Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for April 24th, 2015

KEXP 90.3 FM Radio Seattle Breaks Ground on WSDG Studio

Friday, April 24th, 2015

Article source: SkB Architects

KEXP 90.3 FM Radio recently celebrated the ground breaking for its new $15 million broadcast studio complex.  The ceremony attracted guests ranging from Pearl Jam’s lead guitarist, Mike McCready to King County Executive, Dow Constantine and, over 700 local fans. A staple of Seattle’s booming music scene for over 40 years, KEXP will soon occupy an expansive 28.000 ft2 piece of real estate in Seattle Center’s Northwest Rooms. KEXP’s new Walters-Storyk Design Group-WSDG – designed studios will feature an Audio/Video broadcast systems integration design based on a Wheatstone Audio for Radio and TV System.  The complex will include: A 400 ft2 on-air studio, a 1090 ft2 Live Room, (2) production rooms, (2) audio and (2) DJ Booths (2) video edit rooms, a video control room (2) DJ Iso rooms, a Green Room, Production/Mastering, open office space, a library, conference rooms, and a 4500 ft2 reception area/audience space with a stage for live performances, adjacent to a record/retail store and a café.  Funds for the new broadcast complex were raised by a successful on-air campaign and augmented by foundation, corporate, local entrepreneur and local government support.

Image Courtesy © SkB Architects

Image Courtesy © SkB Architects

  • Architects: SkB Architects
  • Project: KEXP 90.3 FM Radio Seattle Breaks Ground on WSDG Studio
  • Location: Seattle, Washington
  • Software used: Proprietary WSDG mode calculation software was engaged during the design process.
  • Acoustic Consultants: Walters Storyk Design Group (WSDG)
  • Project manager: Joshua Morris

(more…)

Modern Coffee in Oakland, California by Arcsine Architecture

Friday, April 24th, 2015

Article source: Arcsine Architecture

Architecture and interior design firm, Arcsine, transformed an existing 900-square-foot split level vacant retail space into Modern Coffee, a popular, local, multi-roaster’s second location in downtown Oakland, aiming to seamlessly convert the space into a contemporary coffee shop. Since the space sits on a significant slope, the design team was challenged with finding a way to configure the coffee shop to maximize space and functionality. The result was the introduction of stairs, creating a split level layout that seamlessly integrates the upper and lower areas of the store. The design team was also tasked with finding unique solutions to place floor drains or hang lighting fixtures as the floors and ceilings are made of thick concrete and beams making it difficult to drill through.

Image Courtesy © Arcsine Architecture

Image Courtesy © Arcsine Architecture

  • Architects: Arcsine Architecture
  • Project: Modern Coffee
  • Location: Oakland, California, US
  • Software used: AutoCAD and SketchUp

(more…)

DISFRUTAR RESTAURANT DESIGN in Barcelona, Spain by EL EQUIPO CREATIVO

Friday, April 24th, 2015

Article source: EL EQUIPO CREATIVO

Ceramic in its different shapes is the common element leading us through various spaces, all impregnated with the essence of the Mediterranean: the bar, the kitchen and the patio.

The design project takes off from various starting points:
On one hand the site, unique and challenging in its layout as well as its location, requires a strong solution. We find a locale with a small, narrow façade on a busy street in the Eixample area of Barcelona. The space widens, relaxes and becomes filled with natural light as we cross the characteristic city block of the Eixample area until we reach the patio where the locale opens up onto a large terrace.

Image Courtesy © Adrià Goula

Image Courtesy © Adrià Goula

  • Architects: EL EQUIPO CREATIVO _ Oliver Franz Schmidt + Natali Canas del Pozo + Lucas Echeveste Lacy
  • Project: DISFRUTAR RESTAURANT DESIGN
  • Location: Calle Villarroel 163, Barcelona, Spain
  • Photography: Adrià Goula
  • Project Team: J. Marcos Feijóo, Anna Martínez, Cristòfol Tauler, Néstor Veloso, Anna Serra, Cristina Huguet, Clara Manchón
  • Client: Eduard Xatruch, Oriol Castro and Mateu Casañas
  • Floor Area: 520 m²
  • Completed: December 2014

(more…)

CASA LLORELL EN LA COSTA BRAVA in Girona, Spain by DOSARQUITECTES

Friday, April 24th, 2015

Article source: DOSARQUITECTES

A house situated in the heart of the Costa Brava with incredible views to a coast bay.
Costa Brava is different of other coasts because of the big forest slopes next to the sea.
The challenge was to fit a big program in a volume with some formal contrast with the nature of the place. So we propose some cubes placed as if they were randomly thrown, like if they were fallen from the sky, but finally they really derive from the fan-shape of the plot.

Image Courtesy © Simon Garcia ARQFOTO

Image Courtesy © Simon Garcia ARQFOTO

  • Architects: DOSARQUITECTES
  • Project: CASA LLORELL EN LA COSTA BRAVA
  • Location: Tossa de Mar, Girona, Spain
  • Photography: Simon Garcia ARQFOTO
  • Plot surface: 2.000 m2
  • Total built surface: 880 m2
    • Underground level (5 parking places, swimming-pool filter room): 92 m2
    • Underground level 2(Spa, Hammam, Service apartment, Installation room): 172 m2
    • Ground floor (main living-room, study, guest apartment): 378 m2
    • First floor (bedrooms, guest area, laundry room, entrance, ferrari garage): 238 m2
  • Architects Team: Francesc Aromir Batiste-Alentorn and Cristina del Pozo Bas
  • Structural design collaborator: Amanda Colom Calsina
  • Technical architect: Lluís Serrat Tarrés
  • Builder: REHABILITACIÓ i CONSTRUCCIÓ SALICHS S.A.
  • Installations: SINOPHOS GROUP

(more…)

World Health Organization intervention in Geneva, Switzerland by LATITUDE

Friday, April 24th, 2015

Article source: LATITUDE

The New Building of the World Health Organization (WHO) will replace a number of temporary buildings at the Headquarters site in Genève. The New Building will be one of three buildings that comprise the WHO Headquarters. The Main Building, designed by Bernard Tschumi, will continue to be the primary representation of the WHO.

Image Courtesy © LATITUDE

Image Courtesy © LATITUDE

  • Architects: LATITUDE
  • Project: World Health Organization intervention
  • Location: Geneva, Switzerland
  • Year: 2015
  • Type: Competition
  • Status: Proposal
  • Client: World Health Organization
  • Program: 22,000qm for office space and common facilities
  • Principal Architect: Manuel N. Zornoza
  • Team: Andrea Ramos Rodriguez, Jorge Cortes de Castro, Lucia Bravo Guinea

(more…)

WINERY – DOMAINE ALICE HARTMANN in Wormeldange, Luxembourg by dagliatélier d’architecture

Friday, April 24th, 2015

Article source: dagliatélier d’architecture

The winery ALICE HARTMANN builds a new wine center and visitors’ facilities on their estate in Wormeldange, Luxembourg. As a result of extensive international success crowned by awards like the “best of Riesling 2010” and several gold medals, the winery has decided to expand and modernize its facilities.

Image Courtesy © Jörg Hempel

Image Courtesy © Jörg Hempel

(more…)

Garden Pavilion in Seattle, Washington by Robert Edson Swain Architecture + Design

Friday, April 24th, 2015

Article source: Robert Edson Swain Architecture + Design

Prospect and Refuge: A garden retreat that is hovering on the western slope of upper Queen Anne hill, and nested into the hillside. This retreat and gathering pavilion was imagined as a sculptural landscape element that could transform with the seasons and quickly change as the weather demands. Inspired by the impressive prospects of Elliott Bay, Magnolia and the Olympic Mountains to the west, the design delicately blends the pavilion into the client’s existing compound, protects the roots of a grand elm tree and respects neighbor’s views.

Image Courtesy © Ken Gutmaker and Robert Edson Swain Architecture + Design

Image Courtesy © Ken Gutmaker and Robert Edson Swain Architecture + Design

  • Architects: Robert Edson Swain Architecture + Design
  • Project: Garden Pavilion
  • Location: Garden Pavilion, Seattle, Washington, USA
  • Photography: Ken Gutmaker and Robert Edson Swain Architecture + Design
  • Interiors consultant: InteriorWorks
  • Engineering: IL Gross
  • General Contractor: Krekow Jennings
  • Pavilion footprint: 478 SF,
  • Pavilion eaves/decks: 214 SF
  • Garage footprint: 433 SF
  • Completed: 2014

(more…)

Casa LPZ by Arquitectura en Movimiento Workshop

Friday, April 24th, 2015

Article source: Arquitectura en Movimiento Workshop

An elderly couple with a newborn grandchild commissioned us to design their new residence on a section between two recently built houses. Among their main requirements was that the house should have little or no visual contact with the neighboring properties and that daily life should happen on a single level. In addition to the usual requirements they asked for a guest bedroom and a gym on an upper level, which we resolved by means of gentle transition, that is, without long-spanning flights of stairs.

Image Courtesy © Arquitectura en Movimiento Workshop

Image Courtesy © Arquitectura en Movimiento Workshop

(more…)

House W in Brandenburg, Germany by Peter Ruge Architekten GmbH

Friday, April 24th, 2015

Article source: Peter Ruge Architekten GmbH 

House W is a detached dacha for a German-Russian family of musicians.

Located 75 km north of Berlin in the beautiful countryside of Brandenburg, it is surrounded by lakes and forests. On a large 6,500 m2 site, a one storey wooden cabin has been constructed with a spacious living, dining and kitchen area.

Image Courtesy © Peter Ruge Architekten GmbH

Image Courtesy © Peter Ruge Architekten GmbH

  • Architects: Peter Ruge Architekten GmbH 
  • Project: House W
  • Location: County Oberhavel, Brandenburg, Germany
  • Structural engineering: Dipl.-Ing. Hartmut Unterberg
  • Construction company: Signumplan GmbH
  • Size: 
    • GFA single family house: 86,5 sqm, terrace: 47,0 sqm
    • GFA outbuilding: 26,5 sqm
  • Duration of contract: 2013 – 2014
  • Completion: 2014

(more…)

WALL CLOUD in Tokyo, Japan by Ryuichi Sasaki / SASAKI ARCHITECTURE

Friday, April 24th, 2015

Article source: Ryuichi Sasaki / SASAKI ARCHITECTURE

In recent years, various renovation projects have been attempted for a warehouse building, at which a legendary disco, “Juliana’s Tokyo”, once existed as a symbol of the Tokyo waterfront in the early 1990s. However, the attic part of the former discotheque on the second floor remained untouched for a long time, since it had a low ceiling height of 2.1m with only 1.7m under the beams, causing an oppressive feeling in the space.

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: Ryuichi Sasaki / SASAKI ARCHITECTURE
  • Project: WALL CLOUD
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Light Design: Kazuhiro Nagashima /CHIPS LLC + NatsunaKameoka /Lighting Sou
  • Producer: Re-Sohko + E-Sohko Group
  • Contractor: Urban Plan

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy