Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

LHM kindergarten in Tokyo, Japan by Moriyuki Ochiai Architects Inc.

 
April 17th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Moriyuki Ochiai Architects Inc.

We designed a playful and exciting environment suitable for implementing this kindergarten’s educational policy, which focuses on bringing up children that can think, learn and act independently. In doing so, we created a space in which seasonal changes can be experienced to the fullest by taking advantage of the glass windows facing a garden outside of the building to usher the great outdoors into the kindergarten.

Lake Room_full view, Image Courtesy © atsushi ishida

Lake Room_full view, Image Courtesy © atsushi ishida

full view(view to outside) ,Image Courtesy © atsushi ishida

full view(view to outside) ,Image Courtesy © atsushi ishida

We experimented with a landscape design populated with lakes, hills and mountains that would inspire children a variety of uses and fun ways to play by stimulating their imagination.

Here, the scenery and relief associated with nature is echoed throughout the space by a cleverly designed stage resembling a hill, furniture representing small mountains, caves or cabins and mirrors reminiscent of the surface of a body of water, while the color gradations of the walls feature a palette evoking the beauty of nature.

full view(reflection), Image Courtesy © atsushi ishida

full view(reflection), Image Courtesy © atsushi ishida

The lake-shaped mirrors covering the ceiling in the “Lake” area help create a space in which minute changes in natural light, such as that from the morning or evening sun or that of a sunny or cloudy sky, can be experienced throughout the day and the seasons, while also adding to the bustle by reflecting the children at play. As the reflected imagery adds to the liveliness of the entire scenery, it helps create an environment that brings children to approach natural phenomena and their daily activities with an increased sense of wonder and playfulness.

full view(reflection), Image Courtesy © atsushi ishida

full view(reflection), Image Courtesy © atsushi ishida

Over at the “Hill and Mountain” area, the green hill allows for a variety of uses for activities intended to boost the creativity of children, such as seating for a concert, a stage for a play or a stand for a exhibition.

Moreover, children can climb over the red, blue and orange pieces of furniture like a small mountain ridge, sit on them like chairs, crawl through them like a cave or enjoy them as their own private space by holing up inside them like a cabin to enjoy a book or even play hide-and-seek.

full view(reflection), Image Courtesy © atsushi ishida

full view(reflection), Image Courtesy © atsushi ishida

The orange and yellow tones of the setting sun, the green forest hues and the waterfall motifs on the mountain-shaped play structures all come together in a signature gradation that spreads throughout the whole space like a wave of color filled with lively movement. This enables the children to cheerfully evolve in an environment bathed in the rhythm of colors where they can find their space and decide how to spend their time each in their own way.

full view(reflection), Image Courtesy © atsushi ishida

full view(reflection), Image Courtesy © atsushi ishida

Furthermore, by placing elements inspired by natural settings throughout the space and creating a landscape that allows for a variety of uses and actions, we aim to create a kindergarten that offers children an unlimited number of opportunities to stimulate their creativity and develop their skills to the fullest.

detail of window, Image Courtesy © atsushi ishida

detail of window, Image Courtesy © atsushi ishida

entrance, Image Courtesy © atsushi ishida

entrance, Image Courtesy © atsushi ishida

entrance, Image Courtesy © atsushi ishida

entrance, Image Courtesy © atsushi ishida

entrance and toilet Hill and Mountain Room, Image Courtesy © atsushi ishida

entrance and toilet Hill and Mountain Room, Image Courtesy © atsushi ishida

full view, Image Courtesy © atsushi ishida

full view, Image Courtesy © atsushi ishida

full view, Image Courtesy © atsushi ishida

full view, Image Courtesy © atsushi ishida

full view, Image Courtesy © atsushi ishida

full view, Image Courtesy © atsushi ishida

blue mountain, Image Courtesy © atsushi ishida

blue mountain, Image Courtesy © atsushi ishida

green hill, Image Courtesy © atsushi ishida

green hill, Image Courtesy © atsushi ishida

blue and orange mountain, Image Courtesy © atsushi ishida

blue and orange mountain, Image Courtesy © atsushi ishida

green hill, Image Courtesy © atsushi ishida

green hill, Image Courtesy © atsushi ishida

Image Courtesy © atsushi ishida

Image Courtesy © atsushi ishida

Image Courtesy © Moriyuki Ochiai Architects Inc.

Image Courtesy © Moriyuki Ochiai Architects Inc.

Tags: ,

Category: Kindergarten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

Kenesto: 30 day trial
Bentley:
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise