Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for June 1st, 2016

TEMPO in Trancoso, Brazil by Triptyque Architecture

Wednesday, June 1st, 2016

Article source: Triptyque Architecture

Triptyque Architecture introduces TEMPO, a set of 9 houses integrated in the exuberant nature of the Trancoso village, in the Bahia region of Brazil.

Trancoso, an historic village who became the fantasy of the lost tropical paradise, the symbol of a fully preservation of the colonial architecture and the Bahia flora. The village is placed on top of a hill overlooking the sea and the river,  behind, the dense jungle extends. In the village center, the Quadrado, a rectangular square dominated by a small white church and surrounded by colored houses; at its entrance: the land of 1776m2 dedicated to the residential project TEMPO.

Image Courtesy © VZO Studio, Luigi Dias

Image Courtesy © VZO Studio, Luigi Dias

  • Architects: Triptyque Architecture
  • Project: TEMPO
  • Location: Trancoso, Brazil
  • Photography: Triptyque, VZO Studio, Luigi Dias
  • Client: IV Incorporadora
  • Partners: Gregory Bousquet, Carolina Bueno, Guillaume Sibaud and Olivier Raffaëlli
  • Coordinator: Luiz Trindade
  • Project manager: Lorena Quiroga
  • Site area: 1.776m²
  • Built area: 905,09m²
  • Date: 2016

(more…)

Waterfront Palazzo Eleven Years On in Sydney, Australia by Luigi Rosselli Architects

Wednesday, June 1st, 2016

Article source: Luigi Rosselli Architects

Like a good wine good houses age well, improving with the passing of the years.  When compared to the original photographs, taken by Richard Glover in 2004 http://luigirosselli.com/residential/coolong-road , the recent reshoot of this waterfront palazzo shows how the lush Will Danger designed garden has become part of the architecture and how gracefully the building has aged, all the finishes are still fresh and faultless.

The sandstone base, newly built in 2004 is today covered with bougainvillea.  The retractable, column free canvas awning has withstood galeforce winds and constant use, Image Courtesy © Justin Alexander

The sandstone base, newly built in 2004 is today covered with bougainvillea. The retractable, column free canvas awning has withstood galeforce winds and constant use, Image Courtesy © Justin Alexander

(more…)

New Access and Columbarium in Robregordo, Spain by Muka Arquitectura

Wednesday, June 1st, 2016

Article source: Muka Arquitectura

The project  located at Robregordo´s cemetery, in Madrid´s mountain range,  satisfies the need of a new adition.

The access to the cemetery, since its last intervention, does not have any cover place to wait for the arrival of neither coffin or ashes. The preexisting access consists in three main elements: the gate of entrance,  the perimetral wall made of irregular granite blocks  as a limit between  outside and inside, and two cypresses symmetrically placed at the entrance to the cemetery.

Image Courtesy © Muka Arquitectura

Image Courtesy © Muka Arquitectura

 

  • Architects: Muka Arquitectura (Moses Royo Márquez)
  • Project: New Access and Columbarium 
  • Location: Graveyard of Robregordo, Madrid, Spain
  • Contributors: Patricia Bouzas
  • Promotor: Robregordo Townhall
  • Budget: 30.004,70 €
  • End Of Work Date: January, 2o12

(more…)

Villa SSK in Chiba, Japan by Takeshi Hirobe Architects

Wednesday, June 1st, 2016

Article source: Takeshi Hirobe Architects 

This architecture is intended to link the beautiful ocean spreading in front and the rocky mountain behind. Requests from the client are living-dining room with kitchen, bathroom with the ocean view, guest room and spare room that can be used as garage. Courtyard is provided, being surrounded by the main quarter, guest room and spare room. It has multiple functions; it serves as a reflecting pool when filled with water; is used as a dog yard; and also becomes exterior living room extended from the interior. It creates an appropriate distance between the main quarter and spare room, yet at the same time maintains the visual axis from the ocean to the mountain while blocking the view from the street. The structure that links the ocean and the mountain is supported by space truss-arch structure and LVL panel wall structure. Here tunnel-like succession of the wooden frames is realized, without installing support walls in the direction perpendicular to the main axis.

Image Courtesy © Takeshi Hirobe Architects

Image Courtesy © Takeshi Hirobe Architects

(more…)

CAMPO DE FIORI HOUSE in Rome by Mohamed Keilani Architects

Wednesday, June 1st, 2016

Article source: Mohamed Keilani Architects

The apartment, located in one of the most historic areas of Rome, is on the third floor of a small building near Via Giulia in Rome. The design was based from the beginning on the valorization of the hall, the wooden beams, brick walls, characteristic features of Roman history, that had been hidden by the various processes that have occurred over the years. I have discover them and combined with the use of natural and warm materials, with a stylish contemporary furniture and with a particular lighting design which was specially developed with the Lebanese society PSLAB. The custom furniture is another important skill in the project, I wanted as much as possible to disguise everyday objects (dining table, chairs or TV using a special mirror designed specifically for the client) in order to make it more minimal space, a Roman antique container adequate for contemporary furnishings, a neon sign and artwork including point out the abstract sculpture of Keilani Salah and \”Studio sul movimento\” by Danilo Bucchi.

Image Courtesy © Mohamed Keilani Architects

Image Courtesy © Mohamed Keilani Architects

 

(more…)

HOUSE K in Kumamoto, Japan by YDS Architects

Wednesday, June 1st, 2016

Article source: YDS Architects

This house is situated in a town surrounded by mountains. We designed a white box where light and wind go through. The image was shining white box where residents would live feeling the transition of light and shadow with letting go of their mind.

Image Courtesy © Hiroshi Fujimoto (Studio Fuji)

Image Courtesy © Hiroshi Fujimoto (Studio Fuji)

  • Architects: YDS Architects (Yoshitaka Uchino)
  • Project: HOUSE K
  • Location: Kumamoto, Japan
  • Photography: Hiroshi Fujimoto (Studio Fuji)
  • Software used: Vectorworks, JWW Cad and FormZ
  • General Contractor: Iwanaga-gumi Co., Ltd
  • Total floor area: 160.64 m2
  • Design period: 2014.05-2015.07
  • Construction period: 2015.08-2016.02 

(more…)

Residence-Atelier-Foundation in Marrakesh, Morocco by Philippe Barriere Collective (PB+Co)

Wednesday, June 1st, 2016

Article source: v2com

Located in a rural landscape and sheltered by olive trees, the Residence-Atelier-Foundation is facing the majestic white outline of the Atlas Mountains. It comprises a private residence, a pavilion for her 3 children and guest artists, and her atelier to retreat and focus on her work. In addition the complex can also host an art gallery and a foundation dedicated to encourage Moroccan women artist vocation.

Image Courtesy © Abderrahmen Ezzine

Image Courtesy © Abderrahmen Ezzine

  • Architects: Philippe Barriere Collective (PB+Co)
  • Project: Residence-Atelier-Foundation
  • Location: Near Marrakech, Oed/Hassoun, Dr/Zankara, Ain Neffad, Morocco
  • Photography: Abderrahmen Ezzine
  • Client: Amal Ben Brik
  • Engineer: Hatem Jamoussi, Optima Engineers (CEO), Tunisia
  • Structural Engineer Roof North Africa: Tarek Ghorbel, Abid Med Nabil
  • Structural Engineer Roof: Dr. Takanori Yagi, Shanghai Taiyo Kogyo Co., Ltd.- Dr. Takanori Yagi, Shanghai Taiyo Kogyo Co., Ltd
  • Stage: Design Development Phase
  • Design Team: Adnen Ben Tanfous (Associate Partner), Asma Haddouk, Samir Issad, Kaouther Moussa, Bahroun Khaoula, Abbassi Ibrahim, Mahmoud Abassi
  • Date: 2015-2016

(more…)

Laurent & Clark Development in Montréal, Canada by Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes

Wednesday, June 1st, 2016

Article source: v2com

The brand new Laurent & Clark residential project was launched last April 2nd, standing out as a veritable visual beacon within the Quartier des spectacles. Two towers compose the 335 unit condo complex whose architecture is resolutely contemporary, and it is through its urban integration that the distinctive project takes on its full meaning.

Clark street façade, Image Courtesy © Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes

Clark street façade, Image Courtesy © Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes

  • Architects: Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes
  • Project: Laurent & Clark Development
  • Location: Montréal, Canada
  • Le Clark:

    • Floor Areas: 335 to 1,750 square feet
    • Total of 160 condos  
  • Le Laurent

    • Floor Areas: 291 to 2,580 square feet
    • Total of 175 condos 

(more…)

Hegel Apartment in Mexico City by Arqmov Workshop

Wednesday, June 1st, 2016

Article source: v2com

The refurbishment of the Hegel Street apartment in Polanco, Mexico City, started with the idea that interior design should faithfully reflect the user’s lifestyle. In this way, an elderly lady’s apartment was adapted to suit the requirements of its heir, a young, single graphic designer, the client of this project.

Living room, Image Courtesy © Rafael Gamo

Living room, Image Courtesy © Rafael Gamo

  • Architects: Arqmov Workshop
  • Project: Hegel Apartment
  • Location: Mexico City
  • Photography: Rafael Gamo

(more…)

A Barn House in the Countryside in Eelde, The Netherlands by aatvos

Wednesday, June 1st, 2016

Article source: aatvos

Background

The task of conceiving a private home in the countryside south of Eelde in the North of the Netherlands raises the question as to how far the existing typology is suitable, without resorting to historicizing architecture. This local typology is strongly determined by the simple Drenthe barn: straightforward, at a right angle to the road axis, centered in the countryside, without a privacy layer, functional, a single construction layer with roof. Farms fitting this description have already existed for centuries.

Image Courtesy © Stijn Poelstra

Image Courtesy © Stijn Poelstra

  • Architects: aatvos
  • Project: A Barn House in the Countryside
  • Location: Eelde, The Netherlands
  • Photography: Stijn Poelstra
  • Dimensions:

    • Plot size: 43.000 m2
    • Living space: 275 m2, 1600 m3
    • Number of inhabitants: 2 adults, many guests
  • Planning:

    • Begin of construction: 2005
    • Completion: 2007

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy