Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for April, 2015

GOLDENEYE in Virginia by Reader & Swartz Architects

Friday, April 10th, 2015

Article source: Reader & Swartz Architects

On a steep mountainside in the Appalachian Mountains, a modern lair will be created. The approach road curves in and out, following the mountain’s topography. The road affords, and then takes away, views of the sleek, modern box through the trees and around the topography.

Image Courtesy © Reader & Swartz Architects

Image Courtesy © Reader & Swartz Architects

  • Architects: Reader & Swartz Architects
  • Project: GOLDENEYE
  • Location: Bayse, Virginia
  • Interior Design: Reader & Swartz Architects, P.C., Client, Jamie Palmera, Studio Palmera Washington, D.C.
  • Structural Engineer: Structural Concepts Inc. Winchester, Virginia
  • Mechanical Engineer: FHC Engineering, P.C., Winchester, Virginia

(more…)

MUSUBI in Tokyo, Japan by TORAFU ARCHITECTS

Friday, April 10th, 2015

Article source: TORAFU ARCHITECTS 

Yamada Sen-I Co., Ltd. is a furoshiki (wrapping cloth) manufacturer based in Kyoto and we performed the renovations for their directly-managed official shop; “Musubi.” Since the store is located in a quiet area of Harajuku, Tokyo, deliverable included a space to showcase the furoshiki designs on sale by increasing available store space and improving the visibility of the store’s interior.

Image Courtesy © Fuminari Yoshitsugu

Image Courtesy © Fuminari Yoshitsugu

  • Architects: TORAFU ARCHITECTS 
  • Project: MUSUBI
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Fuminari Yoshitsugu
  • Credit: Graphics: TAKAIYAMA
  • Total floor area: 87.91m2
  • Design period: 2014.06-2015.02
  • Construction period: 2015.02-2015.03

(more…)

Aesop Midtown in Tokyo, Japan by TORAFU ARCHITECTS

Friday, April 10th, 2015

Article source: TORAFU ARCHITECTS 

We performed the interior design for a store by Aesop, an Australian skin care brand, located in Tokyo Midtown. The site itself, posed some restrictions due to its size – a narrow 3.8m entrance width, 5.8m depth and 3.2m ceiling height.

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: TORAFU ARCHITECTS 
  • Project: Aesop Midtown
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Total floor area: 24.07m2
  • Design period: 2014.12-2015.03
  • Construction period: 2015.02-03

(more…)

DAS SWARTZENREADER HAUS in Winchester, Virginia by Reader & Swartz Architects

Friday, April 10th, 2015

Article source: Reader & Swartz Architects

This house was originally built in 1968. It had a 4/12 gable roof, a boxy, conventional floor plan, and a second floor that cantilevered two feet past the first floor. The house sat on the top of a very steep hill, on a small corner lot, within an established neighborhood. Although the house had an amazing view of the Blue Ridge Mountains, there was virtually no way to appreciate it through the minimal number of small windows. The lot dropped 30 feet within its 100-foot depth, helping give the house its great view and vantage point, but also making grading and access difficult. The 8′ ceilings were interrupted by bulkheads, lowering them to 6′-8′ in some rooms.

Image Courtesy © Hoachlander Davis Photography

Image Courtesy © Hoachlander Davis Photography

  • Architects: Reader & Swartz Architects
  • Project: DAS SWARTZENREADER HAUS
  • Location: Winchester, Virginia,US
  • Photography: Hoachlander Davis Photography, Washington, D.C.; Chuck Swartz, AIA, Reader & Swartz Architects, P.C., Kevin Walker, AIA, Reader & Swartz Architects, P.C., Rick Foster Photography Winchester, Virginia
  • Software used: Autocad and SketchUp
  • Structural Engineer: Painter- Lewis, P.L.C., Winchester, Virginia
  • Mechanical Engineer: Comfort Design, Inc., Winchester, Virginia

(more…)

Shichigahama Tohyama Nursery in Miyagi prefecture, JAPAN by Ippei Takahashi + TAKAHASHI IPPEI OFFICE

Friday, April 10th, 2015

Article source: Ippei Takahashi + TAKAHASHI IPPEI OFFICE 

This is a reconstruction project for a public nursery affected by the 2011 earthquake in Japan. I hoped the new building to be in harmony with its surrounding environment and not to disturb the peaceful atmosphere in this town scape. Also, the town people wanted it to be a monument for reconstruction, evoking both unity and eternity.

Image Courtesy © TAKAHASHI IPPEI OFFICE

Image Courtesy © TAKAHASHI IPPEI OFFICE

  • Architects: Ippei Takahashi + TAKAHASHI IPPEI OFFICE
  • Project: Shichigahama Tohyama Nursery
  • Location: Shichigahama town, Miyagi prefecture, JAPAN
  • Photography: TAKAHASHI IPPEI OFFICE
  • Total Floor Area: 1069.45 sqm
  • Date of Completion: March 2013

(more…)

Westport River House in Massachusetts by Ruhl Walker Architects

Friday, April 10th, 2015

Article source: Ruhl Walker Architects

Built on a gentle slope on the Westport River, less than a mile from the coast in southeastern Massachusetts is an unabashedly modern glass house designed for a well known Cambridge general contractor and his wife. Mature oaks and cedars define the property edges and frame dramatic sunset and island views. The architecture expresses the owners’ gregarious way of life, and accommodates their passions for cooking and entertaining their large group of devoted friends.

Image Courtesy © Nat Rea

Image Courtesy © Nat Rea

  • Architects: Ruhl Walker Architects
  • Project: Westport River House
  • Location: Massachusetts, US
  • Photography: Peter Vanderwarker, Nat Rea
  • Software used: Sketchup, Autodesk Autocad
  • Landscape Design: Reed Hilderbrand
  • Interior Design: Diane Cramphin
  • Size: 3000 SFCONDITIONED SPACE
  • Completion:2011

(more…)

BEM PARIS SACLAY in France by OXO Architectes

Friday, April 10th, 2015

Article source: OXO Architectes

Sou Fujimoto Architects, Manal Rachdi OXO Architectes and Nicolas Laisné Associés, Won the first Prize for the new Learning Centre of the Ecole Polytechnique, in Paris-Saclay.

Image Courtesy © SOU FUJIMOTO ARCHITECTS + NICOLAS LAISNE ASSOCIES + MANAL RACHDI OXO ARCHITECTS

Image Courtesy © SOU FUJIMOTO ARCHITECTS + NICOLAS LAISNE ASSOCIES + MANAL RACHDI OXO ARCHITECTS

  • Architects: OXO Architectes
  • Project: BEM PARIS SACLAY
  • Location: PARIS, France
  • Photography: SOU FUJIMOTO ARCHITECTS + NICOLAS LAISNE ASSOCIES + MANAL RACHDI OXO ARCHITECTS+ RENDERING BY RSI-STUDIO.
  • ARCHITECTS TEAM: SOU FUJIMOTO ARCHITECTS + MANAL RACHDI  OXO ARCHITECTS+ NICOLAS LAISNE ASSOCIES
  • TEAM PROJECT: 
    • SOU FUJIMOTO ARCHITECTS (Tokyo, Japan)
      Partner in charge: Sou Fujimoto
      Project manager: Marie de France
    • MANAL RACHDI OXO ARCHITECTS (Paris, France)
      Partenaires-en-Charge: Manal Rachdi
      Project manager: Traian Bompa, Helena Frigola
    •  NICOLAS LAISNE ASSOCIES (Paris, France)
      Partner in charge: Nicolas Laisné, Dimitri Roussel
      Project manager: Margaux Desombre
    • CONSULTANT: EGIS BATIMENTS (Paris, France)
      Partner in charge: Patrice Lynch
      Engineers: Alain Collet, Mario Figueiredo, Henri Souchon
    • BET CONCEPTION ET INGENIERIE ENVIRONNEMENTALE: FRANK BOUTTÉ
      CONSULTANTS (Paris, France)
      Project manager: Olivier Puertas
    • ACOUSTICIAN: LAMOUREUX ACOUSTICS (Paris, France)
      Thomas Jourdan
    •  PERSPECTIVE: RSI-studio, Manal Rachdi Oxo architectes. Nicolas Laisné associés.
  • TYPE: Restricted competition
  • SURFACE: 10 000 m²
  • BUDGET:  € 32.5M
  • STATUS: First prize.

(more…)

ACANTO in Quito, Ecuador by EA+ARQ

Friday, April 10th, 2015

Article source: EA+ARQ

The challenge of the architects Esteban I. Andrade A. (ea+arq) and Francisco Vásquez, in the apartments Buildings Design named Acanto, was to create a contemporary project, denoting the volumes with different textures without distorting the architectural environment of the neighborhood, that’s why we´ve used several finished as bricks, concrete and stainless steel.
With a front line of 20 mts. and 28 mts. of depth, we´ve accomplished a project of 14 departments on eight floors and two parking subsoil’s.
The project has been created on a terrain located at Bellavista, which haves as a principal attraction the excellent location and a privileged view of Quito.

Image Courtesy © EA+ARQ

Image Courtesy © EA+ARQ

  • Architects: EA+ARQ
  • Project: ACANTO
  • Location: Quito, Ecuador
  • Year: 2014

(more…)

Sin El Fil in Beirut, Lebanon by SOMA Architects

Thursday, April 9th, 2015

Article source: SOMA Architects

The three volumes of the mixed use compound are situated in Sin el Fil, Lebanon, near an important junction of highways and major roadways to the East of Beirut. The site also provides panoramic views toward the center of Beirut to the East and to the mountains to the West. In order to take advantage of this unique location, and the panoramic views, the project is conceived as three volumes arrayed about a central focal point in the center of the site. Each volume is in turn chamfered toward the outside, creating terraces toward their respective views, while on the ground floor, the buildings chamfer in, creating impressive cantilevers and freeing up large areas of outdoor space. The building directly along the highway serves as an office tower with a large retail base extending along the highway, while the other two buildings provide apartments. This positioning creates three basic outdoor spaces: one for a public drop odd, one for a private drop off, and a third used as a playground and collective garden space.

Image Courtesy © SOMA

Image Courtesy © SOMA

  • Architects: SOMA Architects
  • Project: Sin El Fil
  • Location: Beirut, Lebanon
  • Principal: Michel Abboud
  • Lead Designers: Fady Stefan
  • Key Staff: Leo Sguera, Wissam Salameh, Steven Townsend, Kamil Czarnecki, Adel Dagher, Therese Makhlouf, Carla Saad
  • Status: In Construction
  • Building Type: Residential, Office, Commercial
  • Gross Floor Area: 17,000 Square Meters

(more…)

Casa Narigua in El Jonuco, Mexico by P+0 architecture

Thursday, April 9th, 2015

Article source: P+0 architecture

We find Narigua House in “El Jonuco” a beautiful place where we enjoy from 360º of spectacular views. This mountain-enclosed neighborhood reminds us of numerous mexican towns where tall mountains limit the valley where its inhabitants settle.

Here, its residents live alongside with the typical vegetation and wildlife found in northern México.

Image Courtesy © P+0 architecture

Image Courtesy © P+0 architecture

  • Architects: P+0 architecture (David Pedroza Castañeda)
  • Project: Casa Narigua
  • Location: El Jonuco, Mexico
  • Project: May 2011- September 2013
  • Area: 7875 sqm
  • Construction: Paralelo. Arturo Barbosa, Hyaell Briones, Beatriz Chavez.
  • Structural Engineering: Emilio Gonzalez Saucedo
  • Construction supervision phase 1: Punto 3. Jesus González, Diego Gonzalez.
  • Collaborators interior design: Adriana Guisa, Oswaldo Salazar (more…)
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy