Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for July, 2016

Entrepot Macdonald in Paris, France by Kengo Kuma and Associates

Saturday, July 30th, 2016

Article source: Kengo Kuma and Associates

Macdonald had been a gigantic distribution center since the 1970s, located at Macdonald Street in Paris. OMA was the master planner of the project and their proposal was rather distinctive. They preserved the old two-storied building (which extends as long as 500m), and asked 5 other architects to work on newly added programs. We were responsible for the western part of the building, and designed facilities for a junior and senior high schools, and local sports center.

Image Courtesy © Guillaume Satre

Image Courtesy © Guillaume Satre

  • Architects: Kengo Kuma and Associates
  • Project: Entrepot Macdonald – Education and Sports Complex
  • Location: Paris, France
  • Photography: Andre Morin, Guillaume Satre, 11h45
  • Area: 16,744 m2
  • Year: 2014.09

(more…)

House in Kantou II in Cyprus by Vassiliades Architects

Saturday, July 30th, 2016

Article source: Vassiliades Architects

In this house with bioclimatic elements in Kantou, Cyprus, the building program was structured in such a way that it is fully operational, while the aim of the full exploitation of the environmental conditions in order to save energy and achieve thermal comfort for users was achieved. All the above, resulted its ranking in energy class “A”. The main idea, which determined the final morphological outcome, is characterized by the parallel synthesis of 3 monolithic volumes. Morphologically, the design combines some more “traditional” typologies and materials with other modern minimalist trends. In this design context, the “monolithic” volumes, are coated with different materials, from a neutral white color to stone and wood panels.

Image Courtesy © Vassiliades Architects

Image Courtesy © Vassiliades Architects

Audentes Therapeutics Office in California by Blitz Architecture + Interiors

Saturday, July 30th, 2016

Article source: Blitz Architecture + Interiors

Audentes Therapeutics is a biotechnology company that is pioneering the development and commercialization of gene therapy treatments for people with serious and rare diseases. They take pride in strong, global relationships with the patient, research, medical, and business communities with whom they work to improve the lives of patients.

To accommodate their growing team, Audentes hired Blitz to design 22,000 square feet of office space over  two floors in a multi-floor, class-A office building in San Francisco, California. The new office includes both open office and private office workstations; a collaborative all hands space; conference center; and collaborative work cafe. The office also offers stunning views of several San Francisco landmarks including Coit Tower and the Transamerica Pyramid.

Image Courtesy © Jasper Sanidad

Image Courtesy © Jasper Sanidad

  • Architects: Blitz Architecture + Interiors
  • Project: Audentes Therapeutics Office
  • Location: 600 California Street, 16th and 17th Floors, San Francisco, CA
  • Photography: Jasper Sanidad
  • Software used: REVIT
  • Team:
    • Seth Hanley: Principal-in-Charge
    • Abby Lubniewski: Project Designer
    • Abby Berube: Furniture Specialist
    • Kimberley O’Dowd: Construction Administration
    • John Hunter: Specifications
  • Size: 22,000 SF
  • Completion: April 2016

(more…)

Collector’s Oasis in Lausanne, Switzerland by Daniele Claudio Taddei Architect

Saturday, July 30th, 2016

Article source: Daniele Claudio Taddei Architect

The task was to transform the ground floor of a 70’s office building, used as a kindergarten, into a clean and contemporary house for a collector.

Some 16 tons of concrete were cut away, to enlarge the windows overlooking the two level garden. Remaining were three concrete pillars, which were integrated in the floor plan of the apartment using them for the fireplace, the closet and the TV wall… creating so an open but organized and structured space.

 Image Courtesy © Bruno Helbling

Image Courtesy © Bruno Helbling

(more…)

Tbilisi Public Service Hall in Georgia by Studio Fuksas

Saturday, July 30th, 2016

Article source: Studio Fuksas 

The Tbilisi Public Service Hall is situated in the central area of the city and it overlooks the Kura river.

The building is made up of 7 volumes that contain offices (each volume is made up of 4 floors located on different levels). These volumes are placed around a “central public square”, which is the core of the project,  where there is the front office services. Offices are connected to each other by internal footbridges that stretches on different levels.

Image Courtesy © Moreno Maggi

Image Courtesy © Moreno Maggi

  • Architects: Studio Fuksas (Massimiliano and Doriana Fuksas)
  • Project: Tbilisi Public Service Hall
  • Location: Sanapiro Street 2, Tbilisi, Georgia
  • Photography: Moreno Maggi
  • Client: LEPL Civil Registry Agency – LEPL National Public Registry Agency
  • Engineering: Studio Sarti, AI Engineering
  • General Contractor: Huachuan Georgia Company LTD
  • Cost: $ 54.000.000
  • Surface:

    • Gross Area: 42 000 m²
    • Built Area: 265.000 cubic meter
    • Main hall surface: 4 385 m²
    • “Leaves” surface: 24 800 m²
    • Structural glass (enclosure): 2 390 m²
    • Facade: 11 800 m²
    • Parking Plots: 838 (426 coperti)
  • Period: 2010-2012

(more…)

801 West Lafayette Blvd. Parking Garage in Detroit, Michigan by Albert Kahn and Associates

Saturday, July 30th, 2016

Article source: LarsonO’Brien

Banker Wire recently collaborated with architects in Detroit to deliver a custom metal mesh solution for the renovation and historical preservation of a more than 90-year-old parking garage in the heart of the city.

Originally built in 1924, the parking garage at 801 West Lafayette Blvd. was one of two buildings on the Detroit News complex – the other being the home of the namesake newspaper. The garage was constructed for Detroit News employees and delivery vehicles. In 2014, Bedrock Management bought both buildings to serve Bedrock employees and other corporate tenants. Renovations began immediately with the preservation of their historic design elements top-of-mind.

Image Courtesy © LarsonO'Brien

Image Courtesy © LarsonO’Brien

(more…)

Waitpinga Retreat in Australia by Mountford Williamson Architecture

Saturday, July 30th, 2016

Article source: Mountford Williamson Architecture

This house provides a retreat from the city, allowing its owners to enjoy the magnificent coastal bushland setting and time with family and friends. This is a true holiday home providing casual and informal living within flexible spaces, and reflects the owner’s desire to live as sustainably as possible.

The house needed to be flexible, at times a single bedroom retreat and other times expanding to house larger groups of family and friends.

Image Courtesy © Mountford Williamson Architecture

Image Courtesy © Mountford Williamson Architecture

(more…)

Suite for Ten in Barcelona, Spain by Egue y Seta

Saturday, July 30th, 2016

Article source: Egue y Seta

There are those who travel to escape and those who do it to meet again. Those who gather with family for vacation thousands of kilometers away from home and those who like to host even when in a foreign country. For customers like them we have created ” Suite for 10 ” a privately owned residence designed to accommodate a family of ten used to vacation ” in style” , combining the comfort of the best “urban chic”  hotels with the flexibility of one´s own home. It is finally time to say goodbye to suppletory beds and undercounter fridges!

Image Courtesy © VICUGO FOTO

Image Courtesy © VICUGO FOTO

  • Architects: Egue y Seta (Daniel Pérez, Felipe Araujo, Gaia Trotta, Szymon Keller and Covadonga Díaz)
  • Project: Suite for Ten
  • Location: Eixample, Barcelona, Spain
  • Photography: VICUGO FOTO
  • Decoration: Egue y Seta in collaboration with Camila e Mariana Lellis
  • Woodworks: Disseny9Evo
  • Area: 172m2
  • Completed date: 2016

(more…)

A prototype of a family house in Posazavi, Czech Republic by A69 – architekti

Saturday, July 30th, 2016

Article source: A69 – architekti 

A prototype of a family house is built in a former granite quarry in Posázaví.

The purpose of this built project is to check structural, typological, and user qualities of the prototype.

Image Courtesy © Tomáš Rasl

Image Courtesy © Tomáš Rasl

  • Architects: A69 – architekti (Boris Redčenkov, Prokop Tomášek, Jaroslav Wertig)
  • Project: A prototype of a family house
  • Location: Posazavi, Czech Republic
  • Photography: Tomáš Rasl
  • Collaboration: Michal Nohejl
  • Technical Design, Collaboration: OMEGA project s.r.o. – Jan Škopek, Miroslav Fejfar, construction – Radek Brandejs
  • Main Contractor: (DIY), carpenters – Jiří Kotík, windows – Nevšímal a.s.
  • Visualization: Michal Nohejl
  • Year: 2015

(more…)

Serlachius Museum Gösta Extension Competition Entry in Mänttää, Finland by MCKNHM Architects and Juliane Demel

Saturday, July 30th, 2016

Article source: MCKNHM Architects and Juliane Demel\

A simple concept of an architectural heart surrounded by radial arranged building wings, results in a design that minimizes the impact on a very delicate site for a museum extension in Mänttää Finland.

MCKNHM Architects main objective was to reduce the impact of the volume on the delicate site and to intertwine the building with the beautiful environment. Through the “heart and wings” concept the large building mass of 4700sqm is scattered around a central heart. The new building is split up into a number of squares that form a dialectic relationship towards the site and the existing Museum building. These square like building wings are arranged in a circle to form the central space, “the Heart” of the new Museum Extension. Joenniemi Manor, the existing museum building, is a very particular one of these wings as the tallest and oldest, its sublime presence is still untouched and engages in an interesting dialogue with the new clustered building addition that is cautiously connected by a barely visible underground passageway.

Image Courtesy © MCKNHM Architects and Juliane Demel

Image Courtesy © MCKNHM Architects and Juliane Demel

  • Architects: MCKNHM Architects and Juliane Demel
  • Project: Serlachius Museum Gösta Extension Competition Entry
  • Location: Mänttää, Finland
  • Model: Anikó Krén
  • Team: Mark Mueckenheim, Juliane Demel
  • Building’s scope information: Useable floor area 4497sqm, gross floor area: 4961sqm, net area: 3146sqm

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy