Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for May 15th, 2016

Loft del Forte in Venice, Italy by Caprioglio Associati Architects

Sunday, May 15th, 2016

Article source: Caprioglio Associati Architects

The building on which we intervene belongs to the complex of buildings of the compendium , developed over time , beginning in 1883 until the thirties of the twentieth century , the ” oils and greases ” Federico Matter .

The only image that you have of the settlement OILS MATTER relates to the decor of a letterhead dated 23 October 1912 .

Main façade within the context, Image Courtesy © Paolo Belvedere

Main façade within the context, Image Courtesy © Paolo Belvedere

  • Architects: Caprioglio Associati Architects (Filippo Caprioglio)
  • Project: Loft del Forte
  • Location: Venice, Italy
  • Photography: Paolo Belvedere
  • Client: Real New Pa.Pi.
  • Collaborators: Barnabas Bortoluzzi , Manuele Mason , Francesco Soldo
  • General Contractor: Construction Titian Geom . Corrado
  • Project: 2007-2009
  • Realization: 2010-2013

(more…)

PAVILION OF KOREA in Seoul by La Biennale di Venezia

Sunday, May 15th, 2016

Article source: La Biennale di Venezia 

The Korean Pavilion at the 15th International Architecture Exhibition – La Biennale di Venezia will present The FAR Game: Constraints Sparking Creativity. FAR (Floor Area Ratio) refers to the ratio of a building’s total floor area to the size of the piece of land upon which it is built. The FAR Game, curated by Sung Hong Kim and presented by Arts Council Korea, will explore the challenges and achievements of contemporary Korean architecture, under these regulatory constraints, and will illustrate the struggle of architects in Seoul who strive to improve the residents’ quality of life by utilising space effectively.

Image Courtesy © La Biennale di Venezia

Image Courtesy © La Biennale di Venezia

(more…)

Workshop in the City in Santiago, Chile by Romero Silva Arquitectos

Sunday, May 15th, 2016

Article source: Romero Silva Arquitectos 

This project explores the different possibilities and repercussions of developing a new space, which in this case is an architectural device that not only takes care of a need – a workshop for an architecture student – but also modifies the image of a space with little architectural interest: the roof of a service-bedroom.

Image Courtesy © Bruno Giliberto

Image Courtesy © Bruno Giliberto

  • Architects: Romero Silva Arquitectos
  • Project: Workshop in the City
  • Location: Las Condes, Región Metropolitana, Santiago, Chile
  • Photography: Bruno Giliberto
  • Software used:  AutoCad, Sketchup
  • Contributors: Constanza Chávez, Rafaela Olivares, Camila Méndez
  • Construction: José Arévalo
  • Surface: Inside 11,5 moutside 2,5 m2
  • Year Project: 2015

(more…)

Tepian Tunku in Kuala Lumpur, Malaysia by zlgdesign

Sunday, May 15th, 2016

Article source: zlgdesign 

Tepian Tunku residence is situated in an old-established, low-density residential area called Bukit Tunku in central Kuala Lumpur, surrounded by vast landscape.

The site of 26,000 sq ft is situated along a dead-end road, sloping downwards with wild overgrown planting ending close to an existing stream outside their lot with a gross build up area of ~10,000sq ft.

Front elevation, Image Courtesy © Keat Song (Staek Photography)

Front elevation, Image Courtesy © Keat Song (Staek Photography)

  • Architects: zlgdesign
  • Project: Tepian Tunku
  • Location: Kuala Lumpur, Malaysia
  • Photography: Keat Song (Staek Photography)
  • Software used: Autocad, Sketch up
  • Principal Architect: Susanne Zeidler + Huat Lim
  • Main Contractor: CHB Builders Sdn Bhd
  • Mechanical & Electrical Engineer: Perunding Eagles
  • Civil & Structural Engineer: GR Associates Sdn Bhd
  • Landscape Designer: Colin K. Okashimo
  • Site Area: 26,000 sq ft
  • Gross Floor Area: 10,000sq ft
  • Completion Date: November 2014

(more…)

Anish Kapoor Studio I in London, England by Caseyfierro Architects

Sunday, May 15th, 2016

Article source: Caseyfierro Architects 

This project transformed a redundant diary building into new spaces for art making for the sculptor Sir Anish Kapoor.

The new building comprises of 900msq of floor area spread over two floors with three distinct types of interior. A 9 m high north lit ground floor volume created by removing a significant area of the first floor A upper level painting studio together with a ground floor 4meter high volume that retained the fabric and material of the original.

Image Courtesy © Jim Stephenson

Image Courtesy © Jim Stephenson

  • Architects: Caseyfierro Architects
  • Project: Anish Kapoor Studio I
  • Location: London, England
  • Photography: Ben Blossum and Jim Stephenson
  • Team: Michael Casey, Victoria Fierro, Sam Mc Dermott, Ana Durao
  • Structural engineer: Price & Myers
  • Contractor: Hoxon Ltd
  • Site Area: 550 msq
  • Usable Floor Area: 850 msq
  • Design: 2009-2010
  • Construction: 2010-2011

(more…)

GATO HOUSE in Lima, Peru by Martin Dulanto Arquitecto

Sunday, May 15th, 2016

Article source: Martin Dulanto Arquitecto 

The house has been designed as a big white box in which, diverse vertical cuts has been applied forming a general view of texture. The white box sits over a concrete exposed structure, that helps hide the windows of the different rooms of the basement.

Image Courtesy © Juan Solano

Image Courtesy © Juan Solano

 

  • Architects: Martin Dulanto Arquitecto
  • Project: GATO HOUSE
  • Location: Las Arenas Club, Cañete, Lima, Peru
  • Photography: Juan Solano
  • Software used: AutoCad and Sketchup
  • Contributors: Raul Montesinos, Emilio Jordan, Bethlehem Desmaison
  • Builder: Taller 33
  • Structures: Ing. Jorge Avendaño
  • Landscaping: Cecilia Krebs
  • Land Area: 225.00 m2
  • Year Built: 2014

(more…)

Pitch-Gable House in London, England by Paul McAneary Architects

Sunday, May 15th, 2016

Article source: Paul McAneary Architects

On a complex corner site in a London conservation area, the largest ‘pitched gable’ house form’s volume is intersected by two smaller house forms at non-orthogonal angles. Gutters and utilities are hidden, providing a clean lined exterior. Frameless windows are kept to a minimum on the street side, opening up at the rear for a large light filled living space. The design offers a bold response to the need for sustainable living. The house will boast excellent eco credentials using Passivhaus principles, incorporating solar panels, a ground source heat pump, maximum insulation and grey water recycling; whilst technological features work in tandem with the carbon neutral natural building materials. Paul McAneary Architects have re-interpreted the traditional house volume to create a new architectural formal typology.

Image Courtesy © Paul McAneary Architects

Image Courtesy © Paul McAneary Architects

  • Architects: Paul McAneary Architects
  • Project: Pitch-Gable House
  • Location: London, England, UK
  • Software used: Renderworks

(more…)

The Premium House in Villarreal, Spain by Ramón Esteve Estudio

Sunday, May 15th, 2016

Article source: Ramón Esteve Estudio

A 900m2 exhibition room is organised in different zones that display the wide range of materials and complements of the brand. A 170m2 area is set aside for reproducing a dwelling using these materials: the Premium House.

Image Courtesy © Alfonso Calza

Image Courtesy © Alfonso Calza

  • Architects: Ramón Esteve Estudio
  • Project: The Premium House
  • Location: Villarreal, Spain
  • Photography: Alfonso Calza
  • Produce: Porcelanosa
  • Collaborators: Silvia Martínez, Isabel Meyer, Nacho Poveda
  • Year: 2016

(more…)

Portsoy Boatshed in Aberdeenshire, Scotland by Brown + Brown Architects

Sunday, May 15th, 2016

Article source: Brown + Brown Architects

The scheme is a community boatbuilding centre for a charity (Scottish Traditional Boat Festival), located in Portsoy on the North coast of Aberdeenshire. The building replaces 2 derelict stores, and was partially funded by Aberdeenshire Council, Historic Scotland, and the Aberdeen European Fisheries Fund.

Image Courtesy © Nigel Rigden

Image Courtesy © Nigel Rigden

  • Architects: Brown + Brown Architects
  • Project: Portsoy Boatshed
  • Location: Portsoy, Aberdeenshire, Scotland, UK
  • Photography: Nigel Rigden
  • Client: Scottish Traditional Boat festival
  • QS: John Pascoe CQS
  • Structural Engineer: Rubislaw Associates
  • CDM: Safety Scotland Ltd
  • Contractor: G&K Construction
  • Year Completed: 2015

(more…)

Golden Cube in Billancourt, France by Hamonic+Masson & Associés architectes

Sunday, May 15th, 2016

Article source: Hamonic+Masson & Associés architectes 

The guiding principles of these student halls of residence were standardisation, self-regulation and a maximisation of internal space. This project, with its 156 rooms in an 8-storey building taking up almost the entire plot, is no exception to this rule. There is nonetheless a secret garden, as the project coordinators, Loci Anima, were keen to reintroduce some biodiversity onto the island.

Image Courtesy © Sergio Grazia

Image Courtesy © Sergio Grazia

  • Architects: Hamonic+Masson & Associés architectes
  • Project: Golden Cube
  • Location: ZAC Seguin – lot A4 Est Boulogne-Billancourt, France
  • Photography: Sergio Grazia and Christophe DEMONFAUCON
  • Engineering consultant: Aretec
  • Land surveyors: Legrand
  • General contractors: Bouygues Bâtiment
  • Cost: 4.5 M € HT
  • Gross floor area: 3 200 m2
  • Completion: 2014

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy