Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for May 28th, 2016

Le Quatro in Baud, France by Studio 02 Architectes

Saturday, May 28th, 2016

Article source: Studio 02 Architectes 

The confines of the topographical site were decisive. As on the Portuguese and Genoese coasts, it was important to design a project that could marry the rugged topography of the terrain, and give rise to a building in its slope.

Image Courtesy © Luc Boegly

Image Courtesy © Luc Boegly

  • Architects: Studio 02 Architectes
  • Project: Le Quatro
  • Location: Baud, France
  • Photography: Luc Boegly
  • Software used: Archicad
  • Client: City of Baud (France)
  • Budget: €3.4m excluding VAT
  • Surface area: 1500 m² Usable Surface
  • Calendar: Delivered in 2016

(more…)

Hotel-de-Ville Residence in Montréal, Canada by Architecture Microclimat

Saturday, May 28th, 2016

Article source: v2com

A large rooted tree sets the ground for an expansion project to a centennial home.

A low-impact intervention

Located in the Plateau Mont-Royal, a centennial home welcomes a family who wish to breathe new life into their space and establish a new dialogue with its surrounding environment. With a vision to respect the home’s original character and preserve the large poplar rooted in the backyard, Microclimat designed a low-impact intervention for an addition that would occupy a small portion of the garden. This new space would blossom from the home through two new large openings in the existing brick wall.

Back facade with poplar, Image Courtesy © Adrien Williams

Back facade with poplar, Image Courtesy © Adrien Williams

  • Architects: Architecture Microclimat
  • Project: Hotel-de-Ville Residence
  • Location: Montréal, Canada
  • Photography: Adrien Williams 
  • Structural engineer: Geniex
  • General contractor: Paquet construction urbaine
  • Square footage: 1700 SF
  • Project end date: 2015

(more…)

Aktivhaus B10 in Bruckmannweg, Germany by Porextherm Dämmstoffe GmbH

Saturday, May 28th, 2016

Article source: Porextherm Dämmstoffe GmbH

Aktivhaus B10 is part of a research project. The project is investigating how innovative materials, construction methods and technologies can improve our built environment in a sustainable way. Thanks to an ingenious energy concept and forward-thinking, self-learning building controls the building creates twice its energy requirement from sustainable sources. The highly efficient and simultaneously lean building shell that this requires was made possible by the use of vacuum insulation panels.

Image Courtesy © Zoe Braun, Stuttgart

Image Courtesy © Zoe Braun, Stuttgart

(more…)

Hotel FREIgeist in Einbeck, Germany by Schwieger Architekten

Saturday, May 28th, 2016

Article source: Schwieger Architekten

Designed by the architects „ Schwieger Architekten“ the 4 star hotel „Hotel FREIgeist“ is located closed to the PS.Speicher, the motorcycle and car museum in Lower Saxony Einbeck.

Image Courtesy © Schwieger Architekten

Image Courtesy © Schwieger Architekten

  • Architects: Schwieger Architekten
  • Project: Hotel FREIgeist
  • Location: Einbeck, Germany
  • Wire Mesh: HAVER & BOECKER
  • Mesh Type: DOGLA-TRIO 1030
  • Object Type: restaurants / hotels
  • Application: façade, falling protection

(more…)

Cehegín Wine School in Murcia, Spain by INMAT ARQUITECTURA

Saturday, May 28th, 2016

Article source: INMAT ARQUITECTURA

The old cellar where we developed this project, funded by the European Union, belongs to a landmark building called “Casa de la Tercia”, constructed in the 7th century and located in the small town of Cehegín in Murcia´s hilly interior.

The cellar is located on the semi basement of the building.

Image Courtesy © David Frutos

Image Courtesy © David Frutos

  • Architects: INMAT ARQUITECTURA (Jose Luis Lopez Ibáñez)
  • Project: Cehegín Wine School
  • Location: Cehegín, Murcia, Spain
  • Photography: David Frutos
  • Software used: AutoCad and Sketchup
  • Owner: EXCMO. AYUNTAMIENTO DE CEHEGÍN, MURCIA-(Cehegín City Hall- Project financed by Funds FEADER, Comunidad Autónoma de la Región de Murcia y Excmo. Ayuntamiento de Cehegín.)
  • Budget: 274.216.-€
  • Total Square Footage: 342,75m2
  • Date Project Completed: 25th October 2013

(more…)

Swawou Project in Kenema, Sierra Leone by Orkidstudio

Saturday, May 28th, 2016

Article source: Orkidstudio

Two years ago, in February 2014, Orkidstudio broke ground on a new girls’ school in Kenema, in the eastern region of the country, employing as many as seventy men and women from the local community each day. The Swawou Foundation sought to provide extensive new learning facilities for up to 120 young girls from the local area. First set up in 2009 by Ahmed Jaward and Kirsty Wood, it was the only school around that didn’t allow corporal punishment, and is producing young girls with confidence and intelligence unparalleled elsewhere. The building was voted the ‘best school in Sierra Leone’ on a national radio station before it even had a roof on.

Image Courtesy © Peter Didbin

Image Courtesy © Peter Didbin

  • Architects: Orkidstudio
  • Project: Swawou Project
  • Location: Kenema, Sierra Leone
  • Photography: Peter Didbin

(more…)

ISA & DAVID HOUSE in Barcelona, ​​Spain by Pepe Gascón arquitectura

Saturday, May 28th, 2016

Article source: Pepe Gascón arquitectura

A home that tries to challenge typologies and traditional ways of living. Simple yet complex, it looks fully opened to the landscape in one of its façades, while the other façade is seen more hermetic to ensure its privacy.

Image Courtesy © José Hevia

Image Courtesy © José Hevia

  • Architects: Pepe Gascón arquitectura
  • Project: ISA & DAVID HOUSE
  • Location: Carrer de la Concòrdia, núm. 12, Gavà (Barcelona), ​​Spain
  • Photography: José Hevia
  • Cost: 352.259,40 €
  • Project area: 253.55 m2
  • Project year: 2010
  • Completion date: 2014

(more…)

New mechanics hall in Lausanne, Switzerland by Dominique Perrault Architecte

Saturday, May 28th, 2016

Article source: Dominique Perrault Architecte

The ME building, dedicated to the mechanical engineering department, was built by the Zweifel + Stricker + Associates team in the early 70s, during the first phase of development of the campus. Its spatial organization bears testament to the tenets of the original master plan: the separation of cars and pedestrians into two different flows, as per Modern Movement in architecture principles, means that access to the building happens on multiple levels. The building has a three-dimensional grid (23’-7” length by 12’-9” height) which divides its space in a controlled way, regardless of type or purpose. The original master plan was revised several times over the ensuing decades, to question some of the initial projections, and to adjust it to inevitable evolutions such as a growing number of visitors and new usages. Moreover, the remarkable design of the Rolex Learning Center – which sits in the vicinity of the mechanics hall – leaves room for multiple architectural styles, allowing for the identity of the school to be renewed and for the campus itself to become a whole new district in the greater Lausanne metropolis.

Image Courtesy © Vincent Fillon / Dominique Perrault Architecture / Adagp

Image Courtesy © Vincent Fillon / Dominique Perrault Architecture / Adagp

  • Architects: Dominique Perrault Architecte
  • Project: New mechanics hall
  • Location: Campus EPFL, Lausanne, Switzerland
  • Photography: Vincent Fillon / Dominique Perrault Architecture / Adagp
  • Client: Swiss Confederation represented by the Council of Polytechnic Schools
  • Artistic direction and design: Gaëlle Lauriot-Prévost
  • Local architect: Architram
  • Consultants: PREFACE SARL (facades), Betica SA (mechanical electrical), Daniel Willi SA (structure), DSILENCE SA (acoustics), Duchein SA (sanitary system)
  • Site area: 15 500 m²
  • Built area: 20 800 m²
  • Beginning of conceptual design: February 2011
  • Beginning of construction: Summer 2012
  • Inauguration: May 2016

(more…)

Spring Pavilion in Beijing, China by LATITUDE

Saturday, May 28th, 2016

Article source: LATITUDE

LATITUDE was commissioned by Beijing Financial Street Mall in collaboration with Better Homes And Gardens magazine to design a pavilion capable of holding outdoor spring-themed cultural activities.

Image Courtesy © LATITUDE, Better Homes and Gardens

Image Courtesy © LATITUDE, Better Homes and Gardens

  • Architects: LATITUDE
  • Project: Spring Pavilion
  • Location: Beijing, China
  • Photography: LATITUDE, Better Homes and Gardens
  • Client: Beijing Financial Street Mall
  • Principal Architect: Manuel N. Zornoza
  • Team: Andrea Ramos Rodriguez, Zhang Wen
  • Budget: 35,000€
  • Year: 2016

(more…)

WHS – Wohnhaus Stolberggasse in Wien, Austria by Josef Weichenberger architects + Partner

Saturday, May 28th, 2016

Article source: Josef Weichenberger architects + Partner

In a long, narrow plot in Vienna’s fifth district is a two-piece housing emerged which includes an urban gap . Eyecatcher of the two houses are the transparent facades . The well-proportioned frame made ​​of reinforced concrete with floor to ceiling windows brings natural light deep into the rooms .

Image Courtesy © Erika Mayer

Image Courtesy © Erika Mayer

  • Architects: Josef Weichenberger architects + Partner
  • Project: WHS – Wohnhaus Stolberggasse
  • Location: Stolberggasse 181050 Wien, Austria
  • Photography: Erika Mayer
  • Plot area: 700 m²
  • Built up area: 340 m²
  • Effective area: 1.455 m²
  • Start of planning: 2012
  • Completion: 10/2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy