Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Residence in the Hinode District, Japan by HYAD architects

 
March 11th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: HYAD architects

The lot is located at the end of a “Landscape Development Emphasis District,” which spreads along the main road running East to West through the urban center of Fukui City. The lot faces a street with two lanes each direction heading towards the mountains such as the Hakusan Mountain Range and Kunimi Pass. All infrastructure lines are placed underground to maintain a fitting landscape. Houses along the street mostly have gabled roofs and are lined with eaves facing the street. Some “voids” are maintained as parking lots or front gardens, and a few of the buildings have flat roofs. This lot has been used as a parking lot, which was part of a “line of open lots (continuous voids),” and had functioned as the open space where light, air and gaze went through for the surrounding area.

southern exterior, Image Courtesy © HYAD architects

southern exterior, Image Courtesy © HYAD architects

  • Architects: HYAD architects
  • Project: Residence in the Hinode District
  • Location: Hinode, Japan 
  • Structural Engineer: Ryoichi Mabuchi
  • Area: 181.88 sqm
  • Project Year: 2015

southwest exterior, Image Courtesy © HYAD architects

southwest exterior, Image Courtesy © HYAD architects

The architecture has a two-story part and and a three-story part attached to a one-story building. Its roofs and structure are shaped in the way that suits the general landscape of the district. The ground floor creates an L-shaped semi-public space with movable partitions. The second floor has two separate private spaces with a flat roof in between. The architectural shapes and arrangement of space, in addition to the placement of the building apart from all the four boundaries, help to maintain open spaces and voids within the lot. These “voids” are connected to the space outside the lot boundary. This architectural design keeps in light and air to the building, and this extends to the entire lot and to the neighborhood. The open space is adopted inside the rooms as well, so that wherever a person is in the house, one can enjoy the sense of openness and feel connected to the general atmosphere of the district in everyday living. Through this method, the lot creates the sense of unity with the landscape of this neighborhood that combines buildings and voids, and retains open spaces as much as possible in the potential city landscape. The building is designed in such a way that least changes the surrounding environment.

the garden  viewed from the japanese room through the entrance, the living room, and the dining room, Image Courtesy © HYAD architects

the garden viewed from the japanese room through the entrance, the living room, and the dining room, Image Courtesy © HYAD architects

the japanese room  viewed from the living room through the dining room and the entrance, Image Courtesy © HYAD architects

the japanese room viewed from the living room through the dining room and the entrance, Image Courtesy © HYAD architects

the kitchen viewed from the  living room, Image Courtesy © HYAD architects

the kitchen viewed from the living room, Image Courtesy © HYAD architects

the garden viewed from the  living room, Image Courtesy © HYAD architects

the garden viewed from the living room, Image Courtesy © HYAD architects

the curved part viewed from the living room, Image Courtesy © HYAD architects

the curved part viewed from the living room, Image Courtesy © HYAD architects

the japanese room  viewed from the dining room through the entrance, Image Courtesy © HYAD architects

the japanese room viewed from the dining room through the entrance, Image Courtesy © HYAD architects

southward view from the sunroom, Image Courtesy © HYAD architects

southward view from the sunroom, Image Courtesy © HYAD architects

northward  view from the  room2 through the sunroom, Image Courtesy © HYAD architects

northward view from the room2 through the sunroom, Image Courtesy © HYAD architects

southward view from the room1, Image Courtesy © HYAD architects

southward view from the room1, Image Courtesy © HYAD architects

townscape, Image Courtesy © HYAD architects

townscape, Image Courtesy © HYAD architects

the continuity of the building, Image Courtesy © HYAD architects

the continuity of the building, Image Courtesy © HYAD architects

townscape, Image Courtesy © HYAD architects

townscape, Image Courtesy © HYAD architects

2nd floor is unconnected, Image Courtesy © HYAD architects

2nd floor is unconnected, Image Courtesy © HYAD architects

Image Courtesy © HYAD architects

Image Courtesy © HYAD architects

Image Courtesy © HYAD architects

Image Courtesy © HYAD architects

Image Courtesy © HYAD architects

Image Courtesy © HYAD architects

Related posts:

Tags: ,

Category: Residential

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise