Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for July 22nd, 2015

Bati_rieul(Bati_ㄹ) in Seoul, Korea by Kim Dong-jin / L’EAU design Co., Ltd.

Wednesday, July 22nd, 2015

Article source: Kim Dong-jin / L’EAU design Co., Ltd. 

Expansion of Commercial District and Destiny of Residential Area
In between Apgujeong-dong where the middle class gathered and high tech business town Samsung-dong with Teheran-ro as a center, Cheongdam-dong remained in relatively quiet residential area but alleys are gradually changing in the aftermath of surrounding commercial district. Other than having great market value of apartment and land and advantage of school district in this town, it still has good residential environment, but despite of thorough city planning like district units plan, it has possibility of threatening the residents as target of unwanted commercial district.

Image Courtesy © Park Wan-soon

Image Courtesy © Park Wan-soon

  • Architects: Kim Dong-jin / L’EAU design Co., Ltd. 
  • Project: Bati_rieul(Bati_ㄹ)
  • Location: 59-12, Cheongdam-dong, Gangnam-gu, Seoul, Korea 
  • Photography: Park Wan-soon
  • Site area: 274.62㎡
  • Gross floor Area: 742.88㎡
  • Structure: RC
  • Building scope: B1, 6F
  • Design period: 2007.5.1 – 2008.7.10

(more…)

Casa Eulàlia by CAVAA Arquitectes

Wednesday, July 22nd, 2015

Article source: CAVAA Arquitectes

These Vilanova dwellings with load-bearing walls structure were initially defined  as a  disorganized house without hierarchies of spaces, where the stays on the center of the house were “punished”  for its corridor, causing that the rooms were just open to the communal staircase and to a small inner courtyard.

Image Courtesy © Nit Victorio

Image Courtesy © Nit Victorio

  • Architects: CAVAA Arquitectes
  • Project: Casa Eulàlia
  • Photography: Nit Victorio
  • Authors: Jordi Calbetó y Oriol Vañó, architects
  • Collaborators: Pep Vinuesa, building engineer
  • Developer: Santa Eulàlia 17 SL

(more…)

GALLERY HOME in Porto, Portugal by ATELIER – NUNO RIBEIRO

Wednesday, July 22nd, 2015

Article source:  ATELIER – NUNO RIBEIRO

Gallery Home aims to be more than more than a local hosting site, but a familiar place where the guest feel at home. Located on Rua Miguel Bombarda, one of the emblematic streets of Porto where art, culture and history live side by side with the locals and those visiting the many galleries that are open to the public.

Image Courtesy © ATELIER - NUNO RIBEIRO

Image Courtesy © ATELIER – NUNO RIBEIRO

(more…)

Theatre on the Parade in Den Bosch, Netherlands by UNStudio

Wednesday, July 22nd, 2015

Article source: UNStudio 

The residents of Den Bosch in the Netherlands have played a part in the selection of Ben van Berkel / UNStudio’s design for the new ‘Theatre on the Parade’.

Following a competition in which the inhabitants of Den Bosch were invited to vote for one of two finalists, UNStudio’s design for the new city centre theatre was selected for realisation, having received 57% of the votes.In total 2681 people (over the age of 12) cast a valid vote. In addition, the municipality conducted a survey among 5,000 people, while around 400 residents in the immediate area and other stakeholders received an invitation to vote.

  • Architects: UNStudio 
  • Project: Theatre on the Parade 
  • Location: ‘s-Hertogenbosch, Den Bosch, Netherlands
  • Photography: Marc Bolsius
  • Client: ’s-Hertogenbosch City Council
  • UNStudio Team: Ben van Berkel, Gerard Loozekoot with Filippo Lodi, Jacques van Wijk and Crystal Tang, Alexander Kalachev, Hans Kooij, Michelle Gulickx, Nick Marks, Jingbo Yan, Meng Zhang
  • Building surface: 10731 m2 GFA
  • Building site: 2090 m2 footprint
  • Status: Competition 1st Place

(more…)

Executive offices Ravenna – SIRIO Ltd. in Italy by Bartoletti Cicognani architettura e design

Wednesday, July 22nd, 2015

Article source: Bartoletti Cicognani architettura e design

Our goal was to turn a simple industrial unit into an executive and management center for Sirio’s offices.

The main alteration we made on the building was the addition of an inner court. We removed part of the existing roof and created a little garden with wide, tall windows that could bring plenty of natural light in every room. Around this central patio, the rest of the building develops. On the ground floor are the operational offices: a wide, double-height open space on which the spacious, quite and bright executive offices – on the first floor – look out. The mezzanine floor houses a wide relax area. The entrance hall, the reception and the waiting area has been designed to display the professionalism and competence of our client’s company, and the vertical path that connect it to the executive offices passes through the large, sunny terrace.

Image Courtesy © Pietro Savorelli

Image Courtesy © Pietro Savorelli

(more…)

Casa Sur Ual in Vella, Switzerland by Christian Müller Architects

Wednesday, July 22nd, 2015

Article source: Christian Müller Architects

Villages in the Alpine Region are threatened with being turned into ghost towns. This is being caused by a number of factors. The present building stock has a large portion of second homes which is hardly being used. The amenities offered do not live up to modern standards and there is preciously little room to build new houses. A project by Christian Müller in the Swiss village of Vella is a showcase of how this development can be countered with innovative concepts.

Image Courtesy © Susanna von Känel

Image Courtesy © Susanna von Känel

  • Architects: Christian Müller Architects, (CMA/gutundgut), Rotterdam
  • Project: Casa Sur Ual
  • Location: 7144 Vella, Switzerland
  • Photography: Susanna von Känel
  • Client: Kühne and von Känel, Müller and Müller- Züger
  • Local architect: Lukas Egli, Projektierbar, Basel
  • Engineering: Ingenieurbüro Walter Bieler AG, Bonaduz
  • Timberwork: Alig Holzkultur, Vrin

(more…)

Hidalga House in Mexico by Grupoarquitectura

Wednesday, July 22nd, 2015

Article source:  Grupoarquitectura

This residence is located in a mountain slope surrounded by trees in a forest near Mexico City. It was of utmost importance not to tear down any trees in such a privileged site. This translated in a forced floor plan design, always attempting to avoid disturbing the trees. Because of site’s sloping terrain, access is through the top level through a welcoming foyer. This foyer is located within a connecting structure that unites the two main buildings, the first one being the main building that houses all public rooms such as dining room living room, library room and bedrooms, all enjoying views of the garden; and a second supporting structure aligned with the street that houses service areas such as laundry room, storage and service areas.

Image Courtesy © Grupoarquitectura

Image Courtesy © Grupoarquitectura

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy