Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

I2-house in Nagasaki, Japan by Architect Show Co.,Ltd

 
March 10th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Architect Show Co.,Ltd

I2-house [court house] locates in crowding resident area in Nagasaki city of Nagasaki prefecture, its floor-age is 76.42 m², and two generation lives in it.

To the east and south of the house, there are streets. In the eastern side, a two-floor house is opposite to it, and in the southern side, a two-floor shop stands in opposite side of the road. The two other sides of the house are adjacent to existed resident houses. Roughly speaking, the environment of construction planning is not promising.

Image Courtesy © IshiiNorihisa

Image Courtesy © IshiiNorihisa

  • Architects: Architect Show Co.,Ltd (Masahiko Sato)
  • Project: I2-house
  • Location: Inasa city in Nagasaki
  • Photography: IshiiNorihisa
  • Client: Mr.Ide
  • Site Area: 76.42㎡
  • Bldg.Area: 52.60㎡
  • Gross Floor Area: 129.37㎡
  • Bldg.Coverage Ratio: 68.83%
  • Gross Floor Ratio: 169.28%
  • Structure: Wooden
  • Max.Height: 9.69m
  • Complete year: September,2014

Image Courtesy © IshiiNorihisa

Image Courtesy © IshiiNorihisa

In this environment, the protection of privacy, bringing nature light and wind inside and using the existing floor area optimally become the theme and concept of the designing. To realize these, four strategies is implemented.

The first one is omitting the fence, which means more space can be used. Meanwhile, for the optimal space using, a 3-floors wooden house is brought into plan.

Image Courtesy © IshiiNorihisa

Image Courtesy © IshiiNorihisa

Secondly, build a vertical connected light court from the second floor to the ground floor. This realize the assumption of bring nature light and wind inside, and privacy and safety also are ensured.

Thirdly, use light-through and air-through material in the central balcony of second floor to make sure the light and air can reach the ground floor.

Image Courtesy © IshiiNorihisa

Image Courtesy © IshiiNorihisa

Fourthly, arrange the rooms around light court. The wall near the light court side is brought into the vertical-slit-window designing in order to create better ventilated rooms.

These designing fulfill those theme and concept we brought up.

To create a fashion and simple visual sense from outside, the ground floor and the first floor are painted black and the second floor is white. Besides, the wall of the light court in the ground floor is used white color, which combines with the light coming out through the slit, gives out a feeling of warm and peace to people around.

Image Courtesy © IshiiNorihisa

Image Courtesy © IshiiNorihisa

Image Courtesy © IshiiNorihisa

Image Courtesy © IshiiNorihisa

Image Courtesy © IshiiNorihisa

Image Courtesy © IshiiNorihisa

Image Courtesy © IshiiNorihisa

Image Courtesy © IshiiNorihisa

Image Courtesy © IshiiNorihisa

Image Courtesy © IshiiNorihisa

Image Courtesy © IshiiNorihisa

Image Courtesy © IshiiNorihisa

Image Courtesy © IshiiNorihisa

Image Courtesy © IshiiNorihisa

Related posts:

Tags: ,

Category: House

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy