Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for July, 2015

COFCO Ruifu Residence in Beijing, China by W. Architectural Design Co., Ltd.

Thursday, July 30th, 2015

Article source:  W. Architectural Design Co., Ltd.

An Unforgettable View

As Wang Changling–a renowned poet of the Tang Dynasty– illustrated in his work Shige (Chinese for Poetical Patterns), the art of writing a poem involves three individual layers: landscape description as the physical layer; inception of emotions from the landscape as the emotional layer; and the expression of one’s own emotions as the emphatic layer. The integration of these three layers into the shaping of space is a refined interpretation that suits perfectly the tier-by-tier progressive atmosphere created for the COFCO Ruifu Residence.

 Image Courtesy © W. Architectural Design Co., Ltd.

Image Courtesy © W. Architectural Design Co., Ltd.

  • Architects: WArchitectural Design Co., Ltd.
  • Project: COFCO Ruifu Residence
  • Location: Beijing, China
  • Completion time: June 2015
  • Project type: Model residence
  • Client: COFCO Ruifu
  • Project area: 1,500 m2
  • Chief designer: Wu Bin

(more…)

Memorial at Utøya, Norway by 3RW Arkitekter

Thursday, July 30th, 2015

Article source: 3RW Arkitekter

When a big tree in the forest dies, an organic process that creates what we know as a clearing begins – open room in the otherwise dense forest. We want to develop the memorial on Utøya as such a clearing; forming a clear spot and highlight all the beautiful landscape qualities that are already in place and in contact with the surrounding environment.

Approach from pathway, Image Courtesy © Martin Slottemo Lyngstad

Approach from pathway, Image Courtesy © Martin Slottemo Lyngstad

  • Architects: 3RW Arkitekter
  • Project: Memorial at Utøya
  • Location: Utøya, Norway
  • Photography: Martin Slottemo Lyngstad, Christian Mong, Jørgen Watne Frydnes, Glen J. Read
  • Client: AUF, Oslo
  • Collaborators:
    • Ecologist: Christian E. Mong
    • Competition images: Fabian Schnuer Gohde
    • Construction site: Volunteer parents of the victim and former members of the youth labour party (AUF-veterans)
    • Craftsmanship wooden flooring: Øystein Kjerpeseth, Nature AS
    • Structural engineer: NODE rådgivende ingeniører AS
    • Landscape contractor: Anleggsgartner Finn Andersen
    • Building site management: Telemark Vestfold Entreprenør AS
    • Project management: Jørgen Watne Frydnes, Utøya AS
  • Type: Competition, 1st prize – Commission
  • Status: Completed on the 4th anniversary of the incident the 22nd July 2015
  • Program: 114m2 of circular landscape intervention in a 12m diameter circle, including a suspended ring of 4m in
    diameter
  • Period: 2015

(more…)

Earth Light in KAPANDRITI, ATHENS by DIONISIS SOTOVIKIS

Wednesday, July 29th, 2015

Article source: DIONISIS SOTOVIKIS

This building was designed based on the relationship of man with the landscape and particularly the earth. The entrance from the street is created by two parallel walls which contain the staircase and “slice” the earth in order to guide you to the ground level of the house.

Image Courtesy © ERIETA ATTALI (et)

Image Courtesy © ERIETA ATTALI (et)

  • ArchitectsDIONISIS SOTOVIKIS
  • Collaborating Architects: EVA TSOUNI, KIRKI MARIOLOPOULOU, CHRISSA SKIADA
  • Project: EARTH LIGHT
  • Location: KAPANDRITI, ATHENS
  • Structual Engineer: CHRISTOS PAPADOPOULOS
  • Construction: DIONISISIS SOTOVIKIS SA
  • Photography:VANGELIS PATERAKIS (vp), ERIETA ATTALI (et)
  • Design Phase: 2004-2006
  • Building Phase: 2006-2009
  • Surface Area: 500,00M2

(more…)

Ecole Maternelle Pajol in Paris, France by Olivier Palatre architectes

Wednesday, July 29th, 2015

Article source: Olivier Palatre architectes

The preschool is part of the street Pajol in a neighborhood full renewal in the 18th arrondissement of Paris.
The project is a major renovation with an arrangement of indoor and outdoor spaces and the design of specific furniture.

Image Courtesy © Luc Boegly

Image Courtesy © Luc Boegly

  • Architects: Olivier Palatre architectes
  • Project: Ecole Maternelle Pajol
  • Location: Paris, France
  • Photography: Luc Boegly
  • Area: 1260 m2 SHON
  • Cost: € 1,837,434 HT
  • Project Manager: Olivier Palatre
  • Client: City of Paris -DASCO -Department of Business
  • Interior Architecture: Olivier Palatre Architects

(more…)

Contemporary architecture in Lac-Supérieur, Canada by YH2

Wednesday, July 29th, 2015

Article source: v2com

On the banks of Lac Supérieur, just 90 minutes north of Montreal (Quebec), a mountain that was once the property of a former religious congregation now houses a creative and innovative model for integrating contemporary architecture in a natural environment.

Image Courtesy © Julien Perron-Gagné

Image Courtesy © Julien Perron-Gagné

  • Architects: YH2 Architecture
  • Project: Contemporary architecture
  • Location: Lac-Supérieur, Canada
  • Developer: Fraternité-sur-Lac
  • Builder: Richer et Laurence 
  • Photography:  Julien Perron-Gagné, Visionair, Harold Fortin, Fraternité-sur-Lac
  • Spahaus and Trihaus spaces: 1,000 to 1,400 sq. ft.
  • Surface area of the land: 18,000 sq. ft.
  • Spahaus starting price: $385,000 CAD
  • Trihaus starting price: $365,000 CAD

(more…)

Fit Republik Sports Centre in Dubai, United Arab Emirates by Aedas Interiors

Wednesday, July 29th, 2015

Article source: Aedas Interiors

Fit Republik has opened its doors as a fitness community of experts and amateurs. With a built up area of 9,000 square metres, it is the largest sports facility of its kind in Dubai. Aedas Interiors have converted two existing buildings into a world class mixed-use sports facility.

Image Courtesy © Aedas Interiors

Image Courtesy © Aedas Interiors

  • Architects: Aedas Interiors
  • Project: Fit Republik Sports Centre
  • Location: Dubai, United Arab Emirates
  • Client: Ali Al Amine
  • Completion year: 2015

(more…)

Google Tech Corners in Sunnyvale, CA by Valerio Dewalt Train Associates

Wednesday, July 29th, 2015

Article source: SEFAR® Architecture

Google’s headquarters, referred to as the Googleplex, in Sunnyvale, CA, uses SEFAR® Architecture’s TENARA Fabric to shade the central plaza of a recent campus expansion – and the fabric has completely transformed the newly-outfitted space.

Image Courtesy © SEFAR® Architecture

Image Courtesy © SEFAR® Architecture

  • ArchitectsValerio Dewalt Train Associates
  • Project: Google Tech Corners
  • Location: Sunnyvale, CA, United States
  • Software used: mpanel in Rhino
  • Engineer: Thornton Tomasetti
  • Installer: Duvall Design Inc.

(more…)

The Malleable Space Pavilion by Michael jantzen studio

Wednesday, July 29th, 2015

Article source: Michael jantzen studio

The Malleable Space Pavilion is an experimental interactive structure made from a system of components that allow for a wide variety of spacial configurations that range from symmetrical simplicity, to chaotic complexity. The pavilion consists of 192 white colored horizontal elements that are held into place by two gray vertical support columns. Each support column contains 96 of the elements, and each is held into place separated from the others on tracks, which allow all of them to be easily moved back and forth.

Image Courtesy © Michael jantzen studio

Image Courtesy © Michael jantzen studio

(more…)

Theatre 95 in Cergy-Pontoise, France by gpaa

Wednesday, July 29th, 2015

Article source: GPAA

The challenges of the project

The contractor’s definition of the project is articulated around a close link between reshaping the Théâtre 95, outlining an urban morphology, and finding free spaces in the urban island.The theatre’s extension is framed by a dialectic vision of interactions between town and theatre: the theatre stretches beyond its limits while the town must find in it a porous space, a space of journeys, echoes, dreams, encounters and everyday life, devoted to contemporary modes of expression and deliberately placed at the very heart of the town.

Image Courtesy © gpaa

Image Courtesy © gpaa

  • Architects: GPAA
  • Project: Theatre 95
  • Location: Cergy-Pontoise, France
  • Area: 3000 m2 auditorium / site: 10 000 m2
  • Schedule: Competition 2007 – Works March 2010 – May 2012
  • Cost of works: 9,800,000€ Before tax / 1M € on theatre equipment

(more…)

UNTITLED #1 in Singapore by Studio Wills + Architects

Tuesday, July 28th, 2015

Article source:  Studio Wills + Architects

UNTITLED #1 is an Addition and Alteration (A&A) to an original pitched-roof corner terrace house, nested in a neighborhood consisting of an eclectic mix of single-storey houses and mid-rise apartments.

UNTITLED #1 is an Addition and Alteration (A&A) to an original pitched-roof corner terrace house, nestled in a neighborhood consisting of an eclectic mix of single storey houses and mid-rise apartments.,Image Courtesy © BETON BRUT

UNTITLED #1 is an Addition and Alteration (A&A) to an original pitched-roof corner terrace house, nestled in a neighborhood consisting of an eclectic mix of single storey houses and mid-rise apartments.,Image Courtesy © BETON BRUT

  • Architects: Studio Wills + Architects
  • Project: UNTITLED # 1
  • Location: Singapore
  • Photography: BETON BRUT
  • Design Team: Kho Keguang, Wu Shan Yat, Ng William
  • Structural Engineer: CIVIL AND GEOTECHNICAL ASSOCIATES
  • Function: Residential/ Single Dwelling House
  • Gross Floor Area: 210 sqm
  • Site Area: 243 sqm
  • Time: 2013-2014

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy