Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for March, 2016

La Taule – Training center in Waterloo, Canada by Architecture Microclimat

Thursday, March 31st, 2016

Article source: v2com

The new sports centre, La Taule, designed by the architectural firm Microclimat, embodies the vision of a former Olympic athlete and participates in the revitalization of Waterloo, in the Eastern Townships.

Facade, Image Courtesy © Adrien Williams

Facade, Image Courtesy © Adrien Williams

  • Architects: Architecture Microclimat
  • Project: La Taule – Training center
  • Location: Waterloo, Canada
  • Photography: Adrien Williams
  • Structural engineer: Geniex
  • Square footage: 4200 SF

(more…)

SENS in Mexico City by ARCHETONIC

Thursday, March 31st, 2016

Article source: ARCHETONIC

Natural light was the top design priority for SENS: it defined the façade design, and the floor –to – ceiling glazing, and from half way up light can enter the interiors, framing the majestic views on to the Popocatépetl, Iztaccihuatl, Santa Fe, Inter lomas and Paseo de la Reforma—views deserving pride of place.

Image Courtesy © Rafael Gamo, Aldo Moreno

Image Courtesy © Rafael Gamo, Aldo Moreno

  • Architects: ARCHETONIC
  • Project: SENS
  • Location: Mexico City, Mexico
  • Photography: Rafael Gamo, Aldo Moreno
  • Architectural Project: Jacobo Micha Mizrahi
  • Design: Ernesto RossellZanotelli, Alejandro Rabiela Salinas, Jaime Micha Balas
  • Build team: Moises Achar Amkie, Jack AmkieHarari, Rodolfo Rubio Ávila, Juan Carlos Rodríguez Díaz
  • Construction: Archetonic + Proarquitectura
  • Area: 371,354 sq ft.
  • Year: 2010
  • Status: Built

(more…)

Moreno zurlo in Verona, Italy by AcMe Studio

Thursday, March 31st, 2016

Article source: AcMe Studio

Oak barrels of the Zymé winery’s pure organic wine ages in the karstic caverns found in an ancient sandstone quarry in San Pietro in Cariano, in the historic Valpolicella growing area. Here, living rock – geological layers marking the history of the earth’s movements – freezing water rising from an underground spring – are folded into architect Moreno Zurlo’s design. Top quality wine is produced with sustainable production methods and careful attention to detail, by a winery with a warm welcome visitors, maturing in underground areas of fragrant oakwood and Corten stell.

Image Courtesy © Jurgen Eheim - Stefano Gasparato

Image Courtesy © Jurgen Eheim – Stefano Gasparato

  • Architects: AcMe Studio
  • Project: Moreno zurlo
  • Location: Verona, Italy
  • Photography: Jurgen Eheim – Stefano Gasparato
  • Client: Cantina Zymè di Celestino Gaspari s.a.s.
  • Project engineering: Marco Montresor engineer
  • Collaborators: geom.Daniele Salvador – arch.Andrea Malesani resp.sicurezza
  • Project acoustic: Travaglini Ivan engineer
  • Operating cost: 6 million euro

(more…)

Holcom Headquarter in Beirut, Lebanon by Lombardini22 & DEGW

Thursday, March 31st, 2016

Article source: Lombardini22 & DEGW

A new landmark in Beirut: a powerful identity based on open interaction between cultures and between modernity and tradition.

Holcom H.Q. is a wonderful success story of brilliant, youthful Italian enterprise abroad. A tale of Italian design of the utmost excellence hinging around a major project in a particularly interesting location. The building is a pulsating architectural system bringing together people, processes, a mission, values and dreams in a highly distinctive and representative place, all meticulously designed in every detail, functional and beautiful to live in. The Holcom offices project has once again made Lombardini22 one of the finalists in the MIPIM awards scheduled to take place in Cannes from 15th-18th March 2016. First created in 1991, the MIPIM Awards are a prestigious competition held at the internationally renowned MIPIM real estate exhibition.

Image Courtesy © Ieva Saudargaite

Image Courtesy © Ieva Saudargaite

  • Architects: Lombardini22 & DEGW
  • Project: Holcom Headquarter
  • Location: 460 Corniche Al Nahr Street, Beirut, Lebanon
  • Photography: Ieva Saudargaite
  • Client: Holcom sal
  • Project leader: Marco Amosso
  • Architect on site: Domenico Ghirotto
  • Local Architect: Atelier des Architectes Associés – AAA SARL
  • Structural: eng. Nabil Hennaoui
  • Mechanical: eng. Fouad Hanna
  • Partners: Alias, Alessi, Bolon, Braun&Wuerfele, Cappellini, Cassina, EMU, Fantoni, Gemino International, Glass Line, Haworth, iGuzzini, Lualdi, Marazzi, Soema, Unifor, Vitra, Wicona
  • Area: 35.000 mq
  • Timing: 2011 – 2015

(more…)

Sant Llàtzer School in Tortosa, Spain by Territori24 architecture and urbanism ,s.l.p.

Thursday, March 31st, 2016

Article source: Territori24 architecture and urbanism ,s.l.p. 

The new St. Llàtzer School-College is located in the suburb of the same name in Tortosa. The project resolves the major change in scale between the Tirant lo Blanc Bridge and the low buildings in the suburb.

Image Courtesy © AdriàGoula

Image Courtesy © AdriàGoula

  • Architects: Territori24 architecture and urbanism ,s.l.p.
  • Project: Sant Llàtzer School
  • Location: Tortosa, Spain
  • Photography: AdriàGoula
  • Promoter: Education Department | Catalonia’s Government
  • Construction company: CalafConstructora
  • Built area: 5,154 m2
  • Cost of the work: ( VAT included) € 6,053,784.34
  • Project Year: 2007 – 2010
  • Work Year: 2014
  • Software used: AutoCAD

(more…)

MOUNTAIN RETREAT in Laives, Italy by Modostudio

Thursday, March 31st, 2016

Article source: Modostudio

The building is placed in adherence with an old retaining stonewall and take advantage of the different levels. The entrance is on the upper level where the house hosts the kitchen and the living room. The lower level is accessible through an internal staircase. On the lower level it is located the master bedroom, a small office room, a bathroom and sauna area.

Image Courtesy © Laura Egger

Image Courtesy © Laura Egger

  • Architects: Modostudio
  • Project: MOUNTAIN RETREAT
  • Location: Laives, Italy
  • Photography: Laura Egger
  • Client: Tenuta Buchner srl
  • Design team: Modostudio (Fabio Cibinel, Roberto Laurenti, Giorgio Martocchia)
  • Consultants: structural engineer: Ing. Gilberto Sarti; mechanical engineer and Klimahaus
  • Consultant: p.i. Thomas Dissertori, Arch. Alberto Micheletti
  • Site manager: Arch. Marco De Fonzo
  • Contractor: Kargruber-Stoll GmbH
  • GFA Area: 141 sqm
  • Year: 2010-2015

(more…)

Madeleine Mon Amour in Barcelona, Spain by Egue y Seta

Thursday, March 31st, 2016

Article source: Egue y Seta

The whole concept was named after a French girl (Madeleine), a place where to offer delicious pastries hand made by “grandma” to a bunch of ladies who like to take their tea every afternoon, or a champagne cocktail at night. The challenge was to create a very intimate atmosphere with an elegant but cosy ambiance, and references given by the client went from all too girly lingerie shops to the very romantic “budoir” interior design style of the “belle époque”. In short, we were about to tackle our “most feminine” task so far, and didn’t know if we needed to start wearing high heels so to bring out all of our “pink power” or if it was better altogether to pass on the challenge to a curvy and sensitive colleague. We went for the first option and after a few months of renovation project and execution we can proudly say we can now tell the difference between fuchsia, magenta, purple red, or French violet…!

Image Courtesy © VICUGO FOTO

Image Courtesy © VICUGO FOTO

  • Architects: Egue y Seta
  • Project: Madeleine Mon Amour 
  • Location: Rambla Poble Nou 117 / 119 Barcelona, Spain
  • Photography: VICUGO FOTO
  • Designer: Daniel Pérez + Felipe Araujo
  • Client: Private
  • Construction company: Obres i Serveis Habitat S.L
  • Area: 63m2
  • Completed date: 2015 

(more…)

Recovery Of An Area Called “Ex Furnace” For The Realization in Rimini, Italy by Pietro Carlo Pellegrini Architetto

Thursday, March 31st, 2016

Article source: Pietro Carlo Pellegrini Architetto

The project concerns the recovery of an Ex-Furnace in Riccione, an industrial complex for producing bricks, built in 1908 and decommissioned in 1970. The whole intervention area is 40.000 mq; the covered surface is 3.400mq. Old destinations give way to the new ones, exploiting the existing spatial possibilities, maintaining the shapes of the old body factory as historical memory of the place: inside of it will be placed a secondary school for 450 students, a  theatre with 650 seats, a headquarters office, as well as the organization of the external spaces. The project aims to reduce the environmental impact, replacing the old buildings with new ones characterized by high energy efficiency, without filling more surfaces. The intervention is imprinted on one side to recover and give value the existing masonry elements, on the other side to distinguish the new elements from the old ones, maintaining a compositional coherence throughout the intervention. Outside the brise soleil in brick elements determine the homogeneous backdrop of the original architectural forms, using a traditional material in an innovative way: they give unity to the whole composition and at the same time they underline the existing brickwork. The two buildings of the school centre, whose technical aspects are cuttingedge, easily conform with the ruins of a former brick furnace.

Image Courtesy © Mario Ciampi

Image Courtesy © Mario Ciampi

  • Architects: Pietro Carlo Pellegrini Architetto
  • Project: Recovery Of An Area Called “Ex Furnace” For The Realization
  • Location: Riccione, Rimini, Italy
  • Photography: Mario Ciampi
  • Client: Municipality of Riccione
  • Collaborators: Sirio Lazzari, Carlo Bertolini, Sheila Lazzerini, Enrico Polato, Filippo Tarquini, Dario Arnone e Stefania Iurilli
  • Costs: € 11.320.000,00 (school + theatre + office building)
  • Built surface: mq. 3.400
  • Year: 2014

(more…)

Feretory in Úrkút, Hungary by Veszprémi Építész Műhely

Thursday, March 31st, 2016

Article source: Veszprémi Építész Műhely

Úrkút is a small village in Hungary, situated in Bakony Hills, one of the most beautiful places in the country. The cemetery of Úrkút takes place on a hill-side facing southeast and the new feretory is at the highest point of this cemetery. There are two beautiful and high pine trees near to the fence of the cemetery and they make one architectural composition together with the building.

Image Courtesy © Dávid Kovács

Image Courtesy © Dávid Kovács

  • Architects: Veszprémi Építész Műhely, Dávid Kovács
  • Project: Feretory in Úrkút
  • Location: Úrkút, Hungary  
  • Photography: Dávid Kovács
  • Structural engineer: Imre Szabó – Traverz 50 Ltd.
  • Client: Parish of Úrkút, Mihály Kovács priest
  • Project year: 2014

(more…)

Birrificio di Legnano in Milano, Italy by nicolagdesign

Thursday, March 31st, 2016

Article source: nicolagdesign

The Birrificio di Legnano regeneration project by Nicola Ghilardi (www.nicolagdesign.it), young Architect from the same town specialized in business premises design and realisation, is a careful design based upon chromatic sensitivity with a mindful awareness to finding the right balance between the old and the new.

Image Courtesy © nicolagdesign

Image Courtesy © nicolagdesign

  • Architects: nicolagdesign
  • Project: Birrificio di Legnano
  • Location: Corso Giuseppe Garibaldi, 130, 20025 Legnano, Milano, Italy

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise