Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for June 11th, 2016

The TrueTalker trigger – pavilion in Amsterdam, Netherlands by Studioninedots

Saturday, June 11th, 2016

Article source: Studioninedots

FabCity pavilion designed around a campfire to welcome and encourage storytellers.

This spring, the city of Amsterdam is host to the European Union. On the Marineterrein politicians discuss and decide on Europe’s future, under bright artificial light, with cameras and microphones registering each and every word.

Image Courtesy © Peter Cuypers

Image Courtesy © Peter Cuypers

  • Architects: Studioninedots
  • Project: The TrueTalker trigger – pavilion
  • Location: FabCity, Java Island, Amsterdam
  • Photography: Peter Cuypers
  • Commissioner: joint project
  • Design team: Studioninedots
  • Partners: StoneCycling, SBB Smit’s Bouwbedrijf B.V., IC Netherlands B.V., St. Joris Keramische Industrie, Saint-Gobain Weber Beamix B.V., Amsterdam Academy of Architecture, FabCity
  • On show: Until 26 June 2016

(more…)

Calypso House in Jouneih Bay, Lebanon by SOMA Architects

Saturday, June 11th, 2016

Article source: SOMA Architects

New York-based architects SOMA delivered an outstanding private residence located on the north side of Jouneih Bay, Lebanon.

It is a significant milestone for a project whose design plunges into the sea, Calypso hovers over the water like a crystal emerging from the rocks. Nestled on a small strip of rugged rocks between the main road and the sea, the form of the house is derived directly from this ragged landscape.

Image Courtesy © SOMA Architects

Image Courtesy © SOMA Architects

  • Architects: SOMA Architects
  • Project: Calypso House
  • Location: Jouneih Bay, Lebanon
  • Main consultant and Interiors: SOMA Architects
  • Structural Consultant: B.E.T RODOLPHE MATTAR
  • MEP Consultant: Wissam Tawil & Associates s.a.l.
  • Lighting Fixtures: PSLAB
  • Glazing: Glassline, VITROCSA
  • Wood Ceiling: Zinaline

(more…)

Nook Residence in Mansonville, Canada by MU Architecture

Saturday, June 11th, 2016

Article source: v2com

Located in a quiet area of the Eastern Townships in Quebec, the Nook Residence sits in continuity with the landscape in which it is part. Turning its back to the street, it offers a virtually blind facade that encourages discovery and piques curiosity. Strategically located openings and a large gap in the white mass give a hint at the beautiful scenery below as we approach the building.

Image Courtesy © Ulysse Lemerise Bouchard

Image Courtesy © Ulysse Lemerise Bouchard

  • Architects: MU Architecture
  • Project: Nook Residence
  • Location: Mansonville, Québec, Canada
  • Photography: Ulysse Lemerise Bouchard (YUL Photo)
  • Project team: Jean-Sébastien Herr, Charles Côté, Valérie Beaudin, Pierre-Paul Guillemette
  • Structure: Latéral
  • Contractor: Constructions Boivin
  • Construction: Décembre 2015
  • Project Area: 3000 sq.ft.

(more…)

HG House in Cachagua, Chile by Cristian Hrdalo Arquitectos

Saturday, June 11th, 2016

Article source: MITTY comunicaciones

HG House is a house on the beach for my parents, for them it was very important that the house could receive all the family and guests and also to function at a reduced size when they were alone.

“When an architect design for a relative, there is some experimental freedom, but then the next commission you must validate your work through the client.”

Image Courtesy © Nicolás Saieh

Image Courtesy © Nicolás Saieh

  • Architects: Cristian Hrdalo Arquitectos
  • Project: HG House
  • Location: Cachagua, V Región – Chile
  • Photography: Nicolás Saieh and Cristian Hrdalo
  • Project Area: 350 m2
  • Project Year: 2010

(more…)

Kebony Chosen for Waldorf School in Fredrikstad, Norway by LINK Arkitektur

Saturday, June 11th, 2016

Article source: LINK Arkitektur

Fredrikstad Waldorf School’s newest addition, which will accommodate children from grades 2 – 4 and create a new premises for the school day care facility, was recently opened by Jon-Ivar Nygård, Mayor of Fredrikstad. Located on a picturesque south facing slope and surrounded by trees the new building, clad in Kebony, is situated on the boundary between the forest and schoolyard. To preserve the natural backdrop to the play area, the building is partly placed on stilts floating above the creek to maintain the natural rock formations on the site and the flow of the little stream through the grounds.

Image Courtesy © Jiri Havran

Image Courtesy © Jiri Havran

  • Architects: LINK Arkitektur
  • Project: Kebony Chosen for Waldorf School
  • Location: Fredrikstad, Norway
  • Photography: Jiri Havran

(more…)

417 S. Gretna Green Way in California by VerteX design studio

Saturday, June 11th, 2016

Article source: VerteX design studio

New construction of Modern design architecture in the heart of Brentwood features 5 Bedroom and 5.5 baths with open floor plan design is good for entertaining and family living. Double height entry foyer invites you to the living room with fireplace and lounge area, large dining room design for large parties to be served. Large glazing adjoining the dining room with open industrial staircase bring natural light into the middle of the house.

Image Courtesy © VerteX design studio

Image Courtesy © VerteX design studio

  • Architects: VerteX design studio
  • Project: 417 S. Gretna Green Way
  • Location: Los Angeles, California, USA

(more…)

A stable turned into an office in West Flanders, Belgium by Studio Farris Architects

Saturday, June 11th, 2016

Article source: Image MEDIA AGENCY

Studio Farris Architects transformed a small barn, part of a farm complex with several buildings, into an office space with meeting room, library, office desks and a resting/reading area.

The owner wanted to have a small office detached from his house so he would be able to work from home at times. The stable was no more in use so he decided to use it as his home-office.

Image Courtesy © Koen Van Damm

Image Courtesy © Koen Van Damm

  • Architects: Studio Farris Architects
  • Project: A stable turned into an office
  • Location: West Flanders, Belgium
  • Photography: Koen Van Damm
  • Contractor: Vooruitzicht – Art
  • Structural engineering: Brosens
  • Size:
    • Site: 8 hectares
    • Floor area: 100 square meters
  • Status: Completed in January 2016

(more…)

KINDERGARTEN in Brasília, Brazil by ceu arquitetos

Saturday, June 11th, 2016

Article source: ceu arquitetos

The project proposes a volumetric “home”, based on the characteristic features of children’s drawings. The goal is to rescue the home of senses: welcome, belonging and familiarity. The student complex, divided into blocks or “houses”, aims to change the concept of school building and become a landscape in its own right, a metaphor for the playhouse or even a small town. The school becomes a symbol for the neighborhood for having a playful feature that differentiates it from other buildings. The warmly of the “houses” invites us to live our dreams, introducing a bit of fantasy to routine life not only of children but of the entire neighborhood; as well as inspire our lives with a little poetry.

Image Courtesy © ceu arquitetos

Image Courtesy © ceu arquitetos

  • Architects: ceu arquitetos
  • Project: KINDERGARTEN
  • Location: Brasília, Brazil

(more…)

Casa P12 in Lima, Peru by Martin Dulanto Arquitecto

Saturday, June 11th, 2016

Article source: Martin Dulanto Arquitecto

This project takes part of a personal exploration where different blocks and the vacuum generated between them are the protagonists.

The volume was proposed as a large white box that has been excavated and within which appear different “buckets” with various materials (wood, exposed concrete, etc.).

Image Courtesy © Juan Solano

Image Courtesy © Juan Solano

  • Architects: Martin Dulanto Arquitecto
  • Project: Casa P12
  • Location: Cañete, Lima, Peru
  • Photography: Juan Solano
  • Software used: AutoCad and Sketchup
  • Contributors: Martha Leyva, Raúl Montesinos, Paola Hagei, Pierina Sanchez
  • Structures: Jorge Avendaño
  • Lighting: Lighting Solight (Solange Avila)
  • Landscaping: Landscaping ML (Marisa Larrain)
  • Construction: Taller 33
  • Land area: 205m2
  • Year built: 2012

(more…)

Integral Kids Centre (IKC) Zeven Zeeën in Amsterdam, Netherlands by Moke Architecten

Saturday, June 11th, 2016

Article source: Moke Architecten

In Banne Buiksloot in the north of Amsterdam the general building fabric consists of high apartment blocks. In contrast the public buildings do the opposite. They form a network of low buildings that seek a strong connection to the public domain. The new 2 storey primary school, designed by the architect Gianni Cito of the Amsterdam office Moke Architecten, does the same. The school stands out due to its crenelated shed roof and the tribune stairway that connects the school with the playground. The playful round windows and the red scaly façade give the building an autonomous expression that fits its public role.

Image Courtesy © Moke Architecten

Image Courtesy © Moke Architecten

  • Architects: Moke Architecten
  • Project: Integral Kids Centre (IKC)  Zeven Zeeën
  • Location: Amsterdam, Netherlands
  • Client: Stadsdeel Amsterdam Noord
  • Team: P. de Weerd, V. Falconi, N. Leszczynska
  • Structural Engineer: Pieters Bouwtechniek
  • Environmental engineer:  Merosch
  • Surveyor: Boshuizen Bouwadvies
  • Status: Gerealiseerd
  • Floor area: 2.000 m2
  • Year: 2013 – 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy