrication: Verweijen interieurs BV

(more…)

Yo’Mo Lounge in Cannes, France by MZArchitecture

Friday, September 5th, 2014

Article source: MZArchitecture

French architectural practice MZArchitecture carried out the architectural and interior design for Yo’Mo Lounge, an upmarket Lebanese and Mediterranean lounge restaurant in the heart of Cannes, South of France. The 200m² restaurant has three main areas – a lounge furnished with armchairs and sofas designed for convivial aperitifs, the main restaurant with bespoke banquette seating, and a 12 seat private chef’s table with a view to the open kitchen.

Image Courtesy © MZArchitecture

Image Courtesy © MZArchitecture

  • Architects: MZArchitecture
  • Project: Yo’Mo Lounge
  • Location: Cannes, France

(more…)

North Austin Master Bathroom Remodel in Austin, Texas by Paula Ables Interiors

Friday, September 5th, 2014

Article source: Paula Ables Interiors

A young Austin couple was tired of their dark, dated and drab bathroom. They hired us to help them create a more relaxing, spa-like bathroom. The existing bathroom was lacking in storage and did not function for the couple. With the couple being above average height and with no need for knee space we brought both counter tops to the same level and added a tall linen cabinet to define their spaces. We incorporated outlets into the linen storage to help hide their daily products. Final results were soft, natural colors and surfaces.

Image Courtesy © Paula Ables Interiors

Image Courtesy © Paula Ables Interiors

  • Architects: Paula Ables Interiors
  • Project: North Austin Master Bathroom Remodel
  • Location: Austin, Texas

(more…)

The solar rain tree oasis in California by michael jantzen

Friday, September 5th, 2014

Article source: michael jantzen

The Solar Rain Tree Oasis is being developed as a public gathering place pavilion for the drought stricken state of California. The ideal location for these large pre-fabricated steel structures is in a public park, but they can also be placed into any public accessible location. All of the structures are designed to support ten large solar cell arrays that collect energy from the sun and convert it into electricity, which is sent into the local power grid. In addition, each of the structures is formed into a circular shape that is capable of collecting rainwater and directing it into storage containers that are buried under the structures.

Image Courtesy © michael jantzen

Image Courtesy © michael jantzen

  • Architects: michael jantzen
  • Project: the solar rain tree oasis
  • Location: California

(more…)

GG House in Cracow, Poland by Architekt Tadeusz Lemanski

Friday, September 5th, 2014

Article source: Architekt Tadeusz Lemanski

\”GG House\” was located on a south, steep slope in the green district of Cracow – Przegorzały. The simple form of the building is divided among window placements on the façade to let maximum amount of sunlight inside. The south façade of the building, is covered with balconies and porches which provides nice shade in summer and allows the sun to fill the interior in winter.

Image Courtesy © Tomasz Zakrzewski

Image Courtesy © Tomasz Zakrzewski

  • Architects: Architekt Tadeusz Lemanski
  • Project: GG House
  • Location: Cracow, Poland
  • Photography: Tomasz Zakrzewski
  • Software used: Archicad
  • Plot area: 2700.0 sqm
  • Area: 369.0 sqm
  • Year: 2010

(more…)

HUNTER´S HALL in Duved, Sweden by Bergersen Arkitekter

Thursday, September 4th, 2014

Article source: Bergersen Arkitekter

Feasting hall located at a hunting compound in Duved in Sweden. The project also includes dog kennels and a garage in the same vernacular style as the existing buildings on the site, which completes and encloses the courtyard with the feasting hall as centrepoint. The hall is used for preparing and cooking game and holding dinners and parties for the hunters. It is also home to various hunting trophies collected by the owner, a proponent of sustainable hunting and wildlife preservation. The hall is supported by carefully manufactured solid timber frames, and the outer shell is made from CLT modules clad with iron sulphate treated pine heartwood.

Image Courtesy © Kjetil Nordø

Image Courtesy © Kjetil Nordø

  • Architects: Bergersen Arkitekter
  • Project: HUNTER´S HALL
  • Location: Duved, Sweden
  • Software used: ArchiCAD, Maxwell
  • Photography: Kjetil Nordø (Bergersen Arkitekter AS)

(more…)

Forestry Installation Building in Biel, Switzerland by bauzeit architekten

Thursday, September 4th, 2014

Article source:  bauzeit architekten

The site of the forestry center extends on both sides of the ‘Reuchenette’ road. To facilitate it’s function, the program’s content focused on only one side. Following the topography of the land, two buildings form an elongated space ending with a court for the maneuvers. The single level building dominates the main street façade and differs, both in form and aspect, from the urban architecture. Its envelope is made of rough and untreated strips of wood. It generates a oriented vertically texture, that dialogues with the forest structure and filters the light and the external views.

Image Courtesy © yves-andre.ch

Image Courtesy © yves-andre.ch

  • Architects: bauzeit architekten
  • Project: Forestry Installation Building
  • Location: Biel, Switzerland
  • Software used: AutoCad 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy