Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for April 26th, 2016

Colorado Outward Bound School Micro Cabins by ColoradoBuildingWorkshop

Tuesday, April 26th, 2016

Article source: ColoradoBuildingWorkshop

Located on a steep hillside in a lodgepole pine forest, these cabins were designed as micro dormitories for the Colorado Outward Bound School. The cabins sit lightly on the landscape, directing views from private spaces towards trees, rock outcroppings and distant mountain views of the Mosquito Range. More public “community” views are directed into social spaces that develop from the organization of the cabins in relationship to one another. These community spaces are made up of front porches and the negative spaces between cabins.

Image Courtesy © Jesse Kuroiwa

Image Courtesy © Jesse Kuroiwa

  • Architects: ColoradoBuildingWorkshop
  • Project: Colorado Outward Bound School Micro Cabins
  • Location: Colorado, US
  • Photography: Jesse Kuroiwa
  • Structural Engineer: Andy Paddock
  • Community Partners: Altitude Steel, Carlisle Syntec Systems, Airgas, Oldcastle Building Envelope Rocky Mountain Lumber, Simpson Strong-Tie, Cummins Rocky Mountain, DuPont Tyvek, Red-D-Arc Welderentals, Glass Systems, VonMod
  • Students: Derek Ackley, Sidney Aulds, Brent Beicker, Matthew Breen, Andrew Brown, John Giddens, Brandon Gossard, Aaron Gray, Dane Hardy, Chad Holmes, Casandra Huff, Mark Hurni, Timo Jyrinki, Rachel Koleski, Kate Lucas, Nathan Moore, Matt Ollmann, Aleka Pappas, Holly Paris, Nathan Pepper, Kit Piane, Ken Roberts, Louisa Sanford, Joe Stainbrook, Brandon Sweeney, Phil Stuen, Amanda Tharp, Elliott Watenpaugh
  • Maymester Students: Becca Barenblat, Jeff D’Addario, Sam Palmer-Dwore
  • Faculty: Rick Sommerfeld, Scott Lawrence, JD Signom , Jordan Vaughn

(more…)

VARNA CONTEMPORARY LIBRARY in Bulgaria by PLUKK / Architecture

Tuesday, April 26th, 2016

Article source: PLUKK / Architecture

The form of the library is based on the idea of ​​the concentration of local collections of education into a single treasury, whose looks of a golden casket associates the most precious treasure of the country. The heart of the building consists in its own book archive, surrounded and protected by successive library spaces with direct daylight and freedom of movement in both the horizontal and vertical direction. The solid mass of the archive is slightly rotated in order to create qualitatively comparable surfaces throughout the building. The library operation is divided into four basic segments. An elevated parterre with a mezzanine operates with a minimum built-up areas, as you can enter it from all directions. This leads to an active link between the public space of the city and the library. Ir is followed by a segment associating four stories of the library for adults and youth, which is coupled with a reading room and a terrace continuously bordering the entire building. The last function block houses a media library and the children’s department. It has its own sheltered terrace which opens to a panoramic view of the town and the nearby sea.

Image Courtesy © PLUKK / Architecture

Image Courtesy © PLUKK / Architecture

  • Architects: PLUKK / Architecture + FARA ON
  • Project: VARNA CONTEMPORARY LIBRARY
  • Location: Varna, Bulgaria

(more…)

Vertical Times in New York by 100architects

Tuesday, April 26th, 2016

Article source: 100architects

INTRODUCTION

In this specific case, 100architects was asked to explore the possibilities of inserting public functions and environments typically associated with urban parks within Times Square, in order to give a commercial twist to the current cityscape offered by the place to both, citizens and tourists. Basically, turning the Square into a more livable and enjoyable space with a strong urban character.

Image Courtesy © 100architects

Image Courtesy © 100architects

  • Architects: 100architects
  • Project: Vertical Times
  • Location: New York, USA

(more…)

Pasing Arcaden in Munich, Germany by Allmann Sattler Wappner Architekten GmbH

Tuesday, April 26th, 2016

Article source: Allmann Sattler Wappner Architekten GmbH

The multi-functional building in immediate vicinity of Pasing’s railway station combines shopping, dining and living in a single structure. In the context of the development scheme incorporating derelict railway stations around the main station, Laim and Pasing (Zentrale Bahnflächen Hauptbahnhof-Laim-Pasing), the restructuring of the area around Pasing station and the further surroundings has taken on a key function.

entrance area, Image Courtesy © Brigida González

entrance area, Image Courtesy © Brigida González

  • Architects: Allmann Sattler Wappner Architekten GmbH
  • Project: Pasing Arcaden
  • Location: Pasinger Bahnhofsplatz 5, 81241 Munich, Germany
  • Photography: Brigida González
  • Client: Pasing Arcaden GmbH & Co KG, Essen
  • Project Development/Investor: mfi Management für Imobilien AG, Essen, Bayern IMMO
  • Design: Sebastian Kordowich (project manager), Uwe Ernst, Katharina Thomas
  • Realization: Sebastian Kordowich (project manager), Philippe Bauer, Julia Behm, Christian Boland, Matthias, Junghänel, Robert Klein, Rouven Würfel, Andreas Scholz
  • Structural Engineer: Schüßler Plan, Düsseldorf
  • Building Services: Bohne Ingenieure GmbH, Düsseldorf, HTW, Düsseldorf
  • Landscape Design: Topotek 1, Berlin
  • Total Cost incl. VAT: 86 Mio. €
  • Gross Floor Area: 67.000 m²
  • Gross Volume: 290.000 m³
  • Project Phase: 01/2007 – 07/2011
  • Building Phase: 07/2009 – 04/2011

(more…)

Charming California barn by Richardson Architects

Tuesday, April 26th, 2016

Article source: Richardson Architects 

This barn was constructed in the early 1900’s adjacent to the old NW Pacific Railroad right-of-way.  Although, it once was a horse stable, It has been used as a garage and guest house until recently when it sustained significant damage from burst water pipes.

Image Courtesy © Jeff Zaruba

Image Courtesy © Jeff Zaruba

  • Architects: Richardson Architects
  • Project: Charming California barn
  • Location: California, USA
  • Photography: Jeff Zaruba

(more…)

“LOS DONES” Cafeteria in Mexico by Pascal Arquitectos

Tuesday, April 26th, 2016

Article source: Pascal Arquitectos

“Los Dones Cafeteria” is located inside the Hilton Hotel Reforma in downtown Mexico City and it occupies an area of 3,300.00 sq ft.

Image Courtesy © Fernando Cordero

Image Courtesy © Fernando Cordero

  • Architects: Pascal Arquitectos
  • Project: “LOS DONES” Cafeteria
  • Location: Av. Juárez, Centro Histórico, Downtown Mexico City
  • Photography: Fernando Cordero

(more…)

VERTICAL GARDEN HOUSE in Varese, Italy by Luca Compri Architetti [LCA]

Tuesday, April 26th, 2016

Article source: Luca Compri Architetti  [LCA] 

The project involves the transformation of a residential building built in the early 1900s.

The restoration entails a loft conversion and the creation of a metallic structure on the south-facing façade of the building.

Image Courtesy © Simone Bossi

Image Courtesy © Simone Bossi

(more…)

The Populist Brewery in Istanbul by Lagranja design

Tuesday, April 26th, 2016

Article source: Lagranja design 

Far from being just plain decoration, The Populist is made of a series of projects ranging from photography and graphic design to custom made furniture and fixtures. All of them weave a unique concept across the space within a political and social Turkish reality.

Image Courtesy © Ali Bekman and Parla

Image Courtesy © Ali Bekman and Parla

  • Architects: Lagranja design
  • Project: The Populist Brewery
  • Location: Istanbul 
  • Photography: Ali Bekman and Parla
  • Graphic design: Marnich Associates, Lagranja Design

(more…)

Apartment in the contemporary style by LOdesigner

Tuesday, April 26th, 2016

Article source: LOdesigner

New high-rise building has a round-shaped spacious apartments but inconvenient plannings. To solve this problem have invited the architect – designer Elena Ostapova.

Image Courtesy © LOdesigner

Image Courtesy © LOdesigner

  • Architects: LOdesigner
  • Project: Apartment in the contemporary style
  • Software used: Vray and Auto Cad

(more…)

RESTAURANT AIUEnO in Barcelona, Spain by MIEL arquitectos

Tuesday, April 26th, 2016

Article source: MIEL arquitectos

This project is the result of some unconsciousness mixed with a lot of admiration. The unconsciousness came from the side of the clients, Neus and Kenji of Can Kenji team, commissioning his new Japanese restaurant “izakaya” to a team that had never designed a restaurant and not even been in Japan. The admiration is ours to a culture as unknown as admired.

Image Courtesy © ASIER RUA

Image Courtesy © ASIER RUA

  • Architects: MIEL arquitectos
  • Project: RESTAURANT AIUEnO
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: ASIER RUA
  • Software used: Sketchup
  • Constructor: GRUPBCN SL
  • Size: 75 m2
  • Time: 2014-2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy