Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

LDNMV in London, England by k-studio

 
April 21st, 2016 by Sumit Singhal

Article source: k-studio

Within a beautiful period property in London’s Maida Vale, this apartment has been fully renovated and re-worked, increasing the usable area and transforming it into a unique and contemporary family home.

Image Courtesy ©  Tom Gildon

Image Courtesy © Tom Gildon

  • Architects: k-studio
  • Project: LDNMV
  • Location: Maida Vale, London, England 
  • Photography: Tom Gildon
  • Contractor: OWN Developments Ltd
  • Status: Completed 2012

Image Courtesy ©  Tom Gildon

Image Courtesy © Tom Gildon

On the main floor the staircase has been shifted back to open up the living area and the kitchen has been brought forwards and enclosed within a sleek, larch clad box. The box also closes off the private zone of the flat incorporating two guest bedrooms and a shared bathroom comfortably behind the kitchen on the rear façade of the building.

Image Courtesy ©  Tom Gildon

Image Courtesy © Tom Gildon

The larch box opens to the living area creating a socialable atmosphere but when closed cleverly tidies away kitchen activity, instantly removing it from the space. Combining the kitchen with the dining and sitting areas has increased the overall area of the living space and allows natural light from the front windows to flood through it.

Image Courtesy ©  Tom Gildon

Image Courtesy © Tom Gildon

Upstairs, the previously unused attic space has been converted into a peaceful master bedroom suite with open-plan sleeping, study and dressing space and a closed off toilet and shower room. The staircase, the sink and the dressing area are lit by ‘task-skylights’ that have been placed specifically where natural light is helpful.

Image Courtesy ©  Tom Gildon

Image Courtesy © Tom Gildon

Resolving the awkwardness of the original layout with these key changes and introducing to the elegant proportions of the existing architecture a palette of soft, neutral colours and cool, natural materials such as wood and stone, the property has been updated with elegant simplicity.

Image Courtesy ©  Tom Gildon

Image Courtesy © Tom Gildon

Related posts:

Contact K-studio

Tags: ,

Category: Family house

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy