Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

High-end office refurbishment in London’s West End by ‘Patalab Architecture

 
March 8th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: ‘Patalab Architecture

In the heart of London’s West End we have substantially upgraded this six storey building, providing cutting edge flexible office accommodation and a striking new entrance sequence. Drawing inspiration from the unique exterior of the Rodney Gordon 1980’s rocket-like building, ‘Patalab’s design picks up the futurist-like qualities and transforms the common parts into an enticing spatial arrangement, using mirrors, lighting and reflective finishes. A bespoke built-in seating area on the ground floor responses to the prestigious location and forms a welcoming feature in the entrance lobby.

In the heart of London's West End ‘Patalab Architecture has substantially upgraded this six storey building, providing cutting edge flexible office accommodation and a striking new entrance sequence, Image Courtesy © Jan Piotrowicz

In the heart of London’s West End ‘Patalab Architecture has substantially upgraded this six storey building, providing cutting edge flexible office accommodation and a striking new entrance sequence, Image Courtesy © Jan Piotrowicz

  • Architects: ‘Patalab Architecture
  • Project: High-end office refurbishment
  • Location: 66 St James’s Street, St James’s, London SW1A 1NE, England
  • Photography: Jan Piotrowicz
  • Client: Capital & City Properties
  • Main Contractor: London Fit Out
  • Project Date: 2014 -2015

Drawing inspiration from the unique exterior of the Rodney Gordon 1980's rocket-like building, the design picks up the futurist-like qualities, Image Courtesy © Jan Piotrowicz

Drawing inspiration from the unique exterior of the Rodney Gordon 1980’s rocket-like building, the design picks up the futurist-like qualities, Image Courtesy © Jan Piotrowicz

In the office areas, service ducting and ceiling detailing have been changed throughout. Combined with the renewal of the lighting, this physically and visually increases the floor height, whilst providing a well lit and tempered prime office space.

In the office areas, service ducting and ceiling detailing have been changed throughout, Image Courtesy © Jan Piotrowicz

In the office areas, service ducting and ceiling detailing have been changed throughout, Image Courtesy © Jan Piotrowicz

A bespoke built-in seating area on the ground floor responses to the prestigious location and forms a welcoming feature in the entrance lobby, Image Courtesy © Jan Piotrowicz

A bespoke built-in seating area on the ground floor responses to the prestigious location and forms a welcoming feature in the entrance lobby, Image Courtesy © Jan Piotrowicz

The refurbishment works have been carried out in an extremely tight timeframe whilst the upper floors of the building remained in full occupation. This was made possible by a well-coordinated design and close liaison between all stakeholders.

Combined with the renewal of the lighting, this physically and visually increases the floor height, whilst providing a well lit and tempered prime office space, Image Courtesy © Jan Piotrowicz

Combined with the renewal of the lighting, this physically and visually increases the floor height, whilst providing a well lit and tempered prime office space, Image Courtesy © Jan Piotrowicz

‘Patalab Architecture’s scheme transforms the common parts into an enticing spatial arrangement, using mirrors, lighting and reflective finishes, Image Courtesy © Jan Piotrowicz

‘Patalab Architecture’s scheme transforms the common parts into an enticing spatial arrangement, using mirrors, lighting and reflective finishes, Image Courtesy © Jan Piotrowicz

The refurbishment works have been carried out in an extremely tight timeframe whilst the upper floors of the building remained in full occupation. This was made possible by a well-coordinated design and close liaison between all stakeholders, Image Courtesy © Jan Piotrowicz

The refurbishment works have been carried out in an extremely tight timeframe whilst the upper floors of the building remained in full occupation. This was made possible by a well-coordinated design and close liaison between all stakeholders, Image Courtesy © Jan Piotrowicz

Related posts:

Tags: ,

Categories: Offices, Restoration

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy