Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for November 6th, 2015

Renovation project of the Vittoria Insurance Company branch in Pescara, Italy by Studio Zero85

Friday, November 6th, 2015

Article source: Studio Zero85

The project for the insurance office is thought as a set design space.
The rectangular space is defined by the customized walls with the work called “ geometric abstract “ made by the Italian artist Rashid Uri:  “…an infinite number of freehand traced lines on paper set up the background for the two monochromatic oil paintings.  36 photocopied drawings with a definite framework has been fixed generating a text: an abstract idiom which its punctuation is given by the painting…”

Image Courtesy © Sergio Camplone

Image Courtesy © Sergio Camplone

  • Architects: Studio Zero85
  • Project: Renovation project of the Vittoria Insurance Company branch
  • Location: Pescara – Abruzzo, Italy
  • Photography: Sergio Camplone
  • Art installation: Rashid Uri
  • Floor Area: mq 145
  • Design: 2014
  • Completion: 2014
  • Geographical coordinates: 42°28’12.3\”N, 14°11’35.1\”E

(more…)

Baghdad Shopping Mall and Rotana Hotel by Maviperi Mimarlık

Friday, November 6th, 2015

Article source: Maviperi Mimarlık

This project has started in 2010 and will be completed with the opening of the shopping mall in 2014. Started as a shopping mall, firstly an office building, later a five star hotel block was added to the project.  The architecture and interior design of the five star hotel was designed according to the needs of Rotana group.

Image Courtesy © Maviperi Mimarlık

Image Courtesy © Maviperi Mimarlık

  • Architects: Maviperi Mimarlık
  • Project: Baghdad Shopping Mall and Rotana Hotel
  • Location: Iraq, Baghdad
  • Software used: Autocad and 3dmax
  • EMPLOYER: Tefirom
  • LAND AREA: 9000 m2
  • CONSTRUCTION AREA: 45000 m2
  • START / FINISH: 2009

(more…)

Cool Blue Villa by 123DV Modern Villas

Friday, November 6th, 2015

Article source: 123DV Modern Villas

Being surrounded by water. A stunning view of the Mediterranean Sea. The residents of this villa enjoy a maximum holiday experience in their holiday villa. In the long-term they could even transform their holiday home into a place to settle down and grow old happily ever after.

Image Courtesy © Carlos Caceres Lavergne

Image Courtesy © Carlos Caceres Lavergne

  • Architects: 123DV Modern Villas 
  • Project: Cool Blue Villa
  • Photography: Carlos Caceres Lavergne
  • Decription: holiday villa surrounded by water, near the beach
  • Status: Completed in 2015
  • Surroundings: suburban
  • Surface: 620 m2 floor surface, 1 hectare land
  • Floors: 3
  • Living areas: living room with kitchen, 6 bedrooms, home cinema, wine cellar, gym including sauna, roof terrace, swimming pool
  • Material: white stucco, white Kreon artificial stone facade, grey tiling, dark grey window-frames
  • Special: infinity/overflow swimming pool, personal water wells, water channel surrounding the living area, sun panels, Creston domotica,  Basalte switches, fireplace, home cinema seat, monolithic Hi-macs cooking island, laundry shaft

(more…)

Habitat 67 in Montreal, Canada by StudioPractice

Friday, November 6th, 2015

Article source: StudioPractice

Habitat 67, an iconic architectural landmark not only in North America but also across the world,marked a beginning. The beginning of an organic, dynamic and democratic residential space, where every citizen has its own unique light and space.

Image Courtesy © Adrien Williams &GorginFazli

Image Courtesy © Adrien Williams &GorginFazli

  • Architects: StudioPractice
  • Project: Habitat 67
  • Location: Montreal, Canada
  • Photography: Adrien Williams &GorginFazli
  • Conception: Marie-Pierre Auger Bellavance
  • Lighting Designer: GorginFazli
  • Project Year: 2015

(more…)

W house in Beijing, China by SLOW Architects

Friday, November 6th, 2015

Article source: SLOW Architects

This is a studio and residence built from the renovation and expansion of a small single-story building. The original building is brick structure with slope roof. Now we take away the old roof and change it into three stories by making use of original brick walls and adding new light wooden structure walls. Since the surrounding environment is relatively messy, we put wood workshop which is not so private on the first floor, and lift the living functions on to the second floor from where the orchard and farmland on the west can be seen. The third floor consists two lofts and an outdoor terrace. The functions are organized as a series of platforms, from workshop on first floor, then dining room, living room, kitchen on second floor, finally to loft and terrace on third floor, spiraling up the two-story high atrium. The height differences between the platforms are determined in a way that some of the terraces are floors as well as big seats where people can sit leisurely to form a very casual atmosphere. This house is also an early test of light wood construction in China.

Image Courtesy © SLOW Architects

Image Courtesy © SLOW Architects

(more…)

Abet Laminati office in Mississauga, Canada by J.Cho Design

Friday, November 6th, 2015

Article source: J.Cho Design 

The Association of Registered Interior Designers of Ontario (ARIDO) awarded J. Cho Design with the annual Award of Merit for the design of “Made in Italy” laminate company, Abet Laminati, headquarter office.

Reception Area, Image Courtesy © Az Works Productions

Reception Area, Image Courtesy © Az Works Productions

  • Architects: J.Cho Design 
  • Project: Abet Laminati office
  • Location: Mississauga, Ontario
  • Photography: Az Works Productions
  • Client: Matthew Colacci and Sean Gregory
  • Designers: J.Cho Design
  • Contractor: Emcan
  • Area of Project: 2,200 sq.ft
  • Project End Date: January 2014

(more…)

House in Rato, Portugal by CHP Arquitectos

Friday, November 6th, 2015

Article source: CHP Arquitectos

The design consists of the refurbishment and expansion of an existing building in one of Lisbon’s historic neighbourhoods. The vernacular characteristics of the front facade were refurbished and clarified. Inside the design aims to create and free space on each floor, enhancing its size and scale, and creating a dialogue between the front and back facades, enabling light to entre through both directions. All technical aspects inherent to a contemporary family house are resolved through a block at the centre of each floor, liberating the side walls, unveiling both facades.

 Image Courtesy © Francisco Nogueira

Image Courtesy © Francisco Nogueira

  • Architects: CHP Arquitectos
  • Project: House in Rato
  • Location: Lisboa, Portugal
  • Photography: Francisco Nogueira
  • Foundations and Structures: Engª. Joana Almeida Ribeiro
  • Building Systems: Engº Manuel Fanica / Artur Paixão
  • Mechanical, Thermal, Acoustics: Engº Bruno Anastacio – Arqª Cristina Nobre
  • Landscape: Arq. Nuno Mota 
  • General Contractors: Engº João Ribeiro (EJR -Sociedade Técnica de Projetos e Construções Lda )
  • Project Year: 2014

(more…)

Aesop Store in Sao Paulo, Brazil by METRO ARQUITETOS ASSOCIADOS

Friday, November 6th, 2015

Article source: METRO ARQUITETOS ASSOCIADOS

These are the basic ideas that guided the project for this specific Aesop Store:

To preserve the visual impact of the flow of people on the main street, without too much emphasis on the street corner where the shop is located. The entrance of the store will be in the street façade. The address must clearly be Rua Oscar Freire, one of the most important retail streets in São Paulo.

Image Courtesy © METRO ARQUITETOS ASSOCIADOS

Image Courtesy © METRO ARQUITETOS ASSOCIADOS

  • Architects: METRO ARQUITETOS ASSOCIADOS 
  • Project: Aesop Store
  • Location: S. Paulo, Brazil
  • Software used: Autocad
  • Design Development: Paulo Mendes da Rocha, Martin Corullon, Gustavo Cedroni, Helena Cavalheiro, Marina Ioshii, Rafael de Sousa, Luís Tavares, Isadora Marchi, Marina Pereira, Isadora Schneider, Marina Cecchi and Camille Laurent.
  • Acoustics: Harmonia
  • Building company: Lock Engenharia
  • Total area: 100m²
  • Construction area: 100m²
  • Date of project: February 2014

(more…)

Observation house in Bulgaria by I/O architects

Friday, November 6th, 2015

Article source: I/O architects

The house is located on a hill in the highest corner of a village amid an agricultural area in Northeast Bulgaria.

The site of the project is distinguished both by its panoramic views and distant visibility. In order to strengthen them, a part of the program is located in the seemingly blind bastion-like volume and the living area is elevated high on it. This brings view completion up to 360 degree and privacy in the fully opened space above. The pitched roof connects geometrically the upper volume with the base and adds complexity in the interior space while the oversized eaves connect it to the little meadow around and exaggerate the hovering effect of the slim metal structure. The proportion and the materiality of the solid base give it the appearance of an infrastructural object that define the edge of the village and conceal the ambitious program of the house. The only perforation leads to the cave like space of the entrance hall / garage. The materiality of the interior spaces is dominated by local species wood cladding, which balances the roughness of the entire structure and its surroundings.

Image Courtesy © Assen Emilov

Image Courtesy © Assen Emilov

  • Architects: I/O architects
  • Project: Observation house
  • Location: Bulgaria
  • Photography: Assen Emilov
  • Design team: Viara Jeliazkova, Georgi Katov, Stefan Apostolov
  • Gross floor area: 980 sq. m.
  • Site area: 4640 sq. m.
  • Project: 2012-2013
  • Construction: 2013-2015

(more…)

TAPS CLUB in HCMC, VIETNAM by SICART & SMITH ARCHITECTS

Friday, November 6th, 2015

Article source: SICART & SMITH ARCHITECTS

Taps Club is a new concept of beer club in HCMC which raise up the definition of what a beer club could be, combined with a fine restaurant.Located in the third district of HCMC (147 Truong Dinh), the club / restaurant aim to host the emerging middle Vietnamese class.Food – Fun – Friends are the main motto.

Image Courtesy © Julien Smith

Image Courtesy © Julien Smith

  • Architects: SICART & SMITH ARCHITECTS 
  • Project: TAPS CLUB
  • Location: HCMC, VIETNAM
  • Photography: Julien Smith
  • CLIENT: TAPS CLUB
  • GFA: 900 SQM
  • TYPE: RESTAURANT – BAR
  • COMPLETION: 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy