Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Bridged Living Space in Okayama, Japan by TTArchitects

 
January 27th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: TTArchitects

The two dwellings are connected by a “bridged” living space, providing continuity of the outdoor space. Located in a quiet space near a local primary school, the concept for this dwelling started with a dual yard layout, the front for guest parking and an aesthetically prioritised garden at the rear.

Image Courtesy © Kei Sugino

Image Courtesy © Kei Sugino

  • Architects: TTArchitects
  • Project: Bridged Living Space
  • Location: Kurashiki, Okayama,Japan
  • Photography:  Kei Sugino
  • Software used: Vectorworks
  • Team: Teruki Takayoshi, Hisataka Tanio, Kumiko Yamaguchi/  TT Architects
  • Structural consultants: Seiji Kimura, Nathumi Kondou/ Kimura Structural Engineers
  • General constructors: Takayoshi Seko, Terayama Brothers / Block Construction
  • Landscape gardener: Hidemasa Takada/ Souzouen
  • Site area:359.53 sq m
  • Building area: 92.44 sq m
  • Total floor area: 141.82 sq m
  • Structure: wood: 2story
  • Construction period:April,2014

Image Courtesy © Kei Sugino

Image Courtesy © Kei Sugino

To effectively use the large amount of outdoor space, we divided the land into two areas, a western garden facing the road and a southern garden which has good sun coverage. The bridged living space serves as a suspended partition between both areas, while also functioning as a carport.

Image Courtesy © Kei Sugino

Image Courtesy © Kei Sugino

Connecting both gardens allows for optimal utilisation, such as camping in the backyard while using the bridged living space as a roof for a barbeque, or accommodating the cards of guests.

Image Courtesy © Kei Sugino

Image Courtesy © Kei Sugino

We designed the interior according to the wishes of the occupants, who are both engaged professionally and wanted a design which minimised housework. As a result, the house features a central stair room, in which all rooms are easily accessible and results in the block based facade. The design also facilitates sun access to every room and effective ventilation. Each room also has visual access to the garden, allowing the occupants to feel the changes of each season.

Image Courtesy © Kei Sugino

Image Courtesy © Kei Sugino

Image Courtesy © Kei Sugino

Image Courtesy © Kei Sugino

Image Courtesy © Kei Sugino

Image Courtesy © Kei Sugino

Image Courtesy © Kei Sugino

Image Courtesy © Kei Sugino

Image Courtesy © Kei Sugino

Image Courtesy © Kei Sugino

Image Courtesy © Kei Sugino

Image Courtesy © Kei Sugino

Image Courtesy © TTArchitects

Image Courtesy © TTArchitects

Image Courtesy © TTArchitects

Image Courtesy © TTArchitects

Related posts:

Contact TTArchitects

Tags: ,

Categories: Residential, Vectorworks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy