Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Kurve 7 in Bangkok, Thailand by Stu/D/O Architects

 
July 1st, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Stu/D/O Architects

Kurve 7 is a community mall located within a dense residential district in the Eastern part of Bangkok, Krungthep Kreetha 7. Using a series of soft curvature strategies to define, frame, lead, and connect, Stu/D/O is able to realize their goal of creating a new neighborhood commercial space that is linked together by a series of open air garden and public space rather than creating a large enclosed community mall.

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

  • Architects: Stu/D/O Architects
  • Project: Kurve 7
  • Location: Krungthep Kreetha 7 Road, Bangkapi, Bangkok, Thailand
  • Photography: Ketsiree Wongwan
  • Landscape Architect: Teerachai Tharawongthawat
  • Graphic Designer: Amnaj Suriyawongkul
  • Structural Engineer: Panit Supasiriluk
  • Mechanical Engineer: MEE Consultants
  • Client: Kurve 7 Co.,Ltd
Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

  • Program: Community Mall
  • Area: 6,000 square meters
  • Design: 2011-2012
  • Status: Completion 2014
Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Due to zoning restrictions, the massing is divided into nine separated blocks with the commercial area no larger than 300 square meters each. The small commercial blocks are organized into two longitudinal groups in the front and rear, opening up a curve promenade that elongates the corridor space while providing new visual interests. In order to visually link the separated programmatic massing together, a continuous curved roof is used to architecturally connect the blocks. The center of this exposed concrete roof is lifted up 1.5 meters in its vertical axis, creating a sloped roofline that defines the main entrance. The ground plane at the entry sequence is then lifted up in a similar manner to create a gently sloping ramp, connecting the furthest boundary to the center. Together with the curving plan that pulls in the entry way, these three curves define the main approach and create an intimate space that becomes an open air amphitheater and garden for the public.

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

The treatment of materials is used to emphasize each architectural elements of the project. The continuous curved roof plane is constructed from exposed concrete, while the ground plane is defined by wood planks and greenery. The straight vertical planes are treated with a dark rough concrete texture while the curving front facades are treated with floor to ceiling glazing and metal framing details. Existing trees are well preserved and surrounded with terraces, defining a main dining area of the project.

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Stu/D/O Architects

Image Courtesy © Stu/D/O Architects

Image Courtesy © Stu/D/O Architects

Image Courtesy © Stu/D/O Architects

Image Courtesy © Stu/D/O Architects

Image Courtesy © Stu/D/O Architects

Image Courtesy © Stu/D/O Architects

Image Courtesy © Stu/D/O Architects

Image Courtesy © Stu/D/O Architects

Image Courtesy © Stu/D/O Architects

Image Courtesy © Stu/D/O Architects

Image Courtesy © Stu/D/O Architects

Related posts:

Tags: ,

Categories: Community Centre, Mall

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy