Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for July 28th, 2015

UNTITLED #1 in Singapore by Studio Wills + Architects

Tuesday, July 28th, 2015

Article source:  Studio Wills + Architects

UNTITLED #1 is an Addition and Alteration (A&A) to an original pitched-roof corner terrace house, nested in a neighborhood consisting of an eclectic mix of single-storey houses and mid-rise apartments.

UNTITLED #1 is an Addition and Alteration (A&A) to an original pitched-roof corner terrace house, nestled in a neighborhood consisting of an eclectic mix of single storey houses and mid-rise apartments.,Image Courtesy © BETON BRUT

UNTITLED #1 is an Addition and Alteration (A&A) to an original pitched-roof corner terrace house, nestled in a neighborhood consisting of an eclectic mix of single storey houses and mid-rise apartments.,Image Courtesy © BETON BRUT

  • Architects: Studio Wills + Architects
  • Project: UNTITLED # 1
  • Location: Singapore
  • Photography: BETON BRUT
  • Design Team: Kho Keguang, Wu Shan Yat, Ng William
  • Structural Engineer: CIVIL AND GEOTECHNICAL ASSOCIATES
  • Function: Residential/ Single Dwelling House
  • Gross Floor Area: 210 sqm
  • Site Area: 243 sqm
  • Time: 2013-2014

(more…)

Sports Hall in Poznan, Poland by Neostudio Architekci

Tuesday, July 28th, 2015

Article source: Neostudio Architekci

The idea of form is based on the light (its ubiquity through-clock, variable lighting conditions) and the clarity of assumptions – referring to the bright, noble side of sports and competitive sports.

Image Courtesy © Neostudio Architekci

Image Courtesy © Neostudio Architekci

  • Architects: Neostudio Architekci
  • Project: Sports Hall in Poznan
  • Location: Ponzan, Poland
  • Site area: 49 576 m2
  • Building area: 2 098 m2
  • Usable area: 2989,39 m2
  • Volume: 39 860 m3
  • Design: 2012
  • Realisation: 2012-2013

(more…)

Cultural Centre of Greenland by Schmidt hammer lassen architects

Tuesday, July 28th, 2015

Article source: schmidt hammer lassen architects

Inspired by Greenland’s dramatic scenery of icebergs, snowfields and mountains, the main element of the building is sheathed by a floating, undulating screen of golden larch wood. This second skin lends the scheme an elegant airiness, creating a contrast with the solid form of the core building. The screen acts as an architectural metaphor for the Northern Lights, whereas the dark and massive form of the main building is reminiscent of the icy mountains of Greenland.

Image Courtesy © schmidt hammer lassen architects

Image Courtesy © schmidt hammer lassen architects

(more…)

Studio VARA Adaptive Reuse Project Transforms Retail Building into New Open Office Space Mill Valley

Tuesday, July 28th, 2015

Article source: v2com  

This adaptive reuse project transforms the most banal of commercial box buildings into a light-filled courtyard office space specifically outfitted for a discerning, high-end residential builder with an exclusive clientele.

Image Courtesy © Bruce Damonte

Image Courtesy © Bruce Damonte

  • Architects: Studio VARA
  • Project: Adaptive Reuse Project Transforms Retail Building into New Open Office Space Mill Valley
  • Location: Mill Valley, Calofornia, USA
  • Photography: Bruce Damonte
  • Interiors: Studio VARA
  • Civil Engineer: CSW / Stuber-Stroeh Engineering Group
  • Structural Engineer: GFDS Engineers
  • Mechanical Engineer: Axiom Engineers
  • Electrical Engineer: Summit Engineering

(more…)

Mazda Sculpture at Goodwood, United Kingdom by Gerry Judah

Tuesday, July 28th, 2015

Article source: v2com

Gerry Judah’s Centrepiece at the 2015 Goodwood Festival of Speed celebrates the Mazda Motor Corporation’s unique motorsport heritage with a powerful fusion of sculptural innovation and engineering precision.

Image Courtesy © David Barbour

Image Courtesy © David Barbour

  • Architects: Gerry Judah 
  • Project: Mazda Sculpture
  • Location: GoodwoodStorrington, United Kingdom
  • Photography: David Barbour
  • Client: Mazda
  • Engineering: Capita

(more…)

The PortHole in La Grande-Motte, France by TOMA! – team of manufacturers architects

Tuesday, July 28th, 2015

Article source: v2com

The PortHole pavilion is an experimental architecture, designed by Antonio Nardozzi & María Dolores del Sol Ontalba [TOMA!] for the tenth edition of the FAV at La Grande-Motte, decerned with the Jury and the Public awards.

Image Courtesy © TOMA! - team of manufacturers architects

Image Courtesy © TOMA! – team of manufacturers architects

  • Architects: TOMA! – team of manufacturers architects, Antonio NARDOZZI, María Dolores DEL SOL ONTALBA
  • Project: The PortHole
  • Location: Quay Paul Harris, La Grande Motte, France
  • Client: Festival des Architectures Vives
  • Software used: Rhino 5
  • Area of project: 9 m2
  • Project end date: June 2015

(more…)

Sheung Wan IBIS Hotel in Hong Kong by AGC Design Ltd.

Tuesday, July 28th, 2015

Article source: AGC Design Ltd.

Ibis Hong Kong Central & Sheung Wan Hotel, a catchy, colourful icon strategically located in the bustling Sheung Wan, is only within minutes away from many of the transportation networks as well as Hong Kong Central’s business and shopping hub.  The Hotel, housed with 550 modern, boldly simplistic guestrooms, a restaurant and a bar, boasts one of the first Asian flagships to showcase a brand new vibrant style, bringing in comfort, well-being and caring service.

The hotel exterior and outlook is eye-catching which stands out in Sheung Wan area where Hong Kong heritage prevails.  The hotel exterior is set to be a new landmark and icon in the Sheung Wan district, an interesting streetscape to blend in both modernity and heritage of Hong Kong whilst enlivening Sheung Wan as an up-and-coming tourist area.

Tracing back the story in the 1920s Sheung Wan, the façade design reflects the historical streetscape of Hong Kong: the rectangular tenement houses in repetitive order, collage of huge advertising signage in multi-colours, forming a uniform but dynamic streetscape, A City of Mosaic.

The hotel exterior is set to be a new landmark and icon in the Sheung Wan district, an interesting streetscape to blend in both modernity and heritage of Hong Kong whilst enlivening Sheung Wan as an up-and-coming tourist area. It fully echoes with the Hotel being featured as one of Asian ibis flagships in terms of its hotel scale and benchmark of the hotel branding.

Image Courtesy © AGC Design Ltd.

Image Courtesy © AGC Design Ltd.

  • Architects: AGC Design Ltd.
  • Project: Sheung Wan IBIS Hotel
  • Location: Sheung Wan, Hong Kong

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy