Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for November 4th, 2015

HOTEL AYLLÓN in Spain by Lucas y Hernández – Gil Arquitectos

Wednesday, November 4th, 2015

Article source: Lucas y Hernández – Gil Arquitectos

This small hotel is located in the Main Square of Ayllón, a medieval village in Segovia, Spain. We would define the intervention as simple and austere but warm and comfortable at the same time, a contemporary reconstruction in rustic style.

Image Courtesy © Lucas y Hernández - Gil Arquitectos

Image Courtesy © Lucas y Hernández – Gil Arquitectos

(more…)

Noe Residence in San Francisco, California by Studio VARA

Wednesday, November 4th, 2015

Article source: v2com 

A research scientist with an eye for detail approached Studio VARA with a modest vision and a couple of basic practical needs:  First, transform a 1908 Noe Valley cottage– with a history of subpar alterations – into a cohesive modern dwelling.  Second, provide an enclosed garage in a neighborhood with tough parking.

The main facade presents a quiet, private face to the public street, Image Courtesy © Bruce Damonte

The main facade presents a quiet, private face to the public street, Image Courtesy © Bruce Damonte

  • Architects & Interiors: Studio VARA 
  • Project: Noe Residence
  • Location: San Francisco, California, United States
  • Photography: Bruce Damonte
  • General Contractor: Dijeau Poage Construction
  • Structural Engineer: FTF Engineering
  • Civil Engineer: Lea and Braze Engineering
  • Landscape: SF Green Spaces

(more…)

Bal House in Menlo Park, California by Terry & Terry Architecture

Wednesday, November 4th, 2015

Article source: v2com

This project consists of a single-story addition and renovation to an existing mid-century ranch house in Menlo Park, California.

Conceived for a retired couple, the open and accessible design integrates the living space with the rear garden to create a well-lit domestic extension. Comprised of two floating volumes, the addition formally designates the bedroom to the west and the main (common) space to the east. The two wings gradually diverge from the original structure to generate a glass-clad fissure in between. This void space pulls the garden inwards, injecting elements of the outdoors into the core of the house.

house connecting to rear deck and garden area, Image Courtesy © Bruce Damonte

house connecting to rear deck and garden area, Image Courtesy © Bruce Damonte

  • Architects: Terry & Terry Architecture
  • Project: Bal House
  • Location: Menlo Park, California, US
  • Photography: Bruce Damonte
  • Software used: ArchiCad from Grafisoft
  • Project Team: Alex Terry, Ivan Terry, Matt Bisset
  • Project Engineer: Santos Urrutia Structural Engineers Inc. San Francisco
  • Contractor: Timberline Construction
  • Completion Date: July 2011

(more…)

SALONGEN 35 in Malmö, Sweden by KJELLGREN KAMINSKY ARCHITECTURE

Wednesday, November 4th, 2015

Article source: KJELLGREN KAMINSKY ARCHITECTURE

In April 2009 Kjellgren Kaminsky won an open competition for passive houses with the builder Höllviksnäs Förvaltnings AB. The competition was organized by the city of Malmö for the last vacant site in the Bo01 housing exhibition area, in the western harbor. Now the houses are to be built.

Image Courtesy © KJELLGREN KAMINSKY ARCHITECTURE

Image Courtesy © KJELLGREN KAMINSKY ARCHITECTURE

  • Architects: KJELLGREN KAMINSKY ARCHITECTURE
  • Project: SALONGEN 35
  • Location:  Malmö, Sweden
  • Software used: AutoCad
  • Team: Joakim Kaminsky, Fredrik Kjellgren, Oscar Arnklitt, Daniel Andersson, Marie Löwenherz, Allesssandro Micelli
  • Client: Höllviksnäs Förvaltnings AB
  • Object: 4 apartments with passive house technique
  • Size: 500 sqm
  • Stage: under construction
  • Completed: 2011

(more…)

Sant Miquel Special Education School in Sant Feliu de Llobregat, Spain by Pepe Gascón Arquitectura

Wednesday, November 4th, 2015

Article source: Pepe Gascón Arquitectura

Apart from its mere built container, a school is nothing more than a place where teaching and learning take place. This project, therefore, reflects the desire to interact with the city, revealing the flows and activities that occur within the immediate environment of the site.

Image Courtesy © José Hevia

Image Courtesy © José Hevia

  • Architects: Pepe Gascón Arquitectura
  • Project: Sant Miquel Special Education School
  • Location:  Sant Feliu de Llobregat, Spain
  • Photography: José Hevia
  • Software used: Autocad
  • Collaborators: Jesús Gallego
  • Client: Municipality of Sant Feliu de Llobregat (Barcelona), Spain
  • Contractor: XEDEX, SA (Barcelona), Spain
  • Project direction:
    • Pepe Gascón Colomer (architect)
    • Josep Gascón Canals (technical architect)
  • Health and Safety Coordination: Antoni Herrera (architect)
  • Project year: 2010
  • Completion date: 2011
  • Project area: 1492, 75 m2
  • Cost: 1.765.329, 75 €
  • Other collaborators:
    • Jordi Escofet (engineer)
    • Estudio de arquitectura e ingeniería DCE 2002, SL (structural engineering)

(more…)

Paradise Valley Fire Station No. 2 in Arizona by LEA Architects

Wednesday, November 4th, 2015

Article source: LEA Architects

Paradise Valley, AZ Fire Station No. 2 + Administration was designed by LEA Architects Lawrence Enyart, FAIA and Lance Enyart, AIA was designed to integrate into the natural desert environment and the neighboring Town of Paradise Valley Municipal Complex.  Natural materials including ground-face concrete masonry and exposed weathering steel roof forms tie the building to the site.  The Station incorporates numerous passive and active sustainable ‘green’ building design strategies.

Image Courtesy © LEA Architects

Image Courtesy © LEA Architects

  • Architects: LEA Architects
  • Project: Paradise Valley Fire Station No.
  • Location: Arizona, USA

(more…)

Garden and Playspace Hospital in Madrid, Spain by Moneo Brock Studio

Wednesday, November 4th, 2015

Article source: Moneo Brock Studio

The Playground at my Hospital is an architecture project that aims to brighten the conditions of children inpatients suffering from cancer. Moneo Brock Studio has worked pro bono with Juegaterapia foundation.

Image Courtesy © Ángel Álvarez Studio

Image Courtesy © Ángel Álvarez Studio

  • Architects: Moneo Brock Studio
  • Project: Garden and Playspace Hospital
  • Location: Madrid, Spain
  • Photography: Ángel Álvarez Studio

(more…)

Musholm in Korsør, Denmark by AART architects

Wednesday, November 4th, 2015

Article source: AART architects

Musholm is located at the beautiful Danish coastline and pushes the potential of accessible architecture. In fact, it is recognized as one of the world’s most accessible holiday, sports and conference resorts for people with disabilities. The expansion of Musholm is divided into two sections in the form of a new multi-purpose sports hall and a number of new holiday flats. The multi-purpose sports hall is located at the heart of the resort, while the flats are located in its periphery.

Image Courtesy © AART architects

Image Courtesy © AART architects

Kebony Brings Scandinavian Style to The Point at Polzeath, United Kingdom by Laurence Associates

Wednesday, November 4th, 2015

Article source: Laurence Associates 

Seven luxurious bespoke and contemporary holiday apartments were unveiled at The Point at Polzeath. Laurence Associates have fused modern luxury with ecological design and materials to create a premier destination for the environmentally-conscious traveller.

Image Courtesy © Laurence Associates

Image Courtesy © Laurence Associates

  • Architects: Laurence Associates 
  • Project: Kebony Brings Scandinavian Style to The Point at Polzeath
  • Location: Cornwall, United Kingdom
  • Product: Kebony Scots Pine
  • Completed: 2015

(more…)

Renovation and expansion of BLKB Arlesheim in Switzerland by Nissen Wentzlaff Architekten

Wednesday, November 4th, 2015

Article source: Nissen Wentzlaff Architekten

The property is located in the historical heart of the municipality of Arlesheim. The plan was to renovate the existing building from the 1970s and add on a small extension. The main reason behind the building work was the decision to move the bank’s entrance to the north-east side onto Bachweg. In doing so, the existing arcade features had to be retained. The two-storey passageway creates a spacious entrance to the bank and is flooded with light. The new construction was deliberately rotated outward slightly from the building lines of the façade.

View of Main Street, Image Courtesy © Nissen Wentzlaff Architekten

View of Main Street, Image Courtesy © Nissen Wentzlaff Architekten

  • Architects: Nissen Wentzlaff Architekten, Mr Daniel Wentzlaff 
  • Project: Renovation and expansion of BLKB Arlesheim
  • Location: Arlesheim, Switzerland
  • Software used: Auto Cad 

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy