Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for May 24th, 2016

Floating Homes in Lausitz, Germany by Studio Becher

Tuesday, May 24th, 2016

Article source: Studio Becher

This project was originally designed for the Lausitzer Seenland, a vast brown coal mining area in East Germany which was abandoned after the reunifi cation of Germany and is now being flooded. Within the next few years the area will become the largest cluster of lakes in Europe, comprising of ten large lakes connected by canals.

Image Courtesy © Studio Becher

Image Courtesy © Studio Becher

  • Architects: Studio Becher
  • Project: Floating Homes
  • Location: Lausitz, Germany

(more…)

114 Public Housing Units in Barcelona, Spain by Sauquet Arquitectes, Slp

Tuesday, May 24th, 2016

Article source: Sauquet Arquitectes, Slp

The first thing we did was to think about the people, about the future inhabitants. The building had to have more than one hundred rental houses with one or two bedrooms for the elderly.

We thought about how the elderly would contribute to the building’s characteristics. The key was to imagine how they would live in it. We could see them taking care of plants in ceramic pots, and how all these plants  would hang down from the windows and railings like a green cascade. We could also see them sitting in the  sun, enjoying the views and gathering together for a chat, talking to each other across the balconies… This  is how we got the idea of having large south-facing terraces looking out onto the landscape. Moreover,  having the terraces staggered –in a cascade, – would allow us to give a terrace to the highest number of  homes.

Image Courtesy © Sauquet Arquitectes, Slp

Image Courtesy © Sauquet Arquitectes, Slp

 

(more…)

The Stevens Library at Sacred Heart Schools in California by WRNS Studio

Tuesday, May 24th, 2016

Article source: WRNS Studio

The 6,300-sf Stevens Library at Sacred Heart Schools in is the first library in the USA and the first school building in California to achieve the International Living Future Institute’s Net Zero Energy Building Certification. It was part of the PG&E ZNE Pilot Project which also found it consumed less energy than it generated and is on track for LEED® Platinum and Petal Certifications.

The site is designed to maximize passive solar orientation, daylight and natural ventilation. 1. Solar harvesting through solar panels - the photovoltaic system provides all the library’s needed energy; 2. High-performance glazing and added rigid insulation for reduced energy loads; 3. Native, drought-tolerant plants are watered using harvested rainwater, Image Courtesy © WRNS Studio

The site is designed to maximize passive solar orientation, daylight and natural ventilation. 1. Solar harvesting through solar panels – the photovoltaic system provides all the library’s needed energy; 2. High-performance glazing and added rigid insulation for reduced energy loads; 3. Native, drought-tolerant plants are watered using harvested rainwater, Image Courtesy © WRNS Studio

 

  • Architects: WRNS Studio
  • Project: The Stevens Library at Sacred Heart Schools
  • Location: Atherton, California, USA

(more…)

Subtracted House in Lima, Peru by Seinfeld Arquitectos

Tuesday, May 24th, 2016

Article source: Seinfeld Arquitectos 

The uprooting from family relationships results being a common condition of comtemporany life, losing affective bonds. Hence, from this project we address the construcction of ways of living not only as social manager, but as a enabler of human connections revealing unexpected relationships that go beyond immediate utility. We want to generate the discovery of new senses, transforming the necessary in desire. Inhabit propitiate new ways of looking, according to Heidegger. “We are as we live in”.

Image Courtesy © Seinfeld Arquitectos

Image Courtesy © Seinfeld Arquitectos

  • Architects: Seinfeld Arquitectos (Arq. Cynthia Seinfeld)
  • Project: Subtracted House
  • Location: Lima, Peru
  • Software used: Revit architecture and Autocad

(more…)

The Memory House in Madrid, Spain by A-cero architects

Tuesday, May 24th, 2016

Article source: A-cero architects 

A-cero presents one of the last projects of urbanization Los Altos del Golf composed of eight dwellings that Joaquín Torres and Rafael Llamazares direct.

Located in the area of , next to the golf course where we can enjoy a residential complex.

Image Courtesy © A-cero architects

Image Courtesy © A-cero architects

  • Architects: A-cero architects
  • Project: The Memory House
  • Location: La Moraleja, Madrid, Spain

(more…)

Abdul Latif Jameel’s Corporate Headquarters in Jeddah, Saudi Arabia by Andrew Bromberg of Aedas

Tuesday, May 24th, 2016

Article source: Andrew Bromberg of Aedas

INTRODUCTION

Designed by Andrew Bromberg of Aedas, Abdul Latif Jameel’s Corporate Headquarters is currently in construction and will provide a centralised facility for 2,500 associates. The company is a regional diversified business whose interests encompass automotive distribution, auto parts manufacturing, financial services, renewable energy, environmental services, land and real estate development, logistics, electronics retailing and media services. Unique for Saudi Arabia, it has adopted an open office approach for its Corporate Headquarters which limits hierarchy and promotes interaction.

Image Courtesy © AsymmetricA

Image Courtesy © AsymmetricA

  • Architects: Andrew Bromberg of Aedas
  • Project: Abdul Latif Jameel’s Corporate Headquarters
  • Location: Jeddah, Saudi Arabia
  • Photography: AsymmetricA and Labtop Rendering
  • Client: Abdul Latif Jameel Company Limited
  • Design Director: Andrew Bromberg of Aedas
  • Structural Engineer: Aurecon Group
  • Building Services Engineer: Clarke Samadhin Associates
  • Local Consultant: SAK Consultant
  • Façade Consultant: ALT
  • Lighting Consultant: Light Bureau
  • Environmental Consultant: Anthesis Consulting
  • Fire Engineer: Design Confidence
  • Lift Engineer: Cooper & Wilcock FZ LLC
  • Landscape Consultant: ALN
  • Site Area: 6,786 square metres
  • Gross Floor Area: 38,523 square metres
  • Project Height: 102.6 metres
  • Completion Year: 2018

(more…)

Villa 4.0 in Hilversum, The Netherlands by Mecanoo architecten b.v.

Tuesday, May 24th, 2016

Article source: Mecanoo architecten b.v. 

A simple bungalow dating from 1967 on a hexagonal ground plan had been radically altered and modified through the years. Although this had made the house bigger, it had also become increasingly inward-looking. The expanding wings were steadily enclosing the heart of the house with the hall and living quarters, and direct contact between the house and the magnificent surroundings was largely lost. The original detailing and material form were consistently adhered to during all previous interventions but the result was now thoroughly outmoded and of a poor technical quality.

The house has now been given its fourth look.

Image Courtesy © Pedro Kok

Image Courtesy © Pedro Kok

  • Architects: Mecanoo architecten b.v. (Dick van Gameren)
  • Project: Villa 4.0
  • Location:  Hilversum, The Netherlands
  • Photography: Pedro Kok
  • Interior design: IDing, Amsterdam
  • Landscape architect: Michael van Gessel, Amsterdam
  • Contractor: Bouwbedrijf L. Post en Zonen, Urk
  • Structural engineer: Breed ID, Den Haag
  • Construction management: Tijs Post, Purmerend
  • Area: 542 m2
  • Design: 2008-2009
  • Realisation: 2010-2011

(more…)

Studio R in São paulo, Brazil by Studio Mk27

Tuesday, May 24th, 2016

Article source: Studio Mk27

Facing a small urban square, the Loft Studio opens entirely to the outside. The inner space of this photography studio flows into the side gardens of the building and into the urban space, establishing a spatial continuity between the square and the building. The façade, an aluminum gate is recessed into the concrete binding, integrating the front patio with the square; further, two large swinging metal gates – each more than 11 meters wide – permit fluidity between the gardens and the open space of the studio.

Image Courtesy © Fernando Guerra

Image Courtesy © Fernando Guerra

  • Architects: Studio Mk27 (Marcio Kogan + Gabriel Kogan)
  • Project: Studio R
  • Location: São paulo, Sp,Brazil
  • Photography: Fernando Guerra
  • Software used: AutoCAD
  • Project Team: Carolina castroviejo, Maria cristina motta, Mariana ruzante, Mariana simas, Oswaldo pessano
  • Landscape Architect: passe_ar verde joão fausto maule filho
  • Structure Engineer: leão e associados eng, joão rubens leão
  • General Contractor: lock engenharia Eng, Marcelo ribeiro
  • Site Area: 338,15 sqm
  • Built Area: 373,00 sqm
  • Project: February 2008
  • Completion: September  2012

(more…)

Miyahata Jomon Museum in Fukushima, Japan by Furuichi and Associates

Tuesday, May 24th, 2016

Article source: Furuichi and Associates 

A significant period in early Japanese history, the Jomon Period was around the 10th Century BC. In this period, people lived a hunter gatherer life in the northeast of Japan, and late Jomon ruins have been excavated in Miyahata, Fukushima Prefecture. There have been many significant finds and studies related to the Jomon people over the past 20 years. To accommodate the research, investigation, exhibition and educational needs of these studies, a museum became necessary. The site is facing some significant Jomon ruins. The context is a beautiful natural landscape. The design has an impressive roof structure with concrete walls and timber roof construction. The structures are expressed in the major internal spaces. In the beginning, the Jomos people lived in caves called grotta. Later the Jamon people came out of caves and made villages of circular-plan houses, still keeping and following the image of caves. To the entrance hall, a covered wooden roof using the imagery of caves was proposed and designed. The structure combines wood panels and wooden beams.

Image Courtesy © Shigeo Ogawa

Image Courtesy © Shigeo Ogawa

  • Architects: Furuichi and Associates
  • Project: Miyahata Jomon Museum
  • Location: Fukushimashi, Fukushima, Japan
  • Photography: Shigeo Ogawa
  • Structure: Holzstr
  • Site Area: 38,803.42 m2
  • Total Area: 1,153.34 m2
  • Project year: 2015

(more…)

New office of aTOKYO in Japan by GENETO

Tuesday, May 24th, 2016

Article source: GENETO

It’s the project of the new office of “a TOKYO” which manages ART FAIR TOKYO. It is located on the 4th floor (100m2) of the building facing the intersection in Ikura Minato-ku, Tokyo. We inserted three box spaces as a meeting room, a president room and a chief director room, then the residual space becomes a staff office space and a meeting space.

Interior overview, employee workspaces are located in all areas besides the box insertions, Image Courtesy © Yasutake Kondo

Interior overview, employee workspaces are located in all areas besides the box insertions, Image Courtesy © Yasutake Kondo

  • Architects: GENETO (Koji Yamanaka, Yuji Yamanaka, Asako Yamashita, Shizuka Yoshimatsu, Mitsuteru Nakada)
  • Project: New office of aTOKYO
  • Location: 1-9-12 Ikura, Azabudai Minato-ku, Tokyo, Japan
  • Photography: Yasutake Kondo
  • Construction : pivoto (Keiji Tsujii, Eichiro Shiro)
  • Floor area: 103 m2

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy