Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for June, 2015

DORMERS HOUSE in Hilversum, The Netherlands by Studio 2 stripeS

Thursday, June 11th, 2015

Article source: Studio 2 stripeS

This private house on the outskirts of a small village near Hilversum was extended by two large dormers from which one has a staggering length of 9 meters.

This house built in the early 70s has very nice details on the gutter and the eaves. While designing the extension on the first floor we found it really important to continue in this existing style. The design we came up refers to the former details and color pallet.

Image Courtesy © Michelle van Klaveren

Image Courtesy © Michelle van Klaveren

  • Architects: Studio 2 stripeS
  • Project: DORMERS HOUSE
  • Location: Hilversum, The Netherlands
  • Photography: Michelle van Klaveren
  • Designer: Maarten van der Weele
  • Project Year: 2014
  • Area: 195,5 m2
  • Category: Renovation/interior design

(more…)

Seashore Library in Nandaihe, China by Vector Architects

Sunday, June 7th, 2015

Article source: Vector Architects

The library is located along the seashore of China Bohai Bay. The design key point is focused on exploring the co-existing relationship of the space boundary, the movement of human body, the shifting light ambience, the air ventilating through and the ocean view.

Image Courtesy © Su Shengliang

Image Courtesy © Su Shengliang

  • Architects: Vector Architects
  • Project: Seashore Library
  • Location: Nandaihe, China 
  • Photography: He Bin, Su Shengliang, Xia Zhi, Sun Dongping
  • Software used: Sketch Up and V-ray
  • Principal Architect: Gong Dong
  • Project Architect: Chen Liang
  • Site Architect: Yifan Zhang, Dongping Sun
  • Design Team: Zhiyong Liu, Hsi Chao Chen, Hsi Mei Hsieh
  • Client: Beijing Rocfly Investment (Group) CO., LTD (more…)

Blum Showroom in D.F., Mexico by Taller David Dana Arquitectura

Sunday, June 7th, 2015

Article source: Taller David Dana Arquitectura

Seen from above, the cubic geometry of the Blum project becomes an incident in its surroundings, one horizontal object among many vertical on the Santa Fe financial district. This canonical contemporary object is framed both by the dense infill of new construction in the area and by the nearby freeways, and the flux of vehicular transportation.

Image Courtesy © Omnis Luque

Image Courtesy © Omnis Luque

  • Architects: Taller David Dana Arquitectura
  • Project: Blum Showroom
  • Location: Prol. Paseo de la reforma 489, colonia Lomas de Santa Fe, delegación Álvaro Obregón, México, D.F.
  • Photography: Omnis Luque
  • CLIENT: Geométrica Developers
  • YEAR: 2015
  • AREA: 222sqm
  • TEAM: David Dana Cohen

(more…)

INOUT house in San Jose, Costa Rica by Joan Puigcorbé

Sunday, June 7th, 2015

Article source: Joan Puigcorbé

This house establishes an uninterrupted ¨inside-outside¨ relationship; a sequence of layers between the open and the intermediary. Frontal boundaries are blurred by sheets of glass and vegetation, framed by two horizontal planes, floor and ceiling, where the full and the void are related via a series of matter, water, vegetation and sky. Lateral boundaries establish the ¨full-void¨ relationship via a series of solid materials that close transversal views.

Image Courtesy © Jordi Miralles

Image Courtesy © Jordi Miralles

  • Architects: Joan Puigcorbé
  • Project: INOUT house
  • Location: San Jose, Costa Rica
  • Photography: Jordi Miralles
  • Promotor: Costa Rica Natural Design
  • Collaborator: Carolina Pizarro
  • Interior Design: MKBstudio
  • Built housing surface: 651,55 m2 / 7.010,68 sf2
  • Lot Area: 1.320,00 m2 / 14.203,20 sf2

(more…)

La Maison du Pilote du Bas-St-Laurent in Québec, Canada by CCM2 architectes

Sunday, June 7th, 2015

Article source: CCM2 architectes

The original building, which won 3 architecture prices, was designed by Pierre Morel in 1986, who will later become a CCM2 architects associate and work also on the extension in 2010.

Image Courtesy © Stéphane Groleau

Image Courtesy © Stéphane Groleau

  • Architects: CCM2 architectes
  • Project: La Maison du Pilote du Bas-St-Laurent
  • Location: Québec, Canada
  • Photography: Stéphane Groleau
  • Software used: AutoCad
  • Client: Corporation des pilotes du Bas-St-Laurent
  • Project manager: Pierre Morel
  • Civil / structure: EMS ingénierie
  • Project area: 205 m2 | 2 207 pi2
  • Budget: 1,2 M $
  • Completion: 2014

(more…)

Three level penthouse by Svetozar Andreev Architectural Studio

Sunday, June 7th, 2015

XVIII century building attic area renovation to three-level penthouse:

“The architect and interior designer Svetozar Andreev needed a lot of imagination skills when he saw the attic of the house he had to redesign. In the result, he turned a dirty attic with a leaky roof into a modern 3-level penthouse apartment. The powerful sunshine through the big rooftop windows fill the whole apartment with natural light. In an interior, besides furniture of well-known brands, the most part of subjects is created according to Svetozar Andreev’s sketches: the kitchen tables, systems of built-in furniture are made especially for this interior.The large terrace allows an owner to have a barbecue on an open air, and it is simple to admire historic center of the city without leaving own apartment.”

Image Courtesy © Peter Lebedev

Image Courtesy © Peter Lebedev

  • Architects: Svetozar Andreev Architectural Studio
  • Project: Three level penthouse
  • Photography: Peter Lebedev
  • Software used: 3ds Max, Vray, Autocad
  • Total frea: 390 sq. meters.
  • Terrace area: 120 sq. meters.

(more…)

RESTRUCTURING OF A VILLA IN Verona, Italy by IMARCHITECT

Sunday, June 7th, 2015

Article source: IMARCHITECT

The story of a building, very often, that of the family that has lived. The new owners wanted to mold the existing building to have a living space conform to their way of life.

Image Courtesy © IMARCHITECT

Image Courtesy © IMARCHITECT

  • Architects: IMARCHITECT
  • Project: RESTRUCTURING OF A VILLA
  • Location: Verona, Italy

(more…)

IJdock Housing by Zeinstra van Gelderen Architecten

Sunday, June 7th, 2015

Article source: Zeinstra van Gelderen Architecten

In the context of the IJdock complex, where the building volumes result from cutting sightlines out of a rectangular mass, we have merged the obvious associations with ships, rocks or the strange forms of building block in the traditional city into one building, without being too literal.

Image Courtesy © Zeinstra van Gelderen Architecten

Image Courtesy © Zeinstra van Gelderen Architecten

  • Architects: Zeinstra van Gelderen Architecten
  • Project: IJdock Housing
  • Design: Jurjen Zeinstra, Mikel van Geldere
  • Collaborators: Peter Nagtzaam, Tjerk Bosker, Angelique Haver
  • Client: ASR Real Estate Development
  • Engineer: Cor Smit (Royal Haskoning
  • Building Physics: Peutz
  • Finished: January 2013
  • Construction Costs: € 13.700.000,-

(more…)

Inside – Beyond The Noise by Brani & Desi

Sunday, June 7th, 2015

Article source: Brani & Desi

\”i n s i d e – beyond the noise\” is а room for a college girl who studies Illustration & Graphics. The reason to study this discipline is the love she feels to the art of the contemporary illustrators. She would like to combine her another passion philosophy and art together.

Image Courtesy © Brani & Desi

Image Courtesy © Brani & Desi

  • Architects: Brani & Desi
  • Project: Inside – Beyond The Noise
  • Designers: Branimira Ivanova & Desislava Ivanova

(more…)

Renovation & extension of a holiday house in Villers-en- Fagne, Belgium by Dehullu Architecten

Sunday, June 7th, 2015

Article source: Dehullu Architecten

The quality of the existing dwelling consists not only of the building itself, but also of the surroundings and orientation.  On renovating the existing building the architects worked with local materials to stay as close as possible to the original design.  Logically the main living room was relocated in an extension oriented on the beautiful surroundings of the small and rural town of Villers-en-Fagne.  This extension was conceived  in a delicate and quite sober structure.  The living area is suspended between the two slabs of roof and floor.  The connection with the terrace and the green and hilly  surroundings is optimized for a relaxing and enjoyable stay.

Image Courtesy © Dehullu Architecten

Image Courtesy © Dehullu Architecten

  • Architects: Dehullu Architecten
  • Project: Renovation & extension of a holiday house 
  • Location: Villers-en- Fagne, Belgium
  • Client: Private
  • Condition before modification: An old stable / ‘farm house’ in very poor quality
  • Meausures: Main building : 15,35m x 9m
  • Extension: Aluminium, glazing K 1,0 W/m²K
  • Original building: Wooden windows, glazing K 1,0 W/m²K
  • Surface: before: 210 m² – after 240 m²
  • Year of construction: 2011-2012

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy