Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for October 9th, 2014

V HOUSE in Puerta Plata Zapopan, Jalisco, México by Agraz Arquitectos

Thursday, October 9th, 2014

Article source: Agraz Arquitectos

The first child of this young family was born while this house was under construction making it the place where all the strategies the firm has come up to, took place. The project is developed in three levels, using the basement as garage, for man must be above automobiles at all times. This cellar is also the place for storerooms, equipment and service rooms, allowing the existence of these two alternate worlds for the dwellers.

Image Courtesy © Mito Covarrubias

Image Courtesy © Mito Covarrubias

  • Architects: Agraz Arquitectos/ Ricardo Agraz
  • Project: V HOUSE
  • Location: Puerta Plata Zapopan, Jalisco, México
  • Photography: Mito Covarrubias
  • Software used: 
    • Autocad – floor plans
    • Skethcup -3d model
    • 3dMax – render
  • Date: Project: 2011
  • Construction: 2013
  • Manager project: Brenda Barron
  • Collaborators: Juan Antonio Jaime, Humberto Dueñas, Blanca Moreno, Miguel Sánchez, Marc Steven Fernández, Javier H. Aguirre, Gabriela Villarreal, Javier Gutiérrez, Erick Martínez, Jessica Magaña, Gabriel Gómez, Fernanda Palma,
  • Construction: Arq. Rubén Álvarez Alfaro
  • Renders: RM3 Studio
  • Site area: 416.24 m2
  • Construction area: 354.21 m2

(more…)

Paul Epworth’s The Church Studios Complete Major WSDG Renovation

Thursday, October 9th, 2014

Article source: The Church Studios

LONDON: In the culmination of a nearly yearlong reconstruction project, multi-Platinum/Academy Award-winning producer Paul Epworth (Paul McCartney, Adele, Coldplay, U2, Lorde), has announced the completion of stage one of a massive renovation of The Church Recording Studio. Reconfiguring the legendary Studio 2 Live and Control Rooms, and creating a unique totally new Writing Room, engaged the design skills of the Walters-Storyk Design Group, and the studio installation/operational expertise of Miloco Builds.

Image Courtesy © Lucy Williams

Image Courtesy © Lucy Williams

  • Architects: The Church Studios
  • Project: Paul Epworth’s The Church Studios Complete Major WSDG Renovation
  • Location: London, England
  • Photography: Dirk Noy, Lucy Williams, Vicky Taylor

(more…)

Ottawa Convention Centre in Canada by Brisbin Brook Beynon Architects

Thursday, October 9th, 2014

Article source: Brisbin Brook Beynon Architects

The Ottawa Convention Centre in downtown Ottawa, ON, Canada has been outfitted with a 100-ft. rounded façade, featuring Viracon glass. The facility offers patrons the ability to experience a modern, environmentally friendly setting.

Image Courtesy © Viracon

Image Courtesy © Viracon

(more…)

Urban Nature Skatepark in Alingsås, Sweden by Giovanni Traverso

Thursday, October 9th, 2014

Article source: Giovanni Traverso

What happens when the artificial mixes with forces of nature; what if urban punks found themselves surfing in open sea or riding waves of magma?

The project for the Alingsås skate arena is a 12 minutes light show were we integrated the floor washing light of a sequence of about 20  Philips LED colour blast with the special projected effects of 4 Martin Moving Heads. Visual effects were highlight by two big Traxon mesh screen fixed on two opposite towers. The rhythm of the show, based on natural sounds, move the light from quiet, to shocking effects, moving light levels from daylight to darkness.

 Image Courtesy © Robert Persson


Image Courtesy © Robert Persson

  • Architects: Giovanni Traverso
  • Project: Urban Nature Skatepark
  • Location: Alingsås, Sweden
  • Photography: Robert Persson
  • Team: E. Thunstrom, O. De Vries, A. Malmberg, O. Carlsson-Freden, A. Camilla, M. Jacob Ostlund, D.Kristoffer

(more…)

TianTai No.2 Primary School in Zhejiang, China by LYCS Architecture

Thursday, October 9th, 2014

Article source: LYCS Architecture

The project for the TianTai No.2 Primary School strives for a unique design that will serve as a model school which provides a beautiful environment for the cultivation of knowledge, culture,physical fitness, art and ethics for elementary school children. The project effectively solving the problem of  land shortage in the old city. The 200m running track calls for 40% of the land if we put the playground on the ground as the normal way, then the space of the campus will be very cramped. At the same time, it is necessary to ensure students a playground to have sports and activities. With land scarce, the 200m running track was projected onto the roof level, giving an additional 3000+ sqm of usable area on the ground as well as the oval shape of the school building, creating a sense of inwardness and security for the students. Lifting the running track also allows for a total project height of 4 floors instead of 5 as originally required, creating a more harmonious relationship between the new school and the surrounding urban context. In order to create more available green courtyard spaces, the building is twisted about 15 degrees, creating smaller pockets of space between the site wall and the exterior envelope.

Image Courtesy © LYCS Architecture

Image Courtesy © LYCS Architecture

  • Architects: LYCS Architecture
  • Project: TianTai No.2 Primary School
  • Location: Tiantai, Zhejiang, China
  • Project Team: Ruan Hao, Zhan Yuan, Gary He, Shanliang Jin, Lina Chen
  • Project Period: Design 2012, Construction 2013-2014
  • Size: 10190.36 sqm
  • Architect of Record: Zhejiang University Urban Research & Design Institute

(more…)

V and A Gallery 40 in South Kensington London, UK by 6a architects

Thursday, October 9th, 2014

Article source: 6a architects

Situated in the south-western corner of the V&A South Kensington site, Gallery 40 is one of the museum’s largest and most architecturally distinctive interior spaces. The simplified neo-classical gallery, 1600 sqm in area, is based on an octagonal plan with four deep circular alcoves below a flattened domed glass roof.

Image Courtesy © 6a architects

Image Courtesy © 6a architects

  • Architects: 6a architects
  • Project: V and A Gallery 40
  • Location: South Kensington London, UK
  • Client: Victoria and Albert Museum, Cromwell Road, London, SW7 2RL
  • Project Team: Tom Emerson, Stephanie Macdonald, Takeshi Hayatsu, John Ross, Alex Maclean
  • Structural Engineer: Eckersley O’Callaghan
  • M&E Engineer: BuroHappold
  • Project Manager: Victoria and Albert Museum Estates Department
  • Contractor: Coniston Limited
  • Lighting Design: BDP
  • Enginee: Andrew Cox Ltd
  • Advanced Works and Mosaic Repair:Sykes and Sons
  • Project Size: 1600m2
  • Completion Date: March 2013

(more…)

AL GADHEER CORPORATE SALES CENTER in DUBAI, United Arab Emirates by MBAD ARQUITECTOS + X ARCHITECTS

Thursday, October 9th, 2014

Article source: MBAD ARQUITECTOS+X ARCHITECTS

As an oasis in the desert….interior oasis exterior oasis….just like an illusion….a powerful experience, to use, to be, to stay in, to see….

An oasis is an isolated place of a desert in which we found water and vegetation, that is to say more or less extensive portions of land fertilized by a water source in the middle of sandy grounds. in these places it can have small establishments inhabited; besides giving cultures to the near settlers, they serve to supply to the thirsty travellers and caravans; some times these were confused by optical illusions called mirages.

Image Courtesy © MBAD ARQUITECTOS + X ARCHITECTS

Image Courtesy © MBAD ARQUITECTOS + X ARCHITECTS

  • Architects: MBAD ARQUITECTOS + X ARCHITECTS
  • Project: AL GADHEER CORPORATE SALES CENTER
  • Location: DUBAI, UAE, EMIRATOS ARABES UNIDOS
  • Program: PUBLIC BUILDING – COMMERCIAL – SHOWROOM
  • Area Of Land: 8166 M2
  • Built Area: 3800 M2
  • Date: 2008-2009(Project)

(more…)

Sorte Hus in Copenhagen, Denmark by Sigurd Larsen

Thursday, October 9th, 2014

Article source: Sigurd Larsen

Sorte Hus is an innovative and affordable single-family residence in Copenhagen; it combines intelligent use of prefabricated materials to minimize costs, while utilizing a simple spatial composition to maximize room. The result, a saddle-roofed house, provides an answer to the growing demand of small family dwellings in the dense urban landscape of the Danish capital.

Image Courtesy © Sigurd Larsen

Image Courtesy © Sigurd Larsen

  • Architects: Sigurd Larsen
  • Project: Sorte Hus
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Year: 2014
  • Client: Family of 3 people
  • Size: 80 sqm
  • Cost: <1.500€/sqm

(more…)

A Path in the Forest in Tallinn, Estonia by Tetsuo Kondo Architects

Thursday, October 9th, 2014

Article source: Tetsuo Kondo Architects

In the elegant woods of Kadriorg, we added a path. A path which relies on the forest as it flutters through the woods with over 300 years of age.

Image Courtesy © Tetsuo Kondo Architects

Image Courtesy © Tetsuo Kondo Architects

  • Architects: Tetsuo Kondo Architects
  • Project: A Path in the Forest
  • Location: Tallinn, Estonia
  • Software used: Vectorworks, photoshop, illustratror
  • Design Period: August, 2011 – September, 2011
  • Completion Period: September, 2011
  • Use: Installation( LIFT11 Urban Installation Festival curated by Margit Aule)

(more…)

Harlem Community Rooftop Farm in New York by EOA/Elmslie Osler Architect

Thursday, October 9th, 2014

Article source: Elmslie Osler Architect

Access to affordable housing and fresh, healthy food are often scarce in New York City. We have designed the Harlem Community Rooftop Farm to help alleviate the dearth of these basic needs in one Manhattan Neighborhood. This combined affordable housing development and community garden also provides much-needed green space and a reprieve from the busy streets below. This community garden in Harlem redevelops the existing roofscape above Citarella to include farming that is publically accessible via a wide stair leading up from 126th Street. The stair is constructed of concrete and reclaimed redwood marking the transition from sidewalk to elevated garden. Once at the top there is a deck of reclaimed redwood shaded by small fruit trees that leads to a gradual downward slope with spacious low steps and benches for sitting, gathering and observing busy 125th Street. Rooftop planter boxes that are open for use by the community are supplemented by vertical farming walls which are maintained by residents of the affordable housing units in the adjacent building. The vertical farming panels are made of stainless steel and are accessible via balconies running the entire length of the south-west facing façade.

Image Courtesy © EOA/Elmslie Osler Architect

Image Courtesy © EOA/Elmslie Osler Architect

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy