Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Iksan-Si T-House in South Korea by KDDH architects(Kim, Dong-hee)

 
September 18th, 2015 by Sumit Singhal

Article source:  KDDH architects(Kim, Dong-hee)

Iksan T House is a ‘T’ shaped house in front and back elevation. The house is constructed in light weight wood structures in ‘T’ shaped façade with floating upper mass. Constructing this type of structure with light weight wood structure was possible with 30cm diameter glulam. They were able to construct floating upper mass with large exterior space on the ground level through glulam with higher vertical strength compare to concrete. Two stories of interior space is divided into public space on the 1st floor and private space on 2nd floor and the user can feel the large space on the first floor. When they open the door, they can experience expanded space directly connected to the exterior.

Image Courtesy © Choi Jihyun

Image Courtesy © Choi Jihyun

  • Architects: KDDH architects(Kim, Dong-hee)
  • Project: Iksan-Si T-House
  • Location: 48, Dongseo-ro 2-gil, Iksan-si, Jeollabuk-do, South Korea
  • Photography: Park Young-chae, Choi Jihyun
  • Design team: Lee, Kyung-sung / Ahn, Tae-woo / Hyun, Jin / Lee, Yoon-kwang
  • Structure: Light weight wood frame + heavy structure using Glulam
  • Site Area: 273.7§³
  • Building area: 111.60§³
  • Gross floor Area: 192.78§³
  • Building scope: 2F
  • Finishing: Stucco, Wood, Steel
  • Design period: 2013.02
  • Completion: 2013.05

Image Courtesy © Park Young-chae

Image Courtesy © Park Young-chae

Most of the layout of spaces reflected children and parents’ desires. By laying out the 1st floor parallel to the adjacent park which allows the flow of the park continues through the house, the users can experience the park as if it is their front yard and children can romp around freely. The 1.5th floor, constructed in Skip Floor structure, is a space where 1st and 2nd floor overlaps and this space is designed for children’s play area to allow parents to watch children from public space on the 1st floor and also anywhere on the 2nd floor.

Image Courtesy © Park Young-chae

Image Courtesy © Park Young-chae

Image Courtesy © Park Young-chae

Image Courtesy © Park Young-chae

Children’s room, bathroom, master bedroom, and workroom is located on the 2nd floor. Work room is stretched toward the park and allow the parents to see the children playing outside while they are working. The parents’ desire of considering children’s play area as the most important element of the house is directly reflected to the house and as a result, all of the house layout is designed with the children as a core element and thus created interesting interior and exterior spaces.

Image Courtesy © Park Young-chae

Image Courtesy © Park Young-chae

Image Courtesy © Park Young-chae

Image Courtesy © Park Young-chae

Image Courtesy © Park Young-chae

Image Courtesy © Park Young-chae

Image Courtesy © Park Young-chae

Image Courtesy © Park Young-chae

Image Courtesy © Park Young-chae

Image Courtesy © Park Young-chae

Image Courtesy © Park Young-chae

Image Courtesy © Park Young-chae

Image Courtesy © Park Young-chae

Image Courtesy © Park Young-chae

Image Courtesy © Park Young-chae

Image Courtesy © Park Young-chae

Image Courtesy © Choi Jihyun

Image Courtesy © Choi Jihyun

Image Courtesy © Choi Jihyun

Image Courtesy © Choi Jihyun

Image Courtesy © Park Young-chae

Image Courtesy © Park Young-chae

Image Courtesy © Park Young-chae

Image Courtesy © Park Young-chae

Image Courtesy © Choi Jihyun

Image Courtesy © Choi Jihyun

Image Courtesy © Park Young-chae

Image Courtesy © Park Young-chae

Image Courtesy © Park Young-chae

Image Courtesy © Park Young-chae

Image Courtesy © Park Young-chae

Image Courtesy © Park Young-chae

Entrance, Image Courtesy © KDDH architects(Kim, Dong-hee)

Entrance, Image Courtesy © KDDH architects(Kim, Dong-hee)

Living room, Image Courtesy © KDDH architects(Kim, Dong-hee)

Living room, Image Courtesy © KDDH architects(Kim, Dong-hee)

Back Elevation,Image Courtesy © KDDH architects(Kim, Dong-hee)

Back Elevation,Image Courtesy © KDDH architects(Kim, Dong-hee)

Front Elevation, Image Courtesy © KDDH architects(Kim, Dong-hee)

Front Elevation, Image Courtesy © KDDH architects(Kim, Dong-hee)

Left Elevation, Image Courtesy © KDDH architects(Kim, Dong-hee)

Left Elevation, Image Courtesy © KDDH architects(Kim, Dong-hee)

Related posts:

Tags: ,

Category: House

One Response to “Iksan-Si T-House in South Korea by KDDH architects(Kim, Dong-hee)”

  1. kimdonghee says:

    Thank you for your news

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy