Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for July, 2015

Formstelle in Töging am Inn, Germany by FORMAT ELF ARCHITEKTEN

Friday, July 10th, 2015

Article source: FORMAT ELF ARCHITEKTEN 

Located at the entrance of the industrial wasteland of the former VAW aluminum plants FORMSTELLE, Kantine and NETZWERK are creating an interdisciplinary, campus called NETWORK/NETZWERK – thus providing‚ evidence of a successful structural transformation from heavy industry towards the use by architects, engineers and designers. The floating, single-storey pavilion, placed under huge ancient trees, shows an altered handling of the material aluminum in an industrial region undergoing transition.

Image Courtesy © BETTINA KIRMEIER

Image Courtesy © BETTINA KIRMEIER

  • Architects: FORMAT ELF ARCHITEKTEN
  • Project: Formstelle
  • Location: Töging am Inn, Germany
  • Photography: BETTINA KIRMEIER
  • Software used: ArchiCAD 17, Sketchup 2015 + Vray 2.0, Photoshop

(more…)

The Stone Ubud in Indonesia by Dastin Hillery

Thursday, July 9th, 2015

Article source: Dastin Hillery

Atelier Urbanus has again taken up a challenging assignment of a premium leisure hospitality development in an extreme topographical site condition in Ubud Bali, Indonesia, leading the role as lead architect, masterplanner, and landscape architect for the autograph boutique hotel of Marriott The Stone.

Image Courtesy © Dastin Hillery

Image Courtesy © Dastin Hillery

  • Architects: Dastin Hillery 
  • Project: The Stone Ubud 
  • Location: Ubud – Bali – Indonesia
  • ClientMahkota Propertindo
  • Size6.5 Ha
  • Completion date : 2018

(more…)

M08 Rehabilitation of a Carthusian in Toulouse, France by BAST(Bureau Architectures Sans Titre)

Thursday, July 9th, 2015

Article source: BAST (Bureau Architectures Sans Titre)

A “Chartreuse” is a renovated while fundamentally changing its organization. The initial functions are reversed. The living areas are located on the first floor to enjoy the views and the sun terrace and the spaces at night find their place at the court. The entrance is directly upstairs through the terrace. Volumes added over time abruptly are coated wood stained black, seeking to make clear the body of old buildings in value. Accompanying this process, the private courtyard is widely planted to create a breath in this very mineral island and participate in the management of natural opposite.

Image Courtesy © Bast

Image Courtesy © Bast

  • Architects: BAST(Bureau Architectures Sans Titre)
  • Project: M08 Rehabilitation of a Carthusian
  • Location: Toulouse, France
  • Photography: Antoine Séguin
  • Client: Private
  • Surface: 90m2
  • Mission: Complète
  • Date: Livraison 2014
  • Budget: 90 000 € ht

(more…)

The inde/jacobs gallery in Marfa, Texas by Claesson Koivisto Rune Architects

Thursday, July 9th, 2015

Article source: Claesson Koivisto Rune Architects

The inde/jacobs gallery, together with an eight-piece furniture and accessories collection, were presented at this year’s ICFF together with a new book entitled “Claesson Koivisto Rune in Marfa – The inde/jacobs gallery”, published to mark the inauguration of the gallery.

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

(more…)

SHOPPING CENTRE REDESIGN in Heerlen, The Netherlands by POWERHOUSE COMPANY

Thursday, July 9th, 2015

Article source:  POWERHOUSE COMPANY 

For its latest completed project, Powerhouse Company has brought a post-war shopping centre back to life in Heerlen, a city in the southern Netherlands. Commissioned by Dutch real estate investor NSI in 2012 by invited competition, Powerhouse Company has transformed ’t Loon shopping complex into an open and welcoming space to attract visitors. Breaking with the existing mall, Powerhouse Company’s design intertwines a new public square with retail space and a subterranean car park into an architecturally coherent and inviting whole.

Image Courtesy © Ronald Tilleman

Image Courtesy © Ronald Tilleman

  • Architects: POWERHOUSE COMPANY 
  • Project:  SHOPPING CENTRE REDESIGN
  • Location: Heerlen, The Netherlands
  • Photography: Ronald Tilleman
  • Collaboration: Philip Vencken, Architecten aan de Maas
  • Project leader: Paul Stavert
  • Team: Stefan Prins, Nanne de Ru, Ard-Jan Lootens
  • Structural Engineering: IMD Raadgevende Ingenieurs
  • Partner in charge: Nanne de Ru
  • Client: NSI
  • Area: 10,000m² (total); 1,500m² (retail), 4,000m² (square), 4,500m² (car park)
  • Timescales: 2012 – 2015

(more…)

BEAUTY LIBRARY in Tokyo, Japan by Nendo

Thursday, July 9th, 2015

Article source: Nendo

A composite store that consists of a specialty boutique for organic cosmetics and a café, tucked away on a street behind Aoyama-Street. For a woman to enhance her beauty, a close linkage between inner and outer body care is required. We therefore designed a service and space based on a concept that fuses to the maximum the features of cosmetics with food & drink. One is able to leaf through information on various products using a tablet and casually try out every single product in the store as if ordering a beverage, while enjoying your drink and food that enhances beauty from within. What’s more, QR codes are placed alongside each product, which enables customers to take home the information about that product on their mobile device and purchase them online later. In this way, the store not only sells cosmetic products, but is also a place where knowledge relating to them can be obtained. Therefore it can be described as a “library” like space with well-organized wooden shelves. Moreover, a “self-study room” feature was added amongst the shelves, with in-built café tables and bracket lights. The logo was designed to give an image of a square bookshelf filled with letters. In addition an “annex” hidden across the courtyard was designed so as not to just function as a café, but as a space that can serve as a party room, and hold small events and workshops.

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: Nendo
  • Project: BEAUTY LIBRARY
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Takumi Ota

(more…)

Data Base Center 2015 in Shanghai, China by RTA-Office

Thursday, July 9th, 2015

Article source: RTA-Office

RTA-Office’s approach involves understanding the customer and his needs.

Customer required RTA-Office to convert an obsolete industrial complex, located in an industrial zone of Shanghai, in a complex of around 150.000 m2, characterized by modern technology with a strong international spirit. Data Base is currently under construction.

Image Courtesy © RTA-Office

Image Courtesy © RTA-Office

  • Architects: RTA-Office
  • Project: Data Base Center 2015
  • Location: Shanghai, China
  • Architecture Design: Santiago Parramón, RTA-Office
  • Total land area:3.650 m²
  • Total building area: 141.687 m²
  • Completion Date: 2016 – under construction

(more…)

HOUSE B in Munich, Germany by FORMAT ELF ARCHITEKTEN

Thursday, July 9th, 2015

Article source: FORMAT ELF ARCHITEKTEN

Located in the urban outskirts of Munich, the detached single-family house B built in timber frame construction was completed after only six months of construction. On the small plot the maximal possible cubature and the existing parameters have been used in an optimal way. The building follows line of the houses in the street and thus continues the urban edge along the link road. The front garden area next to the street is thereby supported and the roof orientation of the surrounding buildings continued.

Image Courtesy © FORMAT ELF ARCHITECTS

Image Courtesy © FORMAT ELF ARCHITECTS

  • Architects: FORMAT ELF ARCHITEKTEN
  • Project: HOUSE B
  • Location: 81245 Munich, Germany
  • Photography: CORDULA DE BLOEME
  • Software used: ArchiCAD 17, Sketchup 2015 + Vray 2.0, Photoshop

(more…)

Pavilion House in Portland, Oregon by Waechter Architecture

Thursday, July 9th, 2015

Article source: Waechter Architecture

Our clients wanted a glass house.  The difficulty was that they wanted this house placed on a visually exposed 50’ x 100’ city lot that they owned in NE Portland.  This posed the challenge of designing a glass house with privacy.  Our solution was to design a pavilion-like structure in which the body of the house is supported by 4 ten-foot tall “legs.”  The legs are placed strategically to block unwanted views and provide privacy.

Image Courtesy © Waechter Architecture

Image Courtesy © Waechter Architecture

  • Architects: Waechter Architecture
  • Project: Pavilion House
  • Location: Portland, Oregon, USA
  • Software used: PowerCADD and Adobe software
  • Owner: Kevin Battey
  • Size: 2300 square feet
  • Year Built: 2015

(more…)

Solar House in Canada by Nacho Gias

Thursday, July 9th, 2015

Article source: Nacho Gias 

Insight:

The project main idea lay on the sun interaction with a domo located in New Scotland, Canada.
The first step was to find out how the building reacts to sun light in different day key moments all along the year. The use of a 3d software allows me to figure out which areas would be exposed to sun light and which ones would be into shadow. At that point, I found an area that would be always exposed to light.

Image Courtesy © Jaime Diaz Alvarez

Image Courtesy © Jaime Diaz Alvarez

  • Architects: Nacho Gias
  • Project: Solar House
  • Location: Canada  
  • Photography: Jaime Diaz Alvarez
  • Software used: Sketchup, 3D Studio
  • Size:105 m²
  • Year: 2014
  • Status: Competition

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy