Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

‘Vivarium’ – A Tractor Warehouse Turned Restaurant in Bangkok, Thailand by Hypothesis

 
June 28th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: v2com

Vivarium, a restaurant designed by a young Thai design agency, Hypothesis, won this year’s INSIDE award in the bars and restaurants category. Announced at the INSIDE World Festival of Interiors in Singapore, the converted industrial warehouse in Bangkok demonstrates the firm’s novel technique of adaptive reuse as a strategy to preserve the project’s contextual history, to create dialectics between the ‘old’ and the ‘new’, and to minimize the project’s construction cost.

The entrance to the restaurant, Image Courtesy © Hypothesis

The entrance to the restaurant, Image Courtesy © Hypothesis

  • Architects: Hypothesis
  • Project: ‘Vivarium’ – A Tractor Warehouse Turned Restaurant
  • Location: Bangkok, Thailand
  • Client: Krung Thai Tractor Company Limited
  • Collaborators:
    • Architect: Stu/D/O Architects
    • Lighting Design: In Contrast Design
    • Ceramic Design: Yarnnakarn Art and Craft Studio
    • Botanist: Bankampu
    • Contractor: PSM Design
    • Project Manager: Project Alliance
  • Budget: $170,000
  • Area of Project: 652 sqm.
  • Completion Date: February, 2015

Residence Pattanakan, Image Courtesy © Hypothesis

Residence Pattanakan, Image Courtesy © Hypothesis

Old vs. New

In order to highlight the former industrial characteristics of the warehouse, the majority of the existing structure was kept unchanged but delineated from the new addition through the differentiation of finishing colors – the old parts were kept in their original white color whereas the new additions were painted with red rust protection primer – accentuating the contrast between the old and the new. To minimize the renovation budget, Hypothesis employed found objects from around the site – iron doors, steel pipes, dead branches, and tree roots – as decorative interior elements, as well as using scaffolding structures, inspired by the ones previously existed on the site, as decorative shelves within the restaurant space.

The main dining area, Image Courtesy © Hypothesis

The main dining area, Image Courtesy © Hypothesis

The main dining area, Image Courtesy © Hypothesis

The main dining area, Image Courtesy © Hypothesis

Vivarium as a Concept

With the aim to inject life and energy into the warehouse for the new restaurant program, the design team thought of a terrarium as a concept for the interior. A lush green-scape of hanging plants populates the upper volume of the double height space. Placed around the restaurant are ceramic follies designed by Yarnnakarn Art and Craft Studio, adding to the intricacy and lushness of the interior landscape – counterbalancing the rustic industrial setting.  The design theme was then reflected in the name of the restaurant, Vivarium – a container of life.

The entry area, Image Courtesy © Hypothesis

The entry area, Image Courtesy © Hypothesis

The bar, Image Courtesy © Hypothesis

The bar, Image Courtesy © Hypothesis

Hypothesis’ Adaptive Reuse Projects

Hypothesis is also currently on other projects that focus on creative reuse of existing structures:

Ir-On Hostel, Bangkok

An 8 storey apartment building converted into a 20 room hostel.  The name of the hostel and the design concept were inspired by the client’s steel manufacturing business. Hypothesis used old wrought iron screens – traditionally found in Thai houses and low rise buildings – as a cladding material for the façade, enveloping the building with intricate iron work while concealing the original facade of the old building.

The main bar, Image Courtesy © Hypothesis

The main bar, Image Courtesy © Hypothesis

The old white roof and beam structure vs. the new red primer insert, Image Courtesy © Hypothesis

The old white roof and beam structure vs. the new red primer insert, Image Courtesy © Hypothesis

Residence Pattanakan

A renovation of an old house that is sandwiched between its surrounding neighbors. Hypothesis opened up one of its exterior walls to extend the interior space toward the outdoor. As a house of a collector, the design and articulation of all the interior elements are customized and crafted to highlight the materiality and history of each artifact.

The dining area, Image Courtesy © Hypothesis

The dining area, Image Courtesy © Hypothesis

The new steel and glass facade, Image Courtesy © Hypothesis

The new steel and glass facade, Image Courtesy © Hypothesis

Hostel 54/1, Bangkok

A series of shop houses that have been strategically carved out to create an ‘interior street.’ An insertion of this connected sequence of voids would bring public programs such as street vendors, coffee shops, co-working space into this new mixed use hostel/apartment complex.

The new steel and glass facade with the red primer finish versus the old roof and beam structure, Image Courtesy © Hypothesis

The new steel and glass facade with the red primer finish versus the old roof and beam structure, Image Courtesy © Hypothesis

Residence Pattanakan, Image Courtesy © Hypothesis

Residence Pattanakan, Image Courtesy © Hypothesis

About Hypothesis

Hypothesis is a multidisciplinary design agency based in Bangkok whose work includes, but not limited to, architecture, interior, furniture, product, exhibition, installation, graphics, as well as corporate branding. Founded in 2011, the company aims to challenge and dilute disciplinary boundaries through active collaborations with experts from different fields.

Ir-On Hostel, Image Courtesy © Hypothesis

Ir-On Hostel, Image Courtesy © Hypothesis

Ir-On Hostel, Image Courtesy © Hypothesis

Ir-On Hostel, Image Courtesy © Hypothesis

Hypothesis has won numerous awards for their practice including the Design Top Talent award from Thailand Interior Designers’ Association in 2012 and 2014, the Emerging Award in Interior Design in 2015, and most recently, the INSIDE award from the World Festival of Interiors in Singapore for the Vivarium Restaurant project.

The main dining area, Image Courtesy © Hypothesis

The main dining area, Image Courtesy © Hypothesis

Scaffolding structures used as decorative shelves, Image Courtesy © Hypothesis

Scaffolding structures used as decorative shelves, Image Courtesy © Hypothesis

Ground floor plan, Image Courtesy © Hypothesis

Ground floor plan, Image Courtesy © Hypothesis

Longitudinal section, Image Courtesy © Hypothesis

Longitudinal section, Image Courtesy © Hypothesis

Cross section, Image Courtesy © Hypothesis

Cross section, Image Courtesy © Hypothesis

Hostel 54/1: ground floor diagram, Image Courtesy © Hypothesis

Hostel 54/1: ground floor diagram, Image Courtesy © Hypothesis

Related posts:

Contact Hypothesis

Tags: ,

Categories: Renovation, Restaurant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy