Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for December, 2015

Single house in Sant Esteve de Sesrovires, Spain by 2gv sensibilidad patrimonial

Wednesday, December 23rd, 2015

Article source: 2gv sensibilidad patrimonial

The house, given the geometry of the plot and programmatic needs arising from the property, is designed as a triangle that covers almost the buildable area and replicates the shape of the edge of the plot , appropriating by extension and projection of the total plot. Over this , one recessed floor contains the evening program.

Image Courtesy © 2gv sensibilidad patrimonial

Image Courtesy © 2gv sensibilidad patrimonial

(more…)

Creative Campus in Recoleta, Chile by S3 Schmidt Arquitectos

Wednesday, December 23rd, 2015

Article source: S3 Schmidt Arquitectos

The building arose as the materialisation of the Campus Creativo educational project developed by a group of academics from the Andrés Bello University. It is based on promoting the interaction between different related fields of the artistic matrix, promoting programmatic crossing and teamwork and pertaining to a contemporary collaborative environment.

Image Courtesy © Aryeh Kornfelp, Bruno Gilberto

Image Courtesy © Aryeh Kornfelp, Bruno Gilberto

  • Architects: S3 Schmidt Arquitectos, Horacio Schmidt Cortes, Horacio Schmidt Radic, Martin Schmidt Radic
  • Project: Creative Campus
  • Location: Purísima 285B Recoleta Santiago, Chile
  • Photography: Aryeh Kornfelp, Bruno Gilberto
  • Chief Architect: Nicolas Norero
  • Architects Partners: Lina Rojas
  • Area constructed: 9500M2
  • Constructor: Bravo e Izquierdo
  • House refurbishment: Astudillo Construction Company
  • Calculations: Sergio Contreras
  • Facades: Hunter Douglas
  • Site area: 4980M2
  • Built area: 8,000 m2
  • Design and construction year: 2014/2015

(more…)

Casa-patio in Madrid, Spain by OTTO MEDEM ARQUITECTURA

Tuesday, December 22nd, 2015

Article source:  OTTO MEDEM ARQUITECTURA

The key element around which this project is developed is a century-old holm oak which existed on the site. The home’s necessary spaces are arranged around the tree and a courtyard, where the floor plan’s axes convergeforming a Latin cross. The public rooms are arranged in such a way thatone perceives the holm oak’s presence from any point.

Image Courtesy © OTTO MEDEM ARQUITECTURA

Image Courtesy © OTTO MEDEM ARQUITECTURA

(more…)

PLAYA DE SALINAS in Madrid, Spain by OTTO MEDEM ARQUITECTURA

Tuesday, December 22nd, 2015

Article source: OTTO MEDEM ARQUITECTURA

The house is arranged around an entrance and circulation core from which the different trajectories extend to the various rooms, both on first and second floors.

Image Courtesy © OTTO MEDEM ARQUITECTURA

Image Courtesy © OTTO MEDEM ARQUITECTURA

(more…)

CYIN in Asahikawa, Japan by archi LAB.t+m

Tuesday, December 22nd, 2015

Article source: archi LAB.t+m

Located in Asahikawa in Hokkaido Prefecture, the house was built on a neighbouring plot situated on the southern end of the owner’s family’s home. Due to the climatic conditions of Asahikawa – an inland town with an extraordinary amount of snowfall in winter, and with a dramatic 40 degrees temperature difference between the summer and winter months – the design brief called for an effective architectural solution that not only incorporates good snow management system but also one that is able to minimise heat build up in summer, and reduce the pressure on heaters in winter.

Image Courtesy © Kei Furuse

Image Courtesy © Kei Furuse

  • Architects: archi LAB.t+m
  • Project: CYIN
  • Location: Asahikawa, Hokkaido Prefecture, Japan 
  • Photography: Kei Furuse
  • Area: 103.8 sqm
  • Project Year: 2014

(more…)

Intellectual Property Office Headquarter in Beijing, China by KUAN Architects [UCD]

Tuesday, December 22nd, 2015

Article source: KUAN Architects [UCD]

This project is located at the Beijing TBD, in the northern district of the city, at the crossing of the North-South axis of the Badaling Expressway and the East-West axis of the TBD.

The site is divided into five parcels on both side of the TBD’s main landscape axis. The site is peculiar in its irregular quadrilateral shape, while all other blocks along the sides of the axis are rectangular grid. While the frequent approach would be balancing a regular site with complex architectural forms, we choose to use simple and concise shapes to balance the irregular site and use buildings to enclose a square plaza in the center. In this way, we also achieved the planning principle of reconciliating with the regularly gridded urban texture along the TBD’s East-West axis.

Image Courtesy © KUAN Architects [UCD]

Image Courtesy © KUAN Architects [UCD]

  • Architects: KUAN Architects [UCD]
  • Project: Intellectual Property Office Headquarter
  • Location: Beijing, China
  • Author: Wang Kuan
  • Design Team: Kuan Wang,.Dongchun Wang, Liang Xun, Mei Li, Lina Teng, Wei Liu, Feixiang Wang, Yue Zhao, Dong Guo, Yi Cao, Yanu Zeng
  • Cooperation: XUN LIANG STUDIO (UCD, W&W STUDIO (UCD)
  • Area: 140,500 sqm
  • Status: Best Proposal to be design developed
  • Scheduled completion date: 2017

(more…)

Urban Revitalization in Long Beach, California by Gwynne Pugh Urban Studio

Tuesday, December 22nd, 2015

Article source: Gwynne Pugh Urban Studio

In any major city, there are certain areas that become, or have always been, rough around the edges, driving residents away and contributing to a sense of urban decay. Whether through neglect, a shift in demographics, a change in the local economy, or other market forces, these areas become not just an eyesore, but a blight on the neighborhood. And so it was with a section of town in East Long Beach, California, which had deteriorated to the point of being a place that most residents of the city actively avoided.

Image Courtesy © Gwynne Pugh Urban Studio

Image Courtesy © Gwynne Pugh Urban Studio

(more…)

Kitsuregawa in Sakura-shi, Japan by Nakayama Architects

Tuesday, December 22nd, 2015

Article source: Nakayama Architects

This villa is located in kitsuregawa, Tochigi, Japan and surrounded by greenery. There is a difference in height 10meter at least in the site. One of the box is placed to follow the shape of the land, the other is oppose to land. Connecting to each boxes –which is two sides of body meet- create a space. One is with nature, the other is opposed with nature. It creates interesting space.

Image Courtesy © Kazutaka Fujimoto

Image Courtesy © Kazutaka Fujimoto

  • Architects: Nakayama Architects
  • Project: Kitsuregawa
  • Location: Kitsuregawa, Sakura-shi, Tochigi, Japan
  • Photography: Kazutaka Fujimoto
  • Area: 4 sqm
  • Project Year: 2015

(more…)

Shenkar Glass Gallery in Ramat Gan, Israel by Geotectura

Tuesday, December 22nd, 2015

Article source: Geotectura

The Michal and Avraham Kadar Media Lab was designed by Geotectura for Shenkar College within an 90 years old building. The project has many labs and workshops as part of a retrofit and add-ons design but the main element is a floating steel and glass structure within the existing fabric. The project includes a center for interaction design and technology, a computer gaming lab, plastic workshop and 3D printing lab.

Image Courtesy © LiorAvitan

Image Courtesy © LiorAvitan

  • Architects: Geotectura, Dr. Joseph Cory
  • Project: Shenkar Glass Gallery
  • Location: Ramat Gan, Israel
  • Photography: LiorAvitan
  • Software used: Revit 
  • Project Manager: OferGabay
  • Structural Engineer: Sayag Engineers
  • Mechanical Engineer: EyalNiv Engineers
  • Contractor: Ida Invest
  • Client: Shenkar College (www.shenkar.ac.il/en)
  • Area:1200sq.m., Glass Gallery 100 sq.m.
  • Year: 2015

(more…)

The Physic Garden at Novartis Campus in Basel, Switzerland by Sweco architects

Tuesday, December 22nd, 2015

Article source: Sweco architects

The Physic Garden is a place to celebrate sensuous phenomena of all kinds. It is a place where mystic scents, changing colors, and seasonal variety can be enjoyed and studied. It is also a test bed for pharmacological research.

Image Courtesy © Sweco architects

Image Courtesy © Sweco architects

  • Architects: Sweco architects
  • Project: The Physic Garden at Novartis Campus
  • Location: Basel, Switzerland
  • Landscape architect: Thorbjörn Andersson with Sweco architects
  • Team: Pege Hillinge, Johan Krikström, Johnny Lindeberg, Emma Norrman (plants), Therese Egnor (plants), Alexander Cederroth (light),  Markus Moström (graphics), Pål Svensson (drinking fountains).
  • Client: Novartis Pharma
  • Consultants: Schönholzer + Staufer GmbH/ Beat Rösch, Basler + Partner (structural engineering).
  • Area: 2800 sqm
  • Opening: 2012
  • Software used: AutoCAD, sketch up, Illustrator and PhotoShop

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy