Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for September 29th, 2015

PRC Embassy Pool Enclosure in Australia by Townsend and Associates Architects

Tuesday, September 29th, 2015

Article source: Townsend and Associates Architects

In designing this new building within the Chinese Embassy compound to enclose an existing 25 x 10m in ground swimming pool, Townsend + Associates Architects have provided a place of reflection and beauty; a building that allows its users to bathe in light as well as water.

Image Courtesy © John Gollings

Image Courtesy © John Gollings

  • Architects: Townsend and Associates Architects
  • Project: PRC Embassy Pool Enclosure
  • Location: Embassy of the Peoples Republic of China, 15 Coronation Dr, Yarralumla ACT 2600, Australia
  • Photography: John Gollings
  • Software used: Datacad, Sketchup

(more…)

AHZ House in Londrina, Brazil by ZIZ Arquitetura E INTERIORES

Tuesday, September 29th, 2015

Article source: ZIZ Arquitetura  E INTERIORES

Over 10 years ago, a couple, both doctors, moved from Sao Paulo State to Londrina. The Gaudi building caught the attention of the family because of its large balcony and period construction with a unique style. They supported this project and saw the neighborhood grow as well as their family needs.

Image Courtesy © Jean Oliveira

Image Courtesy © Jean Oliveira

  • Architects: ZIZ Arquitetura E INTERIORES
  • Project: AHZ House
  • Location: Londrina, Brazil
  • Photography: Jean Oliveira
  • Construction year: 2014
  • Gross External Area: 207.00 M2
  • Text: Mayhara Nogueira
  • Team: Celso Oshiro, Jean Oliveira, Vitor Magon

(more…)

NEW GROVE in Bratislava, Slovakia by Architekti Šebo Lichý s.r.o.

Tuesday, September 29th, 2015

Article source: Architekti Šebo Lichý s.r.o. 

An extraordinary residential house NEW GROVE was designed by the architectural studio Šebo Lichý in cooperation with acclaimed Slovak architect Drahan Petrovič, who worked for several years in Vancouver. In this project they have applied the principles of the Canadian housing and created a very first project of its kind in Slovakia, which gives clients the opportunity to design and customize their  own apartment. The architectural concept is based on the principle of flexible housing units to produce a virtually unlimited number of variations.

Image Courtesy © Dano Veselský

Image Courtesy © Dano Veselský

  • Architects: Architekti Šebo Lichý s.r.o. 
  • Project: NEW GROVE
  • Location: Bratislava, Slovakia
  • Photography: Dano Veselský, Olja Triaska Stefanovic
  • Architect team: Mgr. arch. Igor Lichý, Ing. arch. Drahan Petrovič, Ing. arch. Tomáš Šebo,Ing. arch. Katarína Uhnáková
  • Ing. arch. Emanuel Zatlukaj
  • Investor: ITB development a Imagine development
  • General Contractor: Me&Co
  • Statics: Konstrukt+
  • Land area: 2 206 m2
  • Utility area: 6504,51 m2 (more…)

MEDIA LIBRARY ST PAUL in Ile de la Réunion, France by Peripheriques Architects

Tuesday, September 29th, 2015

Article source: Peripheriques Architects

The new media library structures “the gateway” of Saint-Paul city. Its location choice comes as an urban answer to the need of a strong identity in the landscape scale. This building has to become a cultural landmark, through information and training, as well as a visual one through its architecture. Located between sea and mountain, the building shape is a 34m side cube. The
idea of an urban landmark is enhanced by a strong aesthetic vocabulary of the volume related to the ”book” media: façades are structured by a stack of wavy lines reminiscent of the book pages pattern. Those “pages” are solar shading systems vibrating around the construction.

Image Courtesy © Luc Boegly

Image Courtesy © Luc Boegly

  • Architects: Peripheriques Architects
  • Project: MEDIA LIBRARY ST PAUL
  • Location: ST PAUL, Ile de la Réunion, France
  • Photography: Luc Boegly
  • Project manager : Juliette Bonnamy with With : Charlotte Lefebvre, Alfredo Luvison, Claire Oiry, Emily Murphy, Timothée Kazmierczak, Pierre Tignon, Karine Bergevin, Camille Isaac-Dognin, Charline
    Lalanne, Guillaume Guilbert
  • Landscape designer: ZONE UP
  • Artist: MICHEL BATORY
  • 3D pictures: L’AUTRE IMAGE
  • Project management: SEDRE for Saint-Paul city
  • Area : 4 567 m² shon (net floor area)
  • Cost : 13,17 M € H.T.
  • Schedule: competition May 2011 – completed in April 2015
  • Program : 230 signs, Achievement of a media library with café, restaurant, reception area and gardens, conference and entertainment spaces, self-learning and citizenship spaces, reading and media areas, sound and image center, and an administration.

(more…)

HOUSE IN IKOMA, JAPAN by Arbol

Tuesday, September 29th, 2015

Article source: Arbol

Double height ceiling space at earth floor connects the entire rooms and the family The request of the clients was earth floor, and a spacious open place like studio, as they’d like to feel sense of unity as a family.

Image Courtesy © Yasunori Shimomura

Image Courtesy © Yasunori Shimomura

  • Architects: Arbol
  • Project: HOUSE IN IKOMA
  • Location: Ikoma-city, Nara JAPAN
  • Photography: Yasunori Shimomura
  • Designer: Yousaku Tsutsumi
  • Builder: kenchikukoubou Act homes
  • Site area: 132.26 totalfloor 85.03
  • First floor: 47.31 second floor | 37.62
  • House member: couple + child
  • Period: June 2014 – January 2015

(more…)

San Jorge University Rectory in Zaragoza, Spain by Taller básico de arquitectura s.l.

Tuesday, September 29th, 2015

Article source: Taller básico de arquitectura s.l. 

Behind the lineal road, the plateau as a balcony over the meadow is converted into a platform. This landscape appears unprecedented and unexpected: the ochre colors and cracked land are transformed into the intense green and yellow colors of the agriculture possible thanks to the river hidden by the topography. Is in this frame, long platform, the place where San Jorge University buildings inhabit.

Southeast view, Image Courtesy © Taller básico de arquitectura s.l.

Southeast view, Image Courtesy © Taller básico de arquitectura s.l.

(more…)

Conservatory of Nantes in France by Raum Architects

Tuesday, September 29th, 2015

Article source: Raum Architects

Winner in March 2012 of the competition organized by the City of Nantes : a building shared by the Conservatory of Nantes and the Academy of performing arts of Bretagne-Pays de la Loire. Together with the new cultural practices that dance and music arouse, the design of this building follows their alterations and allows opening those practices towards a contemporary culture.

Global aerial view, south-west, Image Courtesy ©  Audrey Cerdan

Global aerial view, south-west, Image Courtesy © Audrey Cerdan

  • Architects: Raum Architects, L’ESCAUT (associate architect & scenography)
  • Project: Conservatory of Nantes
  • Location: Nantes, France
  • Photography: Audrey Cerdan
  • Software used: Autocad & Google Sketchup
  • Client: City of Nantes
  • Program: A building shared by the Conservatory of Nantes and the Academy of performing arts of Bretagne-Pays de la
    Loire.
  • Engineering: GIRUS (structure & fluids), ECMS (economist), Vincent Hédont (acoustic)
  • Surface: 2 693 m2
  • Cost: 5 985 000 € (excl. tax)
  • Year: 2015

(more…)

Wild Walk in Tupper Lake, New York by Linearscape Architecture, PLLC

Tuesday, September 29th, 2015

Article source: Linearscape Architecture, PLLC 

Wild Walk is an interactive nature walk at the Wild Center, a non-profit organization and nature center committed to helping people explore and learn about the natural environment of the Adirondacks. Built in the forest, Wild Walk is designed as an elevated trail of bridges that creates a learning landscape; bringing visitors up into the treetops to offer a new perspective of the forest. The project consists of a series of platforms connected by bridges that start at grade level and gradually bring people 40 ft. above grade to look out over the surrounding woodlands. The platforms are supported by Corten steel posts designed to be an abstraction of the surrounding white pine trees. Wild Walk is almost fully accessible, family oriented and includes a four-story twig tree house, swinging bridges, a spider’s web for shared play hovering 24 ft. off the ground and many opportunities to sit, observe and learn about the forest below. The walk culminates in a life-sized bald eagle’s nest at the highest point that visitors can inhabit.

Wild Center, Image Courtesy © Linearscape Architecture, PLLC

Wild Center, Image Courtesy © Linearscape Architecture, PLLC

  • Architects: Linearscape Architecture, PLLC 
  • Project: Wild Walk
  • Location: Tupper Lake, New York
  • Software used: Revit
  • Project Team: Wayne Striker and Ting Chin
  • Regulatory Approvals/Landscape and Site Planning: William W. Palmer and Barbara M. Budzinski
  • Structural Engineers: Silman
  • Mechanical, Electrical and Plumbing Engineers: Syska Hennessy Group, Inc.
  • Contractor: Northland Associates with Phoenix Welding & Fabricating
  • Exhibit Design and Fabrication: Cost of Wisconsin and The Wild Center
  • Exhibit Graphic Design:  Derek Prior
  • Client: The Wild Center, 45 Museum Dr, Tupper Lake, NY  12986
  • Designer: Charles P. Reay

(more…)

CASA EL PANGUE in Chile by Elton+Leniz Arquitectos Asociados

Tuesday, September 29th, 2015

Article source: Elton+Leniz Arquitectos Asociados 

El Pangue House stands on a steep slop site facing the ocean view.
The house is developed towards a central vertical circulation, connecting the 4 levels and 3 terraces in which the house is organized, in order to get as much of the view of the pacific ocean as possible, taking advantage of the high offered by the natural slop of the site.

Image Courtesy © Natalia Vial

Image Courtesy © Natalia Vial

  • Architects: Elton+Leniz Arquitectos Asociados
  • Project: CASA EL PANGUE
  • Location: El Pangue, Chile
  • Photography: Natalia Vial
  • Team: Mirene Elton – Mauricio Leniz_ Architecs, Germán Rodríguez Olivo_ Colaborator Architect, Beranda _ Constructor
  • Site Area: 2.093 m2
    Built Area: 437 m2
  • Construction Year: 2008-2009

(more…)

DDS Søndermarken in Copenhagen, Denmark by Sophus Søbye Architects ApS.

Tuesday, September 29th, 2015

Article source:  Sophus Søbye Architects ApS.

The Site

The new scout hut and village hall with the related outdoor play area is located behind the park, Søndermarken in copenhagen. The plot lies stretched out between the road and Søndermarken. It is at the narrowest point not more than 10 meters, but in return it is 80 meters long in east west direction. The plot has a level jumps in the same direction about three meters. The prospect of the large trees in Søndermarken is to make the plot quite unique.

Image Courtesy © Jens Larsen

Image Courtesy © Jens Larsen

  • Architects: Sophus Søbye Architects ApS.
  • Project: DDS Søndermarken
  • Location: Bag Søndermarken 20, 2000 Frederiksberg, Copenhagen, Denmark
  • Photography: Jens Larsen, Rasmus Hjortshøj
  • Project Team: Sophus Søbye MAA, David Vega y Rojo MAA, Martin Freeman MAA, Maria del Mar Freire Morales
  • Structural Engineering: Rostgaard Engineering Consultants A/S
  • Client Representative: Marianne Båastrup-Larsen, DDS Søndermarken Group
  • Area: 420 m2 + 100 m2 covered area.
  • Project Year: 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy